Ladataan...
Elämäni Kunnossa

Se näyttää pitsalta, se tuoksuu pitsalta ja mitä.. Se myös maistuu ihan pitsalta! Mun on tehnyt pari viikkoa satunnaisesti mieli vanhaa kunnon pitsaa, ja eilen mittani tuli täyteen. Mietintämyssy päähän, ja kaupoille! Pohjastani tuli lopulta eräänlainen versio VHH-tortilloista, mutta se sopi roiskeläppäpitsan pohjaksi paremmin kuin olisin ikinä uskonut.

Laita ensimmäisenä uuni päälle, noin 225 asteeseen. Pohja valmistuu näin:

  • Raasta n. 500g kukkakaalia

  • Raasta n. 150g luomumozzarellaa (sellaista kiinteämpää versiota), tai kaada sekaan vaikka pizzaraastepussi

  • Riko joukkoon 3 kananmunaa

  • Reilu ripaus Kalaharinsuolaa

  • Ruokalusikallinen psylliumia

Tuostahan voisi kehittää vaikka viiden R:n reseptin :D Kun ainekset ovat kulhossa, sekoita vinhasti, kunnes massa on tasaista möhnää. Levitä 1/3 taikinasta pellille leivinpaperin päälle, ja muotoile esim. nuolijalla pyöreäksi. Pohjan paksuus on jotain 0,5-1cm maastossa sen halkaisijasta riippuen, ja fiksuimmat varmaan tajusivatkin, että tuosta satsista tulee kolme pohjaa.

Laita ensimmäinen pohja uuniin kypsymään n. 15min ajaksi, tai kunnes se näyttää tältä:

 

Nappaa pohja uunista, laita uusi tulille ja ala miettiä mitä täytteitä pitsaasi valitset! Kun kaikki pohjat on paistettu, laske uunin lämpö 200. Itse levitin tämän lätyn täytteeksi:

  • Luomutomaattisosetta
  • Luomujauhelihaa
  • Punasipulia
  • Oman maan kirsikkatomaatteja
  • Parmesan-juustoa

Pitsa lähti täytön jälkeen uuniin reiluksi 10 minuutiksi, jonka jälkeen kaadoin päälle vielä reilun kasan rucolaa. Makuelämys oli.... Erittäin uskottava!! Jos vieressä olisi ollut vehnäpohjainen pitsa, ei tämä välttämättä olisi voittanut vertailua, yli puolen vuoden pitsattomuuden jälkeen mä olin myyty. 

Parhaimmillaan tämä pitsa on hieman jäähtyneenä, kun pohja kiinteytyy ja palat pysyvät kunnolla kasassa.

 

Näitä teen aivan varmasti uudemmankin kerran!

Ladataan...
Elämäni Kunnossa

Cheerleaderit... Voimistelijoiden irvailemat, poikien päiväunien kohteet ja jenkkisarjojen mean girlsit. Mä olen fanittanut lajia jo vuosia, ja tän videon nähtyäni totesin, ettei ole parempaa tapaa nostaa lajin vaatimaa voimaa, liikkuvuutta, koordinaatiokykyä ja ylivoimaista badassiyttä valokeilaan!

Tehkääpä perässä ;)

Ladataan...

Ladataan...
Elämäni Kunnossa

Kello on 3:18, ja takana 4 epäonnistunutta rauhallista nukahtamisyritystä.. Pää jumittaa, kroppa ei ole väsynyt ja ruokahalukin on ollut pari päivää kateissa. Oloni on sanalla sanoen outo!

Musta tuntuu, että tässä elämässä on taas tapahtumassa kaikkea hurjaa, ja pääparka yrittää prosessoida sitä kaikkea, eikä tajua mennä lepotilaan. Seuraavat pari viikkoa ovat taas täynnä pressireissuja, opetusta, tärkeitä tapaamisia, kivoja tapahtumia ja muita vastaavia täynnä, ja kaiken tämän päälle päätin että nyt olisi aika päivittää auto :D Mistä saisin sellaisen on-off -napin??

Olen aina pitänyt stressinsietokykyäni melko korkeana, enkä tälläkään hetkellä ole tulevista viikoista mitenkään tietoisen stressaantunut - enemmänkin uteliaan odottava. Lähinnä tämä viikon verran seuranani ollut unettomuuskin ärsyttää, ei niinkään huolestuta.

Onneksi tällaisiin tilanteisiin monesti hiipivä sokeririippuvuus tuntuu olevan toistaiseksi selällään, ja ruokailut muutenkin todella hyvällä tolalla. En halua miettiä, millainen olo olisi jos vetäisin pitkien päivien ravintona pelkkää catering-pitsaa ja energiajuomia.. Niinkin on jossain vaiheessa tehty!

Huomenna taidan sen suunnittelemani raivotreenin sijasta nukkua ilman kellon soittoa niin pitkään kuin huvittaa, kipaista aamiaisen jälkeen piitkälle kävelylenkille, nauttia rauhallisesta illasta ystävän seurassa ja ehkäpä jopa koeajaa yhden auton.

Jospa kaikki palaset vain huomenna loksahtaisivat paikoilleen?

Siinä yöllistä ajatuksenvirtaa, jotta tiedätte mun olevan hengissä ja hyvissä, ellei jopa loistavissa ruumiillisissa voimissa.

Ladataan...

Pages