Sia teki joululevyn, ja se on ihana

Destination: Happiness

Olen viime päivät kuunnellut australiaisen superpoppari Sian uutta joululevyä Everyday Is Christmas, ja tykästynyt siihen kovasti. Perinteiset joululaulut ovat toki aivan ihania, eikä ole Varpunen jouluaamuna ja Sydämeeni joulun teen -kappaleiden voittanutta, mutta niiden rinnalle kaipaa silti myös jotain uutta ja "tuoretta". Lisäksi joululauluja alkaisi mielellään kuutelemaan jo marraskuun loppupuolella, mutta silloin ei ehkä vielä tee mieli kuunnella vielä mitään kovin paatoksellista tai surullista. Tähän tarpeeseen Sian levy sopii täydellisesti!

Levyllä on paljon iloisia joulurenkutuksia, kuten Santa's Coming For Us, Candycane Lane, Ho Ho Ho ja Sunshine. Nämä ovat kivoja ja iloisia biisejä, jotka sopivat hyvin pikkujouluihin tai vaikka piparinleipomisen taustalle. Nämä biisit ovat mielestäni jouluisia enimmäkseen sanoituksiltaan, eli melodiassa on vältetty sellaista ylijouluisuutta ja enemmän nämä ovatkin iloista poppia jouluisilla lyriikoilla.

Keskirauhallisia, muttei kuitenkaan varsinaisen koskettavia tai ainakaan niitä suomalaisen melankolisia fiiliksiä aikaansaavia biisejä ovat puolestaan Snowflake, Underneath the Christmas Lights ja Underneath the Mistletoe. Hyvää, rauhallisempaa taustamusiikkia nämäkin, vaikkapa sitten joulukorttiaskartelun tai joululahjojen paketoimisen taustalle, tai ihan vai glögimukin kanssa tunnelmointiin.

Puppies are forever on aivan ihana biisi, jossa on myös tärkeä kantaaottava sanoma. Sia ottaa biisillä kantaa siihen, ettei koiria (tai muitakaan eläimiä) saa ottaa joulalahjaksi harkitsematta, vaan koiranpennusta kasvaa aikuinen koira, joka elää vuosia ja joka tarvitsee huolenpitoa yli vuosikymmenen ajan. Puppies are forever! Tykkään<3

Kaksi muuta suosikkibiisiäni levyltä ovat juurikin sellaisia suomalaiseen makuun sopivia, vähän hitaampia ja tunteikkaampia biisejä. Toinen lempparini on Every Day is Christmas, jonka sanoma on se, että rakas ihminen vierellä  oikeastaan joka ikinen päivä on joulua/juhlaa. Toinen suosikkini on Snowman, jonka itse ymmärrän rakkauslauluna rakkaudesta, jossa on ehkä vähän vaikeaa, mutta jossa pidetään silti yhtä. Toisaalta mulla tulee laulusta (nimestään johtuen?) myös vähän mieleen Lumiukko-piirretty, jossa lumiukko-parka sulaa pois.

Oh, everyday is Christmas when you're here with me

I'm safe in your arms, you're my angel, baby

Everyday is Christmas when you're by my side

You're the gift that keeps givin', my angel for life

Everyday is Christmas, everyday is Christmas

--

Kaiken kaikkiaan tosi kiva ja raikas joululevy, jota voi nyt kuunnella koko tämän joulun kyllästymättä. Suosittelen lämpimästi! Levy löytyy ainakin Spotifysta ja varmaan myös monista muista musiikkipalveluista, näyttäisi saavan levynäkin ainakin Levykauppa Äx:stä. Samoin Youtubesta löytyy sekä virallisia videoita ja varmaan myös vähemmän virallisia versioita.

Onko joku teistä jo ehtinyt kuunnella kyseistä levyä? Mitkä biisit ovat muodostuneet lemppareiksenne?

-Netta

Kommentit

Kiitos vinkistä, sen johdosta kuuntelin tämän levyn pari kertaa läpi ja yllätyin tosi positiivisesti! Joulutunnelmaisia biisejä ja kuitenkin samalla nykyaikaista poppia. Suosikkina itsellä pikaisen tutustumisen perusteella Ho Ho Ho ja Everyday Is Christmas. Ja Sunshine!

Nettanen

Tulinpa iloiseksi tästä kommentista; joku oikeasti kuunteli tuon levyn mun suosituksesta! Jee! Tosi kivaa että tykkäsit. Mäkin tykkään just siitä, että toi ei ole ylikorostetun jouluinen.  Mukavaa joulukuun alkua sulle!<3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.