Nuorison kalliit vaatteet

Maamme isoimmat sanomalehdet kertoo siitä kuinka on normaalia että nuorten aikuisten / teinien vaatekerta arkipukeutumisessa asusteineen päivineen maksaa jopa useita tuhansia euroja. Minusta se että arkivaatekerta maksaa tuhansia euroja kuulostaa hullulta etten sanoisi jopa idioottimaiselta.

Eniten noissa jutuissa häiritsee se että niissä ei kerrota, mistä rahat vaatteisiin on saatu. Jos viikoittain shoppaillaan merkkivaatteita ja vaatekerta maksaa tonneja pitää tulojenkin olla myös vähintään tonnin verran kuussa. Toki teinit ja nuoret aikuiset voivat käydä töissä mutta eikö rahaa voisi käyttää järkevämmin kuin Adidaksen megamax10004 lenkkarit joiden ostohinta on 400€ ja ne kuluu puhki yhdessä kesässä. Toinen juttu mikä häiritsee, näissä uutisissa on se että merkkivaatteisiin liittyvästä rikollisuudesta ei mielestäni tarpeeksi puhuta. Feikkituotteiden valmistamisen ja käyttämisen epäeettisyydestä sekä siitä että myös ne feikki tuotteet päällä saattaa johtaa siihen että tulee ryöstetyksi vaatteiden takia. Ryöstö on aina rikos josta kuuluu saada kunnon tuomio ja tekoina niitä ei voi missään tapauksessa hyväksyä.

Sitten kun näitä juttuja julkaistaan ja nuoret ja teinit niitä lukee, saamme me teinien ja nuorten aikuisten lähipiirit mitä mielenkiintoisimpia pyyntöjä joulu ja synttärilahjoja. Kohtuu käsitys on noista pyynnöistä karannut eikä vähiten sisustus ja muoti somettajien ansiosta. Miehen siskopuolen teinin viimeisin ja tähän mennessä älyttömin pyyntö joululahjaksi oli Guccin laukku. Toki nuo voivat muodostua ajattomiksi klassikoiksi joita voi käyttää koko ikänsä mutta pyydetystä mallista voin olla 1000% varmuudella että se on pois muodista viimeistään vuonna 2025. Ja järki puhe toiveen järjettömyydestä ei mene perille.

Näiden juttujen julkaisut saattaa tahattomasti leimata ne joilla ei syystä taikka toisesta ole haluja tai mahdollisuuksia hankkia / käyttää kalleimpia merkkivaatteita tulee leimatuksi ”alemman luokan kansalaisiksi”. Kouluissa on kuulemani mukaan jo nyt ongelmia siitä että jopa alakoululaiset kiusaa toisiaan jos vaatteet ovat vain H&M, Blaa Blaata tai Cubusta tms ”halpis merkkiä”.

Toivottavasti tuohon merkkivaatteiden ihannointi juttujen julkaisemiseen tulisi jokin raja vastaan. Nuorille olisi tärkeää saada taottua niihin pieniin päihin että ne merkittömät vaatteet on ihan ok eikä se parisataamaksava vaatekerta ole millään tavalla nolo ja että se ei ole etenkään syy kiusata ketään.

kauneus paivan-tyyli lasten-tyyli vastuullisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *