TPK: Uusi kotisali!

Elämäni Kunnossa

Ensinnäkin kiitos kaikista kommenteista edelliseen postaukseen! Tulen varmasti jatkamaan aiheesta, sillä olen käynyt sen tiimoilta niin mielenkiintoisia keskusteluja tupakoivien kavereideni kanssa.

Suurin osa lähestyi mua itse, kiitti ja myönsi, että tunteet vähän kiehahtivat tekstiä lukiessa, mutta lähinnä siksi, että se osui juuri siihen omaan arkaan paikkaan.

Muutaman kanssa ollaan juteltu myös siitä, miksei esim. pikaruoka saa samanlaista tuomitsevaa kohtelua, vaikka huonolaatuinen ruoka ja kaikki siitä aiheutuvat terveyshaitat aiheuttavat myös valtavia lisäkuluja ja -haittoja tässä maailmassa.

Vastaavanlaisia ongelmakohtia löytyy monia muitakin ja kyllä ne asiat on mulla mielessä ihan yhtälailla. Tällä kertaa nyt vaan päätin kirjoittaa röökistä, enkä esim. triplakerrosmegahamppareista :)

Mutta sitten muihin juttuihin!

 

Mä kävin viimeksi pidempään Tampereella ollessani testailemassa Cross Training -keskus Poltteen palveluita kolmen päivän tutustumispassilla ja ihastuin konseptiin sekä saliin täysin. Fiilisteltyäni paikkaa alkoi oikeasti harmittaa se, etten pääosin muualla asuvana oikein voi salin jäseneksi sitoutua.

Universumi taisi taas kuulla toiveeni, sillä muutaman onnekkaan sattuman kautta mulle tarjoutui yhteistyömahdollisuus siihen, että tästä lähtien Tampereella ollessani saan käydä treenaamassa Poltteen tilavassa monitoimisalissa ja testailemassa paikan palveluita muutenkin. Vastausta ei tarvinnut pohtia kovin kauaa ^_^

Toisin sanoen: JEE! 

Vaikka olenkin vielä kaikkien paikkaa asuttevien atleettien keskellä hieman kuin kala kuivalla maalla, vaikuttaa Polte paikalta, missä voin haastaa itseni ja kehittyä taas aivan uudella tavalla.

Seuraavan kerran pääsen Tampereelle varmaan parin viikon päästä ja pidän tässä koko ajan silmällä, milloin Poltteella alkaisi seuraava On Ramp -kurssi, että pääsisin vihdoin kokeilemaan sitä crossfitiä.

Tamperelaiset hoi, käykö moni teistä Poltteella?

 

Maanantai - Mave

Liikkuvuuslämmittelyä 10min

Mave lämmittelyt 17,5kg, 37,5kg + Sarjat 75kg 5 x 4

Kapea penkkipunnerrus "lankulle" lämmittelyt 17,5kg, 22,5kg + Sarjat 27,5kg 5 x 4

Barbell hip thrust 47,5kg 3 x 8

Skullcrushers painot ehkä 14kg (??) 3 x 8

Hauiskäännöt 7,5kg / käsi 2 x 8

Vasarakäännöt 7,5kg / käsi 2 x 8

Selänojennus tempausotteella 10kg 3 x 20

Mave alkoi sujua tällä treenikerralla paljon paremmin. Mulla on ollut viimeiset pari viikkoa liian leveä asento jaloissa, jolloin kädet on tulleet automaattisesti tielle. Viimeisessä sarjassa selkä meinasi vähän pyöristyä, kun treenailin painojen tiputtamista takaisin ala-asentoon. Ensi kerralla sellaista ei enää tapahdu!

Penkki ja hip thrustit tuntuivat lähes höyhenenkevyiltä ja skullcrusherseissakin sarjapainot saattoivat nousta :D Mun pitää punnita tuo Poltteen kulmatanko ensi kerralla, että saan jotain oikeaa vertailukohtaa.

Eilen vietin lepopäivää, sillä ajelin takaisin Helsinkiin ja kuvauksiin. Niin ja koska alaselkäni oli niin ihanan lihaskipuisa - sellaisella hyvällä salinjälkeisellä tavalla.

 

Tällä viikolla pitää kyllä ottaa kaikki irti treeneistä, sillä ensi viikolla ohjelmaani tulee kuulumaan vain suussasulavia macaronseja, rasvaa tiriseviä juustoja ja terveysvaikutteista punaviiniä.

Pariisi nimittäin kutsuu syysloman merkeissä! ^_^

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Poltteella et pääse kokeilemaan Crossfittiä. Siellä on crosstrainingiä tai jotain muuta vastaavaa.

EdellinenVierailija (Ei varmistettu)

Eipä ku pääsetpäs näköjään. Oho!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuulostaa kivalta! Kai kerrot sitten crossfit-treeneistä?? En ole vielä uskaltanut kokeilla vaikka mieli tekisi kun pelkään että hieman huonokuntoisempi aloittelija jää ihan jalkoihin..

Vierailija (Ei varmistettu)

itsekin olisin tuolla halunnut treenata, mutta kahden kaupungin asukkaana mahdottomuus, he kun ei tarjoa kymppikerran kortteja eikä muutakaan järkevää vaihtoehtoa. no, onni yksillä kesä kaikilla. miinusta siis poltteelle joustamattomuudesta!

Inka / alternatiiviurheilija.blogspot.com (Ei varmistettu) http://alternatiiviurheilija.blogspot.com

Tänään ois alkanut on ramp -kurssi, jolle olisin halunnut Poltteella mennä mutta hitsi kun menee päällekäin muiden treenien kanssa! Mutta kirjoittele ihmeessä tuosta paikasta, mua ainakin kiinnostaa!

Saara S.
Saara Sarvas

Vierailija, :D Loistavaa itsekorjausta!

 

Vierailija, Toki kerron, kunhan sinne pääsen! :)

 

Vierailija, Mäkin olen ilmaissut harmistusta aiheesta ennen tätä :B Ilmeisesti jotain yritetään kehitellä. Mä päivitän tietoa heti jos kymppikerran kortteja tai muita vaihtoehtoja ilmestyisi listoille. Mun mielestä sellainen olisi niin jees, eikä kenenkään treeneistä ainakaan pois! :)

 

Inka, Joo mäkin kattelin sitä tän päivän kurssia kaihoisasti.. Seuraavalle sitten!

Nooraaaaaa (Ei varmistettu)

Ei minun mielestä tupakointia voi verrata roskaruokaan, kyllä se tupakointi suurempi paha on. Tuollaisilla kommenteilla tupakoitsevat ystäväsi yrittävät vaan puolustella tupakointiaan...siinä ei mitään puolusteltavaa ole.

Makee tää crossfithomma! Innolla odotan postauksia aiheesta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

joo joku liikkeitä selittävä postaus olis joskus kiva :) vaikka kyllä noi googlella taitaa löytyä..

MaariaAhlström (Ei varmistettu)

Jaa, en nyt tiedä onko roskaruoka niin eri asia. Lihava ihminen joka syö roskaa on ihan yhtä suuressa riskissä sairastua kuolemaan johtaviin sairauksiin kuin tupakoitsijakin.

Ainakin se mistä ITSE Saaran kanssa puhuin (huom en polta kuin ehkä kerran kuussa ;) ), oli se että sosiaalisesti on hyväksyttävämpää puuttua tupakointiin kuin esim. lihavuuteen. Eli jos minä vaikka sytytän tupakan, on ihan ok sanoa minulle että hyi tuo on kamalaa ja vaarallista. Mutta jos minä näen 150-kiloisen ahtaavan jälleen kerran yhtä lenkkimakkaraa suuhun, ei minun ole korrektia huomauttaa asiasta hänelle. Osaltaan on kait kyse siitä, että tupakointi on ollut kauemmin se yhteiskunnallinen paha kuin roskaruoka, länsimaiden lihavuus kun on kuitenkin historiallisesti verrattain uusi ilmiö.

Olen klassinen liberaali ja mun puolesta ihmiset saavat tehdä ihan mitä itse haluavat. Toki tupakoiva ihminen esim. bussin vierustoverina on ikävää, mutta niin on myös likaa parfyymia käyttävä henkilö tai lihava henkilö. Tupakointi on toki ikävä tapa, mutta sen sallin heille jotka sitä haluavat harrastaa.

Loppujen lopuksi vain valitsemme että mihin kuolemme.

Kris (Ei varmistettu)

MaariaAhlström, mutta lihavalle ihmiselle syömisestä huomauttaessaan kommentoi tavallaan aina ulkonäköä. Siis jos huomautat 150-kiloiselle lenkkimakkaran ahmimisesta, tietää henkilö huomautuksen johtuvan siitä, että hän on lihava. Harvemmin sitä tuntee tarvetta huomauttaa 50-kiloiselle samanlaisesta ahmimisesta.

Munkaan mielestä roskaruokaa ja tupakanpolttoa ei voi verrata, koska roskaruoka sentään tyydyttää yhden ihmisen perustarpeista - nälän. Noin kärjistetysti: voi olla tilanne, jossa roskaruoan syöminen on väistämätöntä. Mutta tupakan polttamisen aloittaminen ei ole sitä koskaan :D Siksi se on munkin mielestä niin älytöntä.

MaariaAhlström (Ei varmistettu)

Myönnettäköön, olisi pitänyt ehkä sanoa ennemminkin että niitä voi verrata, mutta ne eivät toki ole sama asia, sen myönnän mieluusti.

Mielestäni tupakointi on asia, jonka haitat tupakoimattomille on otettu aika hyvin huomioon. Jos vertaa aikaan jolloin ihan missä tahansa sai polttaa, esimerkiksi lentokoneessa, on nykyaikana tilanne aika erilainen. Hajuhaittoja on, mutta niitä on kyllä muissakin kuin tupakoivissa ihmisissä :)

Tupakointi on nautintoaine siinä missä esimerkiksi alkoholi tai kannabiksen polttelu. Vähäisissä määrin niissä ei ole mitään demonisoitavaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.