Mitä minulle oikeasti kuuluu

CougarWoman

Ne harvat ystäväni, jotka tiesivät Nörttipojasta, ovat viime aikoina ilmaisseet huolensa: mitä minulle oikeasti kuuluu?

Pysähdyin miettimään sitä, miltä minusta kuuluisi tuntua.

Melkein puolentoista vuoden “suhde”, jossa loppuaikoina tunteet olivat melko vahvasti pelissä. Nörttipojasta tuli kuukausien kuluessa niin paljon enemmänkin kuin pelkkä seksikumppani; hänestä tuli tavallaan simulaatiopoikaystävä, jolle saatoin kertoa ihan mitä vaan, ja jonka kanssa koin olevani täydellisen samalla aaltopituudella niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Kun olimme erossa, minulla oli oikeasti häntä ikävä, ja jonkin aikaa itseasiassa elin vain niille salaisille hetkille, jotka varastimme ollaksemme yhdessä.

Olin kuvitellut, että eron alkuturtumuksen jälkeen alkaisin jotenkin palavasydämisesti kaivata häntä; se tunne kun sydäntä pakottaa ikävästä jäi kuitenkin kokonaan kokematta. Ehkä siihen auttoi se meidän kaikkein viimeinen tapaamisemme; se, jota ei koskaan olisi pitänyt edes tulla.

Kun ajattelen Nörttipoika-aikaa, pystyn nyt ikäänkuin ulkopuolisen silmin näkemään, miten paljon tarpeetonta draamaa siihen liittyi; ja miten paljon se draama ahdisti minua. Vaikka tunsinkin oloni seksikkäämmäksi ja naisellisemmaksi kuin aikoihin, olin koko ajan jotenkin levoton. Kun en ollut Nörttipojan kanssa, halusin olla hänen kanssaan; ja kun olin hänen kanssaan, pelkäsin että jäämme kiinni. Jatkuva kontrollointi, että puhelin on puhdas; aikatauluttaminen että ehtii pestä lakanat, jatkuva pelko siitä että naapurit huomaavat tai että appivanhemmat tulevat yllätysvisiitille.

Se kulutti, hiersi sielua.

Näistä mietteistä pysähdyin tunnustelemaan omia tunteitani: mitä minä nyt tunnen, miltä minusta tuntuu; mitä minulle oikeasti kuuluu?

Onnellinen. Seesteinen.

Pitkästä aikaa – ellei jopa ensimmäistä kertaa liki neljänkymmenen ikävuoteni aikana – minusta tuntuu siltä, että kaikki on hyvin juuri näin; että palaset ovat viimeinkin loksahtaneet paikalleen. En ole enää rauhaton.

Yhteiselo Ykkösmiehen kanssa on kvalitatiivisesti parempaa. Koskettelemme enemmän, harrastamme seksiä nykyään vähintään kerran viikossa. Se riittää minulle; vaikka haluaisinkin useammin, tajuan että tämän kanssa pystyn elämään ilman avioliiton ulkopuolista seksuaalista stimulaatiota.

Se on kompromissi, jonka tämän suhteen takia olen valmis tekemään ja ennen kaikkea - jonka haluan tehdä. 

Kommentit

Jepsuli (Ei varmistettu)

..eli pettäminen auttoi. Löysit tasapainon ja itsesi kenties? :-)

CougarWoman
CougarWoman

Heh, niin paradoksaaliselta kuin se kuulostaakin, niin ilmeisesti kyllä

Vierailija (Ei varmistettu)

En yleensä lue blogeja, mutta tämä sinun on niin loistava, että pakko on lukea. Mutta en löydä kuin viime vuoden kesäkuusta lähtien olevia kirjoituksia, löydänkö jostain niitä vanhempia? Kiitos :)

CougarWoman
CougarWoman

Valitettavasti et löydä, sillä niitä ei ole; aloitin blogini vasta viime vuoden kesäkuussa ;)

Kiitos kommentistasi! :)

CougarWoman
CougarWoman

Eiköhän blogi ole jokaiselle nimenomaan se paikka, jossa nimenomaan voi avautua siitä, mitä itselle kuuluu. :)

CougarWoman
CougarWoman

Enpä ole koskaan odottanutkaan saavani pelkästään myönteistä palautetta; ja jos olisit lukenut koko blogini, myöskin tietäisit sen. ;)

Minua kuitenkin jaksaa hämmästyttää se, miten porukka kerta toisensa perään jaksaa avautua anonyymisti postauksiini suuria totuuksia toitotellen ikäänkuin olisin joku vajokki, joka vain impulsiivisesti toimii, ja jonka sitten anonyymit huutelijat ykskaks saavatkin toimimaan toisin :D

Ja sarjassamme jälkijunassa: ruvetaan huutelemaan sen jälkeen kun rakastaja on jo ajat sitten dumpattu ja jo omasta halusta siirrytty takaisin monogaamiseen suhteeseen..?! :D

CougarWoman
CougarWoman

Mä luin tätä kommenttiasi nk. monttu auki, vähän huvittuneenakin jopa. Siitä kyllä mielestäni selvästi huokuu se, että et todellakaan ole lukenut kaikkia kirjoituksiani.

Enhän minä missään vaiheessa ole väittänytkään, etten olisi tietoinen siitä, että toimin itsekkäästi; ja jos luet aikaisempien postauksieni kommentteja, huomaat kyllä ettei blogini ole mikään "itsekeskeisten ihmisten vertaustukikerho" kuten väität. :D

Mutta kiitos kuitenkin mielipiteestäsi ja neuvoistasi; suhtaudun niihin kuten aikaisemmin blogissani olen kertonut ;)

Hyvää ja aurinkoista sunnuntaita!

Ratkaisu pettämiseen (Ei varmistettu)

Hei, nytpä keksitkin ratkaisun pettämiseen. Jos vaikka telkkarissa kymppiuutisten yhteydessä näytettäisiin viesti: "Älä petä ketään. Pettäminen satuttaa läheisiäsi!" niin pettäminenhän loppuisi siihen, eikö? Ihmiset eivät vain ole tajunneet, että he ovat itsekkäitä ja pettäminen satuttaa petettyä ja mahdollisesti muita ympärillä.

Jos ladydayish olisit perehtynyt blogin sisältöön, ymmärtäisit ehkä Cougarin kommentit sinulle. Täällä ei todellakaan ruutujen toisilla puolella ole kannustavaa yleisöä, joka kannustaa älyttömyyksiin. Varmasti suuri osa, kuten myös Cougar, tiedostaa pettämisen olevan itsekästä, mutta asioilla on aina monta puolta. Täälläkin on asiaa monet kerrat pohdittu ja kerrottu syyt, miten tähän on päädytty. Typerää on tulla arvostelemaan, kun ei perehdy asiaan yhtään. Tietysti kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseensä, mutta joskus sen voisi vaikka pitää omana tietona jos ei jaksa yhtään nenäänsä pidemmälle katsoa.

En hyväksy pettämistä enkä ole ikinä pettänyt tai tullut petetyksi (onneksi). Hieman järkytyin ensin blogista, jota aloin jo alkumetreillä seurata. En todellakaan kannustaisi pettämään, mutta jotenkin lukiessani kuitenkin ymmärsin, miksi CW on sellaiseen ratkaisuun päätynyt. Vaikka tietysti tämä blogi on kirjoitettu CW:n näkökulmasta, ei kaikki ole aina niin mustavalkoista. Todennäköisesti et, ladydayish, sitä silti sulata :)

En ole tainnut aikaisemmin kommentoida, mutta kiitos CW mielenkiintoisesta ja ajattelemisen aihetta antavasta blogista :) Aina odotan innolla postauksiasi, sillä kirjoitat todella hyvin ja sitä on ilo lukea, vaikkei asia olisikaan aina niin mukavaa ;)

CougarWoman
CougarWoman

Kun kerran korostat tuota itsekeskeisyyttäni, niin suosittelen kuitenkin, että luet ainakin nämä kaksi postaustani; niissä käsitellään pettämistäni ja siihen liittyviä syitä, sekä pohditaan itsekeskeisyyttäni. 

Mainittakoon vielä - asia jonka tietäisit, jos todella olisit lukenut blogiani enemmän - että Ykkösmies ei puhu suomea, eikä tiedä bloginimimerkkiäni. Todennäköisyys sille, että hän löytäisi blogini, on siis lähes nolla prosenttia. 

Lisäksi mainittakoon, että Ykkösmies on jäänyt kiinni pettämisestä minulle (ja olen ennen Ykkösmiestäkin ollut suhteissa, joissa minua petettiin, joten osaan erittäinkin hyvin kuvitella miltä se tuntuu), ja kun aloitin suhteen Ykkösmiehen kanssa, hänellä oli toinen suhde (josta ei kertonut minulle, mutta jonka kyllä arvasin). Asiat eivät todellakaan ole aina mustavalkoisia...

Ikävää kuulla, että nykyistä seurustelukumppaniasi on petetty; ja toisaalta taas kiitos, että kerroit näin olevan. Tämän tiedon valossa on nimittäin huomattavasti helpompaa ymmärtää kärkevät kommenttisi. Toivotan teille molemmille kaikkea hyvää. 

 

CougarWoman
CougarWoman

Luin näitä viestejä eilen kännykästä (kuten allaoleva kommentoija totesi - on hieman haastavaa kun näkee yhden kirjaimen per rivi), joten tämä kommenttisi meni minulta kokonaan ohi; luulin todellakin että viittasit toiseen kommenttiin "ks. yllä" -kommentillasi, joten nyt on minun vuoroni pyytää anteeksi :) 

Ymmärrän provosoitumistasi, kyllähän blogini aihepiiri siihen antaakin enemmän kuin tarpeeksi aihetta. Ja jos/kun joskus vastaan hyökkäävästi, se johtuu pelkästään siitä, että minäkin olen - kaikesta huolimatta - inhimillinen ja tunteva olento. 

Kaikkea hyvää myös teille ja kiitos tästä! 

CougarWoman
CougarWoman

Kiitos tästä (ensimmäisestä) kommentistasi - enpä olisi sitä itse voinut paremmin sanoiksi pukea. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että blogiani ja tekemiäni valintoja kritisoidaan; mutta kritiikki on helpompi ymmärtää, mikäli se annetaan vasta sen jälkeen, kun kaikkiin asiaan liittyviin aspekteihin on perehdytty. 

CougarWoman
CougarWoman

Jännästi vaan kaikki lainaukset ovat vasta linkkaamistani postauksista :) Mutta joo, ei viitsitä alkaa vänkkäämään tämän enempää, sillä veikkaan että mielipiteesi ei muutu (eikä tosin tarvitsekaan; sillä ei minunkaan tule muuttumaan). Jos haluat keskustella lisää asiasta, lähetä ihmeessä sähköpostia. 

Haluttomuuden "suvaitseminen" on myös kiinni niin monesta muustakin asiasta kuin omakohtaisesta yhdyntäkertojen tarpeesta per viikko (vaikka tämäkin varioi yksilöllisesti - jotkut vaan tyytyvät vähempään); oma itsetunto, seksuaalisuus, onnistumisen tunne vaimona, jne.

Minä olin rakastajan hankkiessani tilanteessa, jossa löysin itseni itkemästä keittiön tiililattialta itsetuhoiset ajatukset päässäni. Karusti sanottuna: ellen olisi hankkinut rakastajaa, olisin luultavasti tappanut itseni. Niin huonosti kestin mieheni jatkuvia, vuosia kestäneitä torjuntoja. Päätökseni oli siis itsekäs - vaihtoehto olisi ollut vielä itsekkäämpi. 

CougarWoman
CougarWoman

Sinä näet paljon, se on jo tullut selväksi. Mutta kun sinä et ole minä.

Julkinen kommenttiboksikeskustelu on ookoo silloin kun keskustelevat osapuolet voivat tuoda asiaan uusia näkökulmia sen sijaan, että keskustelu menisi juupas-eipäs -jankkaukseksi.

CougarWoman
CougarWoman

Voih, eager beaver :D Ylläolevan kommenttisi pointit/neuvot/observoinnit ovat ehkä uusia sinulle, mutta eivät minulle; näitä on jo jauhettu tässä blogissa - niin postauksissa kuin kommenttiosiossakin.

Oikeasti yrität nyt keksiä pyörää uudelleen, mikä on sinänsä herttaista, mutta täyttää edelleen juupas-eipäs -kriteerit. :)

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Nää anonyymit kommentoijat, ah! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Pettävätköhän sellaiset ihmiset herkemmin kumppaniaan, jotka ovat harrastaneet irtoseksiä ennen vakiintumistaan? Mahdollisesti, veikkaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Pettämätöntä logiikkaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Lukeekohan Lilyn toimitus puhelimella ikinä näitä kommenttiosastojen kirjoituksia, joissa yhteen kommenttiin on vastattu monella vastauksella? Ymmärretäänköjän siellä päässä että kuinka raskasta on lukea tekstiä jossa aina vain yksi kirjain yhdellä rivillä. Aaargggh..

heheb (Ei varmistettu)

Kyllä nuo kommentit alkaa lähestyä yksi kirjain per rivi - leveyttä ihan normaalilla pöytäkoneellakin, kunhan niitä vastauksia alkaa kertyä riittävästi. Toivottavasti tämä fiksataan pian.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.