Mitä kuuluu 6 kk vauvalle (ja sen äidille)?

Reilu viikko sitten siirsimme 6 kuukautisen Nikolaksen samaan huoneeseen isoveljen kanssa ja siitä asti olemme pitäneet myös hieman unikoulua. Kirjoittelen näistä nukkumisasioista vaikka myöhemmin lisää, mutta tähän väliin on todettava, että tuo vauvan poismuutto huoneestamme laukaisi minussa jonkun uskomattoman väsymyksen. En tiedä antoiko keho jolloin tavalla luvan höllätä, koska mies hoitaa pääosin sitä unikoulua vai mistä on kyse, mutta aamuisin on ollut todella vaikeaa repiä itseään ylös sängystä.

Huomaan myös, että väsyneenä ja kuormittuneena mieleni alkaa ylianalysoida ja kyseenalaistamaan ihan liian monia asioita ja sellainen on superkuluttavaa. Törmäsinkin vähän aikaa sitten lauseeseen ”maailma näyttää siltä miltä meidän sisällä tuntuu” ja näin se juuri on. Ahdistuneena sitä kokee monet asiat negatiivisina vaikkeivat ne sitä todellisuudessa olisikaan. Ihmisten sanoista ja teoista saattaa löytää mitä ihmeellisimpiä piilomerkityksiä ja niitä saattaa kelailla tuntitolkulla. Positiivisella mielellä sitä taas törmää positiivisiin juttuihin ja maailma näyttää ne parhaat puolensa.

Mitä sitten kuuluu itse puolivuotiaalle? Nukkuminen on vaihtelevaa, mutta selkeästi parempaa kuin reilu viikko sitten ennen nukkumapaikan muuttoa. Ja tällä viikolla tehtiin enkat kun herra nukkui 20-04 pätkän. Se oli toistaiseksi ainutkertaista enkä tuosta unipätkästä päässyt vielä itse nauttimaan, koska se oli minulle niin outoa, että pitihän siellä huoneessa ravata varmistelemassa että henki kulkee.

Päikkäreitä täällä nukutaan kahdet, aamulla 8:30 aikaan sellaiset reilun tunnin unet ja iltapäivästä noin klo. 12:30 ne pidemmät päikkärit. Lueskelin, että 5 kuukautisena Nikolas oli nukkunut vielä kolmet unet, joten äkkiä ne rutiinit muuttuu tämän vauvavuoden aikana. Pieni herra on myös alkanut vaativammaksi eikä uni tulekaan enää niin helposti paikallaan olevissa vaunuissa.

Hampaita on tullut alhaalle kaksi ja liharuoatkin ovat alkaneet uppoamaan. Ne Piltin 5kk ruoat Nikolas kiertää edelleen kaukaa, mutta omatekemät ja Semperin pussit (spagetti, lasagne ja kana) ovat uponneet.

Liikkuminen tapahtuu pääosin kierimällä – välillä hän työntää tai vetää itseään hieman käsillä, mutta valitsee usein sen itselleen helpoimman tavan eli kierimisen. Kaikki kiinnostaa ja siihen kaikkeen tarrataan ja kovaa. Isoveljeltä on imeskelty varmaan kaikki Dublot vaikka hän kovasti huuteleekin ”vauva ei”.

Meillä on neuvola vasta ensi viikolla ja tällä kertaa se on jonkinlainen ryhmäneuvola. Tavallaan ihan kiva nähdä muita samanikäisiä vauvoja, mutta tavallaan hyvin hämmentävää käydä läpi kaikki asiat ryhmässä.

Sellaista meidän arkeen. Nyt haluan toivottaa kaikille aivan ihanaa pääsiäistä!

Kommentit (1)
  1. Me oltiin myös puolivuotiaan kuopuksen kanssa ryhmäneuvolassa kun täällä oli uutena kokeiluna. Ihan ok mutta kyllä mä jatkossa valitsisin oman käynnin, tuosta jäi vähän semmoinen läpihuutofiilis. Tietysti se voidaan varmasti toteuttaa monella tavalla.

    Tsemppiä väsymyksen kanssa! Nukkumisjuttuja luen kyllä mielelläni lisää. Mä ainakin uskon että univajeen korjaantuminen vie pitkään, ja sitten vasta alussa väsyttääkin kun saa nukkua paremmin. Varmaan just joku hölläämisjuttu. Nikolaksen unipätkäennätys kuulostaa hyvältä, toivottavasti suunta jatkuu samanlaisena. Meillä 1 v 2 kk kuopus on nukkunut kerran elämässään viiden tunnin pätkän. Se oli syyskuussa ja muistelen sitä edelleen kaiholla, heräsin itse neljän tunnin kohdalla 03.00 muka täysin levänneenä… Unikoulu tulisi enemmän kuin tarpeeseen mutta siihen ei vaan ole voimavaroja, ehkä sitten miehen kesälomalla.

    Ihanaa ja aurinkoista pääsiäistä myös teille!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *