Missä menen nyt

 

Ensinnäkin tahdon toivottaa kaikille hyvää kesää ja juhannusta! Itse olen vaihtanut jo opiskelusta kesätöihin ja päässyt samalla nauttimaan myös kesän lämmöstä.

Toiseksi tahdon kertoa, miksi en ole päivittänyt uutta blogiani ”hetkeen”. Minulle kevät on aina ollut opiskelun kannalta rankin kausi. Syksyt ovat täynnä uutta intoa, joka sitten pikkuhiljaa hiipuu uuden vuoden jälkeen. Jotkut kutsuisivat sitä ehkä kevätväsymykseksi.

Jälleen kerran kevät sai minut väsyneeksi ja energiani ei riittänyt enää blogin päivittämiseen –  eikä aika. Se hädin tuskin riitti edes opiskelemiseen. Tentteihin lukemisesta tuli entistä vaikeampaa enkä pystynyt keskittymään lukemaani, sillä motivaatio oli pudonnut melkein nollaan. Yritin kovasti saada itseni opiskelemaan yhtä tehokkaasti kuin syksyllä, mutta päädyin välttelemään sitä kuin koronaa ja lupasin aloittavani lukemisen aina huomenna ja huomenna ja… no, kaikki tietää, mitä tällaisen ajattelun kanssa käy.

Avasin silmäni tähän ongelmaan vasta tänä keväänä. Kyse ei ole enää pelkästä kevätväsymyksestä vaan uupumuksesta, joka itseni kohdalla on osittain huonon suunnittelun tulosta. Osittain se johtuu myös syystä, josta kerron joskus toiste. Nyt tahdon kertoa enemmän siitä, kuinka olen vasta alkanut ymmärtämään rutiinien tärkeyden.

Minulla on vaikeuksia erottaa vapaa-aika ja opiskelu, jolloin ne sekoittuvat totaalisesti yhteen. Myös itsekurissa on parantamisen varaa. Kun pitäisi opiskella, en pysty keskittymään muuhun kuin Instagramin selailuun. Tästä johtuen päiväni kuluivat lähinnä opiskelun välttelynä, josta jo aiemmin puhuin, sekä paniikkilukemisena iltaisin eikä palauttavaa vapaa-aikaa ollut. Yritän siis tehdä muutoksen opiskelutapoihini syksyllä pitääkseni huolta hyvinvoinnistani.

Yliopistossa tulisi osata olla itsensä pomo ja olen maailman huonoin pomo.

Onneksi kesä on välissä. On virkistävää päästä kesätöihin ja saada vähän vaihtelua opintoihin. Päivittelen kesän aikana tänne muistoja niin viime keväältä kuin tästä kesästäkin.

 

Kuulemisiin!

 

hyvinvointi oma-elama opiskelu
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *