9 faktaa minusta + päivän asu

A dream come true

Monessa blogissa on lähiaikoina kiertänyt 9 faktaa minusta -haaste ja ajattelin suhteellisen tuoreena bloggarina kertoa jotain itsestäni tämän haasteen muodossa. Haastetta kuvittaa eilisen päivän asukuvani.

1. Olen huono keskittymään yhteen asiaan kerrallaan. Multitasking on ihan mun juttu ja pyrin tekemään sitä aina, kun se vain on mahdollista. Tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että minulle on äärettömän vaikeaa istua paikoillaan esimerkiksi 1,5 tunnin pituisen elokuvan ajan ja ehdinkin siinä ajassa vaihtelemaan "taustatekemistä" aina neulomisesta kalenterin suunnitteluun ja kodin järjestelyyn.

2. Logopediaa kun tässä opiskellaan niin kerrotaan jotain taustaa siihenkin liittyen. Olen käynyt pienenä puheterapissa r- ja l-äänevirheiden vuoksi. L:n opin lausumaan oikein vasta tänä keväänä, kun pääsin ylemmän vuosikurssin opiskelijan pitämään puheterapiaan. Kyllä sitä vanhanakin voi siis vielä oppia!

3. Suuri haaveeni on joskus saada luettua 1001 books you must read before you die -listan kaikki kirjat. Viimeiset pari vuotta lukeminen on ollut pahasti katkolla opiskelukiireiden vuoksi ja kirjoja onkin tullut luettua vasta vaivaiset 50. Lohduttaudun kuitenkin sillä, että minulla on toivottavasti vielä monta kymmentä vuotta aikaa toteuttaa tämä haave.

4. Olen maailman huonoin pitämään huonekasveja hengissä! Olen omistanut kasveja laidasta laitaan, mutta jotenkin kummasti ne pyrkivät katoamaan vähintään kuukauden sisällä asunnostani. Kaikille tiedoksi, että myös kaktus voi kuolla, vaikka "helppo" kasvi pitäisikin olla.. Viime aikoina olen ilmeisesti tehnyt jotain oikein, sillä jukkapalmu ja rahapuu ovat viihtyneet asunnossani epätavallisen kauan.

5. Olen erityisen hyvä keräämään itselleni liikaa kaikkea tekemistä ja en osaa sanoa ei. Olen oppinut tasapainoilemaan joten kuten kahden työn, opiskelun, harrastuksien, rentoutumisen ja sosiaalisen elämän välillä, koska olen todella huono kieltäytymään mistään: "tottakai voin tehdä sen työvuoron, vaikka viikkoni on jo ihan täynnä muuta ohjelmaa".

6. Pelkään korkeita paikkoja. Viime käyntinä Pyynikin näkötornilla oli itselleni melkoinen saavutus, sillä inhoan yksinkertaisesti korkeita paikkoja. Tästä johtuen inhoan myös monia huvipuistolaitteita, sillä en halua joutua vuoristorataan, jossa joudun kohtaamaan korkeanpaikan pelkoni vieläpä pää alaspäin.

7. Olen melko itsepäinen eli haluan tehdä asiat minun tavallani, eikä minua sovi tulla auttamaan. Oli kyseessä mikä tahansa asia niin yritän itse ratkaista tai onnistua siinä viimeiseen asti (lue: hermostumiseen asti) ja vasta sen jälkeen menen vaivautuneena pyytämään apua.

8. Lapsena haaveammattini oli eläinlääkäri. Tämä haave kesti aina lukion alkuun saakka, jolloin vaihdoin sen haaveeseen opiskella lääkäriksi.

9. Syksy on lempivuodenaikani, koska silloin luonto on mielestäni kauneimmillaan (enkä nyt siis tarkoita niitä räntäsateita ja kurakelejä vaan ruska-aikaa ja sitä, kun luonto on värikkäimmillään). Itse rakastan myös pukeutumista syksyn aikaan, sillä paksut sukkahousut, neuletakit, villapaidat ja neulemekot ovat ehdottomia lemppareitani koko vaatekaapista.

Mitäs mieltä olitte tällaisesta postauksesta? Pystyykö joku samaistumaan? :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.