Ladataan...
A dream come true

Päätin tästä postauksesta viisastuneena käyttää heti hyväkseni Kappahlin alennusmyynnit ja sieltä löytyikin sattumalta juuri kaipaamani sinivalkoraidallinen pitkähihainen paita vieläpä 50%:n alennuksella! Kotimatkalla eksyin sattumalta vielä käymään yliopiston apteekissa, sillä jouduin sen kehittämän YA naturae -sarjan mainostuksen uhriksi. Sarjan tuotteet on kehitetty ja valmistettu Suomessa ja niillä on ecocert-sertifikaatti. Itsellä olikin juuri hakusessa vartalovoide ja suihkugeeli, joten päätin hyödyntää heidän tarjouksensa, jossa juurikin nuo tuotteet sai yhteensä kymmenellä eurolla! En ole vielä ehtinyt kokeilemaan tuotteita, mutta tuoksuun ihastuin jo kummassakin tuotteessa! Onko kellään kokemuksia noista YA naturaen tuotteista? Heiltä löytyy ihonhoitotuotteita aina kasvovedestä huulirasvaan ja voiteisiin.

Oli pakko käydä täydentämässä myös urheiluvaatevarastoa, sillä ajattelin tehdä tänä kesänä reippaan paluun joogan pariin. Olen aiemmin harrastanut useamman vuoden ajan jonkin verran joogaa, mutta kaikkien kiireiden keskellä se on jäänyt ja nyt haluaisin taas aloittaa sen harrastamisen taas aktiivisesti. Ostinkin Tampereen yhteen joogakouluun koko kesän kestävän kolmen kuukauden kesäkortin, jolla saa joogailla niin paljon kuin haluaa ja suinkin ehtii. Tästä innostuneena halusinkin samalla päivittää vähän joogavaatteita. On se kumma, kuinka paljon uusien urheiluvaatteiden ostaminen vaikuttaa urheilumotivaatioon ja toisinpäin!

Viimeisenä vielä niihin kuulumisiin! Kesä on alkanut kyllä aika reippaasti töiden parissa, sillä itsellä oli juuri yhdeksän päivän työputki ja nyt nautin toisesta vapaapäivästä sen jälkeen. Onneksi eilen ja tänään oli siis hyvät mahdollisuudet päästä hyödyntämään tuota joogakorttia! Koulujuttuja ei ole tullut kuitenkaan kokonaan unohdettua, sillä hain eilen kirjastosta viikko sitten varaamani Psykiatrian-kirjan, joka pitäisi lukea psykologian yhtä kurssia varten. Vähän kauhistuttaa tuon kurssin lukemismäärä, sillä yksinään tuossa kirjassa on jo yli 800 sivua ja itsellä on varauksessa lisäksi toinen kirja, joka pitäisi vielä kahlata läpi kurssia varten. Puhumattakaan siitä yhdestä englanninkielisestä kirjasta. Tässä kuitenkin monia hyviä syitä suorittaa tämä kurssi kesällä, sillä itsellä ei välttämättä riittäisi motivaatio tähän muiden kurssien ohella..

Ladataan...
A dream come true

Kesä on alkanut, mutta ajattelin vielä kerran (ainakin) palata kuluneeseen yliopistovuoteen, sillä halusin kirjoitella teille koosteen ensimmäisestä vuodesta logopedialla Tampereen yliopistossa. Tässä siis juttuja, joita itselle nousi mieleen kun muistelin mitä kaikkea sitä tulikaan vuoden aikana tehtyä ja koettua! :)

Mikä yllätti positiivisesti?

- Päiväkotiryhmän vetäminen, joka jännitti melko paljon, mutta sujui lopulta todella hyvin. Lisäksi tuli opittua kaikkea aina aac-keinojen käytöstä kielen kehitystä tukeviin leikkeihin.

Mikä oli stressaavinta?

- Yliopiston alkaessa kurssivalinnat, vaikka meillä onkin määritelty valmiiksi kurssit, jotka tulee suorittaa. Näissä on kuitenkin valinnanvaraa sen verran, että voi suorittaa esimerkiksi kaikki psykologian kurssit jo ensimmäisenä vuotena. Loppuvuodesta stressaavinta oli kaikki lähestyvät deadlinet.

Tärkein oppimani asia?

- Kaikki. Mahdotonta keksiä vain yhtä asiaa. Tärkeimpänä varmasti tietynlainen asennoituminen opiskeltaviin asioihin ja kokonaiskuvan näkeminen.

Mielenkiintoisin kokemus?

- Päästä itse ylemmän vuosikurssin opiskelijan asiakkaaksi harjoittelemaan l-äännettä. Kaikista parasta tässä oli tietysti se, että äännevirhe saatiin korjattua, mutta myös se että näki itse miten tällaisissa tilanteissa toimitaan (ensi vuoden terapioita ajatellen). Tämä olikin kaikin puolin positiivinen ja opettava kokemus.

