Cityhipin parveke vol. 3

Elämäni Kunnossa

 

Ärh.. Ennen reissuun lähtöäni parvekkeeltani ei valmistunut ensimmäistäkään satoa :'< Toivon todella, että intiaanikesä lämmittää ja hellii tomaatit ja chilit kauniin punaisiksi ennen paluutani. Muutoin ensimmäinen kesäni parvekeviljelijänä saa melko surullisen lopun. Eniten olen käyttänyt äidiltä varastamiani yrttejä, joita on lentänyt ruokapataan jos toiseen.

 

Toinen mahdollinen suru-uutinen olisi kasvien kuoleminen, jos kotiin jäävä kastelija unohtaa työnkuvansa.. Tein kyllä keittiön kaappiin tällaisen:

Mä ainakin kastelisin.

Ensi kesäksi aion ihan oikeasti pistää parvekkeen uuteen uskoon, ja asettaa kasvilaatikot auringolle vieläkin edullisempaan paikkaan. Nyt pitääkin alkaa selvittää, mitä noille kasvatussäkeille pitäisi kasvukauden päätteeksi tehdä. Lannoitteita ja muita tarpeita piti olla vain yhden kauden tarpeisiin, mutta miksikäs tuo multa tuosta muuttuu? Joku (äiti) varmasti kertoo sen mulle ihan pian kommenttiboksin puolella :D

 

Mitäs kaikkea jännittävää vihreistä tomaateista voikaan valmistaa?? Goglaankin tästä vielä ennen nukkumaan lähtemistä "100 ways to cook green tomatoes"....

 

 

p.s. päätin leikkiä Darwinia ja toteuttaa luonnonvalintaa. Kukkimaton chilinoksa sai lähtöpassit, ja koristaa nyt takapihan kuivunutta nurmea.

 

Kommentit

Aurinkopiirakka

Meilläkin kasvit ottivat vähän osumaan, kun lähdin vanhemmilleni ja annoin paremmalle puoliskolle ohjeet kastella tomaatit. Kotiin tullessa vastassa oli ruttutomaatteja :( Onneksi ne siitä elpyivät mutta ainakin opin, että tarkat ohjeet pitää antaa. Että hellepäivinä kastellaan kahdesti päivässä ja muuten kerran päivässä. Ja, että paljonko sitä vettä niille kaadetaan. Toiset olivat nimittäin hukkumassa, kun toisilla oli vettä ihan liian vähän. Satoa on kyllä tulossa mutta viime viikon kylmät ilmat laittoivat homman vähäksi aikaa seis. Tosin chili innostui kukkimaan lisää ja pölyttäjiäkin oli parvekkeella ihan kivasti, joten jee, isompi sato! Chilit varmaan nostan ilmojen viiletessä sisälle jatkamaan kasvua mutta tomaattien toivoisin kasvavan ulkona. Ei tänne kaikkea kumminkaan mahdu.

Lalluuna (Ei varmistettu)

Nuo vihreät tomaatit voi kypsyttää punaisiksi niinkin, että poimittua laittaa johonkin aurinkoiseen paikkaan vaikka viikoksi niin tulee väriä. :)

Ambit (Ei varmistettu) http://suuntaviiva.blogspot.com

Tuollainen muistutus olisi mullekin tarpeen! Turhan usein unohdan kastella kasvihuoneen vaikka noita puutarhan ihanuuksia kovin rakastankin :)

Tuula-Äippä (Ei varmistettu)

Tytär rakas, minunkin tomaattini alkavat punastua vasta nyt. Tajusin kertoa niille härskejä juttuja .... Olen niin hauska. No, siis vihdoin ja viimein, ennen kuin pakkaset alkavat. Viikonloppuna varmaan avataan skumppapullo ja syödään ensimmäinen tosipunainen valtava pihvitomaatti kultalautaselta hopeisin aterimin. Ne tämän vuotiset turpeet voit kaataa pihalle jonkun puskan alle tai antaa minulle mukaan mökillekasvimaalle levitettäväksi. Turve on hyvää maanparannusainetta. Kasvusäkissä on varastolannoitus, jonka kasvit kyllä käyttävät kesän aikana loppuun, joten uusi säkki ensi vuodelle on hankittava, ei kannata pihdata tässä asiassa. Toivottavasti kastelija muistaa viljelmäsi lomasi aikana ja pääset oman sadon kimppuun Suomeen palatessasi. Mikään ei voita itse kasvatettujen ja hellittyjen tomaattien makua. Oman basilikan kanssa ;)

Kommentoi