Ihanin Ihana-kahvila

Elämäni Kunnossa

Hei stadilaiset, PK-seudun asukit ja kesälomailijat! Oletteko jo käyneet ihastumassa Ihanaan? Puhun tietysti Ihana-kahvilasta, joka on Sompasaaren/Kalasataman perukoiden joutomaalle pystytetty konttikahvila. Paikka on niin syrjässä, että sinne ei varmasti tule eksyttyä vahingossa.

Tälle joutomaa-alueelle on tulevien vuosien aikana nousemassa upouusi asuinalue, mutta toistaiseksi sieltä löytää urbaania kaupunkikulttuuria sylin täydeltä.

 

Ihana-kahvila on käytännössä konttikahvila, jonka perälle on kasattu palvelutiski ja pieni keittiö herkkujen valmistamiseen. Tiskiltä löytyy jos jonkinmoista pientä ja herkullista suuhunpantavaa, erikoiskahveista lämpimiin leipiin, ja kesäpäivänä helpotusta tuoviin jäätelöihin. 

Sapuska ei ole raakaa, vegeä, gluteenitonta tai muutenkaan turhan hifiä, mutta jokainen asiakas löytää varmasti jotain itselleen sopivaa.

 

Ruoan ja juoman lisäksi kontin seinustat on vuorattu hyllyillä, joista löytyy lähinnä aasiasta raahattua ihanan höpsöä tilpehööriä, jonka löytäminen muualta Helsingistä voi olla melko haastavaa.

Voin vain kuvitella, kuinka innoissaan kuumana kesäpäivänä pitkässä jonossa odottelevat lapset ovat näistä parin euron hintaisista leluista ja värkeistä.

 

 

Näistä koreista löytyy helposti pieni tuliainen kotopuoleen ja tuntuu, että joka kerta paikalla käydessäni löydän jotain upouutta ^_^

 

Lapset ja koirat ovat erittäin tervetulleita asiakkaita ja alueelta löytyy myös leluja, sekä vesikippo karvaisille ystäville. Lapsia taas hemmotellaan mm. hiekkalaatikolla, jossa touhuavien pienokaisten vanhemmat voivat löhöillä hetken säkkituoleilla kahvikupit kädessä.

Kuulostaa aika ihanalta - eikö?

 

Paikka on ehdottomasti vierailun arvoinen, ja sieltä avautuu yksi parhaista näkymistä Helsinkiin. Tällainen paatunut Espoolainenkin löysi itsensä ihastumassa pääkaupunkiin taas kerran. Kaunista katsottavaa löytyy tosin toisestakin suunnasta, sillä heti kahvilan vierestä alkaa pitkänpitkä graffitiseinä, jonka näyttely on alati vaihtuva ;)

Viekäähän siis lomalaiset käymään, tai tutustukaa itseksenne kotikaupunkiinne hieman paremmin. Paikka on kävelymatkan päässä Kalasataman metroasemalta, mutta laiskana ajan paikalle mieluiten autolla..

 

Ihana-kahvila palvelee säävarauksella elokuun loppuun saakka, tiistaista sunnuntaihin klo 11-19.

p.s. Myös korttimaksut onnistuvat!

Kommentit

anni- (Ei varmistettu)

"laiskana ajan paikalle mieluiten autolla"
Höpsö Saara!

Saara S.
Saara Sarvas

Eikun laiska Saara >:D

idaadi (Ei varmistettu)

mistä toi sun takki on ? :)

elisaaaaa (Ei varmistettu)

Mäkin olin just kyselemässä takin perään, tosi ihana !! :)

Saara S.
Saara Sarvas

Takki on peräisin Vero Modan alerekistä :)

HenriikkaV (Ei varmistettu)

Hei kiitti Saara. Tän postauksen takia aloin suunnittelemaan Helsingin reissua ihan vaan että pääsis tsiikailee tuota kahvilaa/ympäristöä. Eikä siinä mitään, jos olisin pääkaupunkiseutulainen, mutkun olen Mikkelistä :D

Ei mulla mitään asiaa ole Helsinkiin, mutta oikeestaan vois tullakin ihan vaan sightseeingille sinne, maisemia katselee :P

noora20 (Ei varmistettu)

Täähän on ihan ku New York Cityssä! Skyline on vaa vähän eri näkönen..

nipanapa (Ei varmistettu)

ihana kahvila on tosiaan ihana! syötävät ei tosiaan oo kovinkaan ihmeellisiä, ihan hyvää mustikkapiirakkaa kerran söin, mutta kahvi on maistuvaa. riippumatossa kaikki tosin maistuu aika ihanalta...

Kommentoi