Uskoin hyvään, ei olisi kannattanut.

Olen ihminen, joka haluaa aina uskoa ihmisistä hyvää ja nyt on tullut se hetki hyväntahtoisuuteni ja ystävällisyyteni on kulutettu loppuun.

Aluksi

Tapahtumat alkoivat viime vuoden joulukuussa kun suostuin vuokraamaan omistamani kiinteistön ei kantasuomalaiselle kuusihenkiselle perheelle. Perhe vaikutti aluksi hyvin sympaattiselle, lapset käyttäytyivät kuin ihmisen mieli jo taloa esitellessä ja perheen äidin hymy loisti esittelyssä kilpaa auringon kanssa. Näytössä sovittiin että milloin allekirjoitamme vuokrasopimuksen ja sovimme siitä että mitä muutos töitä he saavat taloon tehdä. Vuokrasopimus allekirjoitettiin ja sopimus muutostöistä tehtiin valitettavasti vain suullisesti. Annoimme luvan maalata talossa olohuoneessa yhden seinän vaaleanharmaaksi ja asentaa ”haan” yhteen oveen.

Kaikki sujui noin 3kk ajan kuin tanssi. Valittamisen aihetta ei tullut mistään. Apua he pienissä arkisissa asioissa pyysivät ja sitä annettiin jotta mitään vahinkoa ei syntyisi kenellekään koska käsitys oikein toimimisesta omakotitalossa voi olla eri koska eri kulttuureissa on eri tavat toimia. He ihan selvästi halusi luoda luottamusta aina avun jälkeen tuli vuolaat kiitokset sekä kahvitarjoilua ja sepustus siitä kuinka onnellisia he ovat nyt kun omakotitaloon pääsivät muuttamaan.

Ensimmäiset hälytysmerkit siitä että nämä ei ole ihan niin kunnollisia kuin on annettu ymmärtää, oli että minulta ruvettiin pyytämään lapsille villasukkia ja itselleen käsityölankoja. No minähän hankin heille villasukkia ja käsityölankoja kassillisen. Tällaista tilannetta ei olisi pitänyt tulla sillä minulle heidän avustajansa sanoivat että nämä vuokralaiset on todella tarkkoja rahasta ja heillä on aina rahaa kaikkeen mitä tarvitsevat. Epäilen itse että viemäni tavarat ei päätynyt heidän omaan käyttöön vaan ne meni välittömästi myyntiin mutta jälkiviisaus lienee se paras viisauden laji.

Kun asiat alkoi menemään pieleen

Pari viikkoa sitten minuun otti yhteyttä kotikaupunkimme viranomainen, joka ilmoitti minulle todella ikävään sävyyn kaksi viikkoa sitten ja ilmoitti että tulemme ottamaan omistamanne kiinteistön kaivovedestä näytteen päivänä ??.03.2023 ja teemme kuntotarkastuksen omistamaanne kiinteistöön sillä asunnosta tai sen vedestä on nyt sairastunut kolme ihmistä. Minulle ei kerrottu miten on tultu tulokseen että talon tai sen vesi on voinut johtaa kenenkään sairastumiseen. Toivotin viranomaiset tervetulleeksi tekemään tutkimuksen ja luovuttamaan heille tulokset talon kuntoraportin ja vesitutkimuksentulokset. Minulle suurin piirtein kiljuttiin että he eivät niitä tahdo. Viikko tästä aloin soittelemaan että no mitäpä vikaa talosta tai kaivovedenlaadusta löytyi? Sillä olen valmis tunnustamaan puutteet ja virheet ja teettämään tarvittavat korjaustoimet. Minulle ilmoitettiin tässä kohtaa että asia kuuluu ensisijaisesti niille joille virheet ja puutteet aiheuttaa terveysuhkaa. Ja tämähän on tosiasia mutta minulla on oikeus tietää jos jotain korjattavaa on löytynyt. Jouduin käyttämään viikon siihen että tinkasin, vaadin, kiristin, kerjäsin ja valitin saadakseni omistamani kiinteistöä koskevat viranomaisten tekemät tutkimukset. Eilen sitten sain nuo raportit käsiini ja vedestä eikä kiinteistöstä nyt sitten olekaan mitään mikä aiheuttaisi kelleen minkäänlaista vaaraa tai uhkaa. Minulla on nyt olo että mitä hemmettiä juuri on tapahtunut? Taloni on tutkittu katosta lattiaan huhupuheiden perusteella samoin kaivovesi. Minulla ei ole mitään tietoa siitä että mikä on ollut tapahtumien kulku ennen kuin minuun otti viranomaiset yhteyttä. Olen vahvasti sitä mieltä että olen tullut tässä asiassa viranomaisten taholta väärinkohdelluksi ja että minua olisi pitänyt informoida tämän prosessin aikana paremmin. Ja pahinta siinä oli se että ilmeisesti tietoja tästä prosessista on jaeltu auliisti meidän sijastamme vuokralaisten laajalle ”avustaja” joukolle.

Lopuksi

Minulla on sellainen tunne tapahtuneesta että olen ollut joutumassa kiristyksen uhriksi mutta suunnitelma ei onnistunut kun viranomaiset sotkettiin kuvioon. Ihmettelen suuresti että miksi kuusihenkisellä perheellä on avustajia toistakymmentä ja miksi he tuntuvat tietävät tähän selkkaukseen liittyvistä asioista enemmän kuin minä mutta ovat hyvin varovaisia sanoissaan ja jos vahingossa ovat jotain paljastaneet peruvat puheensa jo heti seuraavassa lauseessa. En oikein tiedä että miten tästä eteenpäin pitäisi jatkaa ja miten suhtaudun jatkossa vuokralaisiin. Vuokralaiset ei vastaa yhteydenottoihin. Haluaisin ehdottomasti keskustella tapahtuneesta heidän kanssaan. Vuokrasopimuksen päättymispäivä on vuokralaisten tiedossa ollut jo alusta saakka. Pelkään jo nyt että missä kunnossa asuntoni on noiden asumisen jälkeen. Pienin harmi on tässä kohtaa se että tälläkin melko harmittomalla pelleilyllä oli minulle taloudellista haittaa. Tästä vuokraamis jaksosta rahan sijaan jää käteen vain loputon määrä kysymyksiä joihin en tule koskaan saamaan vastauksia.

 

koti puhutaan-rahasta raha
Kommentit (5)
 1. Miksi postauksessa täytyy korostaa että vuokralaiset eivät ole kantasuomalaisia? Miten se liittyy tapaukseen? Jos vuokralaisesi olisivat olleet kantasuomalaisia, tuskin olisit sitä erikseen tekstissäsi maininnut. Kusettajia ja kusipäitä löytyy kyllä ihan jokaikisestä ihmisryhmästä, myös meistä kantasuomalaisia. Asialla ei ole mitään tekemistä maahanmuuttajuuden kanssa.

  1. Että ei tarvitse selitellä miksi vuokralaisilla on liuta vapaaehtoisia ”avustajia”. Ja kyllä tiedän oikein hyvin että kantasuomalaisista löytyy kusipäisiä kusettavia mt ongelmaisia. Edelliset vuokralaiset oli juuri sellaisia.

   1. Noniin, piti sitten seuraavaksi mainita mt-ongelmaiset. Hyvä, että syrjit ja leimaat sentään useita ihmisryhmiä!

 2. Olet varmasti ihan oikeilla jäljillä tuon vilunkipeli-epäilyn kanssa. Nyt vaan kirjaat ylös ihan kaikki pienimmätkin kummallisuudet (esim. ketä nämä ihme auttajat oikein ovat? Ei minun tuntemat mamut elä missään lastentarhassa missä tädit hoitaa kaikki asiat, vaan he hoitavat asiansa ihan itse), vaatimukset, pyynnöt jne. Ja ehkä vähän lakikirjaakin vilkuilisin, että kai nyt asunnon omistajalla jotain oikeuksia on tietää omaisuutensa kunnosta ja siihen liittyvistä epäilyistä tms.

  1. Olen jo kirjannut ylös näitä kummallisuuksia ja printtaillut kuvakaappauksia viesteistä joita olen avustajilta saanut ihan vaan varmuuden vuoksi kuten myös vuokralaisten kanssa käyty viestien vaihto on talletettu. Perheeseeni kuuluu niin maasta muuttaneita kuin maahan muuttaneitakin ja kukaan ei ole kuullut tällaisesta avustaja himmelistä mitään. Ja jos yhdellä perheellä on näin paljon avustajia jotka toimii vapaaehtoiselta pohjalta voi vain heidän motiivejaan arvailla. Olen myös ymmärtänyt että näiden mamujen pitäisi yrittää edes hoitaa asiansa itse.
   Yritän vielä saada tarkemmin selvitettyä kaupungin kanssa että miksi minua ei ole tässä asiassa informoitu paremmin mutta mutta mysteeriksi taitaa jäädä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *