Vapun tunnelmia

A dream come true

Niin se vaan taas meni. Vappu nimittäin. Omaan vappuun kuului hyvää ruokaa ja juomaa, vappupiknik, minigolfia sekä illanviettoa mitä parhaimmassa seurassa. Tampereella on monia ihania vappuperinteitä mukaan lukien teekkarien kaste, jossa teekkarit kastetaan jäätävään kylmään Tammerkoskeen. Tätä tapahtumaa tamperelaiset menevätkin seuraamaan koskenrantaan runsain joukoin ja yleensä vielä piknikin lomassa. Itsekin lähdin tänä aamuna viimeisillä voimilla koskipuistoon logopedien järjestämälle piknikille seuraamaan teekkarien kastetta, joka kestää oikeasti monta tuntia. Taisimme istua kosken rannassa vajaa pari tuntia, jonka jälkeen kävimme pyörähtämässä poikaystäväni kanssa vapputorilla, josta löytyi söpö vappupallo (minionit!!). Sen jälkeen olikin jo sen verran nälkä, että päätimme suunnistaa kotiin tekemään superhyviä kana-pekonibageleita ja loppuilta menikin tv:n ääressä löhöillessä ja hyvästä ruoasta nauttiessa. Kaiken kaikkiaan vappu oli mielestäni todella onnistunut ja sen kruunasi ehdottomasti aurinkoinen ja lämmin (+9 astetta!) sää.

Millaisissa tunnelmissa teidän vappu sujui? :)

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi! Olen hakemassa tänä keväänä ekaa kertaa logopedialle ja aineisto-osuus on alkanut vähän askarruttaa. Kuinka pitkä aineisto oli viime vuonna? Kirjoihin perustuvia kysymyksiä/väittämiä ei ole kuin yhteensä 40 ja arvelisin, että ne olisivat suht nopeita tehdä, mutta kun koeaikaa on kuitenkin peräti neljä tuntia niin onko aineisto-osassa odotettavissa sitten aivan älyttömän pitkä ja hankala tieteellinen sepustus? Ovatko osion kysymykset pelkästään aineistoon perustuvia ja sen pohjalta vastattavissa vai täytyykö niihin soveltaa jollain lailla myös pääsykoekirjallisuuden tietoja?
Onneksi löysin sun blogin, pääsykoepostauksista olen saanut hyviä vinkkejä ja opiskelusta kertominen on ollut kiva motivaattori! :)

ellaa's
A dream come true

Heippa! Olet ihan oikeassa siinä, että kirjoihin liittyviä väittämiä on nykyään kokeessa vain 40 (aiemmin 80), joten ne on suht nopea tehdä. Toki osaan väittämistä upposi enemmän pohdinta-aikaa, sillä pari väittämistä oli muotoiltu hieman erikoisella tavalla, jolloin piti jäädä pohtimaan mitä väittämällä todella tarkoitetaan.

Viime vuonna aineisto-osuudessa oli kaksi artikkelia, joista kumpikin käsitteli jotain logopediaan liittyvää aihetta. Muistelisin, että artikkelien pituudet olisivat olleet max 10 sivun luokkaa kumpikin. En kuitenkaan muista ihan tarkasti, koska pääsykokeesta on jo vuosi aikaa, mutta ainakaan tuota pidempiä ne eivät olleet. Artikkelit olivat käsittääkseni ihan virallisia ja julkaistuja artikkeleita, joten teksti oli paikoin vaikeasti ymmärrettävää (etenkin sisäkorvaistutteesta kertova artikelli sisälsi todella paljon vaikeaa sanastoa ja vaikeasti ymmärrettäviä lauseita). Mutta monivalintakysymyksissä oli myös kohtia, joihin löytyi vastaus ihan suoraan artikkeleista eli mitään supervaikeita eivät monivalintakysymykset olleet (tätä tukevat myös viime vuoden pisterajat esim. Tampereelle 37,5/40). Viime vuonna aineisto-osuuden monivalintakysymykset pohjautuivat täysin jaettuun aineistoon, joten suoranaisesti pääsykoekirjallisuutta ei pitänyt hyödyntää, mutta toki siitä on varmasti apua artikkelien ymmärtämisessä. :)

Mahtava kuulla, että blogistani on ollut hyötyä! Ja paljon tsemppiä vielä pääsykokeisiin lukemiseen, toivottavasti sulla tärppää ensimmäisellä hakukerralla! :)

ellaa's
A dream come true

Hei vielä! Täytyypä vähän korjata tuota eilistä vastausta, sillä juuri tänään itselle tuli eteen nuo viime vuoden aineistot, joten korjaan eilen antamaani tietoa. Viime vuoden aineiston kysymykset löytyvät Turun yliopiston sivuilta täältä ja siitä ylälaidasta löytyy myös viime vuoden artikkelien nimet, jotka löytyvät sitten googlettamalla. Artikkelien pituudet olivatkin 7 ja 20 sivua (toki lähteineen).

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.