Avantouintihaaste 1/2

Elämäni Kunnossa

Eilisen postauksen innoittamana hurautin kuntosalin sijasta Tapiolan uimahalliin, missä olen aikanaan oppinut uimaankin! Silloin lastenallasta ja "isoa allasta" yhdistivät kalterit, joiden takana leikittiin luonnollisesti vangittuja delfiinejä :D

Tapiolassa on myös kesäisin äärimmäisen suosittu ulkoallas, joka toimii näin talviaikaan "avantona". 

Aloitin treenini hetkittäin rivakallakin rintauinnilla, minkä aikana kypsyttelin ajatusta kylmäaltaassa pulahtamisesta.. Tyrmäsin ajatuksen useasti, kunnes muistin tämän päivän postauksen ja sen mukavuusalueelta poistumisen. Saakeli, olihan sinne mentävä, vaikka pelotti ihan hitosti.

 

Puolen tunnin uinnin jälkeen kapusin altaasta ja kävelin määrätietoisesti ulko-ovea ja -allasta kohti. En antanut itselleni aikaa empimiseen ja olotila lumisateessa jäänsinisenä hohtavaa allasta kohti kävellessä oli utopistinen. 

Vesi oli todella kylmää, mutta vyötäisille asti kävely sujui ongelmitta. Kun pulahdin veteen kaulaa myöten, henkeni meinasi salpaantua. En oikeastaan muista ensimmäisestä kerrasta mitään muuta, kuin pienen paniikin tunteen :D

Sisään palatessa allasvesi tuntui jopa kuumalta.

Seuraavan 30min tein erilaisia vesijuoksuharjoituksia, sekä ojentajatreeniä pelkkiä käsiä käyttämällä, mutta takaraivossa naksutti koko ajan ajatus uudesta pulahduksesta ja pienestä uinnista..

 

Ja niin, lopetin tämän päivän treenin kävelemällä hieman ensimmäistä kertaa pelokkaampana kohti ulkoallasta, mihin upottauduttuani laskin rauhallisesti kymmeneen. 

Tässä ajassa jaloistani ehti kadota hetkeksi tunto, mutta paniikkitila ei toistunut! Kymmenen sekuntia oli kyllä ehdoton maksimiaika ja kiitin onneani siitä, että sisätila oli lähellä...

Kuinkakohan paljon tämä avantotreeni vastaa oikeaa talviuintia? Ensi viikolla on ilmeisestikin sen aika.

 

Hei milloin uimahallissa on muuten alettu myydä näin hirveästi karkkia? Ja siis sisäänkirjautumiskassan tiskillä, ei kahviossa? Mun toblerone-hammasta alkoi ensimmäistä kertaa vähän kolottaa..

Uinnin jälkeen ostin itselleni palkinnoksi PROfeelin kaakaopalkkarin kahvion puolelta, mutta sieltäkin olisi löytynyt ravintosisällöltään hieman muunlaisia vaihtoehtoja..

 

Näillä onkin hyvä palkita itsensä, kun on pulikoinut pari tuntia.. Vai mitenkäs?

 

Kommentit

Lotta Katariina
Pumpui

Mua on aina hämmästyttänyt uimahallikahvioiden valikoima. Itse muistan lapsuudesta, kuinka kiva oli käydä uimahallissa, kun sai uinnin jälkeen pehmistä tai popcornia :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Vau oot rohkea, mä en pystyis menemään avantoon! :D varmaan sydän pysähtyisi.
Noi leivät jne. on niiin oksettavia kun ne on sullottu tonne muoviin :D en voi käsittää kuka ostaa tollasia? Lapsena oli kivaa, kun uimisen jälkeen sai pari pikkusta karkkia, mutta ei kyllä koskaan tollasia jättimäisiä daim-pötkylöitä.

Laura J (Ei varmistettu)

Hei, kiva että kävit tuolla! Munkin on pitänyt, ja josko nyt menisinkin sun esimerkin kannustamana. Itsekin olen leikkinyt tuolla vankilaleikkejä, heh.. Mistäköhän sellaisen mielikuvituksen saisi takaisin :)

vierailija1234 (Ei varmistettu)

Itsekkin ajattelin avantouimista kokeilla tänä tai ensi viikonloppuna. Sydän pumppaa hulluna jo ajatuksesta, mutta sehän on järkyttävän hyväksi lihasten palautumiselle, eli salitreenin jälkeen MOLSK vaan!

Mutta mulla ois myös kysymys! Pesetkö itse joka päivä hiukset salin/minkä tahansa treenin jälkeen? Mulla ongelmana on se, että en halua tukkaa ihan joka päivä pestä, mutta liikun kuitenkin joka päivä ja joskus aika paljonkin = päänahka hikoilee. Oisko vinkkejä miten saisin silti raikkaan olon päänahallekin treenin jälkeen? Ja mitä tällainen hikoileminen voi ylipäätänsä aiheuttaa? Hilsettä ei ole, mutta välillä ahdistaa tunkkainen olo.

Saara S.
Saara Sarvas

Lotta, Ne tietää, että uiminen aiheuttaa salakavalasti hirveän nälän!! Ei sitä vedessä pelleillessä edes tajua, miten kovaa tulee huhkittua ja sitten heikkona hetkenä vetää kolmatta munkkia naamaan..

 

Vierailija, Oliskohan suurinta kuluttajakuntaa juuri nuoriso, joka uintitreenien tai koulun uimatuntien jälkeen ostaa muutaman herkkupalan? Tai uimakoulussa pulikoivien naperoiden vanhemmat, jotka istuvat tylsistyneinä katsomossa? :D

 

Laura J, Pitää löytää tarpeeksi lapsenmielisiä tovereita ^_^ Ja sinne vaan! Iltaisin oli selkeästi enemmän porukkaa, eli aamut ja päivät ovat ideaaliaikaa pienelle uintireissulle. Avantoon pulahtaessa tosin saattaa saada katseita kummastuneilta koululaisilta :D

 

vierailija1234, Muakin vähän houkutti se ajatus nopeammasta palautumisesta, mutta en tiedä, kuinka pitkään vedessä pitäisi oikeasti lillua, vai tekeekö tuollainen parin dippauksen shokkihoito jo tarpeeksi? Pitänee ottaa selvää....

En pese hiuksia joka päivä, vaikka hikoilenkin! Oon todennut, että näin mun hiukset voivat paremmin. Jos päänahka on puhdas, erittynyt hiki on pelkästään hajutonta suolaliuosta, joka ei kuivuessaan jätä hiuksiin muuta, kuin vähän karheamman tunteen, kuten vaikka suolasprayt! :D Se tunkkainen olo on lähinnä oman pään sisällä. 

Hyvällä kuivashampoolla voi kyllä raikastaa olon ja tiheällä luonnonkarvaharjalla harjaaminen sen suihkimisen jälkeen raikastaa oloa yllättävän paljon :)

joannak (Ei varmistettu)

tommonen kahviotoiminta on uimahalleille varmaankin hyvin kannattavaa, koska itellä ainakin jopa puolen tunnin uinnin jälkeen on ihan ÄLYTÖN nälkä. mikään muu urheilumuoto ei aiheuta moista. tosi surullista kyllä että noi kahviot pursuaa munkkieja ja karkkeja ja muita herkkuja, kun siitä aiheutuu just sellanen "no kai saan palkita itteni ku urheilin" -fiilis varmaan monille. itekin muistan kun alle 14-vuotiaana käytiin kavereiden kans usein uimahallissa, niin sen jälkeen mentiin munkille tai mille ikinä herkulle kahvioon :D

lisah

Jos oot autolla liikenteessä niin suosittelen Vantaan Kuusijärveä avantouintipaikaksi! Avanto on toosi iso eli mahtuu kunnolla pulahtamaan (totuus: roikut itse tikkaissa kun mummot ui kolmatta kertaa avannon ympäri..). Saunatilat on isot ja niihin pääsee joka päivä iltakahdeksaan asti ja arkisin 15-20 lämmitetään savusauna :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hahaah ihana Saara, leikittiin luonnolisesti vangittuja delfiinejä :D:D ai että!

Tuulis (Ei varmistettu)

Lapsena oli ihan parasta kun uimahallin yläkerran kahviossa sai valita sen happaman tädin irtokarkkilaatikoista "kymmenellä pennillä nallekarkkeja ja kahdellakymmenellä pennillä ufoja" ym. (kuvittele muuten, että saisit nykyään tuollaisessa paikassa kahdella sentillä useita karkkeja...) Ah parhautta <3

Itelle on jäänyt lapsuuden atopia-ajoista sen verran kurjat muistot, että jotenkin kuvittelen, ettei ihoni kestäisi vieläkään säännöllistä uintia kloorivedessä - tiedä sitten. Kokeilemalla kai se selviäisi. Ite oon kyllä aina ollut sellainen kala, jota ei saa pois sieltä vedestä, kun on kerran sinne päässyt... No, viikon päästä pääsee onneks moneksi päiväksi meriveteen riehumaan ;)

Moikke (Ei varmistettu)

Kannattaa kokeilla myös sitä "luonnon avantoa." Eka kerta mulla oli ihan kauhea, vaikka ties että pääsee suoraan saunaan sieltä. Toisella kertaa aloin oppia ottaan ilon irti, on mielettömän hyvä fiilis kun viimeisen kerran nousee sieltä avannosta ja tietää et nyt pääsee pukeen villasukat jalkaan ja juomaan teetä sohvalle. Seuraavana yönä uni maistuu !

Eve (Ei varmistettu)

Moikka! Postaustoiveenani on postaus palautusjuomista! Pliiiiiis! :)

Kommentoi