Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 


Lienee sanomattakin selvää monelle, että olen tunneihminen ja aistin paljon asioita ympärilläni. 

Sain ensimmäisen lapseni melko nuorena ja sen päätöksen tein puhtaasti tunteella. Päätökseni haluta perhe varhain oli minulle se mieluisin ja se tuntui erittäin oikealta. Olisi oikeastaan kauhistuttavaa tehdä päätöksiä elämässä vain siksi koska se on järkevää. Onko silloin mahdollisuus onneen?

Ihmissuhteissakin luotan ja neuvon ihmisiä luottamaan tunteeseen enemmän kuin järkeen. Jos järjellä ajattelee niin lähtökohtaisesti missään ei ole mitään järkeä ja se ettei missään ole mitään järkeä inspiroi minua tekemään toisinaan järjettömiäkin asioita tai päätöksiä. Kun alkaa liikaa miettimään jotakin asiaa alkaa se tuntumaan enemmän ja enemmän monimutkaisemmalta. Enemmän tunnetta kuin järkeä! Kaikki tietävät sen tosiasian, että asioilla on aina kumma tapa järjestyä.

Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että kun ihmiset tekevät ratkaisuja ja päätöksiä tunnepuoli edellä tulevat ne olemaan eniten palkitsevia. Oikeita!

Tieteellisesti sanotaan, että järkiajattelua ei voi koskaan erottaa erilleen tunteesta. Sanovat, että tunne on lihana kehossa ja ilman tunteita ihminen ei yksinkertaisesti kykene tekemään päätöksiä. Järkipäätökset ovatkin tieteellisestä näkökulmasta tunteiden kieltämistä tai peittämistä. Tämä on itseasiassa todella mielenkiintoinen fakta! Voidaan siis olettaa, että olemalla auki, vastaanottamalla asiat pelottomasti sellaisina kuin ne ovat ja kieltämättä mitään myös tuntee enemmän ja näin ollen tekee sellaisia päätöksiä, jotka ohjaavat juuri sinne oikeaan suuntaan. Samaan hengen vetoon voidaan tutkimustenkin valossa todeta, että järkipäätökset ovatkin ehkä pelkureille? 

All the feelings juuri tänään.

Henna

 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Kaupallinen yhteistyö: Samsung

En ole yli kahteen vuoteen omistanut televisiota. En edelleenkään yksinkertaisesti ehdi katsomaan sitä, mutta olen huomannut, että lapset kaipaavat sitä aika usein näin pimeään aikaan. Onhan se myös niin, että elokuvia on mukavampi katsoa hieman suuremmalta ruudulta kuin pienen tietokoneeni. Miten mukavaa onkaan viettää ihanan ihmisen kanssa aikaa vaikkapa sadepäivänä ja katsella vanhoja elokuvia sateen ropistellessa ikkunapeltejä. On myös nostalgista katsoa lasten kanssa vaikkapa Muumeja tai Disneyn piirrettyjä tälläisinä päivinä. Tai ihan vaan sunnuntaiaamuisin.

Nyt sitten viimein kahden vuoden jälkeen minulla on taas televisio ja kotiani koristaa taulujeni lisäksi vähän älykkäämpi taulu: Samsungin The Frame 49. Minulla on siis tuo 49 tuumainen, muita kokoluokkia on 43", 55" ja 65". Minulle tuo 49 on kokonsa puolesta juuri täydellinen. 

Taiteenharrastajana ja tekijänä olen todella viehättynyt tästä televisiosta, joka todellakin on kuin yksi tauluista. Magneettisesti kiinnitettävät kehykset vielä lisäävät tätä tuntua. Kehyksiä on saatavana valkoisena, mustana, vaaleana ja tummana puuna. Minulla on tuo tumma puu.

Mieluisan kuvan saa valita lukuisista vaihtoehdoista ja tälläiselle vaihtelunhaluiselle tämä on oikein tervetullut ominaisuus. Television Art Store -kaupasta löytyy yli 850 taideteosta ja taidankin heti tämän kirjoituksen jälkeen mennä vähän tutkailemaan mitä taidetta siellä olisi ostettavissa.

Mikä vielä hauskinta kuva/taideteos näkyy ruudulla myös silloin kun siitä ei katsota ohjelmia. The Frame on siis televisio avattuna ja taideteos suljettuna.

Minulla on vielä töitä edessä, jotta saan tv:n kiinnitettyä seinään. Näyttää se toki kauniilta noin maassa. TV:hen on olemassa myös sirot mustat jalustat, jos sen haluaa pitää maassa. One Invisible Connection -liitäntäkaapelissa kulkee kuva -ja äänilähteiden lisäksi sähkövirta, joten pitkä ja lähes läpinäkyvä kaapeli antaa enemmän vapautta tv:n sijoittelussa. 

 

Suuri suositus tälle taululle siis televisiolle!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Muistan kuin eilisen, kun aurinkoisena kevätpäivänä pieni poikani syntyi tähän maailmaan. En todellakaan voi käsittää, että siitä on ensi keväänä 11-vuotta aikaa!

Poikani on kaveripiireissä pidetty sympaattinen herrasmies, joka mielellään lukee tänä päivänä Aku Ankkaa, pelaa pelejä, käy keulimassa pyörällään tuolla kylän raitilla ja hänellä on sama kengänkoko kuin minulla. En käsitä mihin nämä vuodet ovat menneet, sillä tuntuu, että vasta hetki sitten asensin pienen 1-vuotiaan päähän pehmokypärää hänen opetellessa kävelemään. Ajankulun nopeus varmasti vahvistuu, kun lapset kasvaa ihan silmissä.

Lastenhuoneet ovat talossani melko pienet. Sinne mahtuu kuitenkin kaikki tarpeellinen ja ihan mielellään poikani huoneessaan oleskelee. Säkkituoli oli kuvaushetkellä kulkeutunut olohuoneen puolelle, mutta se on yleensä tässä huoneessa.

Työpöydäksi keksin laittaa Lundian avohyllyn, johon tilasin työpöytätason. Vuodevaatteet ja päiväpeitto on H&M Home:n valikoimasta. Valaisimet Clas Ohlsonilta, koristetyynyt pääosin HAY:n tuolin kera. Seinät on maalattu tikkurilan Piazza -sävyllä ja yläosa seinistä on jätetty valkoiseksi, tämä ratkaisu tekee tilasta korkeamman tuntuisen.


Pidän paljon huoneen värimaailmasta ja se sointuu hyvin koko talon sisustukseen. Tästä pääsette muuten katsomaan pojan huoneen hänen toisessa kodissaan, toki sekin tänä päivänä vähän päivittynyt. Tästä pääsee vielä aiempaan postaukseen, jossa hurmaava taideteokseni. ;)

Seuraava projekti onkin sitten tyttäreni huone, paljon on ideoita jo valmiiksi takataskussa.

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

 

Kävin Helsingissä kääntymässä ystäväni syntymäpäivillä ja samalla tsekkasin tietysti Kämp Gallerian Gardenin ja laahustin muutenkin ympäri kaupunkia. Tällä hetkellä minua kiinnostaa

  • erikoisenmalliset muodot ja puupölkyt 
  • konjakinväri
  • erilaiset kuviolasit, kuten lankalasi ja ribbed glass. Helsingissä Sandrossa ihastelin keittiön avohyllyä, jonka takana komeili lankalasi. Tuollaisen avohyllyn teettäminen kiinnostaisi myös omaan keittiöön. Keittiöni juuri nyt on hieman kolkko yleisilmeeltään.
  • betoni
  • laatoitetut pinnat; lattiat ja seinät.
  • ja tietysti joulu! Heti huomenna menen hakemaan pikkujoulukuusen ja koristelen kotia maltillisesti joulua odottamaan.

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Yhteistyössä Divici Organic Prosecco

Yritän aina säännöllisesti pyytää isosiskoni luokseni kylään, sillä meillä on aina paljon juteltavaa ja saan häneltä aina tukea mieltäni askarruttaviin asioihin. Isosiskoni on todella fiksu, epäitsekäs ja ehkä empaattisin ihminen mitä tiedän. Hän on myös jumalaisen kaunis niin sisältä kuin ulkoa ja vannon, että kaikki jotka hänet tuntevat ajattelevat samoin. Painakaa sydäntä, jos haluaisitte nähdä häntä useamminkin blogini puolella. 

Ennen tupareitani meillä oli siskoni kanssa tyttöjenilta ja maisteltiin tuota tupareihini kaavailtua italialaista luomuproseccoa, joka oli kovin mieleemme. Pidän erityisen paljon kuivista juomista, extra dry on aina kestosuosikkini. Pullo on myös viehättävä kaikessa yksinkertaisuudessaan, kaunis kattauksen seassa taikka sohvapöydällä coolerissa.

Tämä pirteän hedelmäinen juoma oli omiaan juustotarjottimen ja eksoottisten hedelmien kanssa. Voisin kuvitella, että tämä kattaus on toimii kaikenlaisissa tilaisuuksissa ja illanvietoissa. Miksipä ei myös rauhallisissa spa-illoissa kynttilämeren ja kylpyammeen vierellä.

Kotini on mielestäni parhaimmillaan auringonlaskun aikaan. Isot ikkunat näyttävät aurinkoisina iltapäivinä vaihtuvia taideteoksia horisontissa.

 

Paljettimekkoni on muuten löytö turkulaisesta Lainahöyhenissä -putiikista, jota pitää erittäin sympaattinen leidi humalistonkadulla. Sieltä voi vuokrata tai joitain kultakimpaleita myös ostaa omakseen. Itsenäisyyspäivän kemut ovat ihan oven takana ja tuleviin bailuihin ajattelin ostaa tuota lempiproseccoa ja käydä katsomassa löytyisiko minulle juhlavaa mekkoa edellä mainitusta liikkeestä.

 

Ihanaa, kun pian alkaa juhlakausi!

 

Iittalan Ultima Thule kuohuviinilasit saatu blogin kautta.

 

Ladataan...

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Edellisessä postauksessa mainitsinkin levottomuuteni olla yksin kotona, joten sen enempää miettimättä hyppäsin töiden jälkeen bussiin ja suuntasin Hansin ja Arton uuden ravintola Penélopen avajaisiin. 

Minua kiinnostaa usein eniten sisustusasiat ja sitä silmällä pitäen meninkin katsastamaan tämän uuden mestan. Menossa oli mukana moni muukin ja oli ihanaa nähdä niin paljon inspiroivia ihmisiä Marin ja muutaman muun läheiseni lisäksi. Tässä siis muutama kuva Helsingin uudesta Penélope -ravintolasta. Seuraavaa kertaa odotellessa.

 

Onnea ja menestystä Penélope!

Ladataan...

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Sanoisin, että olen aina vähän enemmän elossa, kun lapseni tulevat luokseni. Viikko ilman heitä menee täysin töiden kimpussa ja kaikenlaisia asioita hoidellen. Viikko lasten kanssa on tosi intensiivinen mutta antoisa, minusta on ihanaa kun kodissa on ääntä ja elämää, en itse viihdy kovin usein ihan yksin kotona, ainakaan kovin pitkiä hetkiä. Lapsuudenkotinikin oli sellainen muumitalo; aina joku oli kylässä ja se oli ja on ihanaa. Lasten kanssa en mitenkään ehdi pitämään kotia ihan tip top siistinä, mutta sellaisen hallitun kaaoksen keskellä on ihanaa. Tietää, että täällä on eletty (ja onpahan viikko aikaa siivoskella yksin täällä). Nappasin muuten huvikseni kuvia tästä oikeasta kaaoksesta kotona lasten kanssa, mutta mietin vielä kehtaanko oikeasti jakaa niitä kuvia täällä. 

On varmaa, että tulistun monet kerrat lasteni kanssa, mutta sitäkin enemmän meinaan pakahtua. Pakahtua, kun näen miten rakastavasti poikani auttaa pikkusiskoaan kotiläksyissä. Muistan, kun tämä parivaljakko noin viitisen vuotta sitten tuli rymisten päiväkodista eteiseen, auttoi tämä pieni herrasmieheni pikkusiskoa riisumaan toppahaalarit. Siitä on yksityisessä Facebookissa video, ystäväni menkää katsomaan. 

Nyt eteisessä lojuu koulureput ja pikkusisko saa apua niin matematiikan tehtävissä kuin lukemisessa veljeltään ja tietysti minulta. Niin kärsivällisesti ja kannustavasti poika auttaa siskoaan ja haluaa hänen aidosti menestyvän koulussa. Useimmiten tämä parivaljakko nahistelee keskenään, mutta on paljon hyviäkin hetkiä. Vanhemmuuden ihanimpia hetkiä on seurata kun sisarukset auttavat toisiaan ja keskustelevat keskenään milloin mistäkin.

On välillä pysäyttävää ymmärtää, että tämä arki jota nyt elän on lapsieni lapsuutta. Luon heille päivittäin muistoja lapsuudesta. Toivottavasti he muistavat minut sellaisena hassuttelijana mutta myös rajoista tiukasti pitävänä rakastavana äitinä.

Meidän muutto on vieläkin hieman kesken ja tavarat hakevat vielä paikkojaan mutta olen vihdoin saanut poikani huoneen sisustettua ja ensi viikolla on luvassa sisustuksellista postausta hänen huoneestaan. Olen itseasiassa todella tyytyväinen lopputulokseen.

Inspiroivaa viikkoa, olkoon se ihana!

Henna

 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Instagramin instastoryn puolella on kiertänyt jo tovin "mitä olettamuksia sinulla on minusta" kysely ja päätin jakaa vastaukset myös tänne blogin puolelle. En osannut yhtään odottaa näin imartelevia olettamuksia ja olin äärimmäinen ilahtunut kaikista viesteistä! Näiden viestien avulla koko viikko on mennyt kevyesti. Osa viesteistä tuli ystäviltäni, joten ehkä vähän sisäpiiriäjuttuja on myös mukana. Jos muuten haluatte jakaa vielä mitä olettamuksia teillä on niin niitä voi kirjoitella tämän postauksen kommenttiboxiin, vastailen niihin myös.

"Olet varmasti aika kiltti ja lämmin ihminen" - Toivon, että olen! Se on mielestäni ihmisyyden yksi perusoletus ja olemus.

"Olet vähän boheemi, haaveilija.." Pitää paikkaansa. Haaveilen usein valitettavasti olen monesti omissa ajatuksissani enkä aina täysin läsnä. Tästä piirteestä yritän päästä eroon jos olen toisen seurassa. On tosi epäkohteliasta, mikäli toiseen ei keskity kunnolla.

"Oletan, että oot mun mielessä säännöllisen epäsäännöllisesti koko mun elämän." Löydät aina oikeat sana ja oot mulle tärkeä. Saat mut tuntemaan itseni usein tärkeäksi; aivan ihana piirre sinussa. Uskon, että moni muu on kanssani samaa mieltä. You rock! 

"Oletan, että joku kaunis päivä me tanssimme argentiinalaista tangoa." ​Kunhan löydän kadoksissa olleen toisen tanssikenkäni niin sitten mennään heti. 

"'Päättäväinen." Pitää paikkaansa! Minun pitää olla todella innostunut ja kun olen niin mikään ei estä minua.

"Ujo."En ole mielestäni kovinkaan ujo. Nuorempana enemmänkin. Herkkä olen kyllä. Riippuu myös paljon tilanteesta ja seurasta mutta koen olevani aina menossa mukana, tosin en ole koskaan porukan äänekkäin enkä tykkää olla keskipisteenä.

"Rohkea" En ole mielestäni kovinkaan rohkea. On niin monta juttua joita en syystä tai toisesta uskalla toteuttaa. Teen toki päätöksiä fiilispohjalta ja luotan intuitioon.

"Avoin, iloinen ja hyvin ystävällinen."  Toivon totisesti että olen kaikkia näitä. Olen joskus liiankin avoin myös ventovieraille. Tykkään puhua aika syvällisiä ja helposti kerron kaikkia asiani.

"Olet sellainen ikuinen romantic-tyyppi ja boheemi sielu" Erityisesti olen romantic-tyyppi. Ihastun helposti ja teen paljon romanttisia juttuja mielitiettyni eteen. Ja toivon, että sellainen säilyisi koko suhteen ajan. Molemmin puolin.

"Musikaalinen esteetikko. Hieman kaihomielinen romanttikko?" Erittäin hyvä kuvaus!

"Olet ihanan itsenäinen" Oi kiitos! Veikkaan, että entinen mieheni opetti minut melko itsenäiseksi. En varmaankaan olisi tälläinen ilman häntä. Hänellä on ollut paljon hyviä vaikutuksia minuun.

"Hyvän tuoksuinen" ​Tykkään tästä oletuksesta! Tuoksut ovat minulle todella tärkeitä ja hyvällä tuoksulla vien itseni tietynlaiseen fiilikseen. Sporttiseen, juhlavaan, mystiseen... mihin milloinkin. Kotona palaa usein myös jokin ihana tuoksukynttilä, se tekee olostani rennon.

"Kiltti, symppis, huomioonottavavainen. Uskon, että sun kanssa on helppo olla ja sun sydän on kultaa." ​Se miten toista kuvailee kertoo paljon sinusta itsestäsi. 

​"Oot ihan superluova! Ainakin sun kodista päätellen. Ja varmaankin aikoimoinen supermama." ​Koti on minulle sellainen luova ympäristö, eli tosi tärkeä. Inspiroiva koti antaa tilaa uusille ideoille. Oon tosi otettu, että pidät minua supermamana. Yritän olla mahdollisimman hyvä äiti, välillä on vähän rankkaa, you know. Teen parhaani.

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

No mui!

Tässäpä sitä ollaan vallan reissattu Helsinkiin, viimeksi viime viikonloppuna. Ennen kuin bussini lähti, muistin että Kamppiin on avattu Mujin Pop Up -myymälä ja riensin sinne oitis. 

Mujin yksinkertainen tyyli viehättää minua suuresti. Se on konstailematon ja sopii kotini kanssa hyvin yksiin. Olisin voinut ostaa vaikka mitä, mutta minulla on nyt tiukka budjetti kuluttamisen suhteen. Ostin kuitenkin jotakin pientä hyödyllistä.

Tiskiainetta kuluu itseasiassa aika pieniä määriä, joten suuri puteli vaihtui nyt tuohon viehkeään vihreään. Näyttää kauniilta terästä vasten. Olen muuten innostunut teräksestä todenteolla ja ehkä vielä joskus vaihdan keittiön kaapinovet teräksenvärisiin.

Minulla on tapana ostaa shampoota ja hoitoainetta sellaiset suuret pullot. Niistä saa nyt annosteltua noihin vähän sievempiin ja kätevämpiin pulloihin sitä mukaa kun kulutetaan.

Pienet pumpulipuikot ovat oiva apuväline meikin korjaamiseen. Pikkutarkkaa hommaa.

Ja miten ihanat sävyt kerrassaan tässä kuvassa. Luoto -merkkinen vegaaninen saippuapala tuoksuu muuten niin raikkaalta. Puhtaudelta. Näitä palasaippuoita saa ostettua vaikkapa Sisustuksen Koodista, minä hommasin merisuolasaippuan.

 

 

Ihanaa Muji, kun olet Suomessa ja tulet jäädäksesi syksyllä 2019.

 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Rauhaisaa Isänpäivän aamupäivää!

Minä olen reissannut ympäri kyliä koko viikonlopun Turusta Helsinkiin ja Helsingistä Tampereelle. Olen toisinaan melko levoton viikonlopusta yksin kotona, joten tykkään lähteä pieniin reissuihin aina tilaisuuden tullen.

Menin siis eilen ystäväni Marin luokse ja päätimme viettää mahdollisimman rennon illan. Menimme nukkumaan hyvissä ajoin ja 9 tunnin yöunien jälkeen voin sanoa, että olen levännyt hyvin.

