Kaikki irtoripsistä

Kiira K.

Ylivoimaisesti eniten kysytty kysymys meikkeihin liittyen kavereiltani on irtoripsistä. Miten ne laitetaan, mitä ripsiä ja liimaa käyttää, miksi niiden laittaminen on niin vaikeaa. Tuntuu että muutenkin monille irtoripset on aika pelottavat, ja ymmärrän kyllä koska väärillä tarvikkeilla ja tietämättä mitä kuuluu tehdä, ne menee helposti aivan päin seiniä. 

Käyn siis kohta kohdalta läpi seuraavaksi omat lempiripseni, -liimat ja miten ripset kuuluu kiinnittää. Tavoitteena olisi saada aika tyhjentävä setti, jonka jälkeen kuka vaan osaa laittaa ripset. Käyn tässä tosin vaan läpi nauharipsien laittamista, koska en itse käytä koskaan yksittäisiä ripsitupsuja. 

SUOSIKKI RIPSENI

PANOSTA

Näistä ainoastaan Ardellin 117 ripset ovat käyttämättömät, muita on käytetty kerrasta muutamaan kertaan. Eivät siis näytä aivan samalta kuin alkuperäisesti.

Ensin vilkaistaan lemppareitani kalliimmista ripsistä. Nämäkin kyllä maksaa kaikki max 10euroa kappale, joten hirveän kalliista ei voi sanoa puhuttavan. Ylivoimaisesti tykkään eniten Ardellin ripsistä, niistä löytyy hirveästi erilaisia vaihtoehtoja ja ovat mielettömän laadukkaita. Yksiä Ardellin ripsiä saatan käyttää lähes viisi kertaa uudelleen. Näiden ripsinauha on sopivan ohut eli ei pistele silmäkulmia, ja nämä asettuvat ripsirajaan kuin unelma. 

Toisena lempparina on Amazing Shinen ripset, vähän edullisempia kuin Ardellit ja nämäkin laadukkaita. Käyttökertoja yksille ripsille ei tule ehkä aivan yhtä paljon kuin Ardelleissa, mutta näitäkin voi ehdottomasti pitää monta kertaa.

Mielettömän tärkeää jos käyttää samoja ripsiä uudestaan, on puhdistaa ripset käytön jälkeen. Itse vaan nypin pinseteillä varovasti vanhat liiman jämät ripsinauhasta ja tarvittaessa harjaan ripsiharjalla läpi ennenkuin laitan takaisin pakkaukseen.

PIHISTÄ

Tilaan usein Ebaysta Aasiasta ripsiä, nämä on mielettömän halpoja mutta lähinnä kyllä kertakäyttöisiä. Mulla on kolmea eri mallia omissa pakkauksissaan ja lisänä yksi pakkaus on kasa erilaisia, miksatussa paketissa jossain pareissa on aivan liian paksut ripsinauhat ja niitä pitää leikata ohuemmaksi ennen käyttöä. Koska nämä eivät ole aivan yhtä laadukkaita kuin vaikkapa Ardellin, nämä on ehkä hieman vaikeammat laittaa eivätkä vaan luonnostaan istu paikoilleen. Suosittelisin siis ehkä aloittamaan laadukkaammista, mutta ostamaan näitä jos on vähän kokeneempi. Toisaalta taas nämä ovat niin halpoja, ettei harmita vaikka mokaisikin aluksi laittaessa.

Kuvassa oikeanpuoleista ripseä mulla on tosiaan kolme liuskaa, koska ne ovat niin hyviä arkenakin käytettäväksi. Ripset ovat Aasiasta, mutta myyjä myy niitä Englannista eli tulevat nopeasti perille. Kymmenen paria saa 1,69punnalla, tuotteeseen pääset tästä (klik!).

Nämä kaikki löydät täältä, mallit ylimmäistä kuvasta alimpaan on 015, 025 ja F4 Mixture. Hinnat menee noin 1-1,50puntaa, eli ei tosiaan joudu nälkää näkemään näiden takia. 

LIIMAT

Yksi tärkeimmistä asioista ripsien laittamisessa on laadukas liima. Huonot liimat eivät kestä, eivät kiinnity kunnolla ja pahimmassa tapauksessa kirvelevät silmiä. Huonoillakin ripsillä mutta hyvällä liimalla voi saada homman hoidettua, mutta se ei toimi toisinpäin. 

Yllä näkyvät mun suosikit, DUOn ripsiliima on klassikko ja aivan syystäkin. Liimaa löydät ainakin Punanaamiosta, Stokkalta ja monista kosmetiikan verkkokaupoistakin. Hinta vaihtelee mutta yleensä maksaa noin kympin verran. Tykkään niin kirkkaasta kuin tummasta versiosta, normaali versio siis kuivuu lähes kirkkaaksi ja tummempi lähes mustaksi. Toinen suosikkini on Amazing Shinen ripsiliima, jota löytyy ainakin prettyn verkkokaupasta. Hinta seitsemän euroa eli vähän edullisempi kuin DUO. Tykkään liimasta siksi, että tässä on suti toisinkuin DUOssa. Huonona puolena on, että tämä kuivuu melko nopeasti monen käyttökerran jälkeen kun DUO taas ei. Molemmat käyvät hyvin aloittelijalle, Amazing Shine voi tehdä sutinsa kanssa hommasta vähän helpompaa. 

RIPSIEN LAITTO

1. Taivuta omat ripsesi jos on tarve ja laita ohut kerros ripsiväriä.

2. Leikkaa tekoripset sopivan pituisiksi. Muista leikata ulkoreunasta, koska ripset useimmiten pitenevät ulkoreunaa kohti ja leikatessa sisäreunasta saat usein luonnottoman näköisen tuloksen.

3. Ota ripset pinsetteihisi ja levitä ripsinauhalle tasainen, ohut kerros liimaa. On tärkeää laittaa liimaa tasaisesti koska jos se on epätasaisesti se myöskin kuivuu epätasaisesti, ja luvassa on valtava sotku laittaessa ripset paikalleen. Laita liimaa vain melko ohut kerros; 'mitä enemmän liimaa sitä paremmin pysyy paikallaan' ei todellakaan pidä paikkaansa.

4. Odota liiman kuivumista noin 30-60sekuntia. Liiman alettua kuivumaan hieman läpinäkyvämmäksi, se on tarpeeksi kuivahtanut ja sen ei tulisi olla enää märkää vaan hieman tahmeaa.

5. Aseta tekoripset ripsityveesi pinsettien avulla. Ainakin omasta mielestäni pinseteillä on paljon helpompaa käsitellä ripsiä! Tykkään lähestyä ripsiä yläkulmasta, jotta ne lähes luonnollisesti vaan istuvat paikoilleen.

6. Kun olet saanut ripsinauhan asetettua lähelle omien ripsiesi tyveä paina pinsetillä tekoripsien ulko- ja sisäreunaa, jotta ne ovat varmasti paikallaan. Taputtele pinsettien päällä koko ripsinauhaa varmistaaksesi sen olevan kiinni ripsityvessäsi.

7. Paina pinseteillä tekoripsiä yhteen oikeiden ripsiesi kanssa. Varo tökkäämästä pinseteillä silmään! :-D 

8. Laita kerros ripsiväriä niin irtoripset sulautuvat paremmin omien ripsiesi joukkoon. 

Done! Pitkät ohjeet, mutta tähän menee mulla 5min. Harjoittele, harjoittele ja harjoittele! 

RIPSIEN POISTO

Ripsien poisto on mun mielestä erittäin simppeli, itse otan vaan sisänurkasta kiinni ja vedän hitaasti ja varovasti. Ei lähde koskaan mukana omia ripsiä eikä satukaan. Jos kuitenkin ripset ei tunnu lähtevän etkä uskalla repäistä niitä pois, niin ota vaikkapa ohueen silmämeikkisutiin hieman öljytöntä meikinpoistoainetta ja "töki" sillä hieman ripsinauhan tyveä joka kohdasta ja vedä samaan aikaan hitaasti ripsiä pois. Öljytön poistoaine on tärkeä jos aikoo käyttää ripsiä uudestaan, koska öljy saa helposti ripset irtoamaan ripsinauhasta.

Huh, siinä oli nyt pieni tietopaketti. Puhuinkohan nyt kaikesta mistä piti? Toivottavasti tästä oli jollekin apua, kannattaa vain harjotella! Tärkeintä on muistaa miten mielettömän tärkeää on antaa ripsiä laittaessa liiman kuivua hieman, koska yleisin moka taitaa olla se että ripset laitetaan heti liiman laittamisen jälkeen iholle ja ne liikkuvat ympäriinsä. Jäikö kenelläkään kysyttävää, oliko tästä mitään apua? Kysykää jos jäi mietityttämään joku ja autan parhaani mukaan. Muistutuksena, että Youtube on pullollaan irtoripsien-laitto videoita, joten jos mieluummin katsoo videosta miten se tehdään, sieltä varmasti löytyy.

- Kiira

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.