Baking tekniikka

Kiira K.

Baking-tekniikka on ollut lähiaikoina erittäin pinnalla kosmetiikkamaailmassa. Osa vannoo sen nimeen ja osan mielestä se on tuotteen haaskausta. Jos et ole vielä kuullut koko tekniikasta, niin pähkinänkuoressa se on tapa korostaa haluttavia kohtia. Ideana on pakata niihin kohtiin paljon tuotetta, antaa istua ja sitten pyyhkäistä ylijäämät pois. 

Itse tykkään bakingistä, mutten koe sitä tarpeelliseksi jokapäiväisessä meikissä vaan teen sitä lähinnä juhlameikeissä. Yksi vinkki muuten onkin jos käyttää luomivärejä joista tippuu paljon tuotetta pitkin kasvoja, että laittaa ennen luomiväriä puuteria silmien alle ja kun silmät on valmiit voi vaan pyyhkäistä puuterit pois eikä luomiväreistä jää mitään iholle. Toisena vinkkinä, tällä tekniikalla saa pitkän päivän jälkeen valuneet varjostukset takaisin teräviksi!

Morphen M459 on ihan loistava sivellin tähän! Sillä saa tehtyä tarkat rajat ja pakattua tuotetta hyvin, koska harjakset on niin tiiviisti ettei se varasta tuotetta itseensä. Toinen loistava on Beautyblender, voit käyttää kuivaa BB:tä kätevästi tarkkoihin rajoihin.

Puuterin imeydyttyä sen voi sipaista pois millä tahansa, itse yleensä käytän tuota Real Techniquesin puuterisivellintä.

Tärkeää baking-tekniikassa on käyttää väritöntä puuteria, sama homma ei aivan onnistu värillisellä. Ylivoimaisesti paras on mun mielestä NYXin HD puuteri, joka on riittoisa ja loistava puuteri. Lily Lolon puuterin otin esille lähinnä kuvia varten, en itse asiassa tykkää tuosta yhtään. En ymmärrä; oon kuullut paljon hyvää Lily Lolon meikeistä ja tilasin jonkun aikaa sitten merkin puuterin ja poskipunan enkä tykkää kummastakaan? Noh, palataan niihin ehkä toisessa postauksessa.

Pienenä esimerkkinä päädyin käyttämään baking-tekniikkaa poskieni varjostuksien alapuolilla, kun varjostukset oli lähtenyt hieman valumaan meikin oltua 10h kasvoilla. Näissä väsyneissä ja epäimartelevissa kuvissa vasemmalla näkyy ennen puuteria, oikealla noin viiden minuutin bakingin jälkeen. :-D Omalta osaltani lähtee siis iso peukku tälle tekniikalle, tykkään! 

Jos jäi jokin vielä mietityttämään tai haluat nähdä bakingin tekemisen, vilkaise tämä Wayne Gossin hyvä ja lyhyt video. 

Ootteko kokeillut vielä bakingiä ja oliko tästä apua niillekin, jotka ei ole vielä kuulleet koko hommasta? Pahoittelen muuten finglishiä, en vaan yksinkertaisesti keksi suomenkielistä sanaa bakingille :-D Tottakai suora suomennos olisi leipominen, mutta kuulostaa hölmöltä omaan korvaani.

- Kiira

 

Kommentoi