Ihonhoitorutiinit

Kiira K.

Sain kaverilta toiveena juttua meikinpoistoaineista, ja ajattelin avata vähän mun koko kasvojen ihonhoitorutiinia. Tästä puuttuvat vielä yöpöydältä löytyvät täsmä-aineet, mutta palataan niihin myöhemmin. Pienenä pohjustuksena; mulla on ollut melkeinpä koko ikäni kuiva atooppinen iho, jolle tunnen löytäneeni vihdoin luottotuotteet. Mulle ei tule oikeastaan koskaan finnejä, lähinnä vain miliumeja eli ns "kuivan ihon finnejä",  sekä mustapäitä. Oon aina uskollisesti poistanut joka ilta meikit, ne on tainnut jäädä vain kerran yöksi kasvoille, mutta mulla on pari eri tuotetta joita käytän sen mukaan laiskottaako vai ei :-D Nämä tuotteet ovat siis niitä, joita en nykyään pois ihan helposti vaihtaisi.

Lähdetään liikkeelle meikinpoistosta. Käytän aina vedenkestävää ripsiväriä, ja oon vuosia käyttänyt Maybellinen vedenkestävän silmämeikin poistoainetta. Oon kokeillut hirveästi erilaisia, mutta omasta mielestäni tää on tehokkain eikä siitä jää ällöttävää öljyistä tunnetta. 

Silmämeikin poiston jälkeen puhdistan kasvoni Philosophyn Purity made simple 3in1:lla, joka on aivan mieletön. Tällä 240ml putelilla on hintaa 11,50 Sokoksella, ja vaikka pullo onkin pieni niin kestää erittäin pitkään. Kostutan ensin kasvoni, sitten otan kolikon kokoisen määrän tätä sormenpäihin ja hieron hetken koko kasvoihin. Tän jälkeen huuhtelu ja ihon taputtelu kuivaksi, ja kaikki meikki on kadonnut heti vaikka olisikin ollut paksu pakkelikerros kasvoilla. En tiedä tarkemmin mitä tässä on, mutta mun mielestä on mieletöntä miten hellältä tämä tuntuu ja kuitenkin meikit lähtee nopeasti. Tällä pestyäni iho tuntuu ihanan pehmeältä ja ei punoita, ja tää ei jätä sellaista nahkean puhdasta ihoa vaan ihanan kostean tuntuisen.

Viimeisenä käytän Lumenen Sensitive touch-linjan kasvovettä rauhoittaakseni ihon ennen kosteutusta. Tykkään tästä, koska iho tuntuu nopeasti kuivalta eikä jää märän tuntuiseksi. 

Entäs silloin kun laiskottaa? Sillon skippaan Philosophyn ja Lumenen ja poistan kasvojen meikit vain Garnierin misellivedellä. Tykkään tästäkin hirveästi, meikit lähtevät nopeasti ja misellinveden joidenkin kemiallisten asioiden takia (selvästi sanottu hahah) koko kasvot saa yhdellä vanulapulla, koska aine jotenkin lukitsee lian itseensä eikä kaikki vaan lähde leviämään ympäri kasvoja. 

Kuten sanoin, mulla on kuiva atooppinen iho joten kosteutus on mielettömän tärkeää. Mulla on kasvoissa helposti tekstuuriongelmia ja punoitusta, mutta oon saanut ne kuriin tällä ihonhoitorutiinilla. 

Aamuisin puhdistan ihoni vaan kasvovedellä, jonka jälkeen käytän kuvassa näkyvää Lorealin Antifatigue silmänympärysvoidetta ja Correcting päivävoidetta. Iltaisin taas laitan silmänympärysvoidetta, Lorealin Advanced Correcting seerumia ja Lumenen Artic Aqua yövoidetta. Seerumia voisi laittaa aamuisinkin päivävoiteen alle, mutta oon huomannut sen olevan vähän liian paksua siihen jos ei ole aikaa antaa sen kunnolla imeytyä. Tää Lorealin linja on tarkoitettu juurikin tekstuurin kanssa kärsiville ja oon huomannut kyllä eron tän käyttöön oton jälkeen. Silmänympärysvoide on mulle hirveän tärkeä miliumien poissa pitämiseen. 

Viimeisenä kuorinta & naamiot! Mun mielestäni kuorinta on mielettömän tärkeä kuivan ihon hoitoon, sillä esimerkiksi voiteet eivät pääse välttämättä kunnolla imeytymään ihoon jos päällä on kuiva ihokerros. Tykkään kokeilla hirveästi erilaisia kuorintoja ja naamioita, mutta nää on yksiä lemppareistani. Korresin Pomegrante kuorinnassa on sopivan kokoisia rakeita, koska inhoan jos ne on liian isoja ja raastaa ihoa tai päinvastoin jos ne on niin pieniä ettei tunnu tekevän mitään. Tuoksuu myös hyvälle!

Marja Entricihin puhdistava naamio on aika arvokas, mutta tykkään siitä!  ME on tosiaan luonnonkosmetiikkamerkki ja tää naamiokin on mukavan mieto savinaamio, mutta pidemmässä käytössä ainakin huomaa selvästi puhdistavaa vaikutusta. 

Glamglown kuoriva naamio on aivan mielettömän hyvä, mikä vähän ärsyttää koska kirpaisi maksaa niin paljon naamiosta ja jotenkin toivoin etten tykkäisi tästä niin paljon :-D Naamio tosiaan levitetään kasvoille ja sen kuivuttua se pestään pois pyörivien liikkein, koska naamiossa on rakeita ja se kuorii ihoa. Tän käytön jälkeen tuntuu, että mun iho on aina mielettömän kirkas ja epäpuhtaudet on vähentynyt. Tää purkki alkaa loppumaan, ja nyt mietinkin testaisinko jotain muutakin Glamglown naamiota... 

 

Onko tässä jotain samoja lemppareita mitä itsekin käytät? Tai onko jotain vinkkiä mitä muuta pitäisi testata? :-) Palaan tosiaan vielä toisessa postauksessa yöpöydältä löytyviin tuotteisiin, sieltä löytyy muun muuassa tuote jonka avulla oon saanut atooppisen ihottumani lähes kokonaan pois.

 

- Kiira

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.