Seuraavat 7kk

Elämäni Kunnossa

Sulateltavaa löytyy? Check.

En ilmeisesti ole onnistunut yrityksistäni huolimatta selittämään PT-henkilölle tulevaa projektiani kovinkaan selkästi, joten hän ehdotti että tekisin siitä viikonlopun postauksen. Haistan taustalla sen, että se luulee, etten itsekään tiedä >:D

Kuten pari viikkoa sitten kirjoittamassani välikatsauksessa mainitsin, ajattelin ottaa hieman konkreettisempia rasvanpolttotavotteita tälle vuodelle, kun täytän 25v. ja kaasoilen sen jälkeen kahdesti. 

Nyt synttäreihini on aikaa noin 30 viikkoa, mikä on kuulostaa oikein sopivalta! Fiksussa tahdissa sulattelua voi tapahtua ainakin 10kg ja hyvässä lykyssä vähän enemmänkin. Kun tahti on rauhallinen (n. 0,5kg/vk), on kaikista tärkeintä pysyä ruodussa ja luottaa siihen, että systeemi toimii!

10kg tiputuksen jälkeen olen edelleen täysin normaalipainoinen, enkä esim. BMI:n alakantissa, eli mitään nälkiinnyttämistä tai epärealistisia tavoitteita en edelleenkään kannata. Tiukkaa ja säntillistä voi olla, mutta ei kuihdutusta.

Mä olen asettanut ensimmäisen välikatsauksen ja herkkupäivän helmikuulle, mihin asti aion syödä ja liikkua ilman "turhia vippaskonsteja". 

 

Treeni

Hauis ei vielä vakuuta...

Käytännössä tämä tarkoittaa viikon aikana: 4-5 salikäyntiä, 1-2 palauttavaa lenkkiä, 1-2 liikkuvuusharjoitusta ja aamulenkkejä, jos herätessä siltä tuntuu.

Säännölliset aamulenkit tai muut lähes päivittäiset kropanherättelyjumpat aion lisätä aikatauluun sitten helmikuussa, tai ehkä vasta maaliskuussa, jos rasvat putoavat aluksi hyvin ilmankin.

Keväällä lisään ohjelmaan muutenkin enemmän aerobista liikuntaa, sillä haluaisin selvitä toukokuun Extremerunista kunnialla, enkä henkihieverissä :D

Tampereella ollessani aion luonnollisesti käydä Poltteella ja viikon kaikki salikertani saattavat koostua loistaviksi todetuista ryhmäliikuntatunneista. Jos jokin paikka tuntuu viikon aikana jumittavan ja toinen paikka ei ole ottanut mitään osumaa, skippaan ryhmäliikunnan ja teen levänneille lihasryhmille kunnon salitreenin.

Espoon päädyssä keskityn joko perinteisemmän salitreenin ja aerobisen treenin yhdistämiseen, tai Poltteen tuntien inspiroimaan intervallitreeniin salilla.

Liikkuvuustreeni on oleellinen osa tekemistä, sillä mitä liikkuvampi olen, sitä paremmin voin ja sitä paremmin kroppani toimii.

 

Ruoka

Melko realistinen lähtökuva. Toivottavasti peppu ei katoa....

Ruokavaliossa keskityn siihen, että syön mahdollisimman tasaisesti pitkin päivää ja saan proteiinia sen n. 2g / painokilo. Tämä tarkoittaa käytännössä myös sitä, että lisään ruokavaliooni vähärasvaisia lihoja, joiden proteiinipitoisuus on korkea. Päätän lihansyönnin jatkosta sitten, kun projekti alkaa olla taputtelua vaille valmis.

Kalorivajeena pidän aluksi ja luultavasti koko projektin ajan -500kcal päivä, ellei jotain hyvin ihmeellistä tapahdu.

Mun on paljon helpompi pitää ruokavalio kasassa, kun en syö pastaa (paitsi proteiinipastaa välillä), leipiä tai muitakaan turhia tärkkelyksiä. Hiilarit keräilen siis melko pelkästään kasviksista ja hedelmistä, joita syön todella mielelläni joka ikisellä aterialla. Vielä kun olisi joku, joka pilkkoisi ne vihannekset mulle joka päivä <3__<3

Herkkulinjaus on teoriassa 0, mutta esimerkiksi eilen söin hyvillä mielin 2 palaa tummaa suklaata, kun kaverini oli sitä asettanut tarjolle. En siis osta mitään itse, mutta voin maistaa jos jotain fiksua on tarjolla!

Bodariherkkuja, kuten vaikka erilaisia rahkoja, vanukkaita tai proteiinilettuja voi toki valmistaa, kunhan niissäkin pysytään oikeasti järkevissä määrissä ja ravintosisällöissä.

Ruokailussa kaikista tärkeintä on kuitenkin se, että kirjaan syömiseni ylös. Ihmisten mielipiteet ruokien merkkaamisesta jakaantuu hirveästi, mutta mulle siitä on todella konkreettista hyötyä.

Mä tiedän kyllä, mitä suustani pistän alas, mutta haluan tietää olenko syönyt tarpeeksi proteiinia ja varmistaa myös sen, että syön tarpeeksi. Kun ruokamääriä pienentää, voi ongelma helposti kääntyä myös päälaelleen ja energiaa tulla aivan liian vähän. 

Ostin Kalorilaskuri.fi:n käyttöaikaa kerrankin koko vuodeksi eteenpäin ja olen täyttänyt sitä tunnollisesti.

Ruokapäiväkirjoja en aio täällä vieläkään jakaa, mutta jotain ateriavinkkejä ilmestyy varmasti :)

 

Sudenkuopat

Tajusin vasta nyt todella pahan bloggaaja-posen.. No mutta täähän on blogi!

Mä tiedän, että mulle pahimpia sudenkuoppia on edelleen huonoon ruokavalioon palaaminen. Sen takia mä aion olla mahdollisesti kuukausia se mulkku, joka raahaa omat safkat mukanaan kaikkialle, ei lähde ulos syömään, eikä baariin, eikä spontaanille sushilounaalle. 

Se ei tarkoita sitä, ettenkö mä tahdo nähdä mun ystäviä, eikä sitä että mä en tekisi näitä asioita taas sitten kun projekti on valmis ja jatkan tasapainoilua. Se tarkoittaa vaan sitä, että seuraavan puoli vuotta mä omistan itselleni ja mun tulevaisuudelle, eikä se liity keneenkään muuhun, kuin muhun itseeni.

Mä siis päätän jo nyt olla potematta hetkeäkään huonoa omaatuntoa, jos saan tästä asiasta jotain mäkätystä. Jos mä en kelpaa rahkansyöjänä ja selväpäisenä baariseurana, palataan asiaan uudestaan syksyllä! 

Cheat-päiviä aion mahduttaa kevääseen muutamia, mutta melko harvakseltaan. Näiden yhteydessä on ehdottoman tärkeää, että mahdolliset ylimääräiset herkut lahjoitetaan tai heitetään pois illan lopuksi, etteivät ne kiusaa seuraavan aamun heikkoa mieltä.

Jääkaappiin pitää myös varata hyvät normaalit terveelliset sapuskat ja mieluiten jopa valmiit ateriat koko seuraavalle päivälle.

 

Aikataulu

Ilman perspektiiviä tuovaa päätä ja kättä kasassa on ihan hyvä paketti! :D

Vaikka treeni- ja ruokavalio pysyvät pohjimmiltaan samanlaisina, teen peruspalettiin lopullisesti jääviä lisäyksiä ja muutoksia aluksi n. 1,5kk välein ja toukokuusta lähtien kuukausittain.

Jos kohtaan jotain ongelmia tai kaipaan muutoksia ennen välietappia, käyn asian tietysti läpi pikimmiten!

Kuulostaa ihan selkeältä, eikö? :)

 

Kuulostaahan tuo, mutta mites käytännössä?

 

p.s. Poltteen tarjous on voimassa vielä tämän illan ja huomisaamun. Tarjous siis koskee salille liittymistä muutenkin, eikä sinne On-Rampiin ole mikään pakko mennä, jos ei jostain ihmeen syystä halua!

Kommentit

lauravolyym (Ei varmistettu) http://volyyminblogi.blogspot.com

miten sä voit kuulostaa noin samalta kuin minä?! mä otan tästä kyllä mallia vähän, kun uusi kalenterini saapuu ja pääsen kirjotteleen siihen omia tavoitteitani :--) mulla on kans n. 10kg pudotettavaa normipainoon. mitään aikataulua mulla ei oo, mut oishan se kivaa olla kesällä kunnossa...

Kuulostaa todella hyvältä suunnitelmalta ja tsemppiä siihen! :)

Ite kanssa kirjaan syömiseni ylös, käytin myfitnesspalia ja nyt siirryin Kiloklubiin kirjaamaan ruuat ja liikkumiset ylös. Ja niin, herkuttelukin on vähentynyt osittain siitäkin syystä että se ei vaan näytä kivalta siinä päivän ruokien listassa :D

 

Saara S.
Saara Sarvas

lauravolyym, Kaipa sitä monesta jutusta ajattelee lopulta niin loogisesti, että omat ajatukset linkittyy muiden loogisesti toimivien tyyppien kanssa! :D Nyt vaan niskasta kiinni ja kesällä voidaan heittää yläfemmat tälleen virtuaalisesti ^_^

 

styleornot, Kiitos tsempeistä, niitä varmasti kaivataan kun kaverit vetää laskiaispullia ja runebergintorttuja :D Ja totta, jos ei kirjaa mitään ylös, voi herkut vähän niinkuin unohtaa, mutta kun ne pistää ylös niin joutuu todella katsomaan itseään silmästä silmään ja miettimään, olikos tämäkään nyt tarpeellista.

(Ei varmistettu)

Hei Saara,

Kiitos inspiroivasta blogista. Aloin käymään täällä säännöllisesti kesällä, jolloin aloitin omankin säännöllisen kuntoilun, jota on jatkunut nyt jo puoli vuotta! Se miksi vasta nyt kommentoin, johtuu siitä että olin lukevani rivien välistä, että kaikki eivät ole kannustaneet sinua projektissasi. Ehkä olen väärässä sinun suhteesi, mutta itse olen saanut hyvinkin ilkeitä kommentteja joiltakin kavereiltani säännönmukaisen urheilun aloitettuani. Ilmeisesti viettämäni ajat salilla ja lenkillä ovat olleet pois siitä ajasta, jota ennen vietin ystävieni kanssa laiskotellen ja mässäillen. Mikäli myös olen kieltäytynyt yhteisistä leffailloista ja kahvitteluista, koska haluan välttää niitä tilanteita missä yleisesti herkkuja on tarjolla, olen saanut kuulla olevani itsekäs. Aika hurjaa eikö? Tsemppiä sinulle projektiin, aijon ottaa sinusta jatkossakin mallia urheilujen suhteen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Näistä sun postauksista saa kyllä niin paljon inspiraatiota ja tsemppiä omaan elämään. Huomaan käyväni monesti päivässä kurkkaamassa onko blogi päivittynyt jo :)

Vuosi 2013 on nyt virallisesti oman hyvinvoinnin vuosi, hyvä me!

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi että mua harmittaa että toi tarjous osuu just tälläseen ajankohtaan...Mulla alkaa työssäoppi huomenna ja kestää helmikuun puoliväliin asti eli en kerkeisi täältä Tampereelle suhata salille :( Ärsyttää, Poltteen olisin halunnut kokea (heh..)! Kuukaudessa 47e on ihan kohtuuhinta mutta aloitusmaksu on opiskelijalle turhan suolainen...

Saara S.
Saara Sarvas

Vierailija, Jee onnea uudesta elämästä!! Tosi vähän mä olen lopulta kohdannut mitään selkeää negatiivisuutta (kyllä siis sitäkin hetkittäin, mutta en onneksi lähipiiristä), lähinnä mäkinää siitä, että "huoh, etkö sä nyt tän yhden kerran vois!". Kyllähän mä voisin ja viime vuonna monesti olinkin menoissa mukana, mutta nyt aion pysyä todella jämptinä :) 

Yksi tärkeimmistä asioista elämäntapojen kurissa pitämisessä on samanmieliset ihmiset! Varsinkin jos on itse altis lipsumaan (check.), voi joku vielä alttiimpi saada huonon idean ja tilaisuus tekee varkaan.. Tässä taloudessa mä taidan olla normaalitilanteessa se kaikista herkin lipsuja, mutta en enää! :D

 

Vierailija, Mä lupaan, että blogi päivittyy tämä vuonna tiuhempaan tahtiin kuin edellisenä!! Vaikka alkuvuosi onkin ollut hieman hiljainen, suunnitelmat ovat korkealla ^_^

 

Vierailija, Hei pistäpä sähköpostia, mä voin kysellä, josko tuota aloitusta saisi sumplittua ja lykättyä sinne helmikuulle! Mä haluan että kaikki pääsee Poltteelle, kun se on niin kingi :D

Vierailija (Ei varmistettu)

jos alotat Crossfitin niin voin sanoa et peppu ei katoa minnekään vaan kasvaa ;) 2v itsellä lajia takana ja sillä olen saanut painoa lisää 6kg mutta rasvaa lähtemään päälle 10% viime vuonna :)

Saara S.
Saara Sarvas

Vierailija, No sitä mäkin toivon ^_^ Mä vaan pelkään, että tuossa äässissä on tällä hetkellä rasvaa vähintään 50% ja kun se katoaa, alta olisi paras paljastua jotain vähintäänkin yhtä fantastista >:D

Vierailija (Ei varmistettu)

Oon sun kanssa täsmälleen samoissa mitoissa (kuvien mukaan) ja sama tavote on täällä: kesään mennessä -10kg! Viime vuosi oli aika haipakkaa, joten tuo kilomäärä kerty salakavalasti, mutta nyt on salikortit taskussa ja keittiönkaapit hiilarittomia :D
Tsemppiä projektiin, seuraan sitä mielenkiinnolla!

Teeu (Ei varmistettu) http://tryingtobeme-tea.blogspot.fi/

Hienolta kuulostaa suunnitelma! Täällä seuraillaan sitä suurella mielenkiinnolla.

Mullakin olis samanlaisia ajatuksia tuleville kuukausille. Pudotettavaa olis vielä sellanen n.8kiloa (nyt 27kiloa takana) siihen mihin olen ajatellut painoni pudottaa. Kyllähän tää on vaatinut välillä aikasen tiukkaakin kuria sen suhteen mitä olen voinut tehdä ja mitä en, mutta onneksi mullakin ne kaikista läheisimmät on ymmärtänyt, että oman itsensä takia tälläset asiat kannattaa tehdä. :)

elli3 (Ei varmistettu)

Sä olet Saara uskomattoman rohkea. On hienoa miten avoimesti pystyt kertomaan asioista, joita moni ei todellakaan julkaisisi tuntemattomille tai kertoisi edes läheisilleen. Ne tuntemattomat saa tästä hirveän paljon tukea itselleen :) Terve suhtautuminen ruokaan on vaikeaa yllättävän monille ja on mahtavaa, että siitä puhutaan eikä piilotella! Ens kerralla kun nään sut tammelantorin hoodeilla saatan tulla vaan halaan.

tiiti
ite puin

Tsemppiä Saara, ja hyviä treenejä :)

-Reeta- (Ei varmistettu) http://quenchmydesire.blogspot.fi/

Jo pitemmän aikaa sun blogia lukeneena ajattelin tässä vaiheessa laittaa kommenttia, sillä itsekin olen ihastunut (jos tuo nyt on oikea sana tähän tarkoitukseen :D) oman kropan uudelleen muokkaamiseen ja itselläkin alkaa, itseasiassa huomisesta maanantaista jälleen tiukka treenikausi ja ruokavalio kohti kesää. N. 15kg olen tässä vaiheessa jo tiputtanut ja vielä toiset 10-15kg olisi tavotteissa, ainakin nyt näillä suunnitelmilla. Miten olisi toistemme tsemppausprojekti? :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Motivaatiota ja puhtia treeneihin! Kuulostaa hyvältä! Kandee muuten miettiä sitäkin, että pudottaa kaloreita pikkuhiljaa, ensin pari sataa miinuksille, sitten pari sataa lisää. Olen huomannut, että jos itse pudotan kerrasta kalorit alas, palaa rasva aikansa kunnes rasvanpoltto vain pysähtyy. Pikkuhiljaa edetessä se rasvanpoltto on ainakin tällä kertaa tuntunut pysyvän hyvin käynnissä. Mutta niin, kaikkien kroppa toimii eri tavalla, omani toimii ainakin ihan miten sattuu :D

Saara S.
Saara Sarvas

Vierailija, Tsemppiä omiin pudotuksiin, toivottavasti hommat lähtevät yhtä vauhdilla ja hyvillä fiiliksillä käyntiin, kuin täällä! :)

 

Teeu, WAU mikä pudotus!! Viimeinen rutistus on alun jälkeen se kaikista pahin ja hankalin juttu. Periaatteessa peilissä on jo täysin ok tyyppi ja olis kiva alkaa vähän kreiseillä ja lipsua, mutta kyllä se kiitos silti lopussa seisoo. Tsemppiä viimeiseen rutistukseen ja mietihän itsellesi valmiiksi joku ihana hemmottelu, kun homma on purkissa!

 

elli3, Mun mielikuva yksityisistä ja aroista asioista on tainnut hämärtyä tän blogin kirjoittamisen aikana :D Kyllä mä itsekin koen sen juuri niin, että tästä saa motivaatiota ja tukea niin minä kuin moni muukin! Mua tsemppaa ihan älyttömästi se ajatus, että joku muukin oikea ihminen huhkii oman projektinsa kanssa ja vielä enemmän se, jos he saavat tästä siihen jotain lisäpotkua ^_^

Ja pahoittelut jo etukäteen, jos olen tosi hämmentynyt ja sönköttävä otus, kun tulet halaamaan! Onnistun jotenkin aina menemään lukkoon muutamaksi minuutiksi :D

 

tiiti, Tänks tiiti ja tuu säkin joskus Poltteelle testaileen! Tykkäät saletisti!

 

-Reeta-, Jee uusi vaihde silmään siis, yhteistsemppaus käy aina! Onko tuon ensimmäisen pudotuksen takana ollut pitkä työ ja oletko tasapainoillut pitkään ennen tätä seuraavaa rysäystä? Hienoa duunia joka tapauksessa ja tuosta on hyvä jatkaa :)

 

A. Sinivaara, Kiitoksia, puhtia kyllä tarvitaan ja hyvä idea tuo kaloreiden hiljalleen tiputtaminen! Millaisella aikataululla olet niitä laskenut?

Mä tässä tutkailen, että mitä mieltä kroppa on tuosta -500 ja jos se ei toimi, niin sitten varmaan lähdetään vähän pienemmästä ja kasvatetaan takaisin tuohon tai siihen, mikä toimii hyvin. 

Ja niin.. Tämäkin kroppa on kyllä melko oikukas, kiitos värikkään menneisyyden, mutta yritän jelpata sitä kaikin mahdollisin tavoin ja vetelen kuuliaisesti aamuisin oksennusrefleksejä aiheuttavat kookosöljyt yms. naamaan rasva-aineenvaihduntaa herätelläkseni ;)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mun ensimmäinen pudotus oli pieni, kalorit vielä reilusti päälle perusaineenvaihdunnan (2000 kcal), mutta treenien jälkeen snadisti alle, ehkä sen 200 kcal. Kolmen viikon jälkeen pudotin 1800 kcaloriin ja siitä kolmen viikon jälkeen putoaa 1600 kcal. Niin ja makrot muuttuu myös samalla. Eli lähden vähitellen pudottamaan hiilareita alaspäin. Tällä hetkellä, tuossa 1800 kcal stepillä menee vielä 170 g hiilaria koneeseen. Samaan aikaan olen joka stepillä lisännyt aamucardioita, ensin määriä ja nyt sitten kolmannella stepillä myös vähän kestoa. Itse menen vielä ainakin stepin verran tuostakin alaspäin... mutta katsotaan nyt. Voi olla, että suunnitelma elää vielä matkan varrella :)

Mua tietysti tässä on jeesannut se, että laskin kalorit myös ennen dieettiä, eli tiedän mistä määrästä lähdin pudottamaan. On niin helppoa tehdä muutoksia, kun tietää kaikki määrät tarkalleen... ja on helppo muuttaa makroja, lisätä protskua tai vähentää hitskua.

Saara S.
Saara Sarvas

Kuulostaa fiksulta! Mulla on pohjana InBody -mittauksen peruskulutus, joka täsmää aika hyvin tuota Kalorilaskurin arviota ja liikuntapäivinä tulee tosiaan syötyä sinne 2000kcal tienoille vielä tällä elopainolla! Hiilaria tosin tulee päivästä riippuen, tsekkailen myöhemmin myös sitä, onko sillä jotain selkeää merkitystä / onko väliä missä välissä sitä napaansa kiskoo.

Energiantarve toki pienentyy, mitä pienemmäksi sitä itse muuttuu, mutta ihan hyvillä ruokamäärillä tässä mennään varmasti pitkälle kevääseen..

Melkoista tutkiskelua on tämä meininki, vaikka teoriassa ihan peruskauraa!

hennu (Ei varmistettu)

Moikka! Mä olen seurannut sun blogia alusta asti ja tämä on kyllä ihan mahtava! :) Itse kamppaillut samojen asioiden kanssa aikanaan,jojo laihduttanut ja ollut ongelmia syömisen kanssa.Mulla on ollut ihan samanlaisia suunnitelmia kevättä kohti :) Tavoite löytyy ja sitä kohti mennään! Viimevuoden loppupuoli oli mulle sellanen herääminen,että nyt jos koskaan on muutettava asioita ja olen laittanut ruokapuolta remonttiin ja koittanut löytää taas liikunnaniloa ja mua kiinnostavia lajeja.Nyt on hyvä fiilis ja salitreeni maistuu niin hyvä lähteä kanssa pudottamaan kalorimääriä ja mennä kohti kevyempää kevättä :) Tämä sun blogi toimii kyllä hyvin innostuksen lähteenä mulle ja monelle muulle! :) Tsemppiä itse kullekkin projekteihin! :)

shopista (Ei varmistettu) http://shopista-fi.blogspot.fi/

Olen seurannut blogiasi ja pidän lukemastani; ole ystävällinen ja tutustu vuorostasi ylläpitämääni blogiin - ehkä voimme seurata toistemme blogeja? Osallistu samalla kilpailuumme ja voita trendikäs digidi rannekoru.
http://shopista-fi.blogspot.fi/2013/01/voita-digidi-rannekoru.html

aippe (Ei varmistettu) http://doooo-it.blogspot.fi/

Kuulostaa kyllä tosi hyvältä - järkevältä ja realistiselta niinku pitääkin :) TSEMPPIÄ !

Anskuli (Ei varmistettu)

Heipsulis!
Realistiset tavoitteet ja valmiiksi pureksittu reissu. Aika pitkällä oot jo menossa toteutuksen suuntaan.

Yksi lause särähti lueskellessani: "Se ei tarkoita sitä, ettenkö mä tahdo nähdä mun ystäviä, eikä sitä että mä en tekisi näitä asioita taas sitten kun projekti on valmis ja jatkan tasapainoilua." Sitten kun projekti on valmis ei ole paluuta entiseen vaan projektin aikana jo pitäis kai saada homma toimimaan niin että se olis jatkossakin nykyisyyttä. Ettei sitten projektin valmistuttua muuta jotain mikä palauttaa tilanteen takaisin lähtökuopille. Toki teen itsekin alussa niin että tiukalla kurilla liikkeelle. Mukavampaa, että tuloksia tulisi nopeasti. Mutta jossain vaiheessa on pakko ottaa grillimakkara ja saunakalja takaisin ohjelmistoon, jos nimittäin en meinaa niistä lopunelämääni kieltäytyä. Sekin on toki mahdollista. Mistä sitä tietää minkämoiseks takinkääntäjäks tässä vielä heittäytyykään.

Hirveesti tsemppiä projektillesi!

laiskiainen (Ei varmistettu)

Mulla olis mahollisuus helmikuun alusta alkaen alottaa crossfitin on-ramp -kurssi, mut mua vähän hävettää mimmosessa rapakunnossa oon ja kehtaako tämmönen mennä sinne :D Siks kyselinkin mimmosta porukkaa siellä sun kurssilla on ja ku en varmaan jaksa ees yhtä punnerrusta tehdä ni nauretaanko mut sieltä pihalle? Ajattelen että crossfit olis hyvä harrastus mulle, koska kuntosaliharjottelu on periaatteessa se mun juttu (kaikenlaiset jumpat ja aerobickit hyi!), mutta tiedän että omatoimisesti en sais mitään tulosta aikaan, joten tommonen ryhmätunti sopis mulle :) Mut oon kuullu et crossfit on rankka laji ja jotenkin sen takia mieltänyt sen vaan sellaisille kenellä on jo liikuntataustaa ja muutenkin suhtkoht hyvässä kuosissa :D

Polte (Ei varmistettu) http://www.poltesali.fi

laiskiainen:

Meillä on peruskursseilla ihmisiä 15-55v, rapakuntoisia, punttihemmoja, kestävyysurheilijoita, sohvaperunoita ja kaikkea näiden väliltä :)

Kaikista liikkeistä on aina tehtävissä helpompi versio, joten terveen kehon omaava ihminen pystyy osallistumaan peruskurssille aivan helposti Poltteella. En tietenkään voi puhua kaikkien puhtaasti CrossFittiin keskittyvien salien puolesta, mutta näin meillä homma toimii ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Onko sun mitat muuttuneet paljonkin sitten blogin aloittamisen? Mielestäni näytät hyvältä näinkin!

Fanni80 (Ei varmistettu)

Laiskiainen: Poltteelle sekaan vaan! Ite aloitin ihan rapakunnossa siellä syksyllä eli yhtään punnerrusta ei todellakaan mennyt. Eikä kukaan nauranut vaan joka ikinnen kerta löytyy tsemppiä treenikavereilta! Paljon tehdään ryhmätunneilla porukalla, pareittain jne, osittain ymmärtääkseni juuri sen takia, että yhteenkuuluvuus ja "meidän jengi"-fiilis nousee. Tuota paikkaa ei voi eikä kannata missään nimessä verrata normikuntokeskusten "respalle moi-treeni-respalle moimoi-ja ulos" -tyyliin. Tuolla ollaan kyl niin samaa porukkaa, et sen takia sinne on aina kiva mennä ja etenki sillon, ku on ite aina se heikoin lenkki. :)
Ja niinku joku poltelainen jo vastaski, ikähaitari on tosi laidasta laitaan, samoin treenivermeitä on joka lähtöön eli niistäkään ei kannata stressata.

Joten rohkeesti helmikuussa kurssille! Ja sinne saa ihan koska vaan tulla jo vaikka etukäteenki tutustuun, joku ohjaajista pyörittää sua vähä ympäri salia ja vastailee kysymyksiin. :)

Ellei tästä ihan käyny selväksi, niin MÄ olin se todella surkea ekakertalainen. Mutta voin sanoa, että noin 3 krt/vko käynneillä tulosta on tullu, rasva tirissy ja lihaksia alkanu löytyä. :)

P. S. Saara: kiitti eilisen core-tunnin treenitsempeistä, mä olin se sun pari. Teki mieli kysyä, et pidätkö blogia, mut en sit heti kehdannu. ;)

Saara S.
Saara Sarvas

hennu, Ihana kuulla, että elämäntaparemontti on ottanut nyt kunnolla tuulta alleen! Aina kun ärsyttää, kannattaa muistaa, että se matka opettaa enemmän kuin mikään muu ja takapakeista pitää vain osata ottaa opikseen, eikä heittää hanskoja tiskiin! :) 

 

shopista, Sinne siis!

 

aippe, Kiitos! Katsotaan miten tässä käy - varmasti loistavasti ;)

 

Anskuli, Oikein hyvä pointti! Mun elintavat ovat vakiintuneet tässä viimeisen vuoden aikana melkoisen tasapainoisiksi ja juuri sellaisiksi, joita voin jatkaa hyvillä mielin koko loppuelämäni ajan. 

Ennen tätä pistettä ja blogin aloittamista, olen siis tiputtanut painoani n. 10kg ja tänä aikana siis todistanut itselleni, että pystyn tasapainottelemaan ja pitämään painon paikallaan, vaikka elänkin aivan normaalia elämää.

