Bobble - Vedensuodatin On The GO

Elämäni Kunnossa

Kavereideni suurin naurun kohde on se, että pyrin nykyään juomaan mahdollisuuksien mukaan vain suodatettua vettä - ihan vaan koska "Sami käski" ja siitä on tullut tapa. Lienee placeboa, mutta suodatettu vesi maistuu mielestäni paremmalta - ja olenpa saanut vastaavaa kommenttia treenipullostani vettä hörpänneiltä ystäviltäkin. Vesijohtovetemmehän on lähtökohtaisen puhdasta, mutta lisäsuodatus poistaa vedestä puhdistusaineita ja raskasmetalleja. Ihmeitä pieni aktiivihiilifiltteri ei tietenkään voi tehdä, mutta pienistä puroista jne.

Ongelmaksi tämä suodatushupsuttelu muodostuu, kun pitäisi lähteä pois kodin ja ihanan jääkaappikylmän suodatuskannun lähettyviltä. Yleensä kannan mukanani pullollista suolattua vettä, mutta se katoaa tähän kitaan todella nopeasti. Portugalista bongasin tämän superherkullisen vesipullon, joka ratkaisi ongelman kertaheitolla.

 

Bobble on lukemattomia tuotekehittely ym. palkintoja voittanut, vuonna 2010 jenkeissä lanseerattu vesipullo, josta juodessa vesi filtteröityy aktiivihiilisuodattimen läpi. Itse pullossa ei ole käytetty BPA:ta tai ftalaattia, eli se saa kaikin puolin puhtaat paperit!

Kuten tavallisissakin vedensuodattimissa, bobblessa on vaihdettava suodatinosa. Tuo pinkki osa siis ruuvataan käyttöiän loppuessa irti, ja vaihdetaan uuteen - vaikka täysin eri väriseen - suuttimeen! Pullooni mahtuu n. 0,5l vettä, ja yksi korkki kestää 300 täyttöä/2kk. Pullo maksoi muistaakseni 13€ ja uudet suodattimet 7e/kpl. Ostin niitä tietysti hyvän kasan talteen :D

 

Mulla on muuten paha tapa herätä yöllä janoisena, vaikka joisin illan mittaan ihan tarpeeksi nesteitä. Ympäri kämppää löytyykin poikaystävän nimeämiä "optioita", eli laseja joiden pohjalla on n. 3cm vettä odottamassa yhtäkkistä janoa... Yöpöydälle saattaa pahana viikkona kerääntua jopa neljä tällaista lasia. Muutaman yön ajan bobble on pysytellyt myös sänkyni vieressä ja kas, pullosta vauvahenkeen juominen on yöaikaan a) turvallisempaa b) helpompaa. Ei enää jatkojohtojen lähelle kaatuneita vesilaseja, ei enää epämääräistä ja varovaista hapuilua!

Bobble on jo parissa päivässä parantanut mun länsimaisen perseilevää elämänlaatua huomattavasti.

 

Harmi, ettei näitä vielä saa Suomesta - vai saako?? Ruotsi, Norja ja Tanska lienevät tällä hetkellä lähimmät fyysiset ostopaikat, ja nettikaupoista varmasti irtoaa :)

Kommentit

Inka / alternatiiviurheilija.net (Ei varmistettu) http://alternatiiviurheilija.net

Näyttää mielenkiintoiselta vekottimelta. Minkä merkkistä suodatinta käytät kotioloissa? Kiinnostaisi testata,

Saara S.
Saara Sarvas

Apua, mikäköhän kotisuodattimen merkki on... Äh, en muista, mutta Ruohonjuuresta ostettu. Stockalla oli muuten just kantisalessa ihanan värikkäitä brita-kannuja. Vähän harmitti tuo oma siinä vaiheessa :B

nansk

En tiedä onko se placeboefekti vai mikä, mutta munkin mielestä suodatettu vesi maistuu ihan tolkuttomasti paremmalta! Tai ehkä se ei maistu vesijohdoilta, tiedä häntä. En voi sietää hanavettä huoneenlämpöisenä (maistuu aivan karmealta), minkä takia juon aina veteni jäillä ja suurimman osan ajasta sitruunalla höystettynä (ei imeydy yhtä hyvin eikä varmasti tee hyvää hampaille). Kummisedälläni on sellainen muutaman litran suodatintonkka, ja mitä antaisinkaan että sellaisen saisin!

Mun päässä kummittelee ne rasvavuoret mitä uutisoitiin että putkistossa majailee. Hyyyyyi.

Saara S.
Saara Sarvas

Ooh, sitruunavesi, niin hyvää! Vielä ihan kevyesti suolattuna ja jääpaloilla <3__<3

Panda (Ei varmistettu) http://pandasway.blogspot.co.uk

Nama onkin miulle jo tuttu juttu, ainakin Jenkeissa ja Briteissa myytavat Brita- pullot tulee suodattimen kera. :) Oon jo pitkaan suunnitellu sellasen ostoa, kun vesipullo kumminkin kulkee koko ajan mukana ja normaalit muovipullot hirvittaa, kun oon lukenu niin paljon artikkeleita siita, kuinka niista irtoaa kemikaaleja veteen (ja voi aiheuttaa naisissa mm. hedelmattomyytta ja vaikeuttaa painonpudotusta). Naa kunnon suodattimella varustetut juomapullot on aivan mahtava keksinto.

Ja pahoittelut puuttuvista pisteista kirjainten paalla, koulun koneilla ei tietenkaan ole skandinaavisia nappaimistoja. :D

Saara S.
Saara Sarvas

Hyvin sai selvää silti! ^_^ Mä kanssa tykkään hurjasti siitä, että on mahdollisuus edes pienissä määrin ottaa omiin käsiin se, mitä kehoon päätyy :)

esp (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida edelliseen; rasvavuoret ovat varmasti todellisuutta, mutta ne majailevat viemäriputkistoissa eli niissä joilla likainen vesi johdetaan jätevedenpuhdistamoille. Kyseessä tosiaan ovat eri putket kuin ne joissa vesilähteestä otettu, talousvedeksi puhdistettu vesi kulkee vedenottopisteisiin (esimerkikis keittiön hanaasi).

Suodattamalla veden maku voi todella muuttua aktiivihiilisuotimen sitoessa mahdollisia makua tai hajua antavia partikkeleita itseensä.

Saara S.
Saara Sarvas

Hyvää täydennystä, kiitos!

Maijjueh (Ei varmistettu)

Kato mitä minä löysin!
http://www.citymarket.fi/shop/fi/kcitymarket/keittiövälineet-ja-ruoan-säilytys/bobble-vesipullo-550-ml--5727227--malli
Taidan lähteä tässä joku päivä citymarkettiin :D nimittäin Kuopion keskustan vesi maistuu pahalle näin maalaistytön suuhun

Saara S.
Saara Sarvas

Hei en kestä miten hyvä bongaus!!! Ja miten edullinenkin!!! Suurkiitos, lisään linkin juttuun:)

Maijjueh (Ei varmistettu)

Näitä näytti löytyvän myös netanttilan ja kodinykkösen sivuilta

Fiipi (Ei varmistettu)

Tää pitää etsiä Oslosta, kiitti vinkistä!

Saara S.
Saara Sarvas

Oi, siellä on varmasti kaikkia ihania värejä <3__<3

SusanneS (Ei varmistettu)

Mä pidän sun blogista hirveesti ja mä pidän susta tyyppinä vielä hirveesti enemmän, sillä vaikutat niin vilpittömältä ja hyväsydämmiseltä ihmiseltä kun olla ja voi! Siksi siis kritiikin antaminen tuntuu iha idiootilta, mutta onneksi tämä onkin vain minun pieni henkilökohtainen mielipiteeni jonka nyt kuitenkin päätin (jee) ilmaista! Halusin vain herättää ajatuksen siitä, että milloin mennään liiallisuuksiin kaiken tämmöisen hifistelyn kanssa, "afrikan lapset"- kortti on aina vähän lame vetää esiin, mutta tässä tilanteessa se vaan sopii kuin nenä päähän. Kehitysmaissa ja muualla maailmassa heikko-osaisilla ei ole lainkaan juomakelpoista vettä ja filtteri mikä erottelisi suurimmat liat ja saasteet vedestä, toisi heille roimasti elinvuosia lisää. Silti meillä täällä rikkaassa Suomessa jossa vedenlaatu on KOKO maailman parhain ihmiset suodattavat vettä. Ollaanko tässä siis vaan taas markkinoiden uhreja ja todellisuudessa meille täysin turha kapistus on saatu vaikuttamaan tarpeelliselta? Itse olen asunut elämässäni (lyhyessä semmoisessa, 20 ja risat kun vasta olen) monessa paikassa ja tämän hetkinen kotini sijaitsee paikassa jossa vesi todella maistuu erillaiselta, siinä on oma kalkkisempi flavorinsa , mutta se lasketaan silti täysin juomakelpoiseksi. Itse juon kyseistä vettä sekä käytän sitä ruuanlaittoon, toisinaan ostan pullotettua vettä, mutta sitäkin vain harvoin sillä koen sen turhaksi hankinnaksi ainoastaan siksi, että veden "maku" ei minua miellyttä. Overall tämäkin pullo on loistava keksintö, se voitaisiin jakaa/myydä heikko-osaisimmille, mutta onko raha kuitenkin se tärkein tekijä ja koko muovinen komistus halutaan mielummin myydä meille rikkaille, kalliilla hinnalla ja lisäosilla varustettuna.

Tämä siis vain minun omaa (hömppää/turhaa tai ei) pohdintaani. Olisi mukava jos julkaisisit tämän kommentin, sillä olisi äärimmäisen mukavaa kuulla myös muiden lukijoidesi (ASIALLISIA) ajatuksia aiheeseen liittyen. Haluan siis suurella sydämellä painottaa, että tämä on ainoastaan minun mielipiteeni, eikä tämä kritisoi Saaraa mitenkään ihmisenä. Saara on ihana, piste. Tulen tulevaisuudessakin lukemaan blogiasi ahkerasti, suodatinpulloa tai ei :)

Ihana syksyä!

Saara S.
Saara Sarvas

Hei, mä allekirjoitan sun ajatuksen täysin, ja siitä juontaa juurensa myös tekstissä mainittu länsimaisen perseilevä elämäntapa :P Tiedostan, että on ihan älyttömän etuoikeutettua matkustella useita kertoja vuodessa, syödä naurettavan kalliita superfoodeja ja vaikka luomuavokadoja. Mulla on kuitenkin siihen tällä hetkellä mahdollisuus, ja siksipä näitä kaikkia toteutan. 

Musta olisi mahtavaa, jos bobblen kaltaiset yritykset kehittäisivät vaikka hyväntekeväisyysprojekteja, joissa myynneistä suunnattaisiin osa tuotteiden lahjoittamiseen niitä oikeasti tarvitseville alueille. Kunnes tämä tapahtuu, pitää hyväntekeväisyyttä harrastaa muiden kanavien kautta :)

p.s. Jos kaikki kritiikit olisivat näin kauniisti jäsenneltyjä ja asiallisia, bloggaaminen olisi nykyistäkin miellyttävämpi työ ;)

AnnaAusseista (Ei varmistettu)

Ei ole muuten mitenkään itsestään selvää, että länsimaissakaan olisi hyvää vettä. Jenkeissä monessa paikkaa on vesijohtovesi täynnä raskasmetalleja ja hormooneja maataloudesta johtuen. Vesi ei siis ole ongelma pelkästään Afrikassa tai missä tahansa muualla missä noita lapsiraukkoja yleensä on.

Sata (Ei varmistettu)

Meiltä löytyy tällainen vedensuodatin: http://www.clasohlson.com/fi/Vedenpuhdistin/40-8588
Eli tuo tulee vesihanaan kiinni, siitä voi valita haluaako suodatettua vettä vai normaalia. Itse pidin tuota ensin vähän hifistelynä, rumana ja turhakkeena (mies tuon hommasi), mutta onhan se suodatettu vesi paremman makuista ja varmaan terveellisempääkin. En juo enää ollenkaan suodattamatonta vettä, vesipulloonkin on kätevä ottaa suoraan hanasta suodatettua vettä. Suosittelen, vaikka ei sovi ehkä niille jotka on tarkkoja keittiönsä ulkonäöstä.. :-)

Corde

meillä tapellaan jo tulevien pullojen väristä ;)

Ei vais, mulle sininen, miehelle musta. Mutta tuollaiset tulee meille ehdottomasti, ja lapsille kanssa!

Tuo afrikka pointti oli aika loistava. Ei varmasti kustantaisi paljoa valmistajalle lahjoittaa lentokoneellinen pulloja avustuskohteeseen.

Mutta tosiaan suomikaan ei ole aina se puhdasvetisin maa. Niillä keillä on oma porakaivo ja vesi tulee sieltä, niin tuo toimisi varmasti hyvin. Itse asun kodissa jossa meillä oli tämän vuoden alkuun asti porakaivo jonka vesi oli talous käyttökiellossa. Eli pestiin pyykit ja käytiin pesulla ja vedettin vessa mut muuhun sitä ei voinut käyttää. Me muutettiin takaisin "kotiin" maaliskuussa kun vesi saatiin juomakuntoiseksi liittymällä kaupungin vesiverkkoon, ja arvatkaa osaanko juoda sitä hanasta tulevaa vettä? Kun miltei vuoden joi vettä jonka oli tuonut muualta tuntuu hanasta lasiin tuleva vesi maistuvan oudolta. Joten jotta oppisin taas juomaan vettä tuo pullo onn varmasti hyvä apu siihen!

saarapaara (Ei varmistettu)

Oikeesti Suomessakin voi olla huonoa vettä, tai ainakin pahaa. Muutin hetki sitten Tampereelle, ja ainakin mun talossani vesi maistuu ihan kamalasti kloorille, tai jollekin pahalle. Sitä ei voi juoda ollenkaan, tai tulee oksu. Vedenjuonti on siis vähentynyt entisestä ehkä 90%... Joten suurkiitos vinkistä!

big picture (Ei varmistettu)

sekä esimerkiksi helsingissä että tampereella osa vedenpuhdisturprosessia on aktiivihiilisuodatin. mitä tuloksia , siis tieteellisiä vastaavasta juomaveden suosituksesta kotona minimaalisen pienellä aktiivihiilisuodattimella on? jos internetissä joku suosittelee minulle vedensuodatus suomessa perustuen/pelotellen hormonijäämillä juomavesissä maissa missä mm. viemärivettä puhdistetaan juomavedeksi, kyseenalaistan kyseisen kirjoittajan tarkoitusperän. Juomaveden raskasmetallipitoisuutta tarkkaillaan jatkuvasti, ja jotta saisit n 1 gramman rautaa juomavedestä, helsingissä vettä pitää juoda 10 vuotta 1,5 litraa päivässä. älykkäät lukijat, muistakaan myös todellisuus, ja suhteellisuus. SUomessa naisten odotettu elinikä on mailman korkeimpia eli 83 vuotta, tähän vaikuutta myös se, että vesijohtovesi on Suomessa erittäin hyvälaatuista. Hanaveden suodatus kotona maksaa vuodessa satoja euroja, laittakaa nämä rahat vaikka hyväntekeväisyyteen, jotta puhdasta juomavettä saataisiin niille miljoonille lapsille, jotka tänäkin vuonna tulevat kuolemaan siihen että sairastuvat slummeissa ulosteiden saastuttaman "juomaveden" takia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Sain joululahjaksi tällaisen, mutta typeränä heitin pakkauksen pois saman tien! Pitääkö tämä jollain tapaa pestä ennen käyttöä huutelun lisäksi? Kun tuonne pohjalle kerääntyy aktiivihiilihippuja leijailemaan veteen... Onkos tämä normaalia? :D

Corde

Mulla ei kyllä hillu pohjalla mitään. Ja pesin sen ihan normaalisti miedolla fairy vedellä. Ei muistaakseni kone pesua ja suodatinkin vain huuhdellen. Meillä noita on kaksi pulloa..

MMP (Ei varmistettu)

Vinkki bobble-addikteille, pullot tarvikkeineen on nyt alessa kodin1:ssä! Itse pullo 5,9€ ja suodattimet 3€ ja risat.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä saa Suomesta, ainakin Lidlistä:)

ap (Ei varmistettu)

Britahan ei ikinä vastanut minulle takaisin, että sisältääkö heidän kannujen muovi BPA:ta. Kannun muovi näyttää kovasti polykarbonaatilta. Eli on todennäköistä, että siinä on BPA:ta. Itsellä noita Bobbleja on kaksi. Ei tuo suodatin tietysti täydellinen ole. Kaukana siitä mitä käänteisosmoosilla saa aikaiseksi. Mutta fakta on se, että esim Helsingin Vesi käyttää nykyisin myös vantaanjoen vettä. Paikoissa missä vettä kloorataa tuo Bobble on erityisen hyvä. Toki olisi kiva lukea joku kunnolla tehty veden puhdistuskyky testi siitä vielä. Nythän olemme valmistajan puheisiin luottaen liikkeellä.

Marika (Ei varmistettu)

eksyin sivullesi muualta tämän vesipullon ansiosta. Suodatin Brita-kannulla kuukauden ajan vettä ja vaihtaessani vanha suodatin painoi 65g enemmän kuin uusi. Siis ei pelkkää plasebota, jotain se on kerännyt tuon painon edestä pois juomastamme vesijohtovedestä!

Ile Helander (Ei varmistettu) http://kuinkarikastuanetissa.blogspot.com

Lukekaapahan asiaa kilpirauhasen vajaatoiminnasta niin selviää että "puhdas" juomavetemme sisältää kaikkea sellaista mikä ei kuulu ihmiskehoon :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.