Varjostus- ja korostustuotteet

Kiira K.

Varjostus ja korostus on molemmat osa mun jokapäiväistä meikkiä, mutta vaihtelen paljon mitä tuotteita niiden tekoon käytän. Tuotteet vaihtelee puuteresta nestemäisiin, eri merkkeihin ja hintoihin. Varjostukset ja korostukset saa tehtyä niin viidenkympin paletilla kuin vitosen peittarilla! Halusin käydä läpi eri tuotteita mitä voi käyttää niiden tekoon. Itse teen yleensä alle voidemaiset varjostukset ja päälle vielä puuterit, mutta voit hyvin tehdä myös joko tai. 

PUUTERIPALETIT

Kat Von D Shade + Light paletti n. 50euroa

Ylivoimaisesti paras contourpaletti jonka omistan. Sävyissä mielettömät pigmentit ja täydellisiä sävyjä vaaleammallekin iholle. Plussaa myös isosta peilistä ja muutenkin upeasta pakkauksesta! Arkena yleensä laitan silmien alle keskimmäistä banaanipuuteria ja kohtiin joita haluan korostaa laitan vasemmalla olevaa vaaleaa sävyä. Varjostukset teen miksaamalla vasenta ja keskimmäistä varjostuspuuteria. Oikean puoleiset tuotteet ovat tosiaan jääneet vähemmälle käytölle, en oikein keksi mihin varsinkaan punertavan vaaleaa puuteria käyttäisin. Kat Von D:n merkkiä myydään valitettavasti vaan Sephoroissa, mutta merkki kyllä juuri lanseerattiin Tukholman Sephoraan eli sieltä löytyy :-) 

Anastasia Beverly Hills Contour paletti n. 50 euroa

Anastasian paletti on tuntunut olevan Suomessa aika kovaa kamaa, ja tykkään tästäkin kyllä paljon. Tummat sävyt on vähän oransseja, mutta toimii kyllä hyvin vaaleammallakin iholla. Kaiken kaikkiaan perushyvä paletti, joka kannattaa napata mukaan varsinkin jos löytää alehintaan. 

NYX Cosmetics Contour paletti n. 25€

Esittelin NYXin palettia vähän aikaisemmin kun tilasin sen Cocopandalta. Kun paletti tuli kauppoihin siitä pyydettiin about 45 euroa kaikkialla, mikä oli musta älytön hinta edullisen merkin hinnaksi. Oletan, että hinta on päätetty laskea kaikkialla koska niin kaikissa verkkokaupoissa kuin Sokoksellakin paletin saa 25 eurolla. Varsinkin hinnan laskun jälkeen voin sanoa, että todellakin hintansa arvoinen paletti! Laatu on omasta mielestäni erittäin lähellä Anastasian paletin laatua, ja tässä saa halvemmalla enemmän sävyjä jotka on about saman kokoisia kuin AB:n paletissa. Loistava pigmentti, levittyy tasaisesti, täydelliset sävyt vaalealle iholle ja plussana verrattuna muihin listattuihin paletteihin on se, että tässä yksi vaaleista sävyistä on hohteinen korostuspuuteri.

VOIDEPALETIT

Tykkään enemmän käyttää puuteripaletteja kuin voidemaisia, mutta tässä pari vinkattavaa jos tykkäät itse niistä enemmän.

Isompi paletti on tilattu pretty.fistä, paketissa ei lue mitään mutta mielestäni oli Blush Professional-merkin. Hintaa taisi olla noin 15€ ja siihen nähden ihan jees, ei hirveän pitkäkestoinen. Vaalein sävy on hyvä korostukseen ja alhaalla keskellä oleva ruskea on hyvä varjostukseen. Oikealla näkyviä punaisia sävyjä oon muutaman kerran käyttänyt värinkorjauksessa meikkauksessa, muuten jääneet vähemmälle käytölle. 

BeautyUKn paletti maksoi prettyllä 8,50€ ja tykkään paljon tästä. Vaalea sävy on tarpeeksi vaalea, tummempi contoursävy on juuri sopiva. Keskimmäinen contoursävy on vähän oranssi ja jäänyt sen takia vähemmälle käytölle. Kestää kauan ja on edullinen, iso peukku siis tälle paletille! 

YKSITTÄISET PUUTERIT

Varsinkin jos varjostaminen ei kuulu päivittäiseen meikkiin, pärjää hyvin yksittäisilläkin puutereilla. 

Lumenen Arctic Sun aurinkopuuteri (n. 15€) on täydellinen varjostuksiin. Täysin matta puuteri on sävyssä 1 mieletön vaalean ihon varjostamiseen, koska sävy ei ole yhtään liian oranssi tai tumma. Levittyy ja pysyy hyvin, suosittelen! 

BeautyUK:n Matte aurinkopuuteri maksaa 6,90€ ja sopii vähän tummemmalle iholle. Mulla on jäänyt vielä vähemmälle käytölle tumman sävynsä puolesta, mutta pari kertaa oon testannut ja voin antaa peukun tällekin. 

NYXin High Definition Translucent viimeistelypuuteri (13,90€) ei sinänsä kuulu tähän, mutta se oli paras mikä tähän löytyi. En yksinkertaisesti omista yhtäkään yksittäistä mattaa korostuspuuteria ja mietin minkä tähän laittaisin, ja päädyin tähän värittömään puuteriin koska sitä yleensä käytän kun teen baking-tekniikalla korostusta. Bakingistä on muuten suunnitteilla postauksen teko, kiinnostaisko sellainen? :-)

YKSITTÄISET NESTEMÄISET

Viimeisenä mutta perinteisesti ei vähäisimpänä on yksittäiset nestemäiset korostus- ja varjostustuotteet. Kuulostaa urpolta, mutten keksinyt miten näitä paremminkaan kutsuisi. Jos korostus ja varjostus on vielä tuntematonta aluetta sulle tai et halua käyttää siihen paljon rahaa, niin suosittelen aloittamaan simppelisti peittareilla. Osta lempipeiteaineestasi vaalea ja tumma sävy ja aloita niillä opettelu! Itse käytän peittareita vaan korostuksen enkä varjostuksen, kuvassa näkyy lempparit joita en ala käydä läpi kun tuntuu että oon puhunut niistä kymmenen kertaa.

Peittareiden lisäksi loistava aloitustuote on erilaiset contour tikut, kuvassa W7:n 9,90€ maksava. Toinen hyvä löytyy NYXiltä, se vaan ei ollut vielä saapunut mulle kun näitä kuvasin. Tikut on helppoja ja nopeita käytettäviä, näitä voi käyttää sellaisenaan tai laittaa päälle vielä puuterimaiset varjostukset.

Tulipahan taas pitkä juttu :-D Jos kaipaatte tarkempaa juttua korostusten ja varjostusten toteuttamisesta, hihkaskaa niin toteutan! 

PSST! Blogini löytyy Bloglovinista, käy seuraamassa tästä (klik!).

- Kiira

Kommentoi