Finlandia ajossa

Ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen suostuimme lähtemään ystäviemme kanssa Finladia ajoa katsomaan. Mennessä auto määrä oli yleisön määrästä toiveita herättävä mutta eipä raveissa nyt varsinaista väentungosta ollut.

Itse tapahtuma oli jotenkin ”lässähtänyt” ei siinä ole enää sitä ”juhlan” tuntua joka oli silloin joskus kun olin teini ja joka vuosi oli pakko kaikki isommat ravit nähdä paikanpäältä vuoden aikana. Aikanaan lähdön esittelyt veti muistaakseni kaksi friisiläistä, joilla oli juhlapukuiset ratsastajat selässä. Tämä taisi loppua siihen kun jokin vakavampi onnettomuus taisi käydä jollekin ratsastajista. Ja ennen oli Finladia ja Derby päivinä muistaakseni vielä hevosmessutkin Vermon alueella. Nykyään meininki tuntuu olevan se että siitä mennään mistä halvimmalla päästään tai Vermon tapauksessa enää ei ehkä viitsitä satsata toimintaan koska radan tulevaisuus on erittäin epävarma.

Raviurheilu tarvitsee muutenkin kunnon kasvojenpesun. Hommalla kun tuntuu olevan tavallisten kansalaisten parissa tällä hetkellä (ja osittain ihan aiheesta) maine että raveja harrastaa vanhat lapsia ja nuoria ahdistelevat kaljaa lipittävät papparaiset jotka rääkkää hevosia. Joka lajissa on epäkohtia mutta jokainen seksuaalinen ahdistelu tapaus on täysin tuomittava eikä niitä saisi tapahtua lainkaan. Keskusjärjestöllä pitäisi olla ahdisteluihin napakammat rangaistus mahdollisuudet. Ravien julkisuuskuvalle ei myöskään tee hyvää se että mediaan tulevissa kuvissa porukka pörrää ympäri päissään muovituoppiensa kanssa. Tälle ei radat voi mitään mutta jokainen voisi itse tehdä asialle sen verran että tyytyy pariin oluseen eikä juo itseään konttauskuntoon tämä kun on ainut tapa päästä juntti leimasta eroon. En taida edes jaksaa alkaa kirjoittamaan siitä miksi yhtään kuski repi hevosen suun rikki, tuli humalassa kilpapaikalle tms juttua ei saisi päästä julkisuuteen aikana jolloin eläinten oikeudet on pinnalla. Paras tapa estää juttujen julkitulo on se että toimitaan niin että mitään hirvittävän ikävää ei ole mahdollista julki tulla.

Meillä oli eilen oikein mukavapäivä hyvässä seurassa. Totta kai oli aivan pakko syödä raveissa myös se perinteinen lettukin vaikka olen täällä saakka tainnut mainita että yritän ainakin herkkujen määrää elämässäni. Ravit oli mielestäni urheilullisesti ihan tasokkaat ja ulkomaille taisi kaikki suurimmat voitot mennä mikä vähän niin kuin käsikirjoitukseen kuuluukin.

koti tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *