Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Tiedän, että innokkaimmat odottavat jo kovin kotikuvia taloltani. Tänään sain napattua muutaman samalla, kun odotin ystäväni Miian kanssa uusia kaapistoja saapuvaksi.

Kovin on vielä valkoista mutta kyllä kaikki tästä jalostuu kun tavarat ja somisteet löytävät paikkansa.

Keittiöstä jäi ylimääräinen pöytälevy käyttämättä ja tein nyt ennen varsinaista sohvapöytää väliaikaisen apupöydän olohuoneeseen ja kasasin kylpyhuoneesta jääneet laatat tason päälle. Lopputuloksesta tuli yllättävän kaunis.

Ollaan nautittu takapihan hedelmäsadosta ja muutenkin fiilistelty ystävien kanssa taloni hyvää henkeä.

Kaikki tuntuu todella hyvältä juuri nyt ja just näin.

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Elokuu 2018 vetelee viimeisiään mutta on nyt varmasti parhaimmillaan. Tuoksut ovat huumaavia ja luonto vielä kovin vehreä. Tyttäreni kanssa käytiin tänään kukkaniityllä, en edes raskinut poimia kuin muutaman. Tyttöni on varmasti perinyt minulta kaiken kauniin ihastelun ja se on hyvä se. 

Kylpyhuoneen ikkunasta näkee auringonlaskun. Muutenkin olen ihastellut miten valo taittuu ikkunoista eri aikoina päivästä. Parhaimmillaan se on mielestäni juurikin illalla auringonlaskun aikoihin. Aamuauringosta minulla ei ole vielä kokemusta, sillä emme ole nukkuneet vielä yhtäkään yötä talolla. Ensi viikolla jos kaikki saadaan kuntoon niin tämäkin on tarkoitus tehdä.

Olette toivoteet paljon sisustusjuttuja kodista ja voin vannoa, että niitä on luvassa. Keskeneräisyyttä voitte silmäillä instastroriesin puolelta jo nyt.

Tehokasta alkavaa viikkoa nuppuset!

Ladataan...

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Yhteistyössä Grohe

Löysin aivan ihastuttavan tuoksun, josta tuli niin ihania muistoja mieleen.

Olin tuoksutellut tätä tuoksua yhden herrasmiehen kaulalla Ranskassa koko pitkän viikonlopun. Eräänä päivänä Pariisissa olin jo lähdössä kotiin. Istuin taxissa tämän tapailemani miehen Michaelin asunnon edessä valmiina lähtöön. Michael juoksi vielä hyvästeistä murheissaan tuomaan minulle yhden muiston itsestään. Psg:n paitansa, johon hän oli suihkinut minullekin mieluista tuoksua mielin määrin. No meidän juttu lopahti lähinnä välimatkaan ja pian jälkeeni hän löysikin rinnalleen nykyisen puolisonsa ja on nyt valloittavan pienen poikavauvan ikionnellinen isä. Olen todella onnellinen hänen puolestaan!

Sittemmin etsin pitkään tätä tuoksua. Pidän muutenkin eniten maskuliinisesta tai enemmänkin unisex-tuoksuista mutten löytänyt tätä kyseistä tuoksua oikein mistään. Kovin arvokaskin on. Sitten marssin suomessa yhteen sisustuskauppaan ja vaikkei tuoksu ole samaa merkkiä, on se paljon samankaltainen. Skandinaviskin tuoksuöljyn pullo on kätevän kompakti ja viehättävä - tuoksu aivan hurmaava. Tämä lähti nostalgisissa tunnelmissa kassan kautta kotiin.

Eilen sain porattua pikkuvessan seinään viimeisetkin puuttuvat palaset. Grohen tummat seinätelineet pyyhkeille. Nyt pikkuvessa on kaikinpuolin kunnossa ja olen tästä pienestä tilasta hyvin onnellinen. Lattiaan laitettiin samaa valkoista 5x5 laatta mitä isoon kylppäriin. Seinät jätettiin laatoittamatta, ne maalattiin Tikkurilan valkoisella. Tämä maalisävy on muuten todella onnistunut valinta koko talossa. Se ei ole yhtään kylmän kalsea vaan kauniin rauhallinen yleissävy. 

Rauhallista, hyväntuoksuista ja kaunista viikonloppua!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Huh, nyt helpottaa. Toista se oli muutama viikko sitten, kun huomasin, että talo alkaa oikeasti olemaan pian valmis ja päästään muuttamaan. Olin odottanut tätä suurta hetkeä vaikka kuinka, mutta silloin huomasin, etten kokenutkaan mitään suurta onnea, mitä ajattelin kokevani kun tähän projektiin ryhdyin. Ajattelin, että sitten elämä on valmis ja kaikki vain yhtä onnenhuumaa. Olo oli enemmänkin hämmentynyt, että tässäkö tämä nyt oli. Projekti on mennyt kaikkiaan todella nopeasti, tammikuussa sain rakennusluvan ja siitä kaikki alkoi.

Sain vietyä kotiin viikko sitten jo muutaman huonekalun ja aloin viettämään talolla iltoja, sen jälkeen talo on tuntunut niin omalta paikalta Varsinkin, kun olen muutaman jutun siellä itse ahertanut - esimerkiksi koko lattian. Suuriinkin projekteihin sitä pienikin nainen hartiavoimin pystyy, siitä ei ole epäilystäkään. 

Tänään poimin pihalta korillisen makeita päärynöitä, ovat mielestäni jotenkin todella eksoottisia. Kertokaahan mitä kaikkea päärynöistä voisin valmistaa? 

Katsokaa nyt niitä:

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Minkä kokoinen sun talo on?

Taloni on 101 neliötä.

Muutatko yksin?

Muutan lasteni kanssa.

Mitä tulevaisuuden haaveita sinulla on?

Haaveena on olla vain onnellinen ja toteuttaa itseäni taiteen kautta. Kauempana tulevaisuutta haaveilen myös siitä, että asuisin joskus ulkomailla tai että ostaisimme isosiskoni kanssa kesäpaikan - ehkä viinitilan, jossa olisi myös taidegalleria/työpaja. A girl can dream!

Onko sinulla julkisia kansioita Pinterestissä ja jos on, mikä on nimimerkkisi?

Joo on! coco sweet dreams

Kuinka pitkä olet? Kuinka usein käyt kampaajalla?

Olen 161 cm pitkä ja käyn ehkä kerran vuodessa kampaajalla. Saatan itse leikata hiukseni ja muutenkin (varsinkin nyt) hiuksissani on melko boheemi meininki. Olen kyllä varaamassa itselleni seuraavaa kampaaja-aikaa, viimeistään muuton jälkeen. 

Keittiösi tulee siis Ikeasta. Kiinnostaisi kovasti millä ovilla ja millaisilla vetimillä? Entäpä työtaso? :)

Teen tästä erikseen postauksen. Ovet ovat valkoiset mattapintaiset (se oli ehdoton vaatimukseni) Metod-sarjaa. Työtasoksi otin budjettisyistä mattapintaisen valkoisen laminaattitason, se on yllättävän kaunis. Jossain vaiheessa varmaan vaihdan sen johonkin vaaleaan kivitasoon. Vetimiä en vielä ostanut, en tiedä vielä mitkä olisivat hyvät ja ehkä ostan ne vielä muualta, kun kauniit sattuvat kohdalle.

 

Kuka talosi valmistaa, ja oletko valinnut ns. avaimet käteen paketin? Käsittääkseni uusi kotisi on toteutettu talopakettina, oletko ollut tyytyväinen materiaalivaihtoehtojen määrään? Onko talopakettisi räätälöity vai valmis malli? Olisiko mahdollista kuulla myös jotain hintahaarukkaa, mitä talo tulee kustantamaan?

Taloni valmisti Designtalo ja se on itse räätälöimäni talo, mutta vaikutteita on otettu heidän Pala-mallistostaan ja tulevaisuudessa taloa voidaan vaikkapa laajentaa, jos on tarvetta. Olin kahden vaiheilla toteuttaa jotain siistiä myös Minitalon kanssa, mutta aikataulu ei mennyt ihan nappiin.

Kaikki muut tulivat Designtalon kautta, paitsi keittiö, kodinkoneet, laatat, lattia ja maanrakennustyöt. Olisin ottanut myös laatat Designtalolta, mutta heidän perusvalikoima ei paljoakaan sytyttänyt. Palkkasin myös rakennusmestarin, joka toimi myös pääsuunnittelijana.

Ja muuten vaan kiinnostaa, millä alalla olet töissä?

Työskentelen energia-alalla ja sitten minulla on oma yritys, jonka kautta teen omia pieniä projekteja vapaa-ajalla.

Miltä lempivuodenaikasi näyttää, tuntuu, tuoksuu ja kuulostaa?

En osaa päättää olisiko se kevät vai tunnelmallinen syksy. Juuri nyt fiilistelen raikkaita syysaamuja näiden helteiden jälkeen, lintujen laulua ja rauhallisuutta. Lämpimiä kesäiltoja ja öitä ei tosin voita mikään.

Kerro yksi kiva muisto, hetki tai tapahtuma, mikä liittyy juuri tuohon vuodenaikaan.

Tänä kesänä on ollut monta ihanaa kesäiltaa ja yötä. Eräs hauska ja kovin erilainen ilta oli, kun olin yhden artistin aveccina festareilla ja pääsin näkemään millaista se työ lähietäisyydeltä näyttää backstagella ja keikkabussissa.

Millainen on sinun unelmien vapaapäivä?

Nautin tosi paljon siitä, että koko perhe kokoontuu vain syömään musiikin soidessa taustalla. Olen aika perhekeskeinen. Toisena rakastan myös sellaisia spontaaneja viikonloppureissuja vaikka toiseen maahan.  

Mikä on lempivuodenaika ja miksi?

Rakastan kaikkia neljää vuodenaikaa mitä meillä on ja innostun aina seuraavan lähestyessä siitä uudesta. Ehkäpä rakastan kuitenkin eniten syksyä, sen tuomaa uuden ajan tuntua ja kesän jälkeisestä rauhoittumista.  

Oletko asunut aina Turussa?

Olen kotoisin pienestä kylästä läheltä Turkua, olen asunut siis siellä ja sitten Turussa.

Onko sinulla muita sisaruksia kuin isosiskosi? 

Minulla on minua neljä vuotta vanhempi isosisko, joka on minulle todella läheinen. Minulla on myös serkkupoikia, jotka ovat minulle kuin pikkuveljiä.

Hei, minkälainen koulutus sinulla on?

Minulla on sihteerin ammattitutkinto. Markkinointiassistentin tutkinto ja suunnitteluassistentin tutkinto. Olen enimmäkseen lukion jälkeen ollut työelämässä ja siinä samassa opiskellut. Olen eniten nauttinut aina vain töiden tekemisestä.

 

Oletko kertaakaan seurustellut tai deittaillut vakavammin erosi jälkeen? Pari kertaa olen deittallut vähän vakavammin, tosin en edes osaa deittailla mitenkään kevyesti. En ole ehkä mikään helpoin tapaus, onhan meissä kaikissa virheitä. Olen varsin mustavalkoinen mitä ihmissuhteisiin tulee ja vaativainen. Olen myös todella kärsimätön, äärimäisen herkkä ja heitän hanskat helposti tiskiin. Nykyinen deittailukulttuuri on tosi pinnallista tai siltä se vaikuttaa. En ymmärrä mikä on sen kaiken "sekoilun" ydin? Kaipaan tunneyhteyttä, syvällistä kumppanuutta ja vähän hulluuttakin.

Miten olet jaksanut viime vuosina ja kuukausina? Paljon paremmin mitä vuonna 2016! Olen paljon eheämpi ja tiedän paremmin mitä haluan ja mitä en. Mikä on minulle hyväksi ja mikä ei. Olen myös enemmän oma itseni ja nautin omasta seurastani hyvin paljon. Osaan katsoa itseäni ihaillen virheitteni kera. 

 

Minua kiinnostaa tyylitajusi syntyminen ja se mistä kiinnostuksesi sisustamista kohtaan on syntynyt? Oliko lapsuudenkotisi hyvin sisustettu, eli oletko perinyt tyylitajusi äidinmaidossa vai oletko täysin itseoppinut? 

Tämä onkin hyvä kysymys, enkä ole tätä aiemmin pohtinut sen kummemmin. Minun lapsuudenkoti on ja on ollut aina melkoisen boheemi ja vanhempani ovat molemmat todella rentoja, olen siis saanut aina vapaat kädet toteuttaa itseäni, mutta heiltä sen suurempaa kiinnostusta sisustamiseen en ole saanut. Taiteellisuus sen sijaan on siirtynyt heiltä myös minuun. Molemmat, varsinkin äitini maalaa tauluja. 

Sisustaminen on siis yksinomaan oma kiinnostukseni kohde ja josta olen jo pikkulapsesta saakka ollut innostunut. Piirtelin jo silloin paperille taloja ja niiden sisustuksia, minusta piti tulla alunperin arkkitehti tai mainostoimiston bosslady. Nythän olen oman yritykseni bosslady.

Tapasin ennen blogimaailmaa Charin ja Sofién yhden sisustusyhteisön kautta ja tunnemme siis toisemme jo ennen blogeja. Muistan, että Char kannusti minua aikoinaan aloittamaan oman blogini ja se tie veikin sitten mennessään.

 

Olisiko sinulla vinkkejä ajattoman vaatekaapin kokoamiseen - mitkä vaatekappaleet toimivat mielestäsi parhaiten vuodesta toiseen menemättä pois muodista?

Voisin pukeutua päivittäin farkkuihin ja väljään valkoiseen kauluspaitaan. Klassiset mustat ja siniset farkut. Kasa laadukkaita kauluspaitoja ja pari kukkamekkoa, niillä pärjää jo pitkälle. Valkoiset tennarit, mustat nilkkurit, avokkaat ja maiharit - näillä kengillä pärjää vuodesta toiseen mainiosti ja niitä on kiva yhdistellä näiden edellä mainittujen vaatteiden kanssa.

 

Suuret kiitokset kaikille kysymyksistä, näihin oli ilo vastailla!

 

Ladataan...

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Kaupallinen yhteistyö: Fiskars

Sain Fiskarsilta ihana setin apuvälineitä uuden pihan laittamiseen. Olen ehdottomasti omakotitaloihminen siinäkin mielessä, että rakastan pihatöitä, se on tosi terapeuttista ja tulos on heti näettävissä.

Piha on rakennustöistä huolimatta erittäin hyvällä mallilla. Oikeastaan vain olohuoneen puoleinen piha tarvitsee nurmikkoa ylleen, muuten kaikki on päällisin puolin ihan siedettävässä kunnossa. Toiselle puolelle taloa päätin laittaa kokonaan soraa, sillä pidän sen karusta ilmeestä kovin ja muutamiin kohtiin olen istuttanut heiniä. Niitä voisin istuttaa vielä enemmänkin.

Kesälomalla haravoin rautaharavalla maanrakentajani apunaisena soraa tasaiseksi ja hetkeä myöhemmin aloin rakentamaan betonilaatoista kahvittelualuetta makuuhuoneeni oven alle. Siihen paistaa kauniisti ja lämpimästi aamuaurinko.

Betonilaatat, jotka ostin Bauhausista painavat kuin synti, eivätkä ole ihan sieltä halvimmasta päästä, joten tämä alue rakentuu hiljakseen kukkaron antaessa myöden. Betonilaattoja tulee siis reilusti enemmän ja ehkä reunastan ne vielä sammaleella, jotta alue olisi vähän vihreämpi.

Loppusyksystä on aika leikata omenapuut, joita löytyy pihalta varmaankin kymmenen. Entinen tontin omistaja ohjeisti, että omppupuiden leikkausaika on marraskuusta maaliskuuhun, M:stä M:ään. Hommia siis riittää pihan kanssa mukavasti vielä syksylläkin.

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Hyvää iltaa!

Kylpyamme on nyt testattu ja olipas rentouttavaa. Suuri suositus muuten tuolle Kiehl'sin suihku -ja kylpysaippualle. Parasta on tuotteen tuoksu!

Instagramissa on pyörinyt jo tovin se kysymysgalluppi. Ajattelin, että nyt olisi taas hyvä hetki tehdä perinteinen kysy minulta -postaus. Kysy mitä vaan maan ja taivaan väliltä, vastaan parhaani mukaan jokaiseen kysymykseen.

Ask me something!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Tiistaiaamu se oli sellainen aamu, joka valkeni koleasti. Minä ja mieleni toimivat selkeämmin vähän viileämmällä ja saan paljon enemmän aikaiseksi. Työpäivien jälkeen kulkeudun usein tänne talolleni, täällä on vielä paljon kaikenlaista sellaista, joka tarvitsee vielä laittamista. Poraamista, kuljettamista, viilaamista - ihan kaikkea. Muuttamaan päästäisiin vaikka heti, mutta täällähän ei ole vielä yhtään säilytystilaa.

 

Tänään oli erityisen ihana ilta. Sain mieluisan vieraan ja fiilisteltiin kotiani pitkälle yöhön. Sytytin kaikki kynttilät ja nyt kun sähkötkin on laitettu, niin kuunneltiin musiikkia, joka soi kauniisti läpi talon. Minun kodissani soi aina musiikki ja kynttilät palaa, se on varma! Illan pimentyessä kaikki tuntui pitkästä aikaa todella hyvältä ja koti juuri minun paikaltani. En näe itseäni juuri nyt missään muualla.

 

Hullaannuin ostosreissulla näihin Merakin saippuoihin, joiden tuoksu oli hurmaava. Kuin olisit poiminut yrttejä koko päivän.

Kylpyhuonetila on ehdottomasti kotini lempipaikkoja ja tästä tilasta tulen varmaan ottamaan liiakseenkin kuvia. Se näytti hämärän tultua todella kutsuvalta ja nyt lämpimän veden tultua taloon voin suunnitella kylpemistä lähipäiville.

Otan huumaa myös suurista villapaidoista ja silkkihameista, niin sanotut slip skirt -hameet kiinnostavat eniten villapaitoihin yhdistettynä. Syksy 2018 saa minun puolestani jo hiljakseen saapua, olen todella valmis!

Nauttikaa päivistä!

Ladataan...

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Talo tuntuu jo niin kodilta ja tänään ystävieni kanssa siinä pöydän äärellä oleskellessa tein päätöksen, että joka sunnuntai pidän jonkinlaisen dinnerin, perheen tai ystävien kesken. Meidän lapsuudenkodissa vietettiin myös joka sunnuntai tälläisiä päiviä, kun kokoonnuimme ja kokoonnumme edelleen mahdollisuuksien mukaan yhteen syömään. Nyttemmin voimme kokoontua minunkin luonani. Minulle on tärkeää saada ihmiset yhteen ja taloon elämää. Viihdyn usein yksin, mutta kaipaan myös paljon ihmisiä ympärilleni.

Tarjoilun voi pitää yksinkertaisena; minä loihdin suolaisia piiraita ja raikasta salaattia, tomaatit olivat suoraan poimittu vanhempieni puutarhasta. 

Talolla ei ole nyt tapahtunut paljoakaan, mutta huomenna toimitetaan jääkaappi ja pesukone. Sen jälkeen sähkömies tekee sähkötyöt ja päivä päivältä muuttopäivä lähestyy. Ennen muuttotarkastusta on kuitenkin vielä aika monta tehtävää, veikkaan että asumme tuolla ensi kuussa. 

Miljoonasti kiitos seurasta rakkaat bloggaajakollegat Anne, Char ja Jessica perheineen sekä ystäväni Miia.

Kuvat: Char & Jessica

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Aika muikeena sitä siinä sitten hymyillään, sillä sain ystäväiseni Helsingistä ja Pariisista saakka tänne Turkuun vierailulle. Turku tuntui tänään minullekin kuin kaupunkilomalta vieraalla maalla. Lämpöinen ilma ja perjantai sen ehkä tekivät. Sisustusjuttujen ohella olen laittanut korvan taakse toiveenne asuistani, tässä yksi niistä. Jostain kumman syystä olen säilönyt tuota kietaisumekkoa muuttolaatikossa liki vuoden päivät, tänään rohkenin pukea sen päälleni ja kivaltahan se näyttää. Tilasin sen aikoinaan täältä ja mielestäni hintalaatusuhde on oikein hyvä. Materiaali ei ole polyesteria kummoisempaa, mutta ompeleet ja muutenkin malli kelpoinen.

Näen näitä tyttöjä aivan liian harvoin, joten hyvin nukutun yön jälkeen suuntaan heidän kanssaan taas huomenna keskustaan. 

 

Hyvää yötä kaunokaiset. Maija, Jessica ja Char.

 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Siinä se kylpyhuone, tuo talvi-iltojeni varma pelastaja nyt sitten on. Tihrustin ihan salaa muutaman kyyneleen, ensinnäkin siksi, että sain ystävät apuun näiden saamiseksi taloon ja toiseksi se tunne, että koti on todellakin pian valmis. On ollut vaikeita hetkiä ja ette tiedäkään kuinka paljon odotan, että saan herätä omasta makuuhuoneestani ja kävellä aamulla kylpyhuoneeseeni. Peseytyä, suunnata keittiööni ja keittää kahvia. Tehdä ihan tavallisia asioita kaikessa rauhassa. 

Tämä valkoinen 5x5 laatta oli ensimmäinen ajatukseni, mitä voisin isoon kylppäriin haluta. Mieli muuttui monta kertaa, kunnes valinta oli tehtävä ja kiitän luojaa, että pysyin alkuperäisessä suunnitelmassani. Se on yleensä se oikein.

Ammeen väriä pohdin pitkään. Olin jo kallistumassa liki mustaan ammeeseen, kunnes tajusin, etten halua tilasta liian mustavalkoista. Ehkä sen aika on jo mennyt, ainakin minun sisustusajatuksissa.

 

Amme ja käsienpesuallas on Durat -merkiltä ja olen sen suomalaisuudesta todella ylpeä. Durat on massiivimateriaalia ja kestää kovaakin kulutusta. Teollisuudelta kerätty muovijäte murskataan pieniksi rakeiksi, jotka antavat materiaalille kauniin tekstuurin. Vielä pitäisi päättää millainen peili käsienpesupaikan ylle tulisi? Ehkä pyöreä, mitä mieltä?

 

Huone on nyt ihanan harmoninen ja sitä raikastaa tuo jättimäinen lyyraviikuna. Vaihdoin mustan ruukun pois ja tilalle tuli tuo greigen värinen ruukku Granitista, pehmentää hyvin tunnelmaa.

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

 

 

Eilen rankkasateen soidessa taustalla laitoin kirjaimellisesti hihat heilumaan ja sain serkkujeni isältä akkuporakoneen lainaksi. Laitoin vihdoin Artekin peilin paikalleen ja fiilistelin iltaa yksin talollani. Tänään eletään jännittäviä hetkiä, sillä pian kuljetusliikkeen auto kurvaa pihalleni ja saan viimein halaajamani kylpyammeen ja altaan isoon kylpyhuoneeseen. Tätä kannattaakin seurata instagramin puolelta, toivottavasti se on juuri sellainen mitä olen ajatellutkin ja vielä enemmän.

Talo saattaa näyttää kuvissa jo ihan valmiilta, mutta paljon on vielä tekemättä. Säilytystilaa ei ole vielä yhtään, joten kaikenlaista kaapistoa on tarkoitus haalia lähipäivinä. Muutaman kalusteen ja kasvin olen vienyt jo paikan päälle, tällä viikolla on tarkoitus roudata työhuoneeltani lempipöytä ja muutama kaluste. Sähkötöiden jälkeen ruoanlaittaminenkin mahdollistuu ja homma alkaa olemaan valmis. Muuttopäivä ei ole vielä tiedossa, sitä ennen pitää tietysti pitää kaikenlaiset katselmukset ja itse muuttotarkastus.

Elämme siis jännittäviä aikoja!

Pages