Pääsiäinen maalla

A dream come true

Aina sitä lomaa osaa kaivata, mutta sen vihdoin saapuessa ei sitä edes huomaa. Tajusin nimittäin vasta pari päivää sitten, että hei mähän olen lomalla. Tarkennan kuitenkin vielä, että lomalla siis koulusta, mutta en töistä. Onko ihmekään jos ei sitä tajua "lomailevansa". Mitä se loma oikeastaan on. Itselle se on jo pitkään tarkoittanut yksinkertaisesti sitä, että ei tarvitse mennä yliopistolle luennolle eivätkä aikataulut näytä punaista. Töissä käymistä lomailuun on sisältynyt jo useamman vuoden ajan. Kesäloma, joululoma, syysloma ja hiihtoloma. Kaikkina niinä ehtii tehdä töitä, tarvii tehdä töitä.

Mitä sitten muut ihmiset tekevät lomalla? Itsellä kun tuo aika tuppaa käydä pitemmän päälle tylsäksi. Itse vietinkin alkuviikon Tampereella "lomaillessa" ja nyt loppuviikko on kulunut kotonakotona Pohjanmaalla, mikä on ollut todella ihanaa ja rentoa. Ihanaa täällä ollessa on se kiireettömyys, kun ei tarvitse miettiä ruoanlaittoa, siivoamista tai muita velvollisuuksia. Aika onkin kulunut mm. lukemalla neurologian tenttiin, joka odottaa ensi viikon jälkeisellä viikolla. Jos sitä kerrankin aloittaisi luku-urakan ajoissa niin tarvitsisi lukea tenttiin paniikissa. Luettavana kirjana on tiileskiven kokoinen järkäle, mutta onneksi tenttiin tulee vain osa kirjasta. Välillä meinaa usko loppua tuohon lukemiseen, kun meinaa mennä globus pallidukset ja caudate nucleukset sekaisin. Onneksi kirja on oikeasti mielenkiintoinen ja kuvantamisosio oli onneksi itselle röntgenhoitajaopinnoista aika tuttua juttua.

Ensimmäinen vuosi logopedialla alkaa olla pian lopuillaan, mutta vielä olisi selvittävä tenttisumasta, joka odottaa toukokuussa. Siksi ensimmäisen yliopistovuoden viimeinen to do -lista näyttääkin tältä:

- viittomien tentti (pakko vielä mainostaa kuinka ihanaa, kun tämä on vihdoin ja viimein ohi!)

- aikuisneurologian tentti

- lastenneurologian tentti

- yhteiskuntafilosofian tentti

- logp3 kurssin seminaari (päiväkotiryhmän ohjauksien esittely)

- fonetiikan tentti

- psykologian 5. kurssin tentti

- en oikeasti ole varma unohdinko jonkun tentin tästä (=lomafiilis saavutettu, kun koulujuttuja ei muista!)

Kuten kuvasta näkyy, niin kyllä täällä on satanut lunta koko pääsiäisen ajan.

En ole kuitenkaan jaksanut vielä murehtia noista kaikista tulevista tenteistä (saati tehdä niiden eteen vielä mitään, neurologiaa lukuunottamatta). Pääsiäistä olen viettänyt hyvin rennoissa tunnelmissa mämmiä syöden ja suklaaherkkuja napostellen (tervetuloa + 5kg!). Itse tykkään viettää pääsiäistä maalla, koska täällä on ihan erilainen fiilis kuin kaupungissa, jossa kaikki kaupat ovat pääsiäisenkin aikaan auki. Maalla ollessa ei tule edes mieleen lähteä kaupoille tai muualle pyörimään, sukulaisten luona vierailua lukuunottamatta. Sukulaisten ja perheen kanssa oleminen onkin mielestäni paras tapa viettää pääsiäistä.

Hassua on myös se, että Tampereella käydään virpomassa viikkoa aikaisemmin eli jo viime viikonloppuna, kun taas Pohjanmaalla virpomispäivä oli vasta tänään. Virpominen on mielestäni ihana perinne ja itsekin olen sitä lapsena tehnyt (aina niin kauan kunnes oli liian vanha enkä enää kehdannut mennä virpomaan). Tampereella asuessani en ole kertaakaan nähnyt virpojia meidän talossa, mutta kotona sen sijaan joka vuosi.  Itse olenkin useampana vuotena varta vasten tullut kotiakotia pääsiäisen aikaan. Toki syynä myös se, että itsellä on synttärit yleensä hyvin lähellä pääsiäistä (itse asiassa huomenna!). Huomisen päivän tärkein tehtävä onkin muistaa vaihtaa blogin tietoihin kirjoittajaksi 23-vuotias nainen, 22-vuotiaan nuoren naisen tilalle.

Toivottavasti myös teillä kuluu pääsiäinen yhtä rennoissa merkeissä! :)

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Sun pääsiäinen kuulostaa tosi mukavalta, ihanaa että osaat suhtautua lomaan lomana vaikka onkin tenttejä ja tekemistä. :) Ihailtava asenne!

Niin ja superlämpimät synttärionnittelut! <3 :)

ellaa's
A dream come true

Suuri kiitos kommentistasi ja onnitteluista! :) Pääsiäinen on kyllä kulunut ihanissa tunnelmissa, joka johtuu varmaan suurimmaksi osaksi tästä maalla olevasta rauhallisesta tunnelmasta :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.