After Christmas

Huh nyt on syöty massut pulleiksi, tai ainakin olo on ollut sellainen. Onneksi joulu on vain kerran vuodessa! Leivottua tuli vielä joulun jälkeenkin, siitä teille pientä ohjetta alempana.

Huomenna sitten juhlitaankin (taas) vuoden vaihdosta, kavereiden kesken, mutta ennen sitä kutsuvat vielä työt. Ensin työ, sitten huvi, niinhän se menee 😉

IMG_20181226_132757.jpgIMG_20181230_124406.jpgIMG_20181230_121919.jpg

Tältä näytti mun oma ruokapöytä. Syötiin jouluruoka vasta tapaninpäivänä miehen kanssa ihan kahdestaan.

Sitten, tässä on mun suuri herkku, näitä täytyy olla jouluna. Melkein järkytyin kun tajusin ennen joulua ettei näitä ole kukaan tehnyt tänä vuonna. Joten tuumasta toimeen ja leipomaan. Tein siis ensimmäisen satsin jouluksi mutta siitä ei tullut juuri sitä mitä halusin, kun korvasin ruokasoodan leivinjauheella. Eilen tein uudet ja nyt ne onnistuivat, jes!

IMG_20181230_123301.jpgIMG_20181230_162713.jpgIMG_20181230_124104.jpg

Nää on niin hyviä, tehkää tekin jos ette oo vielä tehnyt! <3

Tässä ohje!

HANNA-TÄDIN KAKUT

150g rasvaa

3dl sokeria

1 1/2 dl kuohukermaa

1tl ruokasoodaa

3dl perunajauhoja

5dl vehnäjauhoja

Sulata ja jäähdytä rasva. Lisää sokeri ja kerma. Lisää ruokasooda-jauhoseos siivilän läpi. Vaivaa käsin ja laita jääkaappiin ainakin 30 minuutiksi. Tee taikinasta vaikka kaksi pötköä ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Pyörittele palat palloiksi. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia. ( Vinkki! halutessasi voit jauhottaa taikinapallot, niin ne eivät leviä niin paljoa uunissa! )

Tein myös näitä lumihiutale torttuja mutta niistä ei tullut tällä kertaa kovin kauniita teille näytettäväksi, niin laitan tähän vanhan kuvan 😀

IMG_20181230_130956.jpg

IMG_20181230_123415.jpg

Simppa ottaa rennosti.

IMG_20181230_122959.jpg

Emäntä näytti tältä tapaninpäivänä, parturin tutkinto taskussa oli helppo väkertää itsellekkin vähän juhlavampi kampaus, kun yleensä tukka valuu vaan päätä pitkin 😀

Hauskaa uuden vuoden vaihdosta teille kaikille, pitäkää kivaa ja juhlikaa rauhassa!

-Eevi

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *