Olisiko pitänyt huolestua?

Tässä olen nyt tuttujen ja ystävien kanssa puhuneet eilen kertomastani tilanteesta vuokralaisten kanssa. Aloin ääneeni pohtimaan että olisiko perheen toiminnasta jo ennen kertomaani tapahtumaa pitänyt huolestua tai lähinnä olisiko perheen teinin kohtelusta pitänyt huolestua.

Aina kun kävimme vuokralaisten luona, oli perheen 12-13-vuotias teini laittamassa ruokaa, keittämässä kahvia, siivoamassa tai vahtimassa pienempiä sisaruksiaan ikähaarukka näillä oli 10-3-vuotta. Tuossa mietityttää että onko että teini tekee noin paljon kotitöitä. Minusta se ei ole normaalia että teini on kuin kodinhoitaja ja siis enhän minä koko päivän kulkua heillä tiedä vain pieniä otteita siitä. Mikäkö minua tuossa sitten jäi huolestuttamaan? No se että saako tyttö elää normaalia länsimaisen tytön teinielämää johon kuuluu kaverit, kaupungilla hengailua, leffassa käyntejä jne.

Suomessa puhutaan paljon siitä että pitää tehdä lasu jos lapsista herää huoli. Tämä on hirvittävän vaikea asia koska tiedän tuon vuokralais perheen elämästä todella vähän. Ja ylipäätään minä tiedän aika vähän siitä, millaista on ns normaali teinien elämä herranvuonna 2023. En todellakaan halua että tuo perhe hajotetaan laitoksiin vaan sitä että heidän elämänsä on kaikesta huolimatta raiteillaan, sillä se on vähän niin kuin meidänkin etu. En enää ymmärrä yhtään sitä miten joku voi sanoa että kiinteistösijoittaminen on jotenkin helpon rahan lähde kun vuokralaiset löytyy kohta unistanikin. Olisin kiitollinen jos joku osaisi minua tekemään päätöksen sen suhteen tehdäkö lasu vaiko eikö?

perhe lapset
Kommentit (1)
  1. Älä tee lasua. Sen sijaan neuvon rajaamaan tämän vuokralais-asian nyt omasta elämästäsi omaan lokeroonsa, jonka avaat vain satunnaisesti, silloin tällöin tilanteen vaatiessa. Keskity omaan jaksamiseesi ja hyvinvointiisi. Asia selvästi vaivaa sinua, mutta älä anna sen ottaa valtaa omasta elämästäsi.
    Veikkaanpa, että jos tällä perheellä on paljon auttajia, niin eivätköhän he ole jo sosiaalihuollon asiakkaita. Monissa kulttuureissahan sitä paitsi ollaan hyvin perhekeskeisiä, nuoret (tytöt varsinkaan) eivät liiku kaupungilla itsekseen alaikäisinä kuten suomalaiset… Se voi tuntua oudolta, mutta ei välttämättä ole ollenkaan paha asia.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *