Puerto Del Carmen - Vaivatonta aktiivilomailua ja -lepoa

Elämäni Kunnossa

 

Kaupallinen kampanja - yhteistyössä Aurinkomatkat

Kun Aurinko on näyttäytynyt kuluvan viikon aikana noin 2h ajan, palaan enemmän kuin mielelläni vielä yhden postauksen ajaksi Lanzaroten lämpöön. Reissustamme on kulunut nyt piirua vaille viikko, ja olen tehnyt lomalla lataamallani energialla koko viikon töitä kuin hullu. Samalla tsempillä jatkan vielä 26. päivään asti, jolloin lennän loppuvuodeksi Lontooseen - yay!

Mutta nyt pää pois kaupunkiloma-ajatuksista, ja takaisin Kanarialle ja Puerto Del Carmeniin.

 

Ihan ensimmäiseksi on pakko fiilistellä meidän hotellia, HG Lomo Blancoa. Kun istuttiin Manseboyn kanssa lentkenttäbussissa ja kaikki muut matkustajat jäivät kyydistä ennen meitä, huolestuimme. Missä skutsissa meidän hotelli on, ja miksei sinne ole menossa kukaan muu? :D

Totuus oli täysin toinen. Toiseksi viimeisen hotellin jälkeen bussi lähti kaartamaan takaisin kohta Puerto Del Carmenin keskustaa, ja puikahteli pitkin yksisuuntaisia katuja hurmaavan huoneistohotellin eteen. Henkilökunta oli äärimmäisen avuliasta ja varsinkin muutamaa työntekijää muistelen ihan erityisellä lämmöllä. 

Hotellin tähtiluokitus taisi olla 2.5, ja ihmettelimme useampaankin otteeseen, mihin kaikkeen tähtijärjestelmä perustuu - hotellistamme kun löytyi kaikkea!

Huone oli suurikokoinen, merinäköala lämmitti sielua, netti toimi huoneessa asti täydellisesti (lisämaksusta), keittiössä olisi voinut halutessaan kokata vaikka kaikki viikon ateriat, uima-altaita löytyi kaksin kappalein ja allasbaarin tarjonta oli monipuolinen, ja myös aamiainen maistui loistavasti joka ikinen päivä.

Itse hotellin palveluiden lisäksi, se sijaitsi mahtavalla paikalla. Hotelli sijoittui karkeasti uuden ja vanhan kaupungin rajalle, ja kävellen pääsi helposti liikkumaan mihin tahansa suuntaan. Noin 400m päässä oli kaupungin suurin ostoskeskus, ja rantaan oli matkaa ehkä hieman tätä enemmän.

Jos lähden Lanzarotelle uudestaan, aion ehdottomasti yöpyä Lomo Blancossa!

 

Kivenheiton päästä löytyvä Biosfera-ostoskeskus on jenkkityylinen ulkoilmaostari, josta löytyy kauppoja ja muita liikkeitä neljästä kerroksesta. Kauppojen valikoimat eivät välttämättä ole laajimmasta päästä, mutta paikan päällä saa kyllä shoppaustarpeet ja -kiintiöt täytettyä. Liikkeiden seasta löytyy mm.:

  • Zara
  • Blanco
  • Pimkie
  • Oysho
  • Desigual
  • Guess
  • Footlocker
  • Springfield

Ostoskeskuksen parasta antia taisi kyllä meidän mielestä olla Häagen-Dazsin koju, josta saatoimme muutamaan otteeseen ostaa jälkiruokajäätelöt ;)

Ostostelua voi jatkaa myös pitkänpitkällä rantabulevardilla, jonka varresta löytyy turistikrääsää myyvien kauppojen seasta satunnaisesti ihan oikeita kauppoja. 

 

Kuten jo aiemmin kerroin, ei Puerto Del Carmen ole mikään foodie-mekka, ja suurin osa ravintoloista tarjoaa sellaista ihan mukiinmenevää, mutta hieman geneeristä sapuskaa. Itse suuntaisin tapaksia tarjoaviin ravintoloihin, ja suosisin erityisesti grillattua lanzaroten juustoa, sekä kanarian perunoita mojo-kastikkeessa. Nam nam nam!

Kannattaa myös muistaa, että fried tarkoittaa poikkeuksetta leivitettyä ja sitten uppopaistettua sapuskaa. Valtaosa turisteista oli Britteinsaarilta, ja alueen ruokakulttuuri teki selkeästi jalansijaa myös Kanarialla.. Itse otin asian siltä kantilta, että ainakaan joka kadunkulmassa ei huudeltu: "Finland?? Moi moi suomineito, mita kuluu??" ;)

 

Aktiivilomapaikaksi Puerto Del Carmen sopii loistavasti! Lenkkiä voi juosta pikkukaduilla, pitkin rantoja, tai pitkää ja toiselta puolelta extraleveää rantabulevardia pitkin. Erilaisia aktiviteetteja löytyy paitsi Aurinkomatkojen tarjoamana, myös paikan päällä seikkaillessa! Meidän aktiviteeteista tykkäsin eniten... Kaikesta :D

Tulivuoripatikka oli varsinkin tuulipäivänä tehtynä ihan älyttömän hieno kokemus, ja lähtisin vastaavalle milloin tahansa uudestaan. Seuraavalla kerralla tahtoisin ehkä patikoida saaren pohjoisosan läpi, sillä siellä kavuttiin jopa kolmelle eri vuorelle!

Pyöräily oli halpaa, pyörätiet todella laadukkaita, ja saaren koko niin maltillinen, että melkein minne tahansa voi lähteä pyörän selässä. Tietysti pyöräilykohteet kannattaa valita oman kunnon ja aikataulun mukaan, mutta mahdollisuudet ovat täysin auki.

Sukellus vei mun sydämen, kuten saatoitte varmasti arvata. Me itseasiassa päädyttiin veteen vielä uudemman kerran, mutta siitä reissusta saatte kuulla ensi viikolla lisää. Tätä mä suosittelen ihan jokaiselle iästä ja mahdollisista pelkotiloista riippumatta. Tulen aina muistamaan, että Lanzarote oli ensikosketukseni tuohon vedenalaiseen lentelyyn.

Kuntosalille emme valitettavasti ehtineet, mutta vanhan kaupungin puolella oli useampiakin erittäin päteviltä näyttäviä "kellarisaleja". Varsinkin TJs Caribbean Tapasin naapurisali jäi houkuttelemaan! Paikka oli todella värikäs ja ihanan old school.

 

Jos muuttaisin lomastani jotain, ottaisin ehkä auton vuokraan yhdeksi päiväksi, jonka aikana ajelisin läpi saaren pohjoisosan nähtävyyksiä. Erityisesti olisin halunnut viedä Manseboyn katsomaan Jameos Del Aguaa, eli laavakuplaa jossa elää yhdyskunta sokeita albiinorapuja! Muistan, että paikka lumosi minut kouluikäisenä, ja olisin tahtonut nähdä toimiiko lumous edelleen.

Tuliperäinen ja todella omaperäisen näköinen saari tarjoaa lukuisia nähtävyyksiä, joiden viehätys perustuu luonnon itse muovaamiin ihmeisiin. Mä en koskaan kyllästy ihmettelemään luonnon nerokkuutta ja monimuotoisuutta, ja tällä saarella ihmeteltävää riittää!

 

Mä suosittelisin Lanzarotelle ja varsinkin Puerto Del Carmeniin matkustamista kenelle tahansa stressitöntä ja helppoa lomaa kaipaavalle. Elämysmatkat ja aasiassa kiertely ovat toki oma juttunsa, mutta vitsit miten hyvää tekee välillä vaan tehdä itselleen mieluisia asioita syvällä oman mukavuusalueen uumenissa. 

Tämän loman jälkeen oloni oli levännyt ja energinen!

Katsotaan siis, tuleeko minusta Kanarian vakiomatkaaja, vai vetääkö sukellushimo minut jatkossa vielä värikkäämpiin vesiin. 

 

p.s. Aurinkomatkojen Facebook-sivulla alkaa pian kisa, joka liittyy meidän bloggaajien matkavinkkeihin. Kannattaa siis pitää silmät ja Facebook auki ;)

Kommentit

??? (Ei varmistettu) http://ewcliches.blogspot.fi

eiks kanaria oo jo aika ysäriä?? :D onpas aurinkomatkat epätoivoisena

Saara S.
Saara Sarvas

Kanaria on NIMENOMAAN ystäriä!!!!! Mutta kai tiesit, että kaikki ysärijutut tulee tällä hetkellä kovalla rytinällä takaisin :D. Jos luet ihkaensimmäisen näistä postauksista, fiilistelin _nimenomaan_ Kanarian retroaspektia!

Mä olen jo useamman vuoden ollut sitä mieltä, että pakettimatkat Kanarialle tekee uuden nousun, ja seison tän lausumani takana vaikka hautaan saakka.

LauraKaa (Ei varmistettu)

Ihania kuvia! Voi ku pääsis täältä kylmästä Suomesta jonnekin lämpimään!

Saara S.
Saara Sarvas

Joo kyllä lämmittää mieltä katsella kuvia ihanista paikoista ^_^

nabaoba (Ei varmistettu)

Olkoon kuinka ysäriä tahansa, menisin ihan millon vaan kanarialle. Tulee kohta kolme vuotta ku käytiin Teneriffalla, ja pelkästään näitä sun kuvia kattomalla pääsen takasin sinne... Tunnen oikeasti keuhkoissa sen saman tunteen ko siellä hengittäessä ja haistan ne tuoksut (RUOKA!).. Kovasti tekis mieli alkaa ens kevääksi reissua varailemaan ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.