Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Joskus se onni potkaisee ja sitä on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ihana fakta noin yleisestikin. Onni josta puhun on täysin materialistinen mutta kestävä. Suosin designklassikoita sisustuksessa, jotka kestävät vuosia ja joiden arvo ei laske.

Charles Eamesin LCM tuoli löytyi käytettynä vastikään Artek Aitan pop up:sta. Olen ihaillut sitä vuosia ja nyt se oli niin hyvässä alennuksessa, että päätin ostaa sen heti omakseni. Siinä on todella hyvä muuten istua, vaikkei ehkä näytä siltä. 

Olohuoneen sohvapöydän yläpuolelle kaipasin valaisinta ja menin tietysti ensimmäisenä ystävieni sisustusmyymälään. Heillä oli viimeinen kappale tuota Artemiden Laguna valaisin varastossa ja minä onnekas ostin sen tänne valoa tuomaan. Olen samaa mieltä ystäväni Annen kanssa, että tämä valaisin sopii parhaiten minun kotiini. En keksi itseasissa mitään muuta valaisinta tähän olohuoneeseen, kuin Lagunan.

Olohuone on nyt ihanan ilmava ja en ole ihan varma tarvitseeko tila edes sohvaa, vai mitä mieltä te olette? Pelkään, että sohva tekisi tilasta tunkkaisen. Me hengataan usein joko ruokapöydän äärellä tai sitten tuolla maailman pehmeimmällä ja muhkeimmalla matolla. Olen myös vakuuttunut siitä, että jokainen olohuone tarvitsee osakseen sohvapöydän. Iso matto on myös tärkeä, se kokoaa tilan kokonaiseksi. 

Olohuone on ehdottomasti lempipaikkoja talossa, tähän tilaan laskee vieläpä aurinko ja taivas on kirkkaalla säällä niin kauniin punertava. Siihen näkyyn on aina yhtä vaikuttavaa palata töistä.

 

 

 

 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Yhteistyössä Woodio

Minulla oli suuria suunnitelmia viikonlopulle, mutta joskus oma jaksaminen sanoo toista ja päätin jäädä kiltisti kotiin. Omakotitalossa on todella paljon hommaa, nyt sen alkaa vasta tajuamaan, kun täällä yksin elelee. Hiukset siinä varmaan harmaantuisi, jos alkaisin listaamaan mitä kaikkea täällä pitäisi tehdä. Homma kerrallaan hyvä tulee. 

Tärkein sisustusvinkki on ehdottomasti siivous ja siisteys, sitä olenkin tehnyt tänä viikonloppuna. Pikkuvessa on nyt tip top ja tunnelmaa tuova seinälyhty on saatu seinään. Jotain muutakin uutta ihanaa kotiin on tullut, siitä riittää juttua toiseen postaukseen.

Pikkuvessan ehkä tärkein ja kiistatta kaunein katseenvangitsija on ehdottomasti tuo Woodion allas. Bongasin tämän ekologisen altaan ekan kerran Ravintola Nooasta ja selvitin mistä allasta voisi ostaa. Yllätyin positiivisesti, että kyseessä on tosiaan suomalainen yritys ja allas on suunniteltu sekä valmistettu suomessa. Heiltä on muuten nyt tullut uutuutena myös kuutionmallisia altaita. Tämä kierrätettävä allas on saanut paljon ihailua kodissani ja mielestäni omiaan tuollaiseen pieneen tilaan.

Pikkuvessa on todella riisuttu, siellä ei ole mitään ylimääräistä, vain kaikkein tarpeellisimmat: hylly ja tanko pyyhkeille sekä allas ja peili. Seinät ovat simppelin valkoiset (tikkurilan valkoinen) ja lattia 5x5 valkoista laattaa tummanharmaalla saumalla. En silti koe, että tila olisi kolkko, vaan yllättävän tunnelmallinen. It's all in the details, sanon minä.

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Kaupallinen yhteistyö: LG Electronics

 

Kuivaava pyykinpesukone!