Helpoin kurssi?

- Mietin tätä pitkään. Monessa kurssissa on ollut omat helpot ja vaikeat puolensa. Helpoimpia olivat kuitenkin varmaan yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan yhteiset kurssit, joissa tarvitsi oikeastaan vain istua luennoilla ja kirjoittaa jokaisen luennon lopuksi ryhmässä pohdintoja luennon aiheesta.

Mielenkiintoisin kurssi?

- Kaikki logopedian kurssit, mutta erityisesti puheen, kielen ja viestinnän kehityksen -kurssi sekä viestintää tukevat keinot asiakas-työntekijä-suhteessa - kurssi! Lisäksi neurologian luennot olivat todella kiehtovia!

Ärsyttävin kurssi?

- Tietotekniikan peruskurssi, jonka kaikki yliopisto-opiskelijat käyvät opintojen alussa. Onneksi itse kävin tämän jo ennen muiden kurssien alkua elokuussa. En olisi jaksanut ahertaa tämän kurssin tehtävien parissa muiden kurssien ohessa. Ja niitä tehtäviä oli paljon!

Mitä tekisin toisin?

- Lukisin kurssikirjallisuutta jo itse kurssien aikana, enkä vasta kurssin loppupäässä. Tässä on aina parantamisen varaa. Lisäksi haluaisin keskittyä enemmän opiskeluun ja vähemmän työn tekoon.

Vinkki ensimmäisen vuoden opiskelijalle?

- Kursseja ei tarvitse ahmia, vaikka logopedit ovatkin todella kunnianhimoisia ja suorittavat kursseja enemmän kuin olisi tarve. Lisäksi ei kannata ottaa liikaa stressiä kurssien arvosanoista, koska kukaan ei todennäköisesti tule koskaan niitä edes katsomaan. Voi olla kunnianhimoinen, mutta kaikesta ei silti tarvitse saada viitosta.

Parhaat opiskeluvinkit?

- Ryhmässä opiskelu. Oli kyse sitten viittomien opettelusta tai mistä tahansa epäselväksi jääneestä asiasta, niin ryhmässä keskusteleminen ja asioiden pohtiminen on mielestäni tehokkain tapa oppia ulkoa pänttäämisen sijaan.

Parasta logopedian opiskelussa?

- Tunne siitä, että tämä on ehdottomasti se oma ala. Myös aivan mahtava luokan ryhmähenki, joka on varmasti pienen sisäänottomäärän (15) ansiota. Lisäksi opintojen käytännönläheisyys.

Asia, joka jäi harmittamaan tältä vuodelta?

- Se, että myin heti sisäänpääsytiedon jälkeen Puhuvan ihmisen ja Ihmisen anatomian ja fysiologian -kirjat pois. En yksinkertaisesti jaksanut enää katsoa niitä kirjoja, mutta älkää tehkö tätä samaa virhettä, sillä kirjoista on oikeasti todella paljon hyötyä vielä ensimmäisenäkin vuonna! :)

En malta odottaa syksyä ja koulun alkua! Hih! Voiko kukaan olla näin innoissaan opiskelusta lukuun ottamatta tulevia ekaluokkalaisia! :D

Ladataan...
A dream come true

Olenko ainut vai onko jollekin muullekin vaikeaa muistaa hankkia vaatekaappiin ne perusvaatteet? Vaatteet, jotka ovat aina tyylikkään yksinkertaisia ja joita voi yhdistää miljoonalla eri tavalla, koska ne vain sopivat kaikkeen. Itse olen tavattoman surkea hankkimaan vaatekaappiini näitä vaatteita, koska niiden ostaminen tuntuu aina yhtä tylsältä. Pari päivää sitten päätin kuitenkin vaatekaapin inventaarion jälkeen ottaa itseäni niskasta kiinni ja ostaa vaatekaappiini usemman vaatteen, joita ei ole siellä kovin usein näkynyt. Nimittäin tavallisia yksivärisiä tai raidallisia vaatteita.

Valkoinen tai harmaa t-paita? Raitapaidat? Miksi en omista näitä enempää. Monesti juuri tällaisten perusvaatteiden ympärille saa loihdittua jos minkälaista asua. Saati sitten, että farkut + valkoinen t-paita näyttää aina yhtä hyvältä. Sama raitapaitojen kanssa; ne näyttävät aina yhtä tyylikkäiltä eikä niitä yksinkertaisesti voi onnistua pukemaan kauhealla tavalla.

Tästä siis viisastuneena: seuraavan kerran, kun haluat ostaa vain niitä erikoisia ja näyttäviä paitoja muista, että tarvitset myös niitä yksinkertaisia vaatteita, joita on tylsä shoppailla.