Panosta vai Pihistä - pohjatuotteet

Kiira K.

Ajattelin avata vähän mun omia ajatuksia siitä mihin meikkeihin kannattaa panostaa ja mistä voi hyvin pihistää. Oon itse vuosien mittaan testaillut jokaisesta kategoriasta kumpaakin ääripäätä ja vähitellen oppinut kokemuksesta mistä tuotteista on vaikea löytää laadukkaita yksilöitä halvalla ja missä taas on mennyt rahat hukkaan.

Pohjustus - Panosta! Oon testannut useita pohjustustuotteita, ja todennut että pohjustukseen kannattaa pistää vähän enemmän rahaa. Pohjustustuotteet on yleensä erittäin riittoisia ja kalliimmatkin tuotteet maksavat itsensä takaisin. Oma ultimate-lemppari on Benefitin Porefessional. Halvemmilla pohjustustuotteilla käy yleensä joko niin, että tuote ei tee yhtään mitään ja olet maksanut aivan tyhjästä, tai sitten pohjustustuote voi helposti valua juonteisiin ja pilata koko meikin. Toki tässäkin on poikkeuksia, kuten youtubessa kultti-tuotteen maineen saanut Nivea Aftershave balm, joka on nimensä mukaisesti tarkoitettu miehille parran ajon jälkeiseksi tuotteeksi, mutta Nikkietutorials päätyi kokeilemaan sitä pohjustukseen ja totesi sen mielettömäksi.

Meikkivoide - Pihistä! Olen testannut kalliimpiakin meikkivoiteita, mutta nykyään mun kipuraja on about 20 euroa. Toki kalliit meikkivoiteet on hyviä, mutta mun mielestäni meikkivoidetta kuluu niin paljon (ainakin itselläni), että en näe syytä ostaa kalleinta. Marketeista löytyy aivan mielettömän hyviä meikkivoiteita, pari lempparia mainitakseni Lumenen CC-voide, Bourjoisin Healthy Serum Foundation ja L´Oreálin True Match.

Peiteaine - Peittareissa en voi oikein sanoa että joko pihistäisin tai panostaisin, teen kumpaakin! Mulla on kolme lempi peittaria; Urban Decay Naked Skin concealer (n.25e), NYXin Hd concealer (n.8e) ja Maybelline Fit me peittari (n.10e). Rakastan kaikkia yhtä paljon! Sanoisin, että jos on tiukka budjetti, niin turha ostaa kallista peiteainetta, kun halvallakin saa hyvän :-)

Korostus & varjostus - Pakko toistaa edellistä kohtaa, tässäkin nimittäin molemmat ovat hyviä. Rakastan mun Anastasia Contour kittiä, Kat von D Shade + Light palettia (molemmat yli 40e), mutta sitten taas tykkään hirveästi myös mun Beauty UKn Cream Contour kitistä, joka maksoi alle kympin. Myös Lumenelta löytyy yhdestä matta aurinkopuuterista täydellinen varjotusväri, joka maksaa 15e ja kestää erittäin kauan. Sanoisin melkein, että jos on cream contourin ystävä voit helposti pihistää, puuteri contourissa taas panostaisin. Cream countour on myös helppo soveltaa esimerkiksi ostamalla vaalea ja tumma peiteaine (esimerkiksi ylhäällä mainitsemani suositukset), ja saat sillä loistavasti homman hoidettua. Highlighteissa panostan aina, lemppareita on muun muuassa Beccan Champagne Pop by Jaclyn Hill, ja theBalmin Mary-Lou Manizer.

Puuterit - Pihistä! Mä en itse näe mitään tarvetta ostaa 50 euroa maksavaa puuteria, saan alle kahdella kympillä homman hoidettua hyvin. Lumenelta löytyy hyviä puutereita, kuten myös NYXiltä. NYXin HD translucent puuteria käytän kun "leivon" (miten tää sanotaan suomeksi?) eli pakkaan tuotetta korostettaviin kohtiin, esimerkiksi posken alareunaan aurinkopuuterin alle. Maksoi alle 20 euroa, ja on loistava!

Poskipuna - Tätä en voi mitenkään valita. Rakastan aivan yhtä paljon esimerkiksi mun Sleekin parin euron poskipunia, kuten myös Urban Decayn kolmenkympin tuotetta. Esimerkiksi Elfiltä löytyy ihania poskipunapaletteja mielettömällä pigmentillä! Toistaakseni itseäni taas, jos budjetilla; pihistä!

 

Jotta tästä postauksesta ei tulisi vielä kilometriä pidempää niin palataan toisessa osassa muihin tuotekategorioihin. Muistutuksena, että nämä vinkit ovat siis omia mielipiteitäni omien kokemuksien perusteella, you do you ;-)

 

- Kiira

Kommentoi