Kotimaiset kesämekot juhannusjuhliin

Kesä on vihdoin täällä ja muutaman päivän päästä juhlitaan juhannusta. Tämän haastavan kevään jälkeen me kaikki ansaitsemme ihanat juhannusjuhlat, ja siitä inspiroituneena päädyinkin kokoamaan pienen moodboardin, josta löydät kauneimmat kotimaiset kesämekot! 

vastuulliset kesämekot, juhlamekot

Itseäni kiinnostaa tällä hetkellä kaikki pellavainen, ja myös moodboardille päätyi pari upeaa kotimaista pellavamekkoa. Ohut ja hengittävä pellava on loistava kesämateriaali, sillä siinä olo pysyy freesinä myös kuumana kesäpäivänä – vaikka olisikin suojautunut auringolta päästä varpaisiin. Etenkin tuo Archetypen minimalistinen pellavamekko puhuttelee juuri siitä syystä: se suojaa hartioita palamiselta ja näyttää yksinkertaisesti upealta! Kaiken muun hyvän lisäksi pellava on myös huomattavasti ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin perinteinen puuvilla!

Pellavan lisäksi upeat kukkakuosit houkuttelevat tähän aikaan vuodesta, kun luonto kukkii täynnä upeita värejä. Uhana Designin vaaleanpunaista kukkamekkoa olen ihastellut siitä saakka kun se lanseerattiin viime vuoden Holiday-mallistossa, ja tänä vuonna sen rinnalle omalla ”most wanted” -listallani nousee Noukin Niity-kuosinen paitamakko. Siinä missä Uhanan silkkimekko on täydellinen valinta upeisiin kesäjuhliin, toimii Noukin viskoosimekko loistavasti piknikeillä ja kesäretkillä. 

Myös minimalistisemman tyylin ystäville löytyy upeita kesämekkoja kotimaisten merkkien valikoimista. Ylijäämämateriaaleista upeita vaatteita taikovan Tauko Designin mallistosta löytyy useampikin yksinkertaisen kaunis juhlamekko, ja kaikki ysäriminimalismia fanittavat rakastuvat tietysti Samujin valkoiseen slip dressiin, jota löytyy kahdessa eri pituudessa. Myös aikaisemmin mainittu Archetypen pellavamekko on loistava valinta minimalistisempaan kesätyyliin!

Mikä mekoista on sinun lempparisi?

Vaaleanpunainen kukkamekko, Uhana Design; valkoinen pellavamekko, Nanso; vaalea silkkimekko, R-Collection; vaaleanpunainen pellavamekko, Archetype; pellavainen maksimekko, Lumoan / Weecos; beige mekko, Tauko Design; oranssi kietaisumekko, FECC / Weecos; valkoinen slip dress, Samuji; kukkamekko, Nouki / Weecos.

Lisää kotimaista kesämuotia löydät näistä postauksista!

Kommentit (2)
  1. Toi on kyllä ikävää! Brändien pitäisi kantaa enemmän vastuuta tuotteistaan. Mutta kannattaa silti aina reklamoida ja vaikka laittaa viestiä somessa tai mailitse, jos ei ole johonkin tyytyväinen! Asiakasystävällisen brändin pitäisi aina vastata tollaisiin tilanteisiin.

  2. Pellava on ihana materiaali, mutta sillä on myös haasteensa. Ostin muutama vuosi sitten kesäksi mustat, ihastuttavat ja arvokkaat Rillsin pellavahousut. Muutamien normaalien käyttökertojen jälkeen takamus oli hajalla. Mitään korvausta en saanut, vaikka reklamoin. Olin erittäin pettynyt. Kalliita käyttökertoja!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *