Mitä lääkkeiden lopettaminen tekee ihmiselle

 

Mä päätin lopettaa Ketipinorin syömisen kokonaan. Vaikka mulla on ollutkin paskaa tässä syksyllä, oon myös kokenut, että mun yleinen hyvinvointi on niin hyvä, että haluan elää ilman lääkkeitä. Ja se mitä Ketipinor teki mun suorituskyvylle, ei oo musta sen syömisen arvoista.

Oon siis syönyt ketipinoria keväästä asti, koska mulla oli sillon ihan järkyttävää unettomuutta ja yleistä ahdistusta ja pahaa oloa, että tuntui, etten pysty elämään normaalisti ilman lääkitystä. Sekin, että en saanut terapiaa heti vaan jouduin odottelemaan sitä 4kk.

Mitä ketipinor sitten teki mulle? Ensinnäkin se väsytti, joka tietysti oli toivottu vaikutus. Toinen ei-toivottu vaikutus taas oli, että mä en muista mitään. Tentteihin lukeminen on ollut käytännössä järkyttävän vaikeata, kun luen lauseen ja unohdan sen samantien. Arvosanat ei oo ollut sitä mitä oon halunnut, mutta toisaalta oon yrittänyt elää siinä ajatuksessa, että läpi pääseminen on jo loistava saavutus.

Mä ymmärrän miksi ihmiset syö noita lääkkeitä loppuelämänsä. Niiden lopettaminen on täyttä helvettiä. Mulla on siis oikeasti mieliala ollut nyt todella hyvä ja tuntunut, että pääsen elämässä eteenpäin. Kävin lääkärillä ja sain ”luvan lopettaa”. Lääkäri oli vielä sitä mieltä, että voin lopettaa suorilta (tietty oon syönyt minimiannosta, joten sen asteittainlopetus on muutenkin ehkä vähän vaikeaa) ja lopetusoireita ei pitäisi tulla.

…. No joo, tässä oon elänyt neljä päivää semmosta helvettiä. Ensinnäkin, nukkuminen, ekan yön nukuin pätkissä ehkä jonkun 5 tuntia. Seuraavaksi tuli pahoinvointi, päänsärky ja oksentaminen. Sitten tärinät, sydäntykytykset, ja sokerina pohjalle: järkyttävä ahdistus, ärtyvyys ja henkinen pahoinvointi. Oikeesti oon itkenyt neljä päivää ja mä oikeesti kuulin kun mun pään sisällä huudettiin: Tapa ittes.

Jos mulle oltaisiin kerrottu mitä tää lääke tekee ihmiselle, en olisi edes alkanut syödä sitä. Mä en voi suositella mielialalääkkeitä kellekkään. Mulla on kokeiltu SSRItä, unilääkkeitä ja viimeisenä toi Ketipinor. Ei sillä tottakai se helpotti mun oloa kun sitä tarvitsin, mutta onko se oikeasti tän kaiken arvoista, mitä tapahtuu kun alat voida hyvin? Koska nyt mä oon taas siinä pisteessä, että mä en voi hyvin ja tämä ei todellakaan ollut mun tarkoitus lääkkeiden lopetuksessa.

No toivotaan, että pikkuhiljaa alkaa helpottaa ja pääsen taas elämään kiinni, enkä voi henkisesti näin huonosti.

IMG_9210.JPG

IMG_9447.JPG

IMG_9433.JPG

 

Kommentit (4)
  1. Huhhuh, kuulostaa tosi rankalta 🙁 Tsemppiä!! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *