Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Kodin viimeistely jää helposti kesken, kun on päässyt muuttamaan. Sen olen huomannut omakohtaisesti. Sitä tottuu ja liki sokaistuu keskeneräisyyksille, kuten vaikkapa tuolle peilin takana roikkuvalle johdolle/rasialle. Artekin peilin taakse on siis tulossa led-valot, jotka tuovat kaunista epäsuoraa valoa.

Hietakarin lasiovien reunat pitäisi viimeistellä listoilla ja liikuntasaumaan ostaa siihen tarkoitettu lista.

Olohuoneen ikkunat pitäisi pestä. Toivoisin löytäväni siihen hommaan pitkän työtäpelkäämättömän miehen. ;)

Kylpyhuoneen ovi olisi myös hyvä. Tilaa säästyisi, jos siihen laittaisi tavallisen oven sijasta liukuoven. Onko teillä ideoita?

 

Tässä kuitenkin tämän hetkisiä kuvia taloltani, yritin ottaa vähän laajempiakin kuvia, jotta tila hahmottuisi teille paremmin. Lastenhuoneita en kuvannut ollenkaan, niiden sisustushommat ovat vielä pahasti kesken. Pojan huoneeseen olen saanut juuri kasattua mustan Lundian hyllyn, johon tilasin työpöytäosan. Tyttäreni huoneeseen pitäisi vielä löytää siro pieni työpöytä ja vaatekaappi. Se voisikin olla seuraavan viikon työlistassa numerolla yksi.

 

Ihanaa alkavaa viikkoa ystävät hyvät. Make it good!

 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Vihdoin viikonloppu. Onpa tämä viikko tuntunut ikuisuudelta!

Rakastan vaihtelevuutta ja aina uudenlaista katseltavaa kotona. Siksi vaihdan usein järjestystä ja vaihdan asetelmia. Olohuoneen väliaikaiseksi sohvapöydäksi tekemäni tekele on saanut paljon kehuja. Se on ehkä tullut jopa jäädäkseen. Pöytä on tarpeeksi suuri ja sen takia erittäin palveleva. Se on kaunis ilman mitään, mutta kasaan kuitenkin sen päälle minua kiinnostavia asioita. Nyt olen lukenut taas paljon lehtiä ja kirjoja - laitoin niitä nyt pöydälle. Super pehmeän maton päällä on mukava istua iltaisin, juoda teetä ja lukea kirjoja. En omista edes tv:tä (ainakaan vielä) joten illat ovat hyvin hyvin rauhanomaiset kaikessa hiljaisuudessaan. Eilen tunsin oloni todella mukavaksi, kun pyöräytin omenapiirakan ja poltin kymmeniä kynttilöitä tässä paikassa.

Matto on melko uusi ja halusin nimenomaan pehmeän ja mahdollisimman suuren maton. Olohuone mielestäni vaatii suurta mattoa, jotta se kasaa tilan huonekalut ryhmäkseen, tämä matto on kolmisen metriä. Usein näkee liian pieniä mattoja. Vedän vielä sohvan tai tässä tapauksessa daybedin osittain maton päälle, jotta kokonaisuus olisi mahdollimman yhtenäinen. Pieniä mutta merkityksellisiä seikkoja.

Höpinät sikseen ja nyt isää katsomaan sairaalaan. Voikaa hyvin ja viettäkää aikaanne tärkeiden ihmisten kanssa. 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Tervehdys ihanaiset!

Päivät täällä ovat olleet varsin piinallisia, alkuun jopa paniikinomaisia, kun yksi läheisimmistä ihmisistäni, eli isäni joutui yks kaks sairaalahoitoon. Hän kirjaimellisesti särki sydämensä ja sen lisäksi hoidetaan kaikkea muutakin. Nyt tämä minulle maailman hauskin mies saa lisäverta ja hän on todella hyvässä hoidossa. Tälläisinä hetkinä sitä miettii, kuinka onnekkaita olemme, kun saamme niin hyvää hoitoa täällä Suomessa. On kaikenmaailman spesialistit, laitteet ja härvelit viimeisen päälle. 

Kuten mainitsin, on isäni yksi hauskimmista tyypeistä mitä tiedän ja toivottavasti olen perinyt häneltä edes vähän sitä ronskia huumoria. Hän oivaltaa hetkistä suunnattoman hauskoja juttuja, joita usein nauretaan vedet silmissä. Siellä sairaalavuoteessakin hän on ehtinyt jo tekemään huvittavia havaintoja, eivät ne varmasti nyt teille avautuisi, jos tässä lähtisin kirjoittamaan. On muuten erittäin tärkeä ja voimaannuttava taito löytää elämästä aina niitä hauskoja juttuja, pienistäkin asioista. Kuten myös nähdä ympärillään kauneutta. Sellainen valoisuus ja positiivisuus kantaa todella pitkälle.

Sitä monesti miettii elämän lyhykäisyyttä ja yllätyksellisyyttä, erityisesti silloin kun jotain sattuu.

On tartuttava hetkiin, pidettävä rakkaimmistamme vähän lujempaa kiinni ja arvostettava niitä ihmisiä, jotka lähestyvät, kun on vähän vaikeaa. He ovat niitä, jotka oikeasti välittävät. Kiitos vielä kaikille, jotka olette lähettäneet minulle lukuisia tsemppiviestejä instagramin kautta, ne todella merkitsevät. 

Olkaamme toisillemme lempeitä. Meillä kaikilla on omat taakkamme kannettavana.

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Yhteistyössä LG Electronics

Olemme nyt asuneet reilun viikon päivät virallisesti talossani ja arki on vihdoin lähtenyt kunnolla käyntiin. Olen lasten kanssa todella iloinen uudesta jääkaapistamme, joka helpottaa meidän kaikkien elämää paljon. Pikkutyypit tulevat yleensä omia aikojaan kotiin ja ovat jo tottuneet käyttämään jääkaappia sujuvasti.

LG:n InstaView -jääkaappissa on kätevä Door-in-Door -etuovi, eli paneeli, josta minit saavat välipalansa helposti käsiinsä avaamatta koko jääkaappia. Erikoisuutena tässä paneelissa on vielä koputustoiminto. Eli koputtamalla etuovea jääkaapin sisältö valaistuu ja näet sisällön avaamatta jääkaappia, kylmää ei pääse turhaan karkuun ja ruoka säilyy paremmin. Kylmää ilmaa häviää 41% vähemmän tämän toiminnon avulla. Lapset kutsuvatkin tätä osaa jääkaapista heidän ovekseen.

Meinasin alkuun ostaa paljon pienemmän jääkaapin, mutta olen huomannut, että se olisi ollut suuri virhe. Rakastan tässä kaapissa tilaa ja sitä, että jokaiselle ruoalle on omat lokeronsa. Jopa hedelmät ja vihannekset, joita normaalisti säilytän huoneenlämmössä on oma paikkansa ja ne pysyvät paljon pidempään raikkaina FRESH Balancer™ -lokerikossa, joka säätää kosteuden juuri oikeaksi. Ilmanpuhdistusjärjestelmä poistaa hajuja ja olen huomannut, että jääkaappi ei oikeasti tuoksu miltään.

Jääkaappi on myös todella katseenkestävä ja sopii industriaalihenkiseen keittiööni erinomaisesti. 

Minua on aina kiinnostanut tirkistellä toisten jääkaapin sisältöön, nyt te pääsette kurkistamaan mitä minun jääkaapistani löytyy. Olen hulluna etnisiin ruokakauppoihin ja juuri kuvaushetkellä olin käynyt Turun Eerikinkadun lukuisat ruokakaupat läpi. Jääkaapista löytyy siis lajitelma mitä erikoisempia vihanneksia, juomia ja salaatteja. Se mitä pyrin pitämään aina on pala hyvää juustoa ja shampanjaa, sillä rakastan yllätysvieraita ja haluan tarjota jotain juhlallisen kuplivaa oli sitten aihetta juhlaan tai ei.

Minulla on myös ihanan iso pakastinosa ja se täyttyy nyt kaikista oman pihan marjoista ja hedelmistä. Vinkkinä kerrottakoon, että marjat kannattaa pakastaa laittamalla ne rasiaan ilman kantta ja sen jälkeen jääkaappiin muutamaksi tunniksi viilentymään, jotta kosteus poistuu. Sen jälkeen marjarasiat siirretään pakkasen puolelle edelleen ilman kantta muutamaksi tunniksi ja vasta sen jälkeen kansi päälle. Näin marjojen solurakenne ei hajoa ja marjat pysyvät hyvinä ja kun ne taas sulatetaan marjat ovat säilyneet muodossaan ja näyttävät kuin tuoreilta. Aika usein pakastemarjat tuppaavat olemaan lötköjä ja liki vellimäisiä. Tällä taktiikalla ne pakastuvat paremmin.

Pakastinosassa on myös mainio jääpalakone, josta saa jääpalojen lisäksi vettä ja jäämurskaa. Erillistä vesiliitäntää ei siis tarvita, vaan vesisäiliö on jääkaapin puolella.

Kaikenkaikkiaan todella hintansa väärti iso jääkaappi, joka vetää sisäänsä suuren määrän ruoka-aineksia ja näyttää hyvältä.

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Yhteistyössä Eurokangas*

Mauri -syysmyrsky pauhaa ulkona ja humisee jännittävästi.

Täällä ollaan vietetty aamua kaikessa rauhassa, eikä kiirettä ole nimeksikään. Aamupala on syöty laiskasti sängyssä kynttilän valossa tätä biisiä kuunnellen. Olen yllättänyt itsenikin ja nykyään aamuni alkaa aina puurolla. Arkisin tuorepuurolla ja näin viikonloppuisin lämpimällä puurolla. Molempiin lisään aina kaardemummaa, melkein kuin korvapuustia söisi. 

Makuuhuoneen verhot ovat olleet täydellinen valinta. Vähän jännitin pidänkö tuosta kylmän harmaasta sävystä, mutta onneksi valitsin sen enkä perinteistä valkoista. Kodin sävyt täydentävät toisiaan ja luovat harmonisen tunnelma. Olen hehkuttanut useasti makuuhuoneen ulko-ovea, se on yksi tämän talon parhaimmista ratkaisuista. Eilen illalla istuin makuuhuoneen kuistilla ystäväni kanssa yömyöhään, ilma oli vielä puolen yön jälkeen erikoisen lämmin.

Makuuhuoneeseen asennettiin italialaisen Motturan valkoinen kisko kattoon, pituutta sillä on 2,7 metriä. Verhokankaaksi valitsin pimennysverhot, Sunbone A100. Vaikka verho on vaalea, pimentää se mielestäni ihan tarpeeksi makuuhuoneen. Olen ollut tähän kokonaisuuteen täysin tyytyväinen. Eurokangas ompeli verhot täydellisesti oikean mittaiseksi, en olisi kuuna päivänä osannut tehdä sitä itse. 

*verhoista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Alkaneen viikon päivät ovat venyneet liki 12 tuntisiksi lukemattomia asioita hoitaessa ja Helsingissäkin juostessa töiden puolesta. Olen ottanut muuton nyt aivan tosissaan ja tuskaillut tavarapaljouden keskellä. Kuinka monta vaatetta ihminen oikeasti tarvitsee. Kuinka monella haarukalla ja lautasella sitä pärjäisi. Meillä oli täällä viikon verran vain kolmet kappaleet keittiövälineitä ja itseasiassa pärjättiin oikein  hyvin. Minimalistinen elämäntapa kiinnostaa yhä enemmän.

Blogissa siis pientä hiljaiseloa hetkisen jotta saadaan tavarat paikoilleen ja hengähtää pikku perheenä kaikki yhdessä täällä uudessa kodissa. Valtavia elämänmuutoksia, nyt kun meillä on vihdoin ikioma paikka missä olla.

Valtavasti myös sisustusaiheisia juttuja tulossa kodistani, olkaahan kuulolla. Nyt silmät painuu väkisinkin kiinni. Over and out!

<3

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Viikonloppu on mennyt yhdessä hujauksessa ja koti on päivä päivältä valmiimpi.

Kodissa minulle on tärkeintä on tunnelma ja se tietty flow, joka virtaa jo heti ovesta sisään tultua. Olen hoitanut muuttoa todella hitaasti, näin olen saanut miettiä vähän tarkemmin mitä tulee minnekin - sellaiset kertarysäysmuutot ovat jokseenkin kaoottisia. Ensi viikonloppuna myyn vaateitani ja muutamia sisustusjuttuja perinteisellä pihakirpparilla Maskussa. Toivon, että saan teidätkin sinne tekemään hyviä löytöjä. 

Aika: sunnuntai 23.9.2018. Avoinna: klo 11-14. Paikka: Omakotitalon piha Kajamon asuinalueella, osoitteessa Pakkikuja 4. Jos sataa, niin tapahtuma perutaan.

Tervetuloa!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Yksi odotetuimmista jutuista saapui ja asennettiin tänään. Ennätin lounastunnilla avaamaan ulko-oven asentajalle ja töistä kotiin päästyäni odotti minua ja ruokakassiani tämä ihana näky. Pariovet olivat paikoillaan, jotka tilasin Hietakarilta.

Tila vaati ehdottomasti pariovia, vaikka alussa meinasinkin olla kokonaan ilman. Nyt minulla on oma tila ja huoneilmakin pysyy vähän viileämpänä, kun tilan saa jaettua. 

Tällä hetkellä en meinaa saada katsettani irti noista ovista, tuovat arvokkuutta ja särmää kotiini. Ovet aukeavat molempiin suuntiin, mikä on mielestäni erittäin järkevä ominaisuus. 

Nyt päivä kerrallaan totuttelen tähän eloon omassa kodissani. Vielä on paljon puuhaa, lapsukaiset saapuvat ensi viikolla. He saavat ikiomat huoneet ja ihanan lyhyen koulumatkan. 

Kaikki on hyvin.

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Tunnelmallista iltaa!

Ajattelin vinkata, että suosittuja hopeisia La Luna koruja on tullut pieni erä varastoon.

Ideoin korun aikoinaan suuressa kaipuussa ja mieltymyksenä kuusymboliin. Olen muutenkin ihan kuuhullu.

Kuu yhdistää meitä kaikkia ja vaikka välimatkaa toiseen olisi niin sitä samaa kuuta me katselemme. Sanon usein lapsillenikin, että jos minua on ikävä, niin katse vaan taivaalle, sitä samaa kuuta minäkin ihastelen aivan varmasti. 

As long as we're both under the same moon, we'll always find a way to each other!

Ladataan...

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Talolla kaikki on ihan viksin vonksin, vallan pölyisenä ja tahraisena mutta kaikesta huolimatta ollaan todella onnellisia valmistuvasta kodista tälläkin hetkellä. 

Ensi viikolla tapahtuu paljon kaikenlaista ja yksi odotetuimmista jutuista; makuuhuoneen pariovet saapuvat. Viikonloppu huipentuu kuvauksiin ja näin ollen tuleva viikko menee varmasti niihin valmistautuessa.

On tosi hienoa tutustua joka päivä paremmin ja paremmin taloon. Millä tavalla aurinko paistaa sisälle ja millä tavalla sävyt sekä varjot muodostuvat eri aikoina päivästä. 

Illalla aurinko paistaa kauniisti kylpyhuoneeseen.

Aurinko laskee olohuoneeseen.

Aurinko nousee makuuhuoneeseeni. Olen muuten todella tyytyväinen tuosta makuuhuoneen ovesta, se tuo raikasta huoneilmaa ja tunnelmaa tilaan. Ensi viikolla tähän tilaan tulee myös pimennysverhot.

Päivittelen taas ensi viikolla tilannekuvia talolta, olkaahan kuulolla!

 

Voikaa hyvin!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Ylimääräinen pöytälevy pääsi sohvapöydäksi ja tänään keksin laittaa jaloiksi nuo jyvekät mustat möhkäleet. Ovat kauniin veistokselliset ja sopivat tähän muuten niin siroon ympäristöön kuin nakutettu.

 

Mustat betonimöhkäleet ovat rautakaupan puutarhaosastolta, ovat alunperin kukkapenkin reunuskivien kulmapalat. Harmaat olisivat käyneet myös, mutta kaipasin vähän särmää tähän olohuoneeseen ja valitsin mustat.

Sisustus ei ole mitenkään vielä valmis, eikä se varmaankaan koskaan valmistukaan. Pidän ajatuksesta, että aina voi sisustaa vähän lisää ja vaihtaa huonekalujen järjestystä.

 

Kivet Bauhausista.

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Olen tässä hirveästi tehnyt itsetutkiskelua lukemani kirjan ”tunne lukkosi” myötä.

 

Olen jutellut ystävieni kanssa ja huomannut miten paljon menneisyyden kokemukset vaikuttavat tähän päivään. On tietysti niin ettei menneisyyden pitäisi antaa vaikuttaa tähän päivään eikä tulevaisuuteen. Sillä käy helposti niin että menneisyys tuppaa vaikuttamaan tähän hetkeen ja omiin ajatuksiin sekä tekemisiin ja sitä kautta tulevaisuuteen. Silloin tulevaisuus on aina vain lisää menneisyyttä.

 

 

 

Pienen elämäni aikana ja tapaamieni ihmisten myötä olen havainnut, että meillä kaikilla on hirveästi taakkoja menneistä kannettavana. Jotkut osaavat kertoa ja ilmaista sen helpommin kuin toiset. Näistä taakoista kertominen tietysti auttavat ymmärtämään ja joka mielestäni on hyvä lähtökohta kaikille ja kaikelle. Erityisesti uusille ihmissuhteille.

Päällimmäisenä minulla on mielessä se, että oltaisiin avoimempia ja rehellisempiä toisillemme. Kertoisimme omat heikkoutemme sillä niin osaisimme ehkä ymmärtää paremmin kuka sinä olet ja kuka minä olen.

 

Meillä kaikilla on ihan hirvesti annettavaa toisillemme, jos vaan annamme sille luvan. Tässä ja nyt.

 

Peace and love!

 

 

Pages