Nyt matka jatkuu kotikaupunkiin ja edessä on perinteinen perhedinneri. Meillä on ollut tapana kokoontua usein sunnuntaisin syömään, nyt on ollut vähän taukoa, täytyykin muistuttaa, että tätä perinnettä täytyy taas jatkaa. 

Marin kanssa me larpattiin tänä sunnuntaina kunnon isänpäivän aamiainen muina miehinä. Tarjottimella oli kaikkea sellaista mitä minä viikonlopun aamuina voisin syödä. Tuoretta korvapuustia ja kahvia erityisesti. 

Lämmintä sunnuntaipäivää teille kaikille!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Olen ehkä vähän epätavallinen, mutta siinä missä kuulen, että ihmisille kerääntyy nurkkiin puolityhjiä puteleita, minä käytän kaikki urhollisesti loppuun ja otan vasta sen jälkeen uuden purkin käyttööni. En ole kovin uskollinen vain yhdelle merkille vaan näin bloggaajana saan kokeilla uutta tuotetta melko usein. Mutta olen kyllä havainnut mitkä merkit toimivat minulla ja näistä voisin mainita kestosuosikkini Madaran, Mia Höytön, ja Dr. Hauschkan. Olen myös hurahtanut kasvonaamioihin ja erityisesti kasvokääreisiin, eli sheet maskeihin, jotka mielestäni imeyttävät tehoaineet paremmin. Yksi suosikkini on Whamisan maskit. Nyt kiinnostaa kovin korealainen kauneudenhoito kaikkinensa.

Hiukset pesen mahdollisimman harvoin, mutta käytän päivittäin Batisten kuivashampoota, se tekee hiuksista myös vähän kuohkeammat. Smashbox ja MAC ovat suosikkejani, erityisesti näiden merkkien peiteaineet silmien alle ovat ehdottomasti tärkeimmät tuotteet minulle. Vartalovoiteita ja suihkeita käytän päivittäin ja yleensä haluan että voiteen seassa on kookosta, rakastan sitä tuoksua. Taidan tuoksua aina vähän kookokselta.

Minulla kauneus merkitsee myös hyvää kokonaisvaltaista oloa omassa kehossa. Se lähtee jo siitä mitä minulla on päällä alusasuista alkaen. Rakastan kaapuja ja yksi parhaimmista hetkistäon sujahtaa puhtaaseen kaapuun vartalovoiteen taikka ihoöljyn jälkeen. 

Valehtelisin, jos väittäisin, etteikö kasvoilleni olisi koskaan tehty mitään. Ne ovat käyneet muun muassa kivuliaan mikroneulausprosessin läpi, jossa miljoonat neulat ovat käyneet kasvot läpi ja niihin on imeytetty uudistavaa a-vitamiinia sarjahoitona. Olen muutaman kerran käynyt laittamassa myös botoxia kirurgin vastaanotolla ja täytyy sanoa, että pieni määrä on tehnyt positiivisia muutoksia. Alunperin botoxia on laitettu ehkäisemään todella rajuja migreenikohtauksiani, sittemmin kiinnostuin siitä myös esteettisessä mielessä. Tässäkin kohtuus on kuitenkin kaikki kaikessa ja ehdottoman tärkeää on mennä ammattilaisen vastaanotolle. Olisi hirveää huomata, ettei naama liikkuisi enää mihinkään. Naururypyt ovat  suloisinta mitä tiedän. 

Ravinto kulkee käsikädessä kauneuden kanssa. Huomaan heti kasvoissani jos en ole juonut tarpeeksi vettä tai saanut tarpeeksi hyvää rasvaa sisältäviä ruokia.

Mitä vanhemmaksi tulee niin sitä herkemmin huomaan yöunien vaikutukset. 

