Leipomo Bageri Å, Turku

Oletko koskaan kuullut croissantboksista tai croissanthuoneesta? Kyllä, siis huoneesta jonka olosuhteet ovat optimaaliset croissanttien valmistukseen. Kohta olet! Nimittäin Kakolanmäen bageri Å:ssa suhtaudutaan croissantteihin niin intohimoisesti, että siellä croissantit valmistetaan 16 asteisessa croissantboksissa. Kyseinen lämpötila on kuulemma ihanteellinen voin elastisuuden kannalta.

Johtuuko sitten tuosta croissanthuoneesta, intohimosta, ammattitaidosta vai kaiken tuon yhdistelmästä, mutta croissantit ovat taivaallisia!

Croissanttien lisäksi bageri Å valmistaa leipiä ja pullia. Kaikki tuotteet leivotaan juureen, ilman teollista hiivaa ja noin puolet käytetyistä jauhoista jauhetaan itse leipomossa olevalla kivimyllyllä.

Bageri Å:n kauniit tilat ovat omistajien Maijan ja Marin suunnittelemat ja esimerkiksi kahvi- ja leipähyllyt on valmistettu suomalaisesta koivusta.

Bageri Å:n kahvila/myymälä on toteutettu yhteistyössä Kakolanmäellä toimivan Frukt Coffee Roasters kahvipaahtimon kanssa. Jos olet hyvän kahvin ystävä niin suosittelen maistamaan Fruktin kahveja. Kahvipakettien hinnat ovat korkeat, mutta niin on kahvin laatukin.

Silloin tällöin törsään ja ostan paketin vastajauhettua kahvia. Jos juot muuten normaalisti kahvisi lorauksella maitoa tai kaurajuomaa, suosittelen maistamaan Fruktin kahvia ensin sellaisenaan. Saatat yllättyä.

Bageri Å on tällä hetkellä auki keskiviikosta sunnuntaihin. Herkuista voi nauttia sisällä kahvilassa, ulkona terassilla tai jos et halua syödä paikan päällä voit ostaa mukaan.

Ostokset pakataan paperipusseihin tai hienoon bageriboksiin. Bageriboksin voi käytön jälkeen laittaa kartonkikeräykseen, biojätteeseen tai kompostoida.

Bageri Å
Graniittilinnankatu 2, 20100 Turku
info@bagerio.fi

Eat Turku, Satu

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *