Ylistys hierojille

Elämäni Kunnossa


Voi veljet, mun selkäni on kuin uudestisyntynyt, ja tahdon pyhittää koko postauksen hieronnan ylistämiselle. Etenkin, koska tiedän että sinunkin on pitänyt varata hieroja vaikka kuinka pitkään.

Olen nyt käynyt Tanjan runnottavana (hellittelytermi, otteet eivät oikeasti ole liian kovat) kolme kertaa, ja joka kerralla hoito helpottaa oloani hieman lisää. Tällä hetkellä olemme operoineet vain selkääni, sillä se on monen muun hierojalle suuntaavan tavoin suurin murheenkryyni.

Selkääni on kuluneiden vuosien varrella änkeytynyt jumi jos toinenkin, kiitos jokaisen eri ammattini. Kampaaja, meikkaaja, bloggaaja, kuvaaja, freelance-toimittaja, mitä näitä nyt oli :D

Aluksi treenaaminen helpotti kiputiloja, kun jaksoin kannatella käsiä paremmin pidempiäkin aikoja. Viimeisen vuoden aikana tilanne oli kuitenkin ajautunut niin pahaksi, että juminen selkä tuntui vaikuttavan jo liikeratoihin ja tuntumaan esim. selkätreenin aikana. Sanonpa vaan, että onneksi tajusin lähteä avaamaan jumeja nyt, enkä vaikka parin vuoden päästä.. En tahdo edes kuvitella miltä se olisi tuntunut!

 

Kuten kaikki varoittelivat ja kertoivat, ensimmäinen kerta hierojalla oli kivulias. Tai, en ole varma oliko kyseessä niinkään kipu, vaan todella uudet ärsykkeet jotka häilyivät jossain pelottavan ja epämukavan rajamailla. Hämmentävintä ehkä on, kun lihaksesta löytyy kivikova kohta, joka on niin jumissa ettei se ole sitä hierottaessa edes kipeä :D 

Hetken ajattelin, etten enää ikinä uskaltaudu hierottavaksi, mutta onneksi järki voitti. Nyt ajatuksena on käydä Tanjan luona kerran viikossa, kunnes jumitukset hellittävät. Paras tunne onkin, kun hieronta tuntuu jo nyt suurimmaksi osaksi miellyttävältä, ja kipeitä jumikohtia osuu tielle yhä harvemmin ja harvemmin. #winning 

Epäkkäät ja pakaroiden yläosat ovat kyllä edelleen yhtä kamalia kohtia kuin ensimmäiselläkin kerralla, mutta suunta on oikea.

En ole käynyt urheiluhierojan pakeilla koskaan aikaisemmin, joten vertailukohtaa minulta ei löydy. Kerrankin minusta kuitenkin tuntuu siltä, että olen osunut kerralla oikeaan. Tanjan kalenteri on niin täynnä, että ajat saa varata viikkojen päähän, mutta mä olen valmis rakentamaan muut aikatauluni tämän ympärille - niin ison eron hieronta on olooni tuonut.

Jos siis tunsit omantunnon pistoksen - VARAA AIKA HIEROJALLE NYT!!! Nettiajanvarauksia löytyy varmasti, vaikka lukisit tätä toimistoaikojen ulkopuolella. 

Kommentit

Tiiaanna (Ei varmistettu) http://lostlovedtiia.blogspot.com

Olen käynyt hieronnassa kerran kuussa noin puolen vuoden ajan ja se on ollut elämäni paras päätös. Varsinkin päätetyötä tekevillä hieronta on ihan ehdotonta, hartiat jumiutuvat helposti ja siitä seuraa nopeasti muitakin vaivoja. Oma selkäni on murheenkryynini, se on leikattu ja sen vuoksi lihakset ovat usein jumissa. Hierontapöydältä noustessa on aina kuin uusi ihminen - tai ainakin kroppa tuntuu siltä :) Kuukaudessa 50-60 euroa voi mielestäni hyvin satsata omaan hyvinvointiin. Se tulee varmasti maksamaan itsensä takaisin myöhemmällä iällä.

Joten täältä myös peukku ylös hieronnalle!

Emsku88 (Ei varmistettu)

Ylistys hierojille!! Myös elämäni paras päätös! Tammikuussa menin ekaa kertaa ja en voi uskoa, että lopettaisin hierottavana käymistä! Selän ikijumit ovat poissa ja nyt on siirrytty jalkoihin! Tuskaa mutta tekee niin hyvää! :) pistän 100€/kk tähän, jotta pysyn kunnossa ja pystyn crossfittia treenaa myös tulevaisuudessa! Se on ehkä jostain muusta pois, mutta mieluummin panostan omaan hyvinvointiin! :)

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Just eilen tartuin toimeen ja soitin hierojalle, jotta saisin tän selän viimeinki kuntoon. Ja hetken juteltuani hierojan kanssa päädyttiin tän päivän kiropraktiaan. Tuomio oli tylyhkö; parissa eri paikkaa virheasento, lonkka vinossa ja jalat erimittaiset. Jeejee. Huomenna uudestaan ja parin viikon päästä hieroja ja sit taas katellaan. Rahaa menee mutta jos tällä saan ton murheenkryynin kuntoon niin en valita!

Jepa (Ei varmistettu)

Tanja on kyllä paras! Onneksi uskaltauduit viimein sen "hellään" hoitoon.
Mulla tuntuu aina ne "kylki" kohdat eniten niin, että taju melkein lähtee, mutta sillai hyvällä tavalla :D tiedät varmasti mistä puhun...

Hosuli
Hömppäblogi

 

Tarpeellinen muistutus, kyllä. Mulla hierojalla käymättömyys johtaa vielä migreeniin, mikä ei ole niin kiva juttu... Istumatyön tuhoja ei saa korjattua pelkästään kuntosalilla ja satunnaisella venyttelyllä, tai ainakaan minä en saa. Alan nyt saman tien googlailla sopivaa hierojaa.

...Mini... (Ei varmistettu)

Tänään on burbee-haaste suoritettu! Ja vois itsensä hierojalla käynnillä palkitakin!

Mimie (Ei varmistettu) http://finestprocrastination.blogspot.co.uk/

Täällä myös postattu juurikin samasta aiheesta, hieronnan ylistämisestä :) On se niin ihanaa! http://finestprocrastination.blogspot.co.uk/

vaarpu (Ei varmistettu)

Tossa ylemmässä postauksessa ei ollu kommentointimahdollisuutta jostain syystä mutta tässä sulle ratkaisu: palkkaa assari :)

Kommentoi