Liikunta ja erityisesti aamuliikunta. Minulla on usein vaikeuksia herätä sillä olen melkoinen iltavirkku. Herääminen kestää jumalattoman kauan ja saatan olla töissäkin hetkellisesti horroksessa, ellen ole tehnyt pientä happihyppelyä heti aamutuimaan. Minulle saattaa riittää laiskoina aamuina vain nopea kävelylenkki korttelin ympäri ja pikaiset aamuvenyttelyt. Reippaina aamuina nappaan edellisiltana pakkaamani treenikassin kainaloon ja lähden aamu-uinnille. Aamu-uintini päättyy aina kylmäaltaaseen, jonka jälkeen suuntaan suihkun kautta töihin. Saunaan en aamulla menisi, se varmaan väsyttäisi. Uintipäivinä olen supertehokas ja pirteä, suosittelen aamuliikuntaa kaikille hitaasti käynnistyville ihmisille.

 

On kuitenkin hyvä muistaa, ettei aina ei tarvitse olla reipas suorittaja. Tasaisin väliajoin lue Eevan runo ja ota vaan iisisti:

Nukkumaan käydessä ajattelen:

Huomenna minä lämmitän saunan,

pidän itseäni hyvänä,

kävelytän, uitan, pesen,

kutsun itseni iltateelle,

puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen, kehun:

Sinä pieni urhea nainen,

minä luotan sinuun.

-Eeva Kilpi

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Yhteistyössä Iittala

Overose tuoksukynttilä Sisustuksen KoodiKaulakoru La Luna. Kello Skagen. Juomalasi saatu blogin kautta ja se on Iittalan Ultima Thule juhlavuoden värissä sade.

Tarkka hajuaisti on joskus hyvä ja joskus huono asia. Kiinnitän kotona huomiota paljon tuoksuihin, sillä se on yksi kokonaisvaltaisen hyvän tunnelman tuoja kotona. Vien/kierrätän roskat säännöllisesti, tuuletan kotia jokainen päivä ja poltan aina yhtä tuoksukynttilää (en ymmärrä miksi joku edes polttaisi kahta erituoksuista tuoksukynttilää). Olen siis perso tuoksukynttilöille ja pakahduin onnesta, kun huomasin, että ystävieni liikkeessä oli myynnissä jumalaisen hyväntuoksuisia kynttilöitä, jotka vielä näyttävät kauniilta. 

Pyrin kovin siihen, että kotona on asiat hyvin, olen vihainen kuin ampiainen, jos siellä on sekaista taikka tunkkaista. Ystäväni kerran kysyi minulta, miten onnistun olemaan aina ajoissa ja valmiina, kun muut eivät välttämättä ole. Se johtuu ehkä jonkinlaisesti suorittajaluonteestani. Se johtunee myös siitä, että teen helposti epäolennaisia asioita jos en pinnistele ja keskity. Mietin usein aamulla mitkä asiat tänään on oikeasti tärkeitä ja mitkä epäolennaisia. Onko tärkeää mennä katselemaan pihakasveja vai ostaa ruuveja. Tiedän heti kumpi on tärkeämpi. Kasvit saavat odottaa vaikka ensi vuoteen mutta eteisen naulakko on saatava paikalleen. 

Aikataulutan ilmeisen paljon asioita mielessäni "mikä on tärkeää" periaatteella. Huomaan kyllä, että rasitun tästä suorittamisesta paljon, mutta kehoni onneksi kertoo milloin kannattaa vaan olla kotona neljän seinän sisällä ja yksinkertaisesti nukkua. Tai katsoa Kardashianeita.

Arkipäiväni ovat siis aamusta alkaen mietittyjä enemmän tai vähemmän. Se että päätän, millä tavalla päiväni tulee menemään jo aamulla sopii minulle parhaiten. Se sopii hyvinvoinnilleni, taloudenpidolle ja luonteelleni, joka jäisi muuten helposti vain haaveilemaan. 

On myös tärkeää olla itselleen armollinen. Kun sanon, että haluan kotini olevan aina mahdollisimman zen, ei tarkoita että se olisi aina tip top. Tai elämänhallintani olisi jotenkin täydellistä. Yritän vain parhaani mukaan kysyä itseltäni päivittäin "mikä on tärkeää" ​ja toimia sen mukaan.

 

Pages