Café Victor, Turku

Museoihin sisään astuessa käy usein niin, että aika tuntuu pysähtyvän. Kenelläkään ei vaikuta olevan kiire. Se on ehkä yksi syy miksi tykkään museoista ja varsinkin museoiden kahviloista. Vaikka en joka kerta sisään astuessa kävisikään katsomassa museon vaihtuvia näyttelyitä, pystyn kuitenkin saamaan pienen palan tuota rauhaa ja kiireettömyyttä istumalla museon kahvilassa.

Café Victorin kohdalla ihastumiseni ei kuitenkaan lopu tuohon rauhaan ja ajan keveyteen vaan kahvila ihastuttaa myös kauneudellaan. Rönsyilevät viherkasvit, sisustuksen monet sävyt ja ajatuksella valitut huonekalut. Kaikki näyttää huolella huolettomasti asetellulta. Ja toisaalta kahvilan parasta antia on kuitenkin ystävällinen palvelu ja loistavat maut.

Tiistaista perjantaihin kahvilassa tarjoillaan lounasta, viikonloppuisin aamiaista ja joinakin viikonloppuina kauniin salin täyttää livemusiikki.

Lounasaikaan tarjolla on keittolounas ja viikottain vaihtuva salaatti. Keittolounaaseen sisältyy päivittäin vaihtuvan keiton lisäksi tuoretta hapanjuurileipää, pieni salaatti sekä kahvia tai teetä. Ruoat on tehty erityisruokavaliot huomioon ottaen. Useimmiten kaikki annokset ovat vegaanisia ja ne saa halutessaan myös gluteenittomina.

Kahvi on erinomaista ja se tarjoillaan söpöistä vanhoista kupeista. Jos saisin valita joisin kahvini kahviloissa useamminkin vanhoista eripari kupeista. Kupeista, jotka ovat nykyaikana aivan liian pieniä joten santsikuppi on melkeinpä pakollinen.

Eikä hätää jos et ole paikalla lounasaikaan. Vitriinistä löytyy vaihtuvia herkullisia suolaisia ja makeita leivonnaisia. Jos et osaa valita niin annan vinkin, ota kahvi ja Café Victorin kuuluisa korvapuusti.

Café Victor
Turun Taidemuseo
Aurakatu 26, 20100 Turku
kahvila@ripaus.fi

Satu, Eat Turku

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *