Valokuvaajan väsynyt elämä

CougarWoman

Disclaimer: aikuisen naisen itkupotkuraivari

Kuten edellisessä postauksessani ja täällä kerroin, Valokuvaajaa jotenkin…ärsyttää ja hävettää se, että hän on onnettomuudessa saadun aivovammansa takia usein kuolemanväsynyt; jaksamisensa äärirajoilla. Että hän pystyy vain kuuteenkymmeneen prosenttiin siitä, mihin hän ennen onnettomuuttaan pystyi.

Kun Valokuvaaja oli luonani kokonaista 4,5 tuntia, me rakastelimme kahdesti. Ensin pitkän kaavan kautta, jossa itse yhdyntää kesti varmastikin liki tunnin; ja josta minä olin aktiivisessa osassa ehkä vartin. Toinen kerta oli odottamaton ja tapahtui (taas) suihkussa; tarkoituksena suihkutuokiolle oli lähinnä Valokuvaajan peseytyminen ennen kotiinmenoa, mutta hän teki krusiaalin virheen (!) ja pyysi minut mukaan. Koska hän oli aikaisemmin valittanut väsymystään, odotin, että vain kiltisti suihkuttelisimme yhdessä, mutta Valokuvaajan aloitteesta päädyimmekin vielä yhteen, molempia osapuolia tyydyttävään sessioon. Seisten. Tai lähinnä Valokuvaaja seisoi ja minä leijuin puoliksi ilmassa hänen kannateltavanaan.

Siinä välissä söimme (Valokuvaaja kattoi ja korjasi pöydän vaikka yritin estellä, minä näytin gourmet-kokin kykyni ja lämmitin ruokaa, jonka olin tehnyt jo edellisenä päivänä valmiiksi), söpöstelimme, vitsailimme, nauroimme ja melkein itkimmekin.

En jotenkin tajua, missä se Valokuvaajan väsymys sitten näkyy – joskaan en tietenkään sitä vähättelekään; näenhän silmistään, jos hän on todellakin väsynyt. Ja nukkuuhan hän paljon, silloin kun unen päästä kiinni saa (usein ei saa, ja saattaa kukkua puoli yötä valveilla), ja päiväuniakin.

Ehkä hän yhäkin minun seurassani ylikompensoi, vaikka olen yrittänyt vakuuttaa, että siihen ei todellakaan ole tarvetta. Minä olisin täysin valmis antamaan hänen nukkua vaikka tunnin tirsat välissä, ja vain kyhnätä kainalossaan hengitystään kuunnellen ja kasvojaan katsellen.

Mutta epäilen, että osa Valokuvaajan väsymyksestä johtuu hänen viikkorutiinistaan, joka sisältää seuraavat asiat:

 • Töissä osa-aikaisena. Eli neljänkymmenen tunnin asemesta vain (!) 32 tuntia, työmatkoihin 1,5 – 2 tuntia päivässä autolla.
 • Valokuvauskeikat (yleensä vähintään yksi kahdessa viikossa) ja kuvien editointi. Nettisivujensa ylläpito ja päivitys.
 • Ruokakaupassa käynti. Aina.
 • Ruuanlaitto 4-5 kertaa viikossa. Aina.
 • Pyykkien pesu. Aina ja molempien.
 • Kämpän siivous. Aina.
 • Tiskaus. Lähes aina.
 • Vapaaehtoistoiminta. Vetää kerran viikossa valokuvauskurssia muille ei-synnynnäisen aivovamman saaneille. Kurssi ei hänen omien sanojensa mukaan "lopu koskaan, koska jengi on aina seuraavalla viikolla ehtinyt unohtaa edellisellä viikolla opetetut". (Aivovammahuumoria.)
 • Viikonloppuisin yleensä jotain naisystävän vaatimaa kulturellia aktiviteettia. Viime viikonlopun esimerkiksi olivat kaupunkilomalla suuntaansa kolmen tunnin ajomatkan päässä, ohjelmassa museovierailua. Valokuvaaja ajoi molemmat suunnat, koska naisystävää hermostuttaa vierailla teillä ajaminen.

Minä en jaksaisi – enkä edes viitsisi - pyörittää tuommoista viikkorutiinia, ja minä olen (tietääkseni) jaksamiseltani ihan sataprosenttinen. Ei oo pakko jos ei haluu. Se on minun mantrani, ja perun surutta sovittuja menoja, jos minua ei huvita juuri sillä hetkellä.

Minun viikkorutiinini:

 • Töissä 40 tuntia, työmatka 5 minuuttia
 • Nettitilattujen ostosten haku paikallisen marketin drive-innistä kerran viikossa
 • Ruuanlaitto 2-3 kertaa viikossa
 • Pyykkien pesu ehkä tuurilla kerran kahdessa viikossa.
 • Joogaa tunti viikossa (ja vielä yin/yang –sellaista, joka on puoliksi lähinnä peiton alla nukkumista)

Tämän lisäksi lähinnä tupakoin, luen, juon viiniä, netflixailen ja saunon. Joskus yksin ja joskus porukalla, joskus kotona ja joskus jossain muualla.

Minun tekisi mieleni ottaa Valokuvaajaa raivelista kiinni, ravistaa oikein kunnolla ja huutaa päin naamaa: sano sille laiskalle akallesi, että voi myöskin osallistua kodinhoitoon, ja ymmärtää että ei tarvitse joka saatanan viikonloppu mennä turpa rullalla ja perse korkkiruuvilla kuuntelemaan jotain saatanan sinfonioita mahdollisimman kaukaiselle kulttuuritalolle tulitikut silmissä, jos toista kerran väsyttää, ja että se, että jäät joskus kotiin, ei tarkoita sitä, että olet heti laiminlyömässä teidän suhdetta, vaikka joku toisin väittäisikin!

Tai itseasiassa – haluaisin mennä ottamaan Sitä Naista raivelista kiinni. Mitäpä minä Valokuvaajalle frustraatioitani purkamaan. 

Nyt kuulostaa ehkä siltä, että jotenkin säälin Valokuvaajaa. En sääli. Hän on aikuinen ihminen, eikä hänen mielenterveydessään ole mitään vikaa. Hän on täysin kykenevä tekemään omat päätöksensä, joita minun tietysti tulee kunnioittaa. Ja kuitenkin -

Kyllä. Minä olen MUSTASUKKAINEN Valokuvaajan naisystävälle. Olen mustasukkainen siitä, että hän saa olla Valokuvaajan seurassa niin paljon enemmän kuin minä, ja kuuleman perusteella käyttää ajan itsensä passauttamiseen ja yleiseen nalkutukseen. Juuri, kun ehdin jossain kommenttikentässä niin helvetin pirteästi selittämään, miten itse olen valinnut tämäntyyppisen suhteen, joten hyväksyn sen toisen olemassaolon, ja blaa blaa blaa. Ja vitut minä mitään hyväksy. En enää, en Valokuvaajan kanssa.

Kyllä. Minä väritän ja liioittelen suuresti nyt sitä, minkälainen kyseinen naisystävä on. Hän on varmasti oikeassa elämässä oikein mukava. EI VARMASTI OLE ON HIRVEÄ ÄMMÄ EI VOI MUUTA OLLA*)

Kyllä. Minua ÄRSYTTÄÄ se, että Valokuvaaja on tyyppiä konfliktin kaihtaja, ja sen sijaan, että pistäisi kampoihin, alistuu vanhemman naisen vaatimuksiin. Miten sama tyyppi voi olla sängyssä minun kanssani niin überdominoiva ja itsevarma seksipeto? Miten hän minun seurassani haluaa ja uskaltaa sanoa vastaan?

Kyllä. Minua VITUTTAA se, että Valokuvaaja on naisen kanssa, joka on minua yli 10 vuotta vanhempi, kun taas minulla ja Valokuvaajalla on vain (?) seitsemän vuoden ikäero. Valokuvaajalla ja naisellaan liki kahdenkymmenen.

Kyllä. Olen heittänyt kaiken logiikan romukoppaan. Vedän tunteiden vuoristoradalla, turvakaide jäi auki ja jarrut ovat epäkunnossa.

Kyllä. Minä haluan Valokuvaajan sataprosenttisesti itselleni. Haluan todistaa jokaisella teollani ja sanallani, että MINÄ OLISIN VALOKUVAAJALLE PALJON PAREMPI VAIHTOEHTO. Minä nain paremmin, laitan ruokaa paremmin, annan kosketella enemmän, ymmärrän väsymystään, en nalkuta (paitsi paperilla ja salaa), olen enemmän samalla aaltopituudella, olen nuorempi, kauniimpi, naisellisempi. Vaikka enhän oikeasti tiedä paskaakaan, miten nämä asiat kotona ovat – paitsi seksin osalta – mutta totesinhan jo, että logiikka on nyt pahasti hakusessa.

Kyllä. Olen myös hetkellisesti unohtanut sen pikkuseikan, että olen onnellisesti naimisissa enkä halua erota.

Siinä. Nyt se on sanottu. Suoraan ja raa’asti, ilman mitään filttereitä.

Alkaa vissiin näin niinkuin äkkiseltään heitettynä hetkellisesti hieman kuormittaa tämä kaksoiselämä.

*)Tyyli härskisti kopioitu titivituntyy-blogista, joka ei harmi kyllä enää päivity. Ehdin rakastua “Reinoon”. ÄLÄ REINO LUOVUTA VAIKKA EI VALITTUKAAN EDUSKUNTAAN EI SIELLÄ OLE HAUSKAA JA TERVEISIÄ ETTÄ KOSKA MENNÄÄN JUOMAAN HAPANTA

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Valokuvaaja onkin omassa suhteessa täysi tissiä imevä -ehehehe - vässykkä! Kuinka voit arvostaa sellaista miestä? Vielä tärkeämpi kysymys on, että kuinka hän voi itse arvostaa itseään...(Tärkeimpänä syynä varmaan pelko joutua pellolle.) Siinähän oikea miesten mies, indeed!

CougarWoman
CougarWoman

Jepjep, Valokuvaajan tapa huomioida toista ihmistä, rakastaa tätä puutteistaan huolimatta, asettaa toisen tarpeet omiensa edelle ja jakaa sekä vastaanottaa ääretön määrä hellyyttä...johan on vässykkä tosiaan. Ottaisin mieluummin itsekkään alfauroksen, jonka paras saavutus on haukkua rohkeasti omana itsenään olevia ihmisiä vaikkapa tissiä imeviksi vässyköiksi. 

Yritin kyllä rivien välistä postauksessani sanoa, että arvioni naisystävästään on täysin subjektiivinen ja kaikessa määrin vähintäänkin tunteisiin, eikä logiikkaan, perustuva. Mutta eihän subtiilit vihjeet tietysti kaikille aukea. 

Pellolle joutumisesta ainakaan taloudellisten syitten takia ei liene muuten pelkoa, Valokuvaaja sai aika nohevan vahingonkorvauksen onnettomuuden aiheuttajalta, eli finanssipuolet ovat vähintäänkin kunnossa. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikös se ole aika vässykkää tohvelisankaruutta, että tekee töidensä ohella lähes kaikki kotityöt, kuljeskelee vaimonsa perässä epäkiinnostavissa kissanristiäisissä ja kuuntelee naisensa nalkutusta - ja vielä valittaa siitä kakkosnaiselleen? Ei tarvitse olla suurikaan kyökkipsykologi ymmärtääkseen, että miksi sänkykäytös on dominoivaa! ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Aika lähellä ihannemiestä siis! Tissin imeminen on kyllä ihan plussaa myös.

Torey
Näissä neliöissä

Voisittekohan te adoptoida valokuvaajan? :D

CougarWoman
CougarWoman

Heh, minun utopiamaailmassanihan tämä toimisi juurikin näin :D 

Å-mappi

Arvostan tällaista rehellisyyttä! Et kaunistele. Hienoa.

CougarWoman
CougarWoman

Kiitos. Pyrin olemaan kaunistelematta, sillä siinä vaiheessa, kun alan oikeasti miettimään, mitä kirjoitan sen sijaan että kirjoittaisin siitä, miltä minusta tuntuu, koko blogilta putoaa pohja. 

lukija (Ei varmistettu)

Kuulostaa ihan minun edelliseltä suhteeltani. Siinä tosin minä olin se osapuoli, joka teki kaiken mutta myös se osapuoli, joka oli haluton. Näin jälkikäteen ajatellen ei mikään ihmekään; olin aivan kuolemanväsynyt koko ajan ja toisaalta mies, joka ei sormaan nosta edes hoitaakseen itse omat asiansa, ei suorastaan ole se kaikkein seksikkäin ilmestys. Se väsymys parani eron jälkeen ihan muutamassa viikossa, kun ei enää tarvinnut yksin pitää pystyssä kahta aikuista ihmistä. Todennäköisesti samoin kävisi Valokuvaajallekin.