Pidän todella paljon pyykinpesemisestä. Aiemmin parisuhteessa meillä oli selkeä työnjako. Mies pesi pyykit, minä ripusin ja viikkasin ne kaappiin. Nyt olen tässä pari vuotta harjoitellut yksineloa ja oppinut uudet työskentelytavat itseni kanssa. Muutama viikko oman talon neitinä olen entistä enemmän tykästynyt taloudenhoitoon, varsinkin pyykinpesuun ja siitä kiittäminen on uuden pesukoneeni LG:n TwinWash, josta en voisi olla onnellisempi. Alkuun se vaikutti monimutkaiselta vempeleeltä, en ole mikään tekniikan ihmelapsi.

Sittemmin sain perehdytyksen ja itseasiassa pesukone onkin todella helppo. En ole aiemmin omistanut kuivaavaa pesukonetta ja nyt en voisi olla ilman sitä toimintoa. En ole pahemmin edes käyttänyt pyykkitelinettä, pesukoneessa kun on erilaisia vaihtoehtoja kuivaamisellekin. Voin pestä monet vaatteeni niin, että ne kuivataan vaikka silityskuivaksi. Nostan ne pesukoneesta suoraan henkariin ja kuivuvat siten siliäksi ilman silittämistäkin. Lukuisat kauluapaitani pesen näin.

TwinWash-pyykinpesukone on yhdistelmä isosta ja pienemmästä MiniWash-pyykinpesukoneesta, jotka ovat täysin riippumattomia toisistaan ja niissä voi pestä samaan aikaan kahta eri koneellista pyykkiä. Toisessa isommassa koneessa voi siis pestä ja kuivata vaikka lakanoita, samalla kun MiniWash pesee hienopesuohjelmalla arkoja juhlavaatteita, alusvaatteita tai vaikka urheiluvaatteita.
 

Urheilen päivittäin ja aiemmin olen harmitellut, että treenivaatteita joutuu pesemään niin usein. Laitan heti lenkiltä tultuani treenikamppeet ja valitsen Steam Refresh -ohjelman raikastaa vaatteeni. Se poistaa pahan hajun ja silottaa rypyt, vain 20 minuutissa. Kotitaloudessa vuoroviikoin myös lasten treenivaatteet peseytyvät tällä tavoin. Jos pyykkiä on paljolti voin pestä samanaikaisesti molemmissa rummuissa pyykit. Meillä ei ole ollut vielä kertaakaan pyykkikori täynnä, sen verran hyvin hallussa on pyykinpesu tällä koneella.


 Poikani on allerginen vähän kaikelle ja hänen vaatteet pesen toisinaan TrueSteam-toiminnolla, joka hyödyntää höyryä. TrueSteam-teknologia poistaa 99,9% allergeeneista, kuten siitepölystä ja pölypunkeista, jonka vuoksi laite on täydellinen allergiaperheisiin. Ihan super!


 

Toisinaan pesen vaikkapa pyyhkeet 95 asteessa ja laitan kookoksen tuoksuista huuhteluainetta - koti tuoksuu ihan taivaalliselta. Muuten kone pesee vaatteet niin, etteivät ne tuoksu miltään. Kuivaava toiminto tekee lisäksi pyyhkeistä ja vuodevaatteista ihanan pehmeät. Olen tästä kuivaavasta toiminnosta niin innoissani, sillä en tosiaan ole ikinä ennen omistanut tälläistä konetta.

 

TwinWash Pesukoneessa on myös WiFi -toiminto, jonka avulla voit laittaa koneen päälle ajastuksen avulla ja se myös kertoo sinulle kännykkään milloin pyykit ovat valmiit. Tätä toimintoa en ole vielä tarvinnut, sillä kotini on sen verran kompakti, joten kuulen kun pesukone ilmoittaa milloin setti on valmis.
  Vaikka olenkin vähän leväperäinen toiminnoissani asuu minussa järjestelijä ja rakastan vuodevaatteiden ja pyyhkeiden täsmällistä järjestelyä. Saan suurta nautintoa vain katsomalla kauniisti viikattuja tai minun tapauksessa rullattuja liinavaatteita. Kaikkein parasta on puhtaat vuodevaatteet ja uni.

 

 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Hei tiesittekö, että Helsingistä löytyy ihana saari, jonka aika tuntuu pysähtyneen kultaiselle 60-70-luvulle? Minä tiesin ja vihdoin pääsin ystäväni Idan kanssa vierailemaan saarella, eli Kuusisaaressa. En olisi näin turkulaisena osannut matkustaa metrolla+bussilla mestoille, mutta onneksi on Ida. Minähän saatan jopa eksyä matkalla rautatieasemalta Stockmannille.

Didrichsenin taidemuseo oli meidän määränpää ja rakennus on arkkitehtuuriltaan juuri sellainen jota ihailen. Vanha rakennus, puuta, betonia ja isot ikkunat. Sisällä oli sokkeloista mutta tilavaa, aloin heti fiilistelemään millaista tuolla olisi asua.

 

Meren puoleinen julkisivu on jylhä ja kaunis, miten kauniisti nuo rimotetut puut sopivatkaan suurten ikkunoiden rinnalle. 

Sain paljon ideoita myös omaan kotiini, erityisesti näin nyt livenä nuo betonilaatat, joita oli ladottu talon vierustaan ja rajattu kivimurskeella.

Museo sijaitsee aivan meren rannalla ja museoon pääsee vierailemaan myös veneellä. Suosittelen piipahtamaan myös laiturilla, ihanan seesteinen paikka.

Taidenäyttely jäi tällä kertaa toissijaiseksi, sillä olin niin haltioissani itse rakennuksesta ja sen yksityiskohdista. Tuonne tarvitsee päästä vielä uudestaan!

Ladataan...

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Olen ihan haltioissani viikonlopusta! 

Harmittelin, etten talonrakentamiseltani ole raaskinut viedä lapsia matkoille. Matkustaminen lasten kanssa on minulle todella tärkeää, sillä minua ja siskoani on lapsena viety ympäri maailmaa ja se jos mikä avartaa. Nyt en löytänyt tarpeeksi edullisia matkoja, joten päätin viedä minit pääkaupunkiin ja samalla Linnanmäen valokarnevaaleihin. Sain yhdistettyä monta ihanaa tapahtumaa meidän reissuun ja niistä riittääkin kerrottavaa useamman postauksen verran.

Sain ystäväni Pezin meidän seuraksi Lintsille ja toinen aikuinen oli kyllä loistoidea siinä hässäkässä. Puuvuoristorata on ehdoton ykkönen, toivottavasti sitä ei ikinä pureta!

En tiedä oliko se tuuria, hotellin sijainti vai loistava ajoitus, mutta ehdin näkemään myös todella monta ihanaa kaveria aulassa. Pidän sellaisesta suhteellisen sponttaanista näkemisestä ja siitä, että kaverit tuovat kavereitaan ja samalla tapaa uusia ihmisiä ja kuulet juttuja sekä mielipiteitä eri kanteilta. Tuo St.Georgen alabaari on muuten loistava mesta tavata ihmisiä, ei liian meluista, palvelu hyvää ja ympäristö visuaalinen. 

Skidit vein ihan hotellin läheiseen Pizza-paikkaan, Putten pizzabaariin, josta on tullut meille melkeinpä kantapaikka. Muistelen, että poikani oli täällä ensimmäisen kerran sen ikäisenä, että hänelle tarvittiin syöttötuoli. On toki mahdollista, että se oli kuopukseni, eli tyttäreni. Vuodet lasten kanssa menee niin nopeasti, että ajantaju hämärtyy ihan täysin. 

Jäin vähän harmittelemaan, etten tajunnut mennä aamulla itsekseni hotellin Spahan lasten katsellessa piirrettyjä. Spa on K16 ja nopealla vilaisulla ihanan zen. Tuolla jos missä mieli varmasti rauhoittuu. Ensi kerralla järjestän itseni tuonne viettämään rauhallista pitkää aamua.

Kiitos vielä ihanat ystävät ja kaunis hotelli St.George! 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Ai että! Useimmiten juhlapäivät olisi kiva elää uudestaan ja omat tuparit olivat juuri sellaiset juhlat. En ennättänyt ottamaan paljoakaan kuvia ja haluan myös kunnioittaa vieraitteni yksityisyyttä ja muutamat kuvat pitää vain itselläni.

Kotini on sen verran pieni, joten päätin pitää kutsutut vieraat minimissä. Kesällä tilanne on taas toinen, kun vieraat voivat olla ulkona ja toiveissa on myös toteuttaa iso terassi. Talokin suurenee varmasti siinä samassa. Epäilemättä.

Yleensä kaikkia kavereita on todella vaikea saada samaan aikaan samaan paikkaan mutta tällä kertaa olin onnekas ja sain suuren osan kotiini juhlistamaan tätä minulle todella tärkeää etappina elämässä.

Ystäväni auttoivat avokätisesti kaikkien tarjoilujen esillelaitossa. Pitivät huolta, että minäkin saan istahtaa. Miljoonasti kiitos bebet!

Yksi paras idea oli muuten tilata yhteiskuljetus keskustan jatkopaikkaan. Varasin pari minibussia etukäteen, joten taxien kanssa säätämiseen ei mennyt yhtään aikaa vaan autot odottivat nätisti pihalla, kun aika oli lähteä.

Toinen loistoidea oli varata yökerhosta koko porukalle pöytä etukäteen. Kaikki varmasti ovat olleet tilanteessa, kun hyvä porukka hajoaa keskustan jatkopaikkaan siirryttäessä tai siellä ollessa.

Nyt sain meidän porukalle pöydän ja me kaikki oltiin yhdessä koossa. Turun jokirannassa sijaitseva Club Bassi tarjosi ystävilleni vielä blogini kautta talon maittavat nimikkodrinkit, jotka maistuivat taivaalliselta. Suuri suositus!

Onnistuneitten juhlien kaiken a ja o on valmistella kaikki etukäteen, jotta itse juhlapäivä on myös juhlien emännälle ja/tai isännälle mahdollisimman helppo ja nautittava.

 

Kolmas hyvä idis oli napata yksi parhaimmista ystävistäni luokseni yökylään. Pitkämatkalaisena tämä oli tietysti hänelle välttämättömyys. Ai että miten ihanaa oli herätä ja höpötellä kaikki kuulumiset rauhassa ja samalla herätä varovaisesti uuteen päivään.. Syödä aamupala, ottaa vähän aurinkoa, rentoutua ja levätä.

Laskin ystävälleni, eli Maj:lle myös kylpyveden sunnuntain ratoksi ja hän näytti kyllä viihtyvän erinomaisesti. 

Kiitos railakkaalle juhlaväelle bailuista!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Muutamia pohdintoja ja sekalaisia muistiinpanoja viime päiviltä ja mekko, johon olen ihastunut. Vähän modernimpaa ilmettä arkipukeutumiseen saa, kun pukee mekon farkkujen kanssa. 

  • Kehu ja välitä kehuja. Esimerkki: Ystäväni kehui minulle toista ystävääni jumalaisen kauniiksi, välitin tämän viestin oitis hänelle ja miten hyvä mieli tästä kaikille tulikaan. Kehut, valitettavasti myös haukut jättävät jäljen.
  • Tämän haluaisin sanoa tosi monelle ihmiselle: "älä pelkää aloittaa uutta, äläkä koskaan kadota sitä uudelleen aloittamisen ihanuutta."
  • Olen pohtinut viime aikoina paljon ihmissuhteita. Ajatukset ihmisistä vierelläsi vaikeampina aikoina vahvistuu ja tulet tietoisemmaksi mikä on oikeasti tärkeää. Se on ehdottomasti vuorovaikutus ja välittäminen. Ei mitkään ulkoiset taikka pinnalliset seikat. Se, että tulee sinulle tärkeimpien ihmisten edessä kuuluksi, nähdyksi ja välitetyksi, sillä on eniten merkitystä.
  • Kuuluksi, nähdyksi ja rakastetuksi tuleminen on ihmissuhteiden perusta.
  • Robin Williams totesi aikoinaan osuvasti:

"I used to think the worst thing in the life was to end up all alone. It's not.

The worst thing in life is to end up with people that make you feel alone"

Ihanaa viikkoa!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Tätä päivää on odotettu varmasti vuoden päivät, on ollut hetkiä, kun on tuntunut, ettei tämä koti valmistu ikinä. Eihän se vieläkään ihan täysin valmis olekaan, mutta kaikki on hyvin nyt enkä malta odottaa, että saan kaikki lähimmät ystäväni tänne juhlimaan kanssani. Nyt koti on hiirenhiljainen mutta toista se on varmasti myöhemmin tänään.

Uurastin koko viikon yötä myöden, jotta tämä päivä olisi mahdollisimman helppo. Tämä uurastus oli maailman parhain idea ja nyt saan ottaa vaan rennosti ja laittautua rauhassa. Asetella Iittalalta blogin kautta saamiani kuohuviinilaseja riviin ja silittää seuraavaksi tuo kaunis vihertävä mekko. Se on päällä vielä kauniimpi.

Eihän tässä malta enempiä jutustella, menoa kannattaa seurata instagramin puolelta, nyt blogi hiljenee hetkeksi.

Voikaa hyvin ja pitäkää huolta toisistanne!

Kiitos vielä yhteistyökumppaneilleni Iittalle, Tony’s Chocolonelynille ja Divici -luomuproseccolle. 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

 

Valittelin rakennusalalla työskentelevälle ystävälleni alakuloisuuttani, hän totesi siltä istumalta, että sinulla taitaa olla rakentajille tyypillinen masennus.

Iso projekti on tullut päätökseen ja yks kaks elämässä ei olekaan suurta projektia. Kun odotat ja odotat jotain ihanaa ja kun se kaikki on viimein valmis sisimpään valahtaakin jokin outo ontto olotila, jota on varmasti ulkopuolisen vaikea ymmärtää.

Minulle tyypillinen aktiivisuus on vaihtunut hämyisiin koti-iltoihin sentimentaalisten blues-biisien soidessa taustalla. Perus positiivisena nyt jo vähän naurattaa tämä kaikki synkistely, mutta välillä on ihan ok rypeä siinä hetkessä tietäen, että tämä johtunee yhdestä elämäni suurimmasta projektista ja sen valmistumisesta. On ihan ok ajaa töistä suoraan kotiin ja kipittää ulkotakki vielä harteilla suoraan sänkyyn. Aamulla on taas päivä uusi. Ehkä jo sillä, että tämän olotilan ymmärtää on jo parantava vaikutus.

Nyt muodostan uutta arkea ja rutiineja tähän taloon tutustuen siihen päivä päivältä paremmin. Laitan, siivoan ja somistan kotia kuntoon, sillä viikonloppuna järjestän tuparit lähimmille ystävilleni. On siis paljon puuhaa ja odotettavaa.

Olisi kiva kuulla, onko muilla ollut samoja tuntemuksia jonkin suuren asian valmistuttua?

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Pukeudun aika tylsästi aina samantyylisiin vaatteisiin ja sen takia suosin enemmänkin vaihtelevia asusteita. Niiden avulla kokonaisuuteen saa kiinnostavuutta.

Siinä missä monet fiilistelevät nyt trendikkäitä buutseja, minä en rohkene moisia ostamaan. Näen tämän "villityksen" nopeasti ohimenevänä. Sen sijaan kiinnostun klassisista kenkämalleista. Valkoisia tennareita lukuun ottamatta en olekaan ennen omistanut valkoisia kenkiä. Valkoisen raikkaus korustuu näin syksyn saapuessa ja kenkäpari on tehnyt luottoasuistani paljon mielenkiintoisemman. Vakiosettini on yleensä vajaamittaiset korkeavyötäröiset farkut, valkoinen t-paita ja ruutukuosinen bleiseri, jonka hihat on rennosti rullalla.

Valkoisten kenkieni kanssa olen nyt ainakin askeleen lähempänä vastaanottamaan pimeän syksyn. 

Kengät ovat merkkiä Wonder shoes ja ne on Zio:sta.

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Luulin ja valmistauduin siihen, että saan odottaa ruokapöydäntuoleja vähän kauemmin. Elin jo hetken niin, että tulevan terassin Panton -tuolit olivat väliaikaisina tuoleina siihen asti, että saan haalittua kaavailemani HAY:n tuolit.

Tuolit ovat sen verran arvokkaat, joten alkuperäinen suunnitelma oli ostaa näitä yksi kerrallaan aina palkkapäivän tullen. Olen aina ollut sitä mieltä, että mitään väliaikaista ei kannata ostaa, vaan mielummin on sen hetken verran ilman, kunnes varallisuus riittää siihen tiettyyn huonekaluun, jonka oikeasti haluat. Kaikkea ei välttämättä saa heti, vaan hyvää kannattaa odottaa! Tarkemmin ajateltuna, tämä ajatusmalli pätee elämään muutenkin.

Nyt olin onnekas, sillä löysin tuolit hyvästä alennuksesta, joten päätin napata kaikki kaupasta löytyneet tuolit kotiini. Tuparit ovat ihan oven takana, joten tämä hankinta oli siinäkin mielessä erittäin tarpeellinen.

Ruokapöytä on tähän tilaan vähän liian pieni, mutta tässäkin tapauksessa odotan, kunnes se täydellinen tulee vastaan ja panostan sitten siihen. 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Viimeisin viesti: Mietelause, joka menee näin: "Älä tuhlaa aikaasi ihmisiin, jotka tuhlaavat aikaasi."

Viimeisin ruoka: Mangosmoothie ja pari kolme, ellei jopa neljä palaa lakritsia. Ihan kunnon ruoaksi syötiin uunilohta.

Viimeisin itku: Minulla on tapana kiertaa lapsien huoneet iltaisin. Sammutan mahdollisesti päälle jääneet lukuvalot molemmilta, laitan peittoa päälle ja tyttärelleni lisätyynyä, sillä mimmi tipahtaa harvasen yö sängystään. Toissa päivänä tein tämän saman rundin ja pysähdyin katselemaan ikkunasta ulos. Tihrustin hieman haikeaa mutta samalla onnellista oloani uudessa talossani. Se tuntuu tottavie omalta kodiltani ja sellaiselta paikalta, että siellä minun kuuluu olla. Totesin myös, miten ihanat pikkutyypit minulla on ja miten söpösti he nukkuvat vuoteissaan.

Viimeisin nauru: Soittelen usein Mai:n kanssa ja nauretaan kaikenlaisia arkipäivän kommelluksia. En tarkkaan muista mitä me naurettiin, mutta se liittyi ihmissuhteisiin ja hauskoihin tilanteisiin. 

Viimeisin hermostuminen: Olin super väsynyt pitkän työpäivän jälkeen ja koti oli kaaoksessa. Kirjanpitotyöt tekemättä ja pojan jalkapallovarusteet keittiössä. Saatoin vähän hermostua väsymyksestä, nälästä ja tästä tilanteesta.

Viimeisin ostos: Kävin ruokakaupassa ja ostin mangosmoothieta, kaurajugurttia, juustoa, maitoa ja kurkkua. Ostin aiemmin tällä viikolla muuten nuo kuvissa esiintyvät tummanruskeat samettihousut, jotka ovat suosikkini juuri nyt. Ne on Gina Tricotin.

Viimeisin muutos sisustuksessa: Muutan edelleen tavaroitani tänne taloon joten muutoksia en ole ehtinyt vielä tekemään. Lasketaanko se, että laitoin puhtaat käsipyyhkeet pikkuvessaan. Toki pieniä muutoksia teen päivittäin; muutan tuolien, kirjojen, lehtien ja kasvien paikkaa.

Viimeisin lukemani blogiteksti: Ystäväni Annen blogiteksti "mitä viimeksi" josta idea tähänkin postaukseen tuli.

Viimeisin suunnitelma: Tuparit! Suunnittelin ostavani lisää tuoleja ja laittavani makuuhuoneen oven alle ulos lisää betonilaattoja. Haluaisin myös istuttaa muutaman puun isoon ulkoruukkuun ja nyt pitäisi selvittää mistä saan sellaisia katseenkestäviä mahdollisimman isoja termoruukkuja, jotta puiden juuret selviytyvät tulevasta talvesta. Suunnittelin myös vieväni isosiskoni torstaina The Horror -konserttiin Turun Konserttitaloon, jonne ostin jo ajat sitten pari lippua. Ei ole sellaista päivää ettenkö suunnittelisi jotain.