Ladataan...
Coco Sweet Dreams
 

Tässä eräänä päivänä huomasin olevani ihan hukassa oman sisustustyylini suhteen, joten päätin listata asioita ylös, jotta se oma ajatuskin löytyisi. 

- Palaa välillä juurille. Mistä tyylistä olet aina pitänyt? Minä olen ihaillut ja ihailen melko ankaraakin minimalistisuutta ja toisaalta 50-70-luvun arkkitehtuuri kiinnostaa. Historialliseen maineeseen jo nousseet arvokohteet Suomessa ja maailmalla ihastuttavat vuodesta toiseen. Palm Springsin talot, ai että!

- Huomaan, että sisustustyylini saattaa mennä sivuraiteille, jos seuraan liikaa trendejä ja muiden somekanavia. Sosiaalinen media sekoittaa joskus päätä ja siitä on todellakin ok pitää välillä taukoa ja keskittyä vaikka kirjoihin. Liikaa sekalaista inspiraatiota, eikä kohdennettua tyyliä.

- Minun koti ei tarvitse trendikkäimpiä palasia ollakseen kiinnostava. Yksineläjänä en edes voi ostaa kaikenlaista jatkuvasti, vaan säästän pennoset rahastoon ja teen harkitun ostoksen, jos kotini sitä oikeasti kaipaa.
 
- On hyvä olla vähän nirso. Toki välillä voi hemmotella itseään luksustuoksukynttilällä ja ihanilla sisustuslehdillä - minulle erittäin heikko kohta nuo kaksi. Kun ostaa uutta, niin hyvä sääntö on että kun kotiin vie jotain uutta, on sieltä myös vietävä pois jotain vanhaa. 
 
- Kodissa on oltava tilaa hengittää ja sinne tulee viedä vain tavaroita ja asioita joihin on jokin yhteys. Tärkeintä on miltä se tuntuu ja tuoksuu.

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Majoituksesta saatu media-alennusta*

Meillä on aina ystäväni Marin kanssa hulvattoman hauskaa, kun lähdemme juhlimaan. Pidämme erityisen paljon iltamista, joihin saa pukeutua juhlavasti ja näin oli tänäkin vuonna. Olimme ystäväporukalla Bassoradion itsenäisyyspäivän juhlissa ja ilta jatkui fiinisti linnanjuhlien virallisille jatkoille, aikamoista!

Liikkeellä oli ihanan paljon tuttuja ja fiilis itsenäisyyspäivään sopien kupliva. Näin turkulaisena yövyin *hotellissa ja pari yötä valkoisissa lakanoissa sopi täydellisesti minilomaan Helsingissä. Aamupala sänkyyn, pienelle lenkille rantaan, siitä kylpyyn ja valmistautumaan illan juhliin - ihan paras kaava! Illan jälkeen sain vielä kömpiä isoon sänkyyni ja herätä rauhassa aamupalalle.

Juhlapukeutumisessa(kin) rakastan yksinkertaisuutta. Pukuni oli maailman simppelein ja isot tyttäreni valitsemat korvakorut tekivät siitä himpun verran kiinnostavamman sekä tietysti juhlavamman. 

Juhlallisuuksien jälkeen oli kyllä maailman parasta saapua omaan kotiin pikkutyyppien suloisen kotoisaan hälinään. Se ehkä lomassa kuin lomassa on parasta, kotiinpaluu. 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Juhlahumusta on selvitty ja miten ihanaa on vaan olla kotona. Ambivertti luonteeni tarvitsee tälläisiä hetkiä palautuakseen.

Aamu alkoi mitä parhaimmalla tavalla, käytiin heti aamusta ystäväni kanssa juoksulenkillä ja nyt saa ottaa loppupäivän rennosti kotosalla. Ulkona on alkanut tunnelmaan sopivasti satamaan vettä.  Urheilen mieluiten heti aamusta, niin se on hoidettu alta pois. 

Stringin hylly pääsi eräänä päivänä seinään, se on ihanan ilmava ja sopii tuohon makuuhuoneen kulmaukseen erinomaisesti. 

Höpinät sikseen, pian vedän tuon muhkean hupparin päälle ja suuntaan metsään hakemaan tarvikkeita. Kello kuus alkaa kranssipaja tyttöjen kanssa.

Huomenna on pakko alkaa vähän joulusisustamaan tätä kotia. 

x

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

*Hotellihuone saatu media-alennuksella

Rentoutuneet terveiset täältä hotellin lakanoista. Olin kirjaimellisesti pienen loman tarpeessa ja tälläinen rauhallinen päivä kaikessa hiljaisuudessa tekee niin hyvää. Olen käynyt kävelyllä pitkin satamaa ja kuunnellut musiikkia auringon paistaessa. Tarvitsen aina välillä hetkiä itseni kanssa jotta saan ajatuksistani kiinni. Hotelli *Radisson Blu Seaside on erinomainen hotelli tälläisiin hetkiin.

Chillaaminen loppuu kuitenkin nyt sillä pian alkaa puunaaminen todenteolla ja määränpäänä on Basson itsenäisyyspäivänjuhlat. Menoa ja meininkiä kannattaa seurata instastoriesin puolelta!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Tämän rakkaan linssiluden huone on viittä vaille valmis. Työpöytä vielä puuttuu, mutta olen tyttäreni kanssa superihastunut tuohon vuodekatokseen, baldakiiniin, jonka ostimme eilen Granitista. Vietin eilen koko illan huonetta siivotessa ja katosta asentaessa. Tämän talon myötä olen oppinut jo melkoisen taitavaksi remontoijaksi. Kaikenlaiset asennustyöt hoituvat jo käden käänteessä.

 

Vuodekatos on väriltään vihertävänharmaa ja sopii hyvin tuohon seinän sävyyn Tikkurilan Piazzaan. Samaa sävyä on pojan huoneessa ja pidän siitä että nämä huoneet ovat värimaailmaltaan samanlaiset. 

 

Harmaansävyihin olen yhdistänyt hentoa roosaa, niitä on pienissä erissä. Huoneessa ei ole vielä työpöytää eikä vaatekaappia, vaatteet ovat tällä hetkellä laatikoissa sängyn alla ja osa mustassa vaaterekissä tässä huoneessa. Lastenhuoneet ovat pienet, mutta sinne mahtuu kaikki tarvittava.

Matoksi olen laittanut Bukowskin huutokaupasta huutamani persialaisen maton, se antaa kivasti väriä ja lämpöä tähän huoneeseen.

Seinävalaisin ja kattovalaisin on Clas Ohlsonilta. Lattiavalaisin Ikean Sinnerlig -mallistosta, jonka on suunnitellut idolini Ilse Crawford.

Haluaisin löytää tähän huoneeseen vielä kauniin rottinkisen tuolin. Se sopisi hyvin katoksen yksityiskohtiin.

Huoneessa on nyt ihana tunnelma ja nukkuminen on varmasti leppoisaa tuon baldakiinin sisällä. 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 


Lienee sanomattakin selvää monelle, että olen tunneihminen ja aistin paljon asioita ympärilläni. 

Sain ensimmäisen lapseni melko nuorena ja sen päätöksen tein puhtaasti tunteella. Päätökseni haluta perhe varhain oli minulle se mieluisin ja se tuntui erittäin oikealta. Olisi oikeastaan kauhistuttavaa tehdä päätöksiä elämässä vain siksi koska se on järkevää. Onko silloin mahdollisuus onneen?

Ihmissuhteissakin luotan ja neuvon ihmisiä luottamaan tunteeseen enemmän kuin järkeen. Jos järjellä ajattelee niin lähtökohtaisesti missään ei ole mitään järkeä ja se ettei missään ole mitään järkeä inspiroi minua tekemään toisinaan järjettömiäkin asioita tai päätöksiä. Kun alkaa liikaa miettimään jotakin asiaa alkaa se tuntumaan enemmän ja enemmän monimutkaisemmalta. Enemmän tunnetta kuin järkeä! Kaikki tietävät sen tosiasian, että asioilla on aina kumma tapa järjestyä.

Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että kun ihmiset tekevät ratkaisuja ja päätöksiä tunnepuoli edellä tulevat ne olemaan eniten palkitsevia. Oikeita!

Tieteellisesti sanotaan, että järkiajattelua ei voi koskaan erottaa erilleen tunteesta. Sanovat, että tunne on lihana kehossa ja ilman tunteita ihminen ei yksinkertaisesti kykene tekemään päätöksiä. Järkipäätökset ovatkin tieteellisestä näkökulmasta tunteiden kieltämistä tai peittämistä. Tämä on itseasiassa todella mielenkiintoinen fakta! Voidaan siis olettaa, että olemalla auki, vastaanottamalla asiat pelottomasti sellaisina kuin ne ovat ja kieltämättä mitään myös tuntee enemmän ja näin ollen tekee sellaisia päätöksiä, jotka ohjaavat juuri sinne oikeaan suuntaan. Samaan hengen vetoon voidaan tutkimustenkin valossa todeta, että järkipäätökset ovatkin ehkä pelkureille? 

All the feelings juuri tänään.

Henna

 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Kaupallinen yhteistyö: Samsung

En ole yli kahteen vuoteen omistanut televisiota. En edelleenkään yksinkertaisesti ehdi katsomaan sitä, mutta olen huomannut, että lapset kaipaavat sitä aika usein näin pimeään aikaan. Onhan se myös niin, että elokuvia on mukavampi katsoa hieman suuremmalta ruudulta kuin pienen tietokoneeni. Miten mukavaa onkaan viettää ihanan ihmisen kanssa aikaa vaikkapa sadepäivänä ja katsella vanhoja elokuvia sateen ropistellessa ikkunapeltejä. On myös nostalgista katsoa lasten kanssa vaikkapa Muumeja tai Disneyn piirrettyjä tälläisinä päivinä. Tai ihan vaan sunnuntaiaamuisin.

Nyt sitten viimein kahden vuoden jälkeen minulla on taas televisio ja kotiani koristaa taulujeni lisäksi vähän älykkäämpi taulu: Samsungin The Frame 49. Minulla on siis tuo 49 tuumainen, muita kokoluokkia on 43", 55" ja 65". Minulle tuo 49 on kokonsa puolesta juuri täydellinen. 

Taiteenharrastajana ja tekijänä olen todella viehättynyt tästä televisiosta, joka todellakin on kuin yksi tauluista. Magneettisesti kiinnitettävät kehykset vielä lisäävät tätä tuntua. Kehyksiä on saatavana valkoisena, mustana, vaaleana ja tummana puuna. Minulla on tuo tumma puu.

Mieluisan kuvan saa valita lukuisista vaihtoehdoista ja tälläiselle vaihtelunhaluiselle tämä on oikein tervetullut ominaisuus. Television Art Store -kaupasta löytyy yli 850 taideteosta ja taidankin heti tämän kirjoituksen jälkeen mennä vähän tutkailemaan mitä taidetta siellä olisi ostettavissa.

Mikä vielä hauskinta kuva/taideteos näkyy ruudulla myös silloin kun siitä ei katsota ohjelmia. The Frame on siis televisio avattuna ja taideteos suljettuna.

Minulla on vielä töitä edessä, jotta saan tv:n kiinnitettyä seinään. Näyttää se toki kauniilta noin maassa. TV:hen on olemassa myös sirot mustat jalustat, jos sen haluaa pitää maassa. One Invisible Connection -liitäntäkaapelissa kulkee kuva -ja äänilähteiden lisäksi sähkövirta, joten pitkä ja lähes läpinäkyvä kaapeli antaa enemmän vapautta tv:n sijoittelussa. 

 

Suuri suositus tälle taululle siis televisiolle!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Muistan kuin eilisen, kun aurinkoisena kevätpäivänä pieni poikani syntyi tähän maailmaan. En todellakaan voi käsittää, että siitä on ensi keväänä 11-vuotta aikaa!

Poikani on kaveripiireissä pidetty sympaattinen herrasmies, joka mielellään lukee tänä päivänä Aku Ankkaa, pelaa pelejä, käy keulimassa pyörällään tuolla kylän raitilla ja hänellä on sama kengänkoko kuin minulla. En käsitä mihin nämä vuodet ovat menneet, sillä tuntuu, että vasta hetki sitten asensin pienen 1-vuotiaan päähän pehmokypärää hänen opetellessa kävelemään. Ajankulun nopeus varmasti vahvistuu, kun lapset kasvaa ihan silmissä.

Lastenhuoneet ovat talossani melko pienet. Sinne mahtuu kuitenkin kaikki tarpeellinen ja ihan mielellään poikani huoneessaan oleskelee. Säkkituoli oli kuvaushetkellä kulkeutunut olohuoneen puolelle, mutta se on yleensä tässä huoneessa.

Työpöydäksi keksin laittaa Lundian avohyllyn, johon tilasin työpöytätason. Vuodevaatteet ja päiväpeitto on H&M Home:n valikoimasta. Valaisimet Clas Ohlsonilta, koristetyynyt pääosin HAY:n tuolin kera. Seinät on maalattu tikkurilan Piazza -sävyllä ja yläosa seinistä on jätetty valkoiseksi, tämä ratkaisu tekee tilasta korkeamman tuntuisen.


Pidän paljon huoneen värimaailmasta ja se sointuu hyvin koko talon sisustukseen. Tästä pääsette muuten katsomaan pojan huoneen hänen toisessa kodissaan, toki sekin tänä päivänä vähän päivittynyt. Tästä pääsee vielä aiempaan postaukseen, jossa hurmaava taideteokseni. ;)

Seuraava projekti onkin sitten tyttäreni huone, paljon on ideoita jo valmiiksi takataskussa.

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

 

Kävin Helsingissä kääntymässä ystäväni syntymäpäivillä ja samalla tsekkasin tietysti Kämp Gallerian Gardenin ja laahustin muutenkin ympäri kaupunkia. Tällä hetkellä minua kiinnostaa

  • erikoisenmalliset muodot ja puupölkyt 
  • konjakinväri
  • erilaiset kuviolasit, kuten lankalasi ja ribbed glass. Helsingissä Sandrossa ihastelin keittiön avohyllyä, jonka takana komeili lankalasi. Tuollaisen avohyllyn teettäminen kiinnostaisi myös omaan keittiöön. Keittiöni juuri nyt on hieman kolkko yleisilmeeltään.
  • betoni
  • laatoitetut pinnat; lattiat ja seinät.
  • ja tietysti joulu! Heti huomenna menen hakemaan pikkujoulukuusen ja koristelen kotia maltillisesti joulua odottamaan.

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Yhteistyössä Divici Organic Prosecco

Yritän aina säännöllisesti pyytää isosiskoni luokseni kylään, sillä meillä on aina paljon juteltavaa ja saan häneltä aina tukea mieltäni askarruttaviin asioihin. Isosiskoni on todella fiksu, epäitsekäs ja ehkä empaattisin ihminen mitä tiedän. Hän on myös jumalaisen kaunis niin sisältä kuin ulkoa ja vannon, että kaikki jotka hänet tuntevat ajattelevat samoin. Painakaa sydäntä, jos haluaisitte nähdä häntä useamminkin blogini puolella. 

Ennen tupareitani meillä oli siskoni kanssa tyttöjenilta ja maisteltiin tuota tupareihini kaavailtua italialaista luomuproseccoa, joka oli kovin mieleemme. Pidän erityisen paljon kuivista juomista, extra dry on aina kestosuosikkini. Pullo on myös viehättävä kaikessa yksinkertaisuudessaan, kaunis kattauksen seassa taikka sohvapöydällä coolerissa.

Tämä pirteän hedelmäinen juoma oli omiaan juustotarjottimen ja eksoottisten hedelmien kanssa. Voisin kuvitella, että tämä kattaus on toimii kaikenlaisissa tilaisuuksissa ja illanvietoissa. Miksipä ei myös rauhallisissa spa-illoissa kynttilämeren ja kylpyammeen vierellä.

Kotini on mielestäni parhaimmillaan auringonlaskun aikaan. Isot ikkunat näyttävät aurinkoisina iltapäivinä vaihtuvia taideteoksia horisontissa.

 

Paljettimekkoni on muuten löytö turkulaisesta Lainahöyhenissä -putiikista, jota pitää erittäin sympaattinen leidi humalistonkadulla. Sieltä voi vuokrata tai joitain kultakimpaleita myös ostaa omakseen. Itsenäisyyspäivän kemut ovat ihan oven takana ja tuleviin bailuihin ajattelin ostaa tuota lempiproseccoa ja käydä katsomassa löytyisiko minulle juhlavaa mekkoa edellä mainitusta liikkeestä.

 

Ihanaa, kun pian alkaa juhlakausi!

 

Iittalan Ultima Thule kuohuviinilasit saatu blogin kautta.

 

Ladataan...

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Edellisessä postauksessa mainitsinkin levottomuuteni olla yksin kotona, joten sen enempää miettimättä hyppäsin töiden jälkeen bussiin ja suuntasin Hansin ja Arton uuden ravintola Penélopen avajaisiin. 

Minua kiinnostaa usein eniten sisustusasiat ja sitä silmällä pitäen meninkin katsastamaan tämän uuden mestan. Menossa oli mukana moni muukin ja oli ihanaa nähdä niin paljon inspiroivia ihmisiä Marin ja muutaman muun läheiseni lisäksi. Tässä siis muutama kuva Helsingin uudesta Penélope -ravintolasta. Seuraavaa kertaa odotellessa.

 

Onnea ja menestystä Penélope!

Ladataan...

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Sanoisin, että olen aina vähän enemmän elossa, kun lapseni tulevat luokseni. Viikko ilman heitä menee täysin töiden kimpussa ja kaikenlaisia asioita hoidellen. Viikko lasten kanssa on tosi intensiivinen mutta antoisa, minusta on ihanaa kun kodissa on ääntä ja elämää, en itse viihdy kovin usein ihan yksin kotona, ainakaan kovin pitkiä hetkiä. Lapsuudenkotinikin oli sellainen muumitalo; aina joku oli kylässä ja se oli ja on ihanaa. Lasten kanssa en mitenkään ehdi pitämään kotia ihan tip top siistinä, mutta sellaisen hallitun kaaoksen keskellä on ihanaa. Tietää, että täällä on eletty (ja onpahan viikko aikaa siivoskella yksin täällä). Nappasin muuten huvikseni kuvia tästä oikeasta kaaoksesta kotona lasten kanssa, mutta mietin vielä kehtaanko oikeasti jakaa niitä kuvia täällä. 

On varmaa, että tulistun monet kerrat lasteni kanssa, mutta sitäkin enemmän meinaan pakahtua. Pakahtua, kun näen miten rakastavasti poikani auttaa pikkusiskoaan kotiläksyissä. Muistan, kun tämä parivaljakko noin viitisen vuotta sitten tuli rymisten päiväkodista eteiseen, auttoi tämä pieni herrasmieheni pikkusiskoa riisumaan toppahaalarit. Siitä on yksityisessä Facebookissa video, ystäväni menkää katsomaan. 

Nyt eteisessä lojuu koulureput ja pikkusisko saa apua niin matematiikan tehtävissä kuin lukemisessa veljeltään ja tietysti minulta. Niin kärsivällisesti ja kannustavasti poika auttaa siskoaan ja haluaa hänen aidosti menestyvän koulussa. Useimmiten tämä parivaljakko nahistelee keskenään, mutta on paljon hyviäkin hetkiä. Vanhemmuuden ihanimpia hetkiä on seurata kun sisarukset auttavat toisiaan ja keskustelevat keskenään milloin mistäkin.

On välillä pysäyttävää ymmärtää, että tämä arki jota nyt elän on lapsieni lapsuutta. Luon heille päivittäin muistoja lapsuudesta. Toivottavasti he muistavat minut sellaisena hassuttelijana mutta myös rajoista tiukasti pitävänä rakastavana äitinä.

Meidän muutto on vieläkin hieman kesken ja tavarat hakevat vielä paikkojaan mutta olen vihdoin saanut poikani huoneen sisustettua ja ensi viikolla on luvassa sisustuksellista postausta hänen huoneestaan. Olen itseasiassa todella tyytyväinen lopputulokseen.

Inspiroivaa viikkoa, olkoon se ihana!

Henna

 

 

Pages