Askartelua ja neurologiaa

A dream come true

Viikko on lähtenyt käyntiin yhtä vauhdikkaissa tunnelmissa kuin viime viikkokin meni ja joka päivälle riittää kaikenlaista puuhaa. Eniten aikaa tällä viikolla vie erityisesti päiväkodissa pidettävän kieliryhmän suunnittelu. Tälle viikolla oli ohjelmassa myös kesätyöhaastatteluissa käymistä ja keskiviikkona on viimeinen työpäivä vanhassa työpaikassani. Hassua, että kesä alkaa lähestyä jo näin nopeasti, sillä itsestä tuntuu kuin olisin vasta aloittanut logopedian opiskelun yliopistossa ja nyt yhtäkkiä ensimmäinen vuosi onkin jo ohi! Toisaalta myös opintosuoritukset näyttävät 49 opintopistettä eli ensimmäinen vuosi logopedialla alkaa olla pian taputeltuna. Toisaalta jos mietii sitä työmäärää, joka on vielä edessä ennen kuin voi jäädä hyvin mielin kesälomalle, niin kesä on vielä aika kaukana. Kesää tulee odotettua aina yhtä hartaasti, vaikka oma kokemus kesälomasta on se, että koulun ja opiskelun sijaan olen sidottuna koko kesän töihin. Näin on ainakin ollut niin kauan kuin itse muistan..

Neuletakki (vero moda), mekko (h&m), saappaat (asos), kello (fossil).

Itse olen huomannut nyt monena aamuna kuinka paljon kevät aurinko oikeasti saa aikaan. Itse olen viime päivät herännyt tavallista aikaisemmin ja vieläpä tavallista pirteämpänä! Olen jopa ehtinyt viettää rentoja ja kiireettömiä aamuja, jotka ovat ihania kaiken muun kiireen keskellä. Tiistai aamunakin jaksoin kaivaa vaatekaapin kätköjä sen verran (ja aika kauan siihen menikin), että löysin sieltä syvälle hautautuneita mekkoja, joita en ole hetkeen käyttänyt. Minusta on ihanaa, että sää on lämmennyt sen verran, että voi ruveta siirtymään jo mekkojen ja sukkahousujen käyttöön eikä tarvitse enää jäätyä pihalla. Lisäksi asun neuletakki on yksi rakkaimpia vaatteitani, sillä se on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella näyttävä. Ruskeat saappaat ovat myös yksi lempiasusteistani.

Tiistaina oli kaikin puolin mielenkiintoinen päivä, sillä koulu alkoi vasta puolelta päivin ja aamun kului kaikessa rauhassa aamupalaa syöden ja blogeja selaillen. Yliopistolla meillä alkoi kauan odotetut neurologian luennot, jotka kestivät neljään saakka iltapäivällä. Neurologia alkoi kevyesti pääsykoekirjoistakin tutulla neuroanatomialla eli aivojen rakennetta ja toimintaa kertailemalla. Odotan innolla, että neurologiassa päästään käsittelemään erilaisia sairauksia kuten alzheimeria, ms-tautia, parkinsonin tautia, ym. sekä sitä, miten nämä sairaudet vaikuttavat ihmisten elämään ja mahdollisesti puheen tuottoon.

Tällä viikolla on tosiaan tarkoitus pitää ensimmäinen päiväkotiryhmänohjaus. Tiistai-ilta kuluikin rattoisasti tarinanoppia askarrellen (toki näitä olisi valmiinakin löytynyt, mutta itsetehty on kivempi). Meidän ryhmän teemana on sirkus ja siten myös materiaalit ovat teeman mukaisia. Päädyimme sirkus-teemaan, koska ajattelimme sen olevan helppokäyttöisin ja helppo toteuttaa. Tätä "helppoutta" aloin hieman epäillä maanantaina, kun aloin kiertää Tampereen kaikkia mahdollisia kauppoja etsien sirkus-aiheisia tarroja! Lopputuloksena oli se, että olin kiertänyt neljä kirjakauppaa, stockmannin sekä sinooperin ja löysin toiseksi viimeisestä kaupasta yhden arkin sirkus-aiheisia tarroja.. No etsintä kuitenkin kannatti ja vaikka lapset eivät tarrojen aiheeseen varmasti edes huomiota kiinnitä, niin itse halusin kuitenkin juuri sirkusaiheisia tarroja.

Tässä vielä kuvaa valmiista tarinanopista. Onneksi itseltä sattui löytymään tällaiset puiset isot nopat, eikä tarvinnut ruveta tekemään kaikkea ihan alusta asti. Papunetin kuvatyökalu oli kyllä ihan korvaamaton apu noiden kuvien löytämisessä ja oikean koon saamisessa. Lisäksi yllätyin, että kuvia löytyi sen kautta aina taikurista jonglööriin!

Mitäs mieltä olitte päivän asusta ja askarteluistani? :) Muistakaahan seurata blogia myös Instagramissa @ellamaijv.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.