Ansaitset vain parasta

Ajattelin muistuttaa teitä vanhasta viisaudesta: Ota parhaat tavarasi arkikäyttöön äläkä säästä niitä vain erityistilanteita varten, sillä jokainen päivä on erityinen. Itse olen vuosien varrella oppinut vaalimaan kauneutta ja laatua jokapäiväisessä arjessa, ja kuulkaa, se tekee yksinkertaisistakin asioista niin paljon ihanampia. Arkeensa voi helposti lisätä säihkettä ympäristö- ja budjettiystävällisesti.

tulppaani.jpg

Asettelen ruokani kauniisti tarjolle joka aterialla. Vannon, että eilisen päivällisen tähteet maistuvat paremmilta harkittuna annoksena lautasella servetin kera kuin mikrossa käyneestä pakasterasiasta. Laitan myös viikonloppuherkut tarjolle kulhoon sen sijaan, että taittaisin paloja suoraan suklaalevyn kääreestä. Samoin käytän aina parhaita astioitani. En itse asiassa omista muita.

Pidän tavaroistani hyvää huolta, ja huollan ja korjaan niitä tarpeen mukaan. Mutta kun vanha tavara käy liian huonokuntoiseksi, se saa mennä. Jos kylpypyyhe on niin virttynyt, etten kehtaisi tarjota sitä vieraspyyhkeeksi, en tarvitse sitä omiakaan iltojani rumentamaan. (Tietysti mahdollisuuksien mukaan käytän tavaran loppuun jossain muussa tarkoituksessa, kuten tyynyliinat kestohedelmäpussikankaana, tai kierrätän syntyvän jätteen asianmukaisesti.) Arjen pienillä käyttöesineilläkin on väliä. Kirjoitan kaupasta valitsemallani tyylikkäällä mustekynällä enkä jostain haalimillani mainoskynillä. Poltan kauniita kynttilöitä säästelemättä.

Pukeudun kauniisti, missä olenkin. En ”alenna” vaatteita koti- tai treenivaatteiksi. Tuntuisi oman hyvinvoinnin vähättelyltä pukeutua kulahtaneisiin vaatteisiin, koska on ”vain” kotona. Miten niin vain? Kotona rentoutuminen on ihanaa! Ja salilla kivojen vaatteiden tuomaa buustia vasta tarvitseekin.

Pieniä juttuja ehkä, mutta yhdessä ne tuovat huomattavan määrän säihkettä ihan tavallisiin asioihin. Tai pikemminkin: miksei kaunis arki voisi olla normi pakasterasialounaiden sijaan?

Kommentit (2)
  1. Soi päässä Siltsun ”Sinä ansaitset kultaa”, kiitos otsikon 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *