Kompressiosukat seisomatyöläiselle?

Elämäni Kunnossa

Kirjoitin viime kesänä kompressiosäärystimistä, joiden käyttöä olen jatkanut säännöllisesti tähän päivään saakka. Säärystimien kaveriksi sain hiljattain järjestetystä pressitilaisuudesta myös hieman kevyemmällä kompressioteholla höystetyt ZeroPoint Hybrid Silver -sukat. Hybrid Silver -malli on tarkoitettu etenkin urheilusuorituksia arkisempiin tilanteisiin, ja itse olen käyttänyt niitä testimielessä todella pitkien seisomatyötä vaativien työpäivien aikana.

Olen ollut sukkien toimivuudesta niin vaikuttunut, että tahdon suositella ja vinkata niistä kaikille päivittäin jalkojensa varassa työskenteleville! Mielestäni ne nimittäin ovat pienen sijoituksen arvoiset..

Jyväskylästä käsin maailmaa valloittavan ZeroPointin toimivuuden takana on vahva luotto lääketieteelliseen kompressioon ja pitkäjänteiseen tuotekehitykseen. Jokaisessa tuotteessa on taattu, ylöspäin kevenevä kompressio, jonka teho säilyy käyttö- ja pesukerroista riippumatta.

Oikeanlaisella kompressiolla on tarkoitus pitää valitun raajan laskimoläpät suljettuina, jolloin ylimääräisiä nesteitä ei pääse kertymään treenin tai pitkän työpäivän aikana jalkoja väsyttämään. Kompression voimasta tehostunut lymfakierto poistaa lihaksista tehokkaammin epäpuhtauksia ja maitohappoja, jolloin jalat pysyvät käyttökelpoisina ja virkeinä pidempään.

Teen itse pari kertaa kuukaudessa pitkiä seisomatyöpäiviä, ja vaikka olen yrittänyt valita työkeikoille laadukkaat kengät ja oikoa raajojani säännöllisesti, ovat jalkani lähes poikkeuksetta päivän jälkeen väsynein ruumiinosani. Otin ZeroPointin kompressiosukat testikäyttöön noin kuukauden mittaisen työputkeni ajaksi, ja käytin niitä jokaisena seisomatyöpäivänä - ja tulenpa muuten käyttämään niitä samaan tarkoitukseen jatkossakin :D

Pahin koetinkivi oli 19h kestänyt kuvauspäivä, jonka aikana istuin tai lepuutin jalkojani muulla tavalla alle 2h. Olin jo aamulla töihin lähtiessäni valmistautunut siihen, että yöllä kotiin palatessani jalat ovat taas ensimmäinen tuskani aihe. Oli ilo olla väärässä, enkä keksi tähän yhtälöön mitään muuta muuttujaa, kuin uudet sukat. Hybrid Silver sukkien kompressio on sen verran kevyt, että niitä voi periaatteessa pitää jalassaan niin kauan, kuin se tuntuu mukavalta. Materiaalin sekaan kudottu hopeakuitu pitää jalat kaiken lisäksi raikkaan tuoksuisina, eikä sukkahiki pääse yllättämään pitkälläkään aikavälillä. Kompressiosäärystimet eivät valitettavasti sovellu lentosukiksi tai istumatyöskentelyyn, sillä tällaisissa tilanteissa kompression täytyy lähteä nilkasta asti. 

 

 Pakko muuten vinkata vielä kätevämmästä tavasta pukea kompressiosukat jalkaan, koska Manseboy onnistui repimään yhdet kokonaan hajalle.. Sukkani ovat juuri pesussa, joten päätin selkeyden vuoksi piirtää ohjeet! Käännä siis ensin sukan koko varsiosa väärin päin, pue sukkaosio jalkaasi kantapään yli, ja vedä varsi sitten jalkaterän yli.  Älä kisko vartta polvitaipeeseen asti, vaan jätä pohjetta näkyviin muutaman sormen verran. Mä olen näiden sukkien suhteen paitsi mainoksen, myös henkilökohtaisen testin vakuuttama. Jatkan fiilistelyä ja käyttöä uusia kompressiotuotteita odotellessani!

 

Onko joku muu testannut kompressiosukkia työympäristössä?

 

Kommentit

Annakaisa (Ei varmistettu) http://bloggymoments.blogspot.fi

Kiva kuulla positiivisia kokemuksia kompressiosukkien käytöstä myös työpäivinä! Mä ostan kanssa kompressiosukat itselleni heti kun pystyn, sillä sairaalan osastolla työskennellessä jalat on esim. 14h työpäivän jälkeen aika nuukahtaneet, turvonneet ja yksinkertaisesti kamalan tuntuiset.

Charlottaa (Ei varmistettu)

Mitenkäs se veri pääsee palaamaan raajoista sydämeen, jos laskimoläpät ovat kiinni..? :D Itse en ole kompressiosukkia koskaan kokeillut, mutta oletan ymmärtäväni idean: Jaloista ja muualtakin kehosta veri palaa sydämeen laskimoissa. Laskimoissa verenpaine on hyvin vähäistä, joten veri kulkee laskimoita ympäröivien lihasten liikkeiden/painelun avustamana. Laskimoläpät taas estävät takaisinvirtausta, eli veren kulkua väärään suuntaan. Imusuonet eli tämä lymfakierto toimii samalla periaatteella. Kompressiosukkien avulla aiheutetaan siis jalkojen kudoksiin painetta, joka edesauttaa veren palautumista sydämeen ja myös nopeuttaa imunesteiden kulkua. Seisomatyössä tästä on myös se etu, että lopulta hapekasta verta pääsee helpommin kiertämään myös muihin tärkeisiin elimiin. Ja kai ne saavat myös paremman fiiliksen aikaan jaloissa! :D Mutta juu, hyvä vinkki kyllä, voisin itsekin kokeilla. :) Pahoitteluni saarnasta, saa korjata mikäli olen väärässä! :)

Workingonit
McINFJ

Juurikin noin. Esimerkiksi jos kärsii ortostaattisesta hypotensiosta (minä kärsin), ongelma on just Se että pystyasennossa verisuonet ei pysy tarpeeks tiukkana että veri virtais ylävartaloon muihin elimiin tehokkaasti.

Saara S.
Saara Sarvas

Hahaha joo, asettelinpa lauseen typerästi, tarkoituksena ei ollut antaa mielikuvaa sukista jotka katkaisevat verenkierron - väsyneenä kirjoittaminen FTW :D

Workingonit
McINFJ

Kyllä! Toimii todella hyvin. Itse käytän zeropointin kompressiosukkia lisäämään verenkiertoa sairauteni takia. Ne auttavat lisäämään verenkiertoa ylävartaloon ja aina kun ne on jalassa olen paljon energisempi ja tekee mieli kävellä paljon. Vielä kun olis tukisukkahousut zeropointilta niin olis aika tuettu olo! Sen verran tiukat on :D

Suosittelen kaikille huonosta verenkierrosta kärsiville ja seisomatyöläisille!

naabao (Ei varmistettu)

Haha, oon haaveillu kompressiosukkiksista siitä asti ko pistin ekat zeropointin säärystimet jalkaan :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Saako noita ihan kaupasta (muualtakin kun Hki:stä) vai pitääkö netistä tilata ? (: kiinnostuin näistä heti !

Workingonit
McINFJ

Mä ostin intersportista viime syksynä. Luulis että Saa urheiluliikkeistä siis !

Vierailija (Ei varmistettu)

Okei, kiitos tiedosta :) ei kun etsimään siis !

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on säärystimet käytössä. Työskentelen tällä hetkellä noin 30h viikossa, jaloilla. Oon kuukauden verran varmasti käyttänyt ja yhtenä päivänä unohdin ja huomasin kyllä selkeän eron.

Toilaura (Ei varmistettu)

Mulla on kahdet kompressiosukat käytössä ja tykkään ihan hirveästi. Suosittelen lämpimästi!

Tervejalkainen (Ei varmistettu)

Jos joku kaipaa vielä napakampaa tukea niin Venosan -merkkiset lääkinnälliset tukisukat ovat ehdottomat. Päivittäisessä käytössä terveydenhoitoalan työntekijällä. Löytyy polvimittaista, stay up -mallia ja sukkahousua.

Kommentoi