CougarWoman
CougarWoman

Tietynasteinen väsymys "kuuluu" tässä tapauksessa siihen Valokuvaajan ei-synnynnäiseen aivovammaan, mutta kyllähän se varmaan jeesaisi joo, ellei tarvitsisi aina suurinta osaa askareista tehdä ja joka välissä kaiken maailman kissanristiäisissä hypätä...

Mutta on Valokuvaaja kyllä ihan rehellisyyden nimissä sanonut, että ei joskus itsekään halua kieltäytyä (ns. kivoista menoista), vaikka tietää että joutuu sitten jälkeenpäin "sakot maksamaan" väsymyksellään. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Onnellinen = syvästi ja perinpohjaisesti asiaan tyytyväinen

Voisit kokeilla että lakkaat ajattelemasta että olet onnellisesti naimissa. Jos on hyvin vahvasti seksuaalinen ihminen eikä saa seksiä aviomieheltään ei voi mitenkään, ei mitenkään, olla onnellisesti naimisissa. Ehkäpä oletkin, tadaa, onnettomasti naimisissa hyvän miehen kanssa, ja siksi olet nyt rakastumassa mieheen keneltä saat mitä haluat.

CougarWoman
CougarWoman

Joo, en tätä ajatusmallia ihan suorilta torppaakaan. 

Aloitteleva puuma (Ei varmistettu)

OK, alan ymmärtää millä tavalla aioit ryssiä tämän suhteen :D. Jos nyt kuitenkin jäitä hattuun. Ei tässä kiire mihinkään. Nauti seurustelusta ja rakastuneisuudesta, nyt kun olet löytänyt miehen, joka kiinnostaa sinua toden teolla.
Nyt hei. Skarppaa.

CougarWoman
CougarWoman

Joo, niin aionkin (siis skarpata - ja nauttia). Pahimmat höyryt tuli onneksi jo päästettyä tänne blogin puolelle. :) 

uteliaskoala (Ei varmistettu)

Ihanan rehellinen teksti, tosiaan. Ja samanlaisessa tilanteessa olleena tämä palautti mieleen paljon muistoja.

Omalla kohdallani koko homma meni isosti päin mäntyä ja satutettuja osapuolia oli lopuksi neljä (teidän tilanteeseenne verrattuna: sinä itse, YM, Valokuvaaja sekä hänen puolisonsa).

No, tuosta kaikesta on jo useampi vuosi ja sitä jo tietää, että kaikesta selviää. Mutta toivon silti, että pystytte jotenkin olemaan päästämättä tilannetta tuohon pisteseen jossa raunioituu kolme ihmissuhdetta (sinä ja valokuvaaja, sekä teidän molempien omat "viralliset" suhteet.).

Mistä löytyisi noin viriilejä yli kolmekymppisiä miehiä! Oon vähän kade Puumalle tästä löydöstä. :) Meillä mennään mieskunnon rajoilla jos yritetään edes kerran päivässä saatika sitten pari kertaa illassa...

CougarWoman
CougarWoman

En mä usko että Valokuvaajakaan jaksaisi päivästä toiseen monta kertaa päivässä, jos nyt ihan totta puhutaan... 