Tämän takia tein päätöksen siitä, että teen tämän projektin nyt kunnialla ja sopivan "tiukalla" aikataululla pois alta, että voin jatkaa tätä jo nyt toimivaa settiäni, missä kyllä voi herkutella, jos sellainen tilanne sattuu kohdalle :)

 

laiskiainen, Poltteen tyypit ja Fanni vastasivatkin jo niin kattavasti, etten tuohon keksi kauheasti lisättävää :D Paitsi että, mä olen varmaan tällä hetkellä monessa jutussa se rapakuntoisin, eikä se haittaa tipan tippaa! Oma asenne on se mikä ratkaisee ja kunhan tekee oman parhaansa, se riittää ihan varmasti kaikille.

 

polte, Juuri näin :)

 

louna, Olisi ehkä pitänyt ottaa kuva jostain hieman brutaalimmasta kohdasta, mutta päätin että tämä ei ole sellainen blogi ;D Treeneistä nautin joka kerta ja jos en nauti, lopetan ennen kuin alkaa tosissaan suututtaa - huominen on aina olemassa ja suksi voi luistaa silloin paljon paremmin :)

 

Vierailija, Paino on pysynyt melkolailla samana, mutta olen mennyt ihan mukavasti kasaan - ainakin melkein kaikkialta ;) 

 

Fanni, Haa, ei välttämättä mikään ihme, ettet eilen nähnyt sitä täällä blogissa esiteltyä UPEAA ja aina huoliteltua treenaavaa kaunotarta siinä hätäratkaisuasussa ja melkoisen rääkätyssä olotilassa :D 

Tosi hyvin tiivistettyjä fiiliksiä, samoilla seteillä mennään tämänkin pään sisällä. En malta odottaa, minkälaisia tuloksia sitä saakaan itsensä ylittämisen tiimoilta, kun Jenni rääkyy edessä: "KORKEAMMALLE, NOPEAMMIN, ENEMMÄN!!!"

Ja kiitos treenitsempeistä itsellesikin, olit kerrassaan loistava pari! ^_^

moi! (Ei varmistettu)

Hyvä pylly ;) Oon kade! Mun ainoo tavoite elämässä on treenata (ja syyä...) itelleni Kim Kardashian- takapuoli hehe!

No ok, saattaa olla muitaki tavoitteita, muttei yhtä isoja ;)

Oot paras.

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi Saara! Kannattaa vaihtaa hedelmät marjoihin, suosia luomua, kotimaista ja tutustua superfoodeihin, esim. kylmäpuristettuun extra neitsyt kookosöljyyn!

kaisuliinu (Ei varmistettu)

Moi Saara! Tsemppiä projektiisi, mutta muista varoa sitä säästöliekki-ilmiötä! Treenaat todella paljon, joten muista myös syödä hyvin :)

Aneli (Ei varmistettu)

Aika osuvaan kohtaan tuli tämä, sun suunnitelma kuulostaa lähes identtiseltä siihen miten itse olen tässä toiminut. Lokakuun puolessa välissä mittani olivat vielä 169/78 ja tällä hetkellä 169/64, pudotusta vielä 4kg. Tiedän, että tein tuon liian nopeasti, ja jo jouluna oli tuo 64, nyt olen ylläpitänyt sitä ja pikkuhiljaa terveellisillä elämäntavoilla se varmasti vielä putoaa sen 4kg ennen kesää. En aio enää ottaa mitään "pudotusspurtteja" mitä tuossa pudottaessa tein. Olen niin malttamaton, että halusin tuloksia nopeasti, koska tiesin, että paluuta edellisiin elämäntapoihin ei ole ja pelkästään terveelliseksi muuttamisella tulokset tulevat hitaammin..

En enää ikinä halua päästää itseäni edelliseen minään, nyt on hyvä olla kaikinpuolin ja se jos mikä tsemppaa eteenpäin. Ja olen onnellinen että ei yhtään tee mieli mäkkäriä tai herkkuja tai muutakaan samalla tavalla kuin ennen. Inhottaa ajatuskin, 4krt pikaruokaa/vk.. Koen olevani nyt paljon onnellisempi.

Tsemppiä sulle!

jaswho (Ei varmistettu) http://jaswho.blogspot.com

hei hyvät tavoitteet, samalta kuulostaa kuin omatkin! tsemppiä :)

piti vielä kysyä, mistä löysit ton niken topin? oon ettinyt just tota toppia, ehkä erivärisenä, mutta mistään ei näytä löytyvän :(
kiitos avusta ja saan aina lisää treeni-intoa blogistasi, kiitos!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.