Puolikuivia tomaatteja omasta uunista

Elämäni Kunnossa

Ystäväni polttareissa oli vierailevana tähtenä huippukokki, ja hän valmisti ihan törkeän hyviä puolikuivattuja tomaatteja muutamien ruokien lisukkeeksi. Katsoessani uunissa rutistuvia tomaatteja tuntui siltä että pitää taas kerran läpsäistä käsi otsaan: NO NIINPÄ TIETYSTI!!

Tuumasta toimeen siis - vain kuukautta myöhemmin. Laitoin uunin lämpenemään n. 120 asteeseen, ja aloin pilkkoa tomaatteja. Puolikkaatkin olisivat passanneet, mutta nämä kuivuivat nopeammin, ja minulla oli nälkä.. Kaappien sisältö oli hieman vajavainen, joten kovinkaan maustettuja en tomaateistani saanut. Ei tosin haittaa, ne vievät kielen mennessään näinkin.

 

Pilkottuani tomaatit, levitin ne leivinpaperin päälle ja lisäsin sekaan öljyä, suolaa, pippuria, sekä parvekkeen antimia. Hieman kuivuneista puskista irtosi timjamia, rosmariinia ja basilikaa, jotka silppusin pieneksi ja sekoitin mukaan. Lopputuloksena oli jotain hyvin bruschettamaista - ilman sitä leipää siis.

Heitettyäni pellin uuniin keskityin kämpän siivoamiseen (toivottavasti poikaystävä ei lue tätä ennen kuin tulee kotiin, koska muuten se vielä erehtyy luulemaan, että sain jotain näkyvää aikaan :D).

Noin 3h myöhemmin pienet tomaatit näyttivät tältä:

Kiertoilmauunissa lopputulos olisi vielä kuivempi, mutta omiin tarpeisiini nämä kosteammat versiot sopivat kuin valettu!

Nyt kun ensimmäinen kokeiluerä on tehty, voinkin alkaa kehittää hieman jännittävämpiä makuyhdistelmiä, testailla noita erilaisia leikkaustapoja jne. jne. Musta tuntuu, että näistä voi nopeasti tulla mun salaattihetkien uusi tähti. 

Maustamisideoita otetaan vastaan!

 

Ihmeellinen internet osaa kertoa, että öljyssä säilömällä tomaatit pysyvät kunnossa hieman pidempäänkin. Itse lähinnä mietin, kenellä nämä säilyvät säilöttäväksi asti?? 

Kommentit

Elpa (Ei varmistettu)

Tiedän, kuulostaa oudolta, mutta tuore minttu maltillisissa määrin sopii nuiden kanssa täydellisesti ! Keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja, öljyä, minttua, suolaa ja sokeria sekä esim basilikaa. Nam ! ;)

sc (Ei varmistettu) http://finelandia.blogspot.com

Lähdenpä tästä.. salaman kauppaan tomaattiostoksille! Lääh.

Kanelibasilika

Mulla oliskin just tuossa kypsiä tomaatteja odottelemassa, nam!

miia r (Ei varmistettu)

Näin sut eilen elixian kassalla jonkun miehen kanssa ja mun kauheesti teki mieli tulla sanomaan että sulla on ihan paras blogi ja vuos sitten alotin treenaamaan tästä blogista inspiroituneena, sohvaperuna sillon, nyt treenaddikti!
Mut en mä sit uskaltanutkaan tulla sanomaan mitään :(

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuohon pellille kun laittaa vielä sipulia, valkosipulia ja kesäkurpitsaa ja kun ne on kypsiä, soseuttaa kasvisliemen kanssa, saa aivan loputtoman hyvää keittoa.

iev (Ei varmistettu)

tajuatko kuinka järjetöntä on uunia pitää päällä kolme tuntia yhden pellilisen takia? energiaa kuluu paljon, eli kannattaa jatkossa valmistella monta pellillistä kerrallaan.

mikaelaaaah (Ei varmistettu)

itsehän iloisena sinkkuna yksiössä asuessani lämmitin mm. talvikämppäni uunilla.. nämä tomskut näyttävät nameilta!

Nousukaapeli (Ei varmistettu)

Älä jaksa nihottaa. Ei se maailma tuollain pelastu ;)

Nousukaapeli (Ei varmistettu)

Älä jaksa nihottaa. Ei se maailma tuollain pelastu ;)

Enniii (Ei varmistettu)

Kolme tuntia? Luinko väärin vai mitä :D Eikö ne kärähdä?

aaaaa (Ei varmistettu)

paras ohje pitkään aikaan! Itse innostuin ylipäänsä tuosta tomaattien paahtamisesta, itsellä siis riittäisi varmasti pienempikin aika uunissa mielekkäässeen lopputulokseen :) Noin saisi helposti jotakin "marinoitua" salaattiin.

Urpo Nössö (Ei varmistettu)

Mie laitan balsamicoa joka paikkaan, erityisesti tomaatin ja sipulin kanssa se sopii hienosti. Tykkään kyllä muutenkin kaiken maailman etikoista.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.