Kirpparilla.fi - Kutsuvieraana Kalevan uudella suurkirpparilla

Tämä postaus toteutettu yhteistyössä Kirpparilla.fi Tampereen kirpputorin kanssa! Mielipiteeni ja kokemukseni ovat silti täysin rehellisiä, sillä palstatilaa minulta voi ostaa, mutta yhtään sanaa tai edes puolikasta tavuviivaa tähän blogiin ei sanele kukaan muu kuin minä. Kirpparille tämä sopi, joten lähdin yhteistyöhön heidän kanssaan hyvillä mielin.

Kun aloitin blogin kirjoittamisen puolisen vuotta sitten, oli puolet motiivista päästä esittelemään kiinnostavia ja huomiota ansaitsevia paikkoja lukijoille, ja toinen puoli päätöstä motivoitua itsekin kokeilemaan uusia kohteita myös oman mukavuusalueen ulkopuolelta. Kun Kirpparilla.fi -kirpparilta otettiin yhteyttä ja kysyttiin intoani tulla pitämään omaa myyntipöytää viikoksi blogipostausta vastaan, oli vastaukseni välitön kyllä. Vaikka olen ollut vannoutunut kirpparihai ala-asteikäisestä asti, en ole koskaan pitänyt omaa pöytää itsepalvelukirpputorilla, vaan myynyt aina ainoastaan tapahtumissa ja netissä. Nyt oli hyvä syy lähteä testaamaan, miten homma toimii nykyaikaiseen tapaan.

En ollut käynyt Tampereen Kirpparilla kertaakaan aiemmin, joten keräilin kotoa ylimääräistä irtainta myytäväksi mututuntumalla ja suuntasin kassieni kanssa kohti Kalevaa. Takojantiellä sijaitsevalle Kirpparille pääsee kätevästi sekä Sammonkadun että Kalevantien busseilla, fillarilla tai kävellen (Koskipuistosta matkaa tulee n. 2,5km) ja myös henkilöautoillen, ja pihalta löytyy parkkitilaa, mikä helpottaa tavaroiden kuljettamista myyntiin. Ensivaikutelma sisälle päästyäni oli helpotuksen huokaus - kerrankin avara, tilava ja valoisa kirpputori, jossa ei haise vanha viemäri, lattia ei ole epätasaista halkeillutta betonia eikä tavaraa tursuile ympäriinsä holtittomia määriä. Nuorempana jaksoin koluta senkin sortin kirpputoreja huolella, mutta nykyisin olen rehellisesti laiska, mukavuudenhaluinen ja siisteyttä ympärilläni arvostava kaupan alan päivätyöläinen, enkä enää innostu totaalisesta kaaoksesta luovuuden lähteenä samalla tavalla kuin aiemmin. Näytin peukkua tiskin taakse, tällaisella kirpparilla lepää jopa ammattilaisvisualistin silmä.

Laittaessani myyntipöytääni kuntoon koin pienimuotoisen yllätyksen: pöydässä oli tilaa todella runsaasti. Jokaiseen pöytään kuuluu kolme hyllytasoa,  (meikäläisen kaltaiselle, alle 160cm perspektiivistä maailmaa tarkkailevalle olennolle vähän turhan korkealla oleva neljäs taso eli) hyllynpäällinen sekä rekki. Sain vaatteet, kirjat, sisustustavarat ja muun tilpehöörin esille siististi ja onnistuin hamstraamaan jopa kaikki henkarit rekkiini samassa värissä, kuten näyttivät muutamat muutkin tehneen (kuva mun myyntipöydästä aloituspäivänä löytyy blogin facebook-sivuilta). Ihailin aikaansaannostani tyytyväisenä, mutta samaan aikaan pohdin kuumeisesti, mitä muuta myytävää kotoa vielä löytyisikään. Neljän ison kassillisen kanssa paikalle saapuessani en ollut osannut aavistaakaan, ettei pöytä näyttäisi valmiina täydeltä. Harmi että työt haittasivat harrastamista, enkä ehtinyt kirpputorin aukioloaikojen kanssa yhteneväisten työaikojeni takia viedä muina päivinä enää lisää tavaraa pöytään. Mieleen tuli myös, että seuraavalla kerralla myyntipöytää ottaessa voisi pyytää kaverin myymään samaan pöytään. Pöytien myyntiartikkelit numeroidaan hintalapuissa, joten myös kirjanpito siitä, kumman tavaraa on myyty milläkin hinnalla, onnistuu vähällä vaivalla, kunhan vaan huolehtii itse missä vaiheessa sarjanumerointia vaihtuu toisen tuotteiksi. 

Kirpparilla.fi tarjosi myös muunlaisia todella kohtuullisen hintaisia lisäpalveluita, joista kaikkia en ensikertalaisena edes osannut odottaa olevan olemassa. Siivouspalvelu oli itselleni ihan ehdoton valinta, sillä koska en ehtinyt kirpparille myyntiviikon aikana kertaakaan, niin oli kiva tietää henkilökunnan huolehtivan pöytäni siisteydestä. Samoin varashälyttimiä löytyi joka lähtöön, niin liimattavaa tarramallia kuin piikillä kiinnitettäviä kovia vaatehälyttimiäkin. Tarjolla oli myös erityinen hinnoittelupaketti, eli mahdollisuus ostaa siivouspalvelu koko viikoksi, hintalappuarkkeja, hälyttimiä ja kiinnikkeitä yhden pöydän tarpeisiin riittävä määrä 16 euron yhteishintaan. Fiksua ja taloudellista, sillä ainakin itse mieluummin suojaan yhtään arvokkaammat myyntituotteet hälyttimin, sillä pitkäkyntisiä lienee liikenteessä kirppareilla siinä missä muissakin myymälöissä. Jos en olisi itse päässyt tyhjentämään pöytää jaksoni päättyessä, myös tyhjennyspalvelun olisi voinut ostaa kympillä. Kaikista parhaimmaksi jutuksi kohosi kuitenkin joka ilta tullut sähköposti siitä, millä järjestysnumerolla varustetut tuotteet olivat sen päivänä aikana menneetkään kaupaksi ja paljonko päivän myynti yhteensä oli. Fiilis oli kuin olis ollut lotto joka ilta, voi sitä jännitystä kun sähköpostin avasi!
 

Näin hirmuhelteiden keskelläkin ihmiset näyttävät jaksavan kirpparoida, ja tavaraa oli myynnissä monipuolisesti. Pöytiä Kirpparilla on hurjat yli kolmesataa, joten kaikki pöydät eivät luonnollisestikaan olleet täynnä, mutta kierrettävää, katseltavaa ja ostettavaa riitti silti kiitettävä määrä säähän ja ajankohtaan nähden. Vaatteiden lisäksi myynnissä oli todella paljon sisustustavaraa ja astioita. Kalliimmat myyntiartikkelit kuten muumimukit on mahdollista saada myyntiin lukollisiin vitriineihin, minkä koen taas kerran hyvinkin fiksuksi lisäpalveluksi. Tauluille ja peileille löytyi ripustuspaikkoja seiniltä ja huonekaluille oli aivan oma osastonsa. Olin yllättynyt siitä, ettei sisustusvalikoima ollut perinteistä Ikeaa ja Ikeaa Ikealla (paitsi mun myyntipöydässäni kyllä oli, koska suutarin lapsen kengät pitävät paikkaansa tässäkin asiassa), vaan myynnissä oli runsaasti persoonallisia täyspuisia huonekaluja, vanhoja opetustauluja ja kaikkea kiinnostavaa kuparipannuista nykyaikaisempiin koriste-esineisiin. 

Huonekaluosaston lisäksi Kirpparilta löytyy erillinen mattolava mattojen myyntiin, kimppapöytä niille jotka tuovat tarjolle vain muutaman tuotteen, pyörätelinepaikka myytäville fillareille... Kaikkea ne keksiikin, ja nytpä tiedän mihin pistän fillarini myyntiin, jahka siitä päädyn luopumaan! Ja löytyypä muutamalta seinustalta myös kirjahyllyt, joissa on luettavaa yhteensä pienen antikvariaatin verran. Sovituskoppeja on neljä, ne ovat tilavia ja niiden edessä on pöytäryhmä, jossa voi istuskella makutuomaroimassa seuralaisen sovittaessa. Kaiken kaikkiaan tilaa on runsaasti niin sisäänkäynnissä, kassan ympärillä kuin käytävilläkin, mikä on helpottavaa, kun raahailee isoja kassillisia tavaraa tai kantaa huonekaluja jompaan kumpaan suuntaan. Ulkona oli hieman jyrkähkön oloinen, mutta ilmeisen toimiva ramppi, eli esteettömyys on huomioitu ainakin lastenvaunujen osalta (ja toivottavasti toimii myös pyörätuolilla, jos joku on testannut rampin käytännössä niin kerrothan siitä kommenteissa, kiitos!). Myös pöytiä kierrellessä on suomalaisen luonteenlaadun omaavalle kulkijalle helpotus, ettei pöydän ääreen pysähtyneitä kanssashoppailijoitaan ohittaessa tarvinnut töniä, jonotella tai pyytää toista siirtymään päästäkseen itse seuraavan pöydän ääreen. Klassinen turvavälikysymys, suomalainen kaipaa tilaa ympärilleen.


Yksi suuresti ilahduttanut asia oli myös niin ikään tilava kahvilaosio heti sisäänkäynnin vieressä. Tavaroita viedessä seuralaiseni testasi pullan ja kahvin minun asetellessani myyntipöytää kuntoon, ja loppuja tavaroita hakiessa ostin itse jääkylmän vesipullon ja huilailin pöydän ääressä koostamassa ajatuksiani ja selaamassa räpsimiäni kuvia. Taas kerran sen totesin: on kivaa, kun kaupallisessa tilassa löytyy tilaa tarvittaessa myös epäkaupallisempaan istuskeluun väsyn yllättäessä, eikä koko ajan tarvitse olla jaloillaan viettämässä kulutusjuhlaa. Jos itse kiertää kirpparin puolta nopeammin kuin kaveri (mulla on ammattilaisen vauhti, minähän en kirppareilla hidastele!), mahtuu kierroksensa suoritettuaan pöytien ääressä odottelemaan seuralaistaan ja tuijottamaan ikkunasta ulos, ihmettelemään kanssakulkijoiden edesottamuksia tai sitten sitä mitä kaikki yleensä tekevät, eli selaamaan somea tajuamatta mitään ympäristöstään.  

Kaikki myynnissä ollut tavarani ei käynyt kaupaksi, mutta sitä toki en odottanutkaan, varsinkaan kun myyntijaksoni ajoittui hillittömän helteen ja ukkoskuurojen värittämälle viikolle. Sain kuitenkin myydyksi varsinkin hellevaatteita, kengät ja joitakin asusteita, muutaman kirjan, koiratarvikkeita, verhot, liki uudenveroisen olkalaukun... Olin iloisen yllättynyt siitä, että myös kalliimman pään tavaraa meni. Tosin kaikki pöydässäni oli alle 20e hintaista, mutta hyvin huomasi kyllä nykyaikaisten kirpparikävijöiden linjan ostaa käyttökelpoista ja siistiä muodin mukaista tavaraa, kun taas esimerkiksi muutamat nuhjuisemmat, sinänsä ehjät, mutta toki hieman ajastaan jälkeen jääneet vaatteet eivät menneet kaupaksi edes alle euron hinnoilla. Olin myymässä kutsuvieraana blogin kautta, joten itse en pöytävuokraa maksanut, mutta kaikkine lisäpalveluineenkin olisin lopulta jäänyt voitolle, vaikka ihan tavoitteenani olleen sataseen asti en myynneissäni päässytkään. Jos olisin ehtinyt täyttää pöytääni enemmänkin tavaraa, olisi sekin summa varmasti tullut kasaan. Joka tapauksessa myyntiin meni neljä kassillista tavaraa, mutta kotiin palasin vain puolentoista kassillisen kanssa - ihan jees, ihan jees! Lisäpalveluna Kirpparilla.fi tarjoaa myös mahdollisuuden kierrättää myymättä jäänyttä tavaraa heidän kauttaan pientä maksua vastaan. Itse hyödynsin kierrätyspalvelua muutamille myymättä jääneille kirjoille, joita en jaksanut enää kotiin asti kantaa. 


Suurkiitos Takojankadun Kirpparilla.fin väelle kutsusta, kirpparimyynti oli yllättävän mukava kokemus! Ennakko-odotukseni sekä miljöön viihtyisyyden että prosessin helppouden osalta olivat huomattavasti matalammalla, Kirpparilla ylitti ne moninkertaisesti. Tai ehkä kyseessä oli osittain ihan intuitiivinen, fiilispohjainen ympäristön aistiminen: mut saa heti tuntemaan oloni kotoisaksi, jos seinä on maalattu petroolinsiniseksi ja ikkunassa roikkuu amppelikasveja! Ihanaa että kirpparitkin luovat nahkaansa nuhjuisista varastoista nykyaikaisiksi myymälätiloiksi, minkä toivon houkuttavan tulevaisuudessa yhä useamman (itseni kaltaisen) kulutushysteerikon hankkimaan edes osan materiastaan käytettynä, mutta myös kierrättämään itseltä tarpeettomiksi jääneet tuotteet johonkin ihan muualle kuin kaatopaikoille tai kellarikomeroihinsa. 

Kirpparilla.fin ajantasaiset hinnastot, ohjeet myyntipöydän varaamiseen sun muut faktatiedot löytyvät luonnollisesti osoitteesta Kirpparilla.fi, ja Tampereen Kirpparilla.fi Facebook-sivuilta sekä Kirpparilla.fin Instagramista voi bongailla ajankohtaisia tarjouksia ja muuta kiinnostavaa reaaliaikaista tietoa, joten laittakaapas nekin seurantaan. Ja jos pöytävuokraus kiinnostaa, niin suosittelen suuntaamaan äkkiä blogin fb-sivuille ja osallistumaan Kirpparilla.fin kanssa yhteistyössä toteutettuun arvontaan, jossa voit voittaa pöytävuokrauslahjakortin! Arvonta on käynnissä 18.8.2018 saakka. Blogi jää siihen saakka pienelle kesälomalle blogistin lähtiessä seikkailemaan railtripille Itämeren tuolle puolen helleaallon perässä, ettei vaan ehdi kylmä tulla täällä kotimaan leveyksillä. Aurinkoisia elokuun päiviä myös täällä Tampereella tallaaville, menkäähän osallistumaan arvontaan :) 
 

Kommentoi