Kuulumisia pitkän piiitkän tauon jälkeen

A dream come true

Blogissa on vallinnut puolentoista kuukauden hiljaisuus, mutta hyvästä syystä, sillä logopedian toisen vuoden kevät on ollut todella kiireinen! Tuntuu, että tässäkin on kauheasti vaihtelua meidän vuosikurssin kesken: osan mielestä kevät on alkanut todella rennosti, kun taas omasta mielestä aika ei ole meinannut riittää mihinkään. Tämä taas johtuu varmaan siitä, että opiskelijoilla on hyvin vaihdellen kursseja: osa on jo käynyt kaikki psykologian perusopinnot ja osa taas käynyt kaikki kieliopinnot. Itse taas käyn vielä näitä kumpaakin tai oikeastaan yhtä ruotsin kurssia ja yhtä ja viimeistä psykologian perusopintokurssia.

Itsellä lähti kaiken kaikkiaan uusi vuosi todella kivasti käyntiin ja vaikka tekemistä on riittänyt koko ajan niin paljon on ollut myös hauskaa ja mielekästä tekemistä! Yhtenä viikonloppuna tuli esimerkiksi osallistuttua ensimmäistä kertaa Hervannassa järjestettäviin Akateemisen Kyykän MM-kilpailuihin, joka oli kyllä todella mukava ja rento tapahtuma! Uuden vuoden käynnistyessä olen yrittänyt myös tehdä jonkin verran uuden vuoden lupauksia hiljaa mielessäni. Olen yrittänyt tsempata itseäni syömään ja liikkumaan entistä terveellisemmin vuonna 2018, mikä on tarkoittanut mm. kasviksien ja hedelmien lisäämistä ruokavalioon, yöunien pidentämistä sekä liikkumista monipuolisemmin! Mielestäni vuosi onkin alkanut näiden lupausten osalta melko hyvissä merkeissä, sillä itse on parin viime viikon aikana hurahtanut täysin smoothien tekoon aamupalaksi ja nukkunut pitkiä yöunia. Liikunnan suhteen olen aloittanut jo pienen muutoksen ja raahannut itseni useamman kerran yliopiston ryhmäliikuntatunneille, mutta vielä olisi hieman parantamisen varaa.

Ja sitten vähän niistä koulutöistä, jotka ovat vieneet suuren osan alkuvuodestani. Meillä alkoi siis heti alkuvuodesta uudet kuntoutusjaksot omien asiakkaiden parissa ja tässä toisessa harjoittelussa oli tarkoitus pitää kuntoutusta 22 x 45 minuuttia eli harjoitteluun menee aika lailla yli puolet keväästä. Asiakkaina meillä on toisessa harjoittelussa lapsia, joilla on tai epäillään kielihäiriötä. Tässä onkin riittänyt tekemistä ja itse olen ainakin askarrellut ja suunnitellut terapiaan niin paljon kaikenlaista materiaalia, että siihen on tainnut kulua suurin osa ajasta! Toki aikaa menee sen lisäksi vielä harjoitteluun liittyviin kirjallisiin töihin. Muita tällä hetkellä meneviä kursseja on lääketieteen kurssi, jossa opetellaan audiologiaan liittyviä asioita sekä aikuisten puheen ja kielen häiriöiden kurssi, jossa valmistaudutaan samalla ensi syksyn terapioihin, jolloin meillä on ensimmäiset aikuisasiakkaat. Lisäksi meillä on ollut supermielenkiintoinen kurssi änkytystä koskien.

Työlään kevään lisäksi olen käynyt myös töissä koko ajan opintojen ohessa ja voin kyllä sanoa, että tämä on tuntunut ensimmäistä kertaa työläältä. Syksyllä töiden teko onnistui vielä melko kivuttomasti koulun ohella, mutta kevään luentojen aikataulut ovat olleet niin vaihtelevia (kello 8 kello 20:een), että on ollut oikeasti vaikeaa yrittää sovittaa kahta työvuoroa kouluviikolle. Olen kuitenkin tarvittaessa ottanut sitten suosiolla työvuoroja viikonlopulle, joka on hieman helpottanut aikataulujen sovittamista yhteen. Vaikka maaliskuu näyttääkin vielä aika kiireiseltä, niin odotan innolla jo huhtikuuta, jolloin kalenteri on väljempi kuin koskaan!

Ps. Postauksen kuvina joulupäivänä otetut kuvat vain hieman yli kaksi kuukautta myöhässä!

Ihanaa kevään odotusta kaikille! :)

Kommentit

AnnikaS. (Ei varmistettu)

Ihanaa kuulla sun kuulumisia ja yliopistojuttujakin pitkästä aikaa :) Mukavaa kevättä sinne!

ellaa's
A dream come true

Ihana kuula! :) Mahtavaa kevättä myös sinulle! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.