Miksi joulukuu on ihanaa aikaa?

A dream come true

Joululahjojen hankinta. Rakastan lahjojen antamista toisille! Itsellä onkin todella huono itsehillintä, kun on kyse joululahjojen ostamisesta muille. Itsellä tuo budjetti kasvaa joka kerta alkuperäisestä suunnitelmasta ja rohmuan lahjoja toisille joskus hieman liikaakiin. Itse yksinkertaisesti vain rakastan lahjojen ostamista ja antamista toisille. Tämä onkin mielestäni yksi parhaita asioita joulussa. Innokkuuteni näkyy yleensä myös joululahjojen aikaisessa hankinnassa.

Jouluvalot ja kynttilät kotona. Nämä luovat ihanaa tunnelmaa kotiin ja yleensä kotiin tullessani (jolloin on yleensä jo pilkkopimeää) laitan heti jouluvalot ensimmäisenä päälle. Lisäksi en keksi mitään tunnelmallisempaa tapaa viettää koti-iltaa kuin lukea kirjaa villasukat jalassa kynttilöiden ja jouluvalojen loisteessa.

Piparien leipominen ja syöminen. Piparien leipomisesta on tullut ainakin meillä jokavuotinen perinne. Ne ovatkin mielestäni parhaimpia jouluherkkuja, mitä voi olla. Hyvänä kakkosena tulevatkin sitten joulutortut. Näitä tulee rehellisesti sanoen joulun aikana syötyä miltei kiloittain..

Joululahjojen tekeminen itse. Olen ollut aina superinnokas neulomaan kaikkea aina villasukista kaulahuiveihin ja muihin neuleisiin. Joulun aikaan itselle iskeekin aina halu neuloa jotain perheelle tai ystäville lahjaksi. Itsetehtyjä lahjoja on mielestäni ihana antaa ja vielä ihanampi niitä on yleensä askarrella ja tehdä. Tämän vuoden itsetehtynä erikoisuutena toimivat puuvillalangasta neulotut tiskirätit siskolleni, joka on innostunut ekologisuudesta ja turhan kuluttamisen vähentämisestä.

Koulutöiden ja -esitelmien loppuminen! Kaikki hyvä (lue: raskas) loppuu aikanaan ja niin myös koulutyöt. Ainoa kysymys lieneekin joka vuosi sama: koska ne loppuvat ja loma voi alkaa? Itse olen tällä hetkellä niin innoissani joulusta ja siihen liittyvistä järjestelyistä, että unohdan täysin välillä että kouluakin on vielä jäljellä.

Joulufiilis. Joulutunnelma on havaittavissa joulukuun aikana niin yliopistolla kuin kaupungillakin. Valitettavasti monesti kylläkin tuntuu, että tämä minun suuresti ihailema ja kaipaama joulufiilis näyttäytyy monesti ihmisten kärttyisyytenä ja lahjojen hankinta paniikkina. Monesti tuntuu, että ihmiset ottavat joulusta enemmän stressiä kuin nauttivat siitä. Itse en sen sijaan aio stressata yhtään tänä vuonna lahjojen hankinnasta tai muusta hössötyksestä, vaan nauttia täysillä joulusta ja sen odottamisesta!

Joulun viettäminen maalla kotona. Joulussa kaikista parasta on kuitenkin se, että itse olen viettänyt aina kaikki joulut kotona Pohjanmaalla, jossa ei ole kaupungin hulinaa ja hälinää vaan rauhallista ja hiljaista. Kaiken kruunaa tänä vuonna se, että saan viettää ensimmäistä kertaa pitkään aikaan hieman yli viikon loman jouluaaton jälkeen kotona Pohjanmaalla ennen kuin täytyy taas palata töiden pariin uuden vuoden aikoihin.

Mistä asioista te pidätte joulussa? Vai onko joulu teillä yksi tavallinen päivä muiden joukossa?

Kommentit

Oi miten ihana postaus, tästä nousi kyllä joulufiilikset :)

Joulutonttu (Ei varmistettu)

Minullekin tuli heti hyvä mieli postausta lukiessa! Tuli mieleen, että ehkä voisit tehdä postausta myös ensi keväänä muuttuvasta logopedian valintakokeesta.. ehkä vähän vinkkejä/ajatuksia siihen liittyen. Varmasti moni hakija tai kiinnostunut tykkäis! Joulunodotusta sinne ;)

ellaa's
A dream come true

Kiva, että hyvä joulufiilis tarttuu! :) Joo kiitos postausvinkistä, yritän joululomalla kirjoitella tästä! Ihanaa joulun odotusta myös sinulle ja tsemppiä pääsykokeisiin! :)

Sarppa (Ei varmistettu)

Hieno blogi sulla :). Mielenkiintoista lukea erityisesti sun opinnoista, koska itse aion tänä keväänä hakea logopediaa opiskelemaan. Olisiko sinulla suositella jotain hyviä logopedian/logopediaan liittyviä teoksia, jotka olet itse kokenut hyödylliseksi?

Tsemppiä opintoihin ja blogin pitämiseen! Aion ehdottomasti seurata jatkossakin.

ellaa's
A dream come true

Heippa ja kiitos kommentistasi! :) Kiva kuulla, että opiskelupostauksista on hyötyä, niitä on aika myös kiva kirjoitella :)

Riippuu ihan, että millaista kirjallisuutta etsit: kursseilla käytettäviä kirjoja vai kaunokirjallisuutta logopediaan liittyen? Kurssikirjallisuudesta olen kirjoittanut mm. tässä postauksessa. Jos mietit pääsykokeen kannalta niin ensin kannattaa ehkä perehtyä Puhuvaan ihmiseen, jossa on tosi monipuolisesti asioita liittyen logopediaan. Yksityiskohtaisempia kirjoja eri asioista on sitten ainakin Pienten sanat, Lapset kieltä käyttämässä, Kommunikoinnin häiriöt (tämä on ollut joskus pääsykoekirjana), Afasia: aikuisiän kielihöiriöiden aivoperusta ja kuntoutus, Kieli ja aivot -kirja.. Näitä riittää vaikka kuinka. Perustietoa saa esimerkiksi kirjoista Pienten sanat ja Kommunikoinnin häiriöt.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.