Ole kiltti!!! (Ei varmistettu)

Ole kiltti ja lopeta tuo suomen kielen raiskaaminen!! :D Nautin kirjoitustyylistäsi, mutta lähes joka postauksessa kirjoitat tökerösti "ymmärrän väsymystään" tai "suutelin niskaansa". EIEIEI. Se on "ymmärrän hänen väsymystään" ja "suutelin hänen niskaansa". Vaihtoehtoisesti voisi olla "ymmärrän valokuvaajan väsymystä". Jopa "ymmärrän väsymystä" on parempi kuin kauhea "ymmärrän väsymystään". Kiitos kun sain avautua avautumisellesi! ;)

CougarWoman
CougarWoman

Hih - näihin possessiivisuffiksien puutteellisuuteen kiinnitetään yllättävän paljon huomiota. Mä olen itseasiassa yrittänyt näitä ruveta käyttämään, mutta mun korvaan taas sitten teksti kuulostaa kovin könköltä ja tauteistiselta, mikäli alan niitä viljelemään siten, kuten kuuluisi (olen kyllä tietoinen siitä, että niitä "pitäisi" käyttää. Lainausmerkeissä, sillä eihän mun "pidä" mitään niin kauan, kuin tätä harrastuksekseni teen). 

Menin istumaan hänen syliinsä ja suutelin hänen korvaansa, hänen kaulaansa ja hänen niskaansa. 

VS.

Menin istumaan hänen syliinsä ja suutelin korvaansa, kaulaansa ja niskaansa.

Eli arvaa vaan, alanko. ;D 

Ilargia (Ei varmistettu)

Mun käsittääkseni olisi ihan oikein kirjoittaa

"Menin istumaan hänen syliinsä ja suutelin hänen korvaansa, kaulaansa ja niskaansa."

Vähän samoin kuin "Hänen takkinsa, hanskansa ja saappaansa olivat mustat." eikä "Hänen takkinsa, hänen hanskansa ja hänen saappaansa olivat mustat" tai "Takkinsa, hanskansa ja saappaansa olivat mustat."

En tiedä, mitä tarkoitat tauteistisella (en ole koskaan aiemmin törmännyt koko sanaan), ainakaan könköltä oikea versio ei minusta kuulosta. Mutta makuasioitahan nämä tietysti on, kun harrastelijana kirjoittaa, eikä netissä toki aina muutenkaan mennä sääntökirjojen mukaan :)

CougarWoman
CougarWoman

...hain varmaan sanaa "tautologinen", ja vedin ranskan kautta omasta päästä. Eli nyt en paitsi raiskaa kielioppia, keksin näköjään myös omia sanoja... :D 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kato hei, valokuvaaja on aikuinen mies, ja osaa kyllä pitää puoliaan siellä kotonakin. Hänen valintansa ovat omiansa (haaaaa!!).
Sinun tehtäväsi on vain nauttia saamastasi huomiosta.

CougarWoman
CougarWoman

No näinhän se tietysti on. Mutta välillä pitää saada vähän kitistä - nelikymppisenäkin! ;)

Å-mappi

VOITTEKO JO LOPETTAA TUON POSSESSIIVISUFFIKSIEN POIKKEAVASTA KÄYTÖSTÄ NIRISEMISEN. Voihan nyt vittu sentään. Se on kirjoittajan oma tyylikeino. Seuraavaksi varmaan lähetätte Antti Tuurille paperin, johon on kirjattu kaikki hänen tuotannostaan puuttuvat pilkut.

CougarWoman
CougarWoman

:'D 

Wizard (Ei varmistettu)

Miten mulle tulee nuoruuden Reginat ja Herttasarjat mieleen. Kerrot olevasi liki 90-kiloinen, ja "leijut ilmassa hänen kannattelemanaan" rakastellessa. Buahhahhahhhahaa. Melkoinen bodari se sun Valokuvaaja. Sitäpaitsi, suihkussa seisten kovia kaakeleita vasten EI todellakaan ole nautinnollista kenestäkään, vaikka tietty sitä on kokeiltava, kun kerta kaikissa leffoissakin.

Luojan kiitos tää blogi on fiktiota, tai muuten olisin raivoissani siitä, miten kohtelet aviomiestäsi. Kenenkään luottamusta ei saa kohdella noin.

CougarWoman
CougarWoman

Kielikuvista koskaan ollut puhetta sinun valitettavasti kovin negatiivissävyisen oloisessa maailmassasi? :) Olen pahoillani, ettet itse ole kokenut suihkuseksiä nautinnollisena; se, että minä olen, voi ja saakin olla ristiriidassa sinun tähänastisten kokemuksiesi kanssa. 

Toivon sinulle kaikkea hyvää elämääsi, kiitos kommentistasi.  <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.