Syksyn opinnot paketissa!

A dream come true

Olen ollut joululomalla opiskeluista oikeastaan jo viime keskiviikosta asti, mutta välillä ei ole kyllä tuntunut yhtään siltä. Olen nimittäin ahneesti ottanut itselleni enemmän työvuoroja nyt, kun ei ole tarvinnut käydä yliopistolla. Mistähän ihmeestä se johtuu, että aina odottaa yhtä innoissaan joululomaa, mutta sitten kun se olisi käsillä, niin sitä rohmuaa itselleen lisää tekemistä. Toki töiden tekeminen joululomalla on myös taloudellisesti itselle kannattavaa ja melkeimpä välttämätöntä.

Kulunut syksy oli todella työntäyteinen, mutta myös todella opettavainen. Meillä on ollut erityisen mielenkiintoisia kursseja ja luentoja aina foniatriasta lasten kielihäiriöihin ja kehitysvammaisuuteen. Näin jälkikäteen ajatellen ei osaa edes ajatella, mitä kaikkea on tullut tehtyä ja opittua. Ja olihan meillä 12 kertaa ensikontaktiterapiaakin! Oman asiakkaan saaminen (parin kanssa) oli sekä mielenkiintoista että silmiä avaavaa, mutta myös jännittävää. Joulun jälkeen saammekin jo heti seuraavat omat asiakkaat, joilla on kielihäiriö. Toinen opiskeluvuosi on tuntunut monta kertaa työläämmältä kuin ensimmäinen ja luulen, että myös keväälle riittää kiitettävästi tekemistä. Keväällä jatkuvat niin puhelääketieteen luennot kuin lasten puheen sujuvuuden häiriöt ja alamme perehtyä myös aikuisten puheen ja kielen häiriöihin.

Nyt kun itsellä on enää jäljellä kaksi työvuoroa ennen oikean joululoman (viikon pituisen!) alkamista, niin alkaa joulufiilis todella nostamaan päätään. Olen ollut monena vuotena peräkkäin joulun aikana melko tiiviisti töissä ja siksi aionkin tänä vuonna nauttia tästä viikon lomasta.  Onneksi töiden lomassa on välillä muistanut myös ottaa rennosti jouluherkkujen ja ihanien joululehtien parissa. Edellä onkin kuvia viime sunnuntain herkuista: glögiä, joulutorttuja ja itsetehtyjä pipareita. Olen nimittäin täysin hurahtanut jouluisiin aikakauslehtiin, joissa on ihania reseptejä, sisustusvinkkejä ja askarteluideoita! Mikä olisikaan parempaa kuin istahtaa sohvalle villasukat jalassa, glögilasi kädessä ja pino joululehtiä vieressä!

Ihanaa joulun odotusta kaikille lukijoille! :)

Kommentit

Nemi (Ei varmistettu)

Hei, kiitos mielenkiintoisesta ja hyvästä blogista. Minua kiinnostaisi kovasti tietää, minkä ikäisiä suunnilleen ovat vanhimmat logopedian opiskelijat. Mainitsit jossain vaiheessa, että ainetta opiskelevista moni on vaihtamassa alaa ja ehtninyt jo tehdä muuta. Olen itse ehtinyt jo opiskelemaan yhden tutkinnon ja olen ollut jo joitakin vuoisia työelämässä. Logopedia kiinnostaisi kovasti ja harkitsen pääsykokeisiin menoa... Mietin vain, olisinko aikuisopiskelijana kummajainen oppiaineessa, vanhimmasta Paästä ainakin. Ikääni en kehtaa kertoa :)
Tsemppiä opiskeluun ja hyvää alkanutta vuotta!

ellaa's
A dream come true

Heippa! En osaa ihan tarkalleen sanoa vanhimpien opiskelijoiden ikää, mutta kyllä joukosta löytyy ihan yli neljäkymppisiäkin opiskelijoita. :) Meillä logopediassa esimerkiksi kolmekymppiset opiskelijat ovat todella tavallinen näky ainakin Tampereella! En murehtisi yhtään tuon iän puolesta, sillä mielestäni vanhemmat opiskelijta tuovat opiskeluun ja keskusteluihin erilaista näkökulmaa, mikä on todella hyvä asia! Meillä on ainakin Tampereella tällä hetkellä kaikilla vuosikursseilla myös muutamia vanhempia opiskelijoita ja uskaltaisin melkein sanoa, että tilanne on melko samanlainen myös muissa kaupungeissa. Kannattaa ehdottomasti mennä ainakin katsomaan pääsykokeisiin! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.