Testissä: Functional Cirquit

Elämäni Kunnossa

Mun treeniviikko meni vähän uusiksi, kun kaveri vinkkasi mahdollisuudesta rääkätä itseään. Miten sellaiseen voi sanoa ei?

FeelGood trainers pitää Nummelan Joy Centerin tiloissa lauantaiaamuisin klo 10 tunnin kahvakuulatreenin ja heti sen perään klo 11 tunnin Functional Cirquitin.

Tunteja on pidetty vasta pari viikkoa, eli mukaan mahtuu hyvin! 

Ohjaajana toimi tällä kertaa Mari, jota ei ensinäkemältä ikinä uskoisi viiden lapsen äidiksi. Tällaisten ihmisten tapaaminen saa mut aina vakuuttuneemmaksi siitä, että oon oikealla polulla treenieni kanssa ja ärsyyntyneeksi siitä, miksen aloittanut jo vuosia sitten :).

 

 

Functional Cirquit on käytännössä kiertoharjoittelua, jossa on valikoitu määrä koko kehoa rasittavia liikkeitä. Jokaista liikettä tehdään 45-60sec kierroksesta riippuen ja seuraavalle pisteelle siirrytään mahdollisimman nopeasti. 

Tällä kertaa tehdyssä treenissä oli 7 pistettä, eli yksi kierros kesti 7 minuuttia.

Mä aloitin kierrokseni estehyppelystä ja yllättävää kyllä, pääsin kaikkien esteiden yli kompuroimatta :D 

 

Muut treenin aikana tehdyt pisteet sisälsivät mm. kyykkäilyä, burpeeta, hyppynarulla loikkimista ja hiekkasäkin nostelua. 

7 minuuttia ei ole koskaan tuntunut yhtä pitkältä! 

On jännittävä combo, kun tiedät että aika on niin lyhyt että jakaisit vaikka seistä sen päälläsi ja samalla olet ihan varma että tämän tuskaisen minuutin on pakko olla lopuillaan ja ohjaaja huutaakin vasta: "30 sekuntia täynnä."

 

Kaikki liikkeet olivat tarpeeksi simppeleitä, mutta silti haastavia. Samanlaista harjoittelua voisi tehdä myös ihan omin avuin kuntosalin puolella, mutta mä en ikinä saisi itsestäni irti yhtä paljon tehoa.

Se fiilis, kun kaikki tekevät omalla pisteellään parasta mahdollista suoritusta, saa jaksamaan, vaikka tekisi mieli lösähtää lattialle huohottamaan.

Teimme lopulta 4 kierrosta, joista viimeinen oli lyhyempi 45sec / piste.

Olisin teoriassa ollut ihan valmis lopettamaan jo kolmannen kierroksen kohdalla, mutta joku kiukkutsemppi puski mun sisältäni ja odotin innolla, mitä tapahtuu kun yritän loikkia esteiden yli viimeistä kertaa.

 

Fiilis olikin sen viimeisen kierroksen jälkeen fan-tas-tinen, vaikka olinkin ravunpunainen ja valuin hikeä. Itsensä ylittäminen ja haastaminen oli ehdottomasti koodisana tuon tunnin aikana. 

Saatan todella hyvin aikataulun salliessa hypätä autooni uudemmankin kerran ja hurauttaa kohti FeelGood Trainersien treeniä!

 

Lopuksi vielä vähän venyttelyä ja hengityksen tasaamista.

Vaikka tunti oli rankka, siihen vaikutti paljolti se, että halusin vähän testata itseäni. Kaikki liikkeet voi toteuttaa oman kuntotason mukaan. Mukaan lähtemistä ei kannata siis pelätä tai lykätä, jos luulet ettei kuntosi kestä! 

Sunnuntaina heräsin pitkästä aikaa löytäen upouusia hyvällä tapaa kipeytyneitä kohtia kehostani.

Syyskuussa järjestettiin tutustumistunteja, mutta normaalisti hinta on 10e ja opiskelijoille 8e. Myynnissä on myös sarjakortteja, joilla voit treenata molemmat lauantaiaamun tunnit yhdellä "leimauksella"! 

Muut FeelGood trainersien hinnat ja palvelut voit tsekata tämän linkin takaa.

 

 

Kommentit

Finde (Ei varmistettu)

Mä käyn myös joka viikkoa kiertoharjoittelutunnilla ja siinä jos jossain todellakin saa kokeilla niitä omia rajojaan. Siinä tunnilla se on kiinni tasan ja vain itsestään, että tekeekö ihan sairaan kovan treenin ja meneekö oman mukavuusalueen ylitse vai tekeekö vähän sinne päin, että voi sitten päiviättää facebookiin ollenssa liikkumassa ;)
Kun mä viimesillä kierroksilla teen liikkeitä niin hiki valuu ja lentelee, jollain muulla on samassa kohtaa meikit perfect, ja paita kainaloita myöden ihan kuiva. Siin oli mun treeni ja siin oli sen treeni. Jokainen omalla tasollaan ja halullaan ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Vau, kuulosti tosi hyvältä! Ton tyyppistä mäkin voisin haluta joskus kokeilla, eipä tuo nimistä vaan näyttänyt täälläpäin olevan tarjolla.. :/

Laura Raninen

Kesällä kävin myös samantyyppisellä tunnilla jota kaupattiin Functional training -nimikkeellä. Aivan huipputreeniä, siinä kyllä ollaan todella siellä tuskan ja nautinnon rajalla! (ehkä enemmän kuitenkin tuskan puolella). Harmittaa että nykyisellä salillani ei ole vastaavanlaista tuntia :(

Vierailija (Ei varmistettu)

Nyt pukkaa pientä romaania tulemaan, mutta mun on nyt aivan pakko sanoa Saara, että sä olet aivan ihana ja tää sun liikuntapalsta on loistava!
Tää on antanut mulle vähän miettimisen aihetta hulttio-elämäntavoilleni, ja nykyään oon tsempannut kovasti ja löytänyt uudestaan entisen himo-urheilijani. Alkoholi, rööki ja roskaruoka ei oo kokonaan jääny pois mutta todella vähälle kuitenkin. (rööki onneksi kokonaan, hyi hyi)
Itsestänihän se muutos lähti, mutta en voi kieltää etteikö tää sun blogis ois vähän potkinu mua pyllylle kun ekat viikot salilla tökki. Toisinsanoen, olet siis inspiroinut minua uuteen pysyvään terveellisempään elämääni! KIITOS!
On huikeeta seurata sinun edistystä täällä ja olet rohkea kun jaat tämän kokemuksen avoimesti kaikkien kanssa. Itse en uskaltaisi.
Mä voin ainakin rehellisesti sanoa että tunnen nauttivani nyt elämästä aivan eri tavalla kuin "villeinä bilevuosinani" jolloin vähät välitin milloin liikuin ja mitä kurkustani alas kaadoin. Nyt 26 -vuotiaana olen havahtunut siihen ettei tätä kroppaa kannata antaa päästää pilaantumaan jos meinaa vielä muutaman vuosikymmenen täällä maan päällä elellä. Itselläni on paljon tavoitteita kunnon ja kropan kehittymisen suhteen edessä, mutta paljon on tuloksia jo tullutkin. Mun mielestä olet aito ja oikea roolimalli (ei paineita) kaikenikäisille, mutta eritoten nuorille lukijoille, jotka painonpudotusta/liikuntaharrastuksen aloittamista miettivät. Turhan usein netissä törmää sairaalloisiin laihdutusblogeihin, jotka johtavat vain pettymyksiin ja pahimmassa tapauksessa vaarallisiin tuloksiin. Olet mielestäni todella vastuullinen ja rehellinen postauksissasi!!
P.S. Bongasin just sun vanhan postauksen kauneusblogin puolelta vanhoista irc-galleria kuvistasi. MAHTAVA!! :D
Toivon kaikkea hyvää sulle ja energistä syksyä, olen hengessä mukana. Pidetään itsestämme ja toisista huolta! <3
-Jemina

Urpo Nössö (Ei varmistettu)

Voisitko Sape tehdä postauksen kultakynsilakoista (oletan siis et siulla on useampi). Oon ettinyt hyvää, mut ei viel oikeen oo osunut tarpeeksi upeaa kohdalle. Essien LuxEffectsin kultakin näyttää jotenkin tosi keltaselta pullossa.
Niin ja kaikki muutkin kynsilakkapostaukset on aina jees!!

p.s. en oikeen oo lämmennyt sille velvet-lakkaukselle, mut värivalinnat olivat fantastilliset patchworkissa!

pakko vielä vinkata upeasta kultamanista:

http://thebeautydepartment.com/2011/09/guest-post-2/

Urpo Nössö (Ei varmistettu)

Upsista, kommentoin ajatuksissani väärään blogiin, :D.

Iipsu (Ei varmistettu)

Sun blogis on ihan mahtavia! Molempia, tätä ja kauneusblogias seuraan päivittäin.

Ois tosi kiva jos tekisit sellasen postauksen jossa kertoisit ja arvostelisit eri ryhmätuntei siel elixias? Oon jo aika kauan miettiny sinne liittymistä ja ois kiva kuulla mielipidettä ja selostusta niistä eri tunneista :)

Harhakuvia

Jos muuten haluat joskus tulla testaamaan CrossFitia Lohjalle, niin otappa yhteyttä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuo cirquit vaikuttaa pacelta. Motivuksella on (tai ainakin oli) Kampissa erillinen pace-sali, jossa harjoitettiin vuorotellen lihaskuntoa ja aerobista kuntoa kuntopiirimäisesti. Lihaskuntolaitteet ovat hydraulisia; mitä nopeammin pumppaa esim. hauiksia sen raskaammaksi harjoitus muodostuu. Äärettömän tehokas ja järkevä harjoitus, jossa käydään läpi kaikki suurimmat lihasryhmät ja sykekin pysyy huippulukemissa - jos haluaa:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei ihan pakko kysyä, että kuka sua on ollu tuolla tunnilla kuvailemassa ku oot treenannu? :D Tai et ootko pyytäny jotain kanssatreenaria napsaisemaan pari kuvaa vai onks sulla kaveri messissä?

Kommentoi