Miten lennot sujuivat kahden sylilapsen kanssa

Jonotamme Helsingin päässä pääsyä koneeseen ja huomaan kuinka takanamme olevat kaksi vanhempaa naista vaihtavat keskenään merkitsevät katseet. Katseet, jotka kertovat niin selkeästi viestin ”toivottavasti emme päädy tuon perheen viereen istumaan”. Katson miestäni, jolla on sylissään vanhempi poikamme ja samalla puristan pienempää poikaamme hieman tiukemmin rintaani vasten. Ymmärrän naisten ajatukset. Ymmärrän, ettemme ole kahden näin pienen pojan kanssa se unelmien lentomatkaseura. Mutta samaan aikaan nuo katseet satuttavat, sillä tämä on meidän perhe. Oikea perhe, jonka perheenjäsenillä on oikeat tunteet. Perhe joka on lähdössä kovasti odotetulle matkalle pitkän talven jälkeen.Perhe joka lentää ensi kertaa tällä kokoonpanolla ja jännittää itsekin.  Ja vaikka huutavat lapset ymmärrettävästi saattavat lentokoneessa ärsyttää, niin se tilanne on aina myös vanhemmille ja itse lapselle vaikea – ehkä jopa vaikeampi kuin sille kanssamatkustajalle. Ja tässä vaiheessa kukaan ei edes huutanut.

Vaikka nuo merkitsevät katseet lisäsivätkin jännitystäni ennen koneeseen pääsyä, menivät itse lennot suhteellisen hyvin. Kaksi sylilasta ei saa istua samalla rivillä, mutta se meillä oli etukäteen tiedossa, joten siihen oli varauduttu. Mies istui Viktorin kanssa ja minä Nikolaksen.

Menomatkalla Nikolas nukkui hieman lennon alussa, Viktor taas ei ollenkaan. Pahimmilta huudoilta kuitenkin säästyttiin vaikka siinä saikin harjoittaa aikamoista viihdyttämistä koko lennon ajan.

Paluulento lähti kotiinpäin yötä vasten ja Nikolas nukkui koko matkan. Vaikka omat kädet olivatkin hieman puuduksissa neljän tunnin kannattelun jälkeen tein tuon kannattalun enemmän kuin mielelläni. Pääsin todella helpolla, kun poika veteli unta koko matkan. Viktor taas otti pientä kierrosta pari tuntia ennen laskeutumista, mutta nukahti myös lopulta isänsä syliin.

Lennot menivät siis paljon paremmin kuin olin kuvitellut ja kauhusta kankeana jännittäminen oli tällä kertaa turhaa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *