3 kk & veljesten erilaiset temperamentit

9D3A3AC6-4FCA-4F7E-9517-7FB1A40697FD.JPG

Täällä on päästy pikkuhiljaa kiinni normaaliin arkeen sairastelujen jälkeen ja tänään Nikolakselle tuli ikää tasan 3 kuukauden verran. 

Meidän kolmekuinen:

– Nukkuu aamupäivästä ne pisimmät päikkärit ja ne nukutaan mieluiten ulkona vaunuissa. Hän saattaa nukkua jopa yli kaksi tuntia putkeen, mikä on mulle aivan uusi kokemus vauvan kanssa. Viktorhan heräsi päikkäreillä noin 30 minuutin välein, kunnes lopetin imetyksen.

– Nukkuu yhdet tai kahdet pienemmät unet vielä iltapäivästä/ illasta.

– Herää öisin noin kahden tunnin välein (ja apua nyt viime aikoina jopa useammin). Mitään pidempää unipätkää ei valitettavasti ole tullut edes alkuyöstä, vaikka monesta paikasta olen lukenut, että sellainen alkaisi tässä vaiheessa vauvoille jo tulemaan. 

– Harjoittelee kovasti kääntymistä ja harjoittelee sitä myös öisin.

– On varsinainen höpöttäjä ja hymypoika.

– Pitää päätään mielummin oikealle käännettynä ja kävimmekin viime viikolla tämän vuoksi osteopaatilla. Osteopaatin mukaan niskassa oli jumitusta, joka alkoi jo ensimmäisellä hoitokerralla avautumaan. Ollaan nyt pyritty aktivoimaan pään kääntöä vasemmalle mm. lelujen ja kanto-asentojen avulla ja ensi viikolla menemme käymään uudestaan osteopaatilla. 

– Painaa yli 7 kiloa. Tarkat mitat saamme ensi viikolla neuvolassa, mutta vuodenvaihteen aikoihin sairaalassa Nikolas painoin 7,3 kg. Kuulin, kun hoitaja kuiskasi poikaa punnitessaan: ”no sinä se olet ollut ruoka-aikaan kotona”. 

75E7D8C7-9D64-4CA1-A9FF-8AAF5D6E8CD9.JPG

Jo tässä vaiheessa pojista näkee heidän erilaiset temperamentit ja luonteet. Nikolas höpöttää aivan jatkuvasti, kun taas Viktor oli jo vauva-aikana jatkuvasti liikkeessä.

Nyt myös ymmärrän, että olin oikeasti aika kovilla sen esikoisen vauva-ajan. Viktor oli niin itkuinen ja muistan, kuinka mihin tahansa lähtö jännitti todella paljon. Automatkat oli pääsääntöisesti hirveää huutoa ja nukuttaminen esim. vaunuihin kesti todella kauan. Ja kun hän sieltä vaunuista heräsi, oli edessä itku (eikä mikään kaunis vieno itku), joka loppui vasta kun hän pääsi vaunuista pois. Muistan kuinka usemman kerran kannoin häntä toisella kädellä ja työnsin tyhjiä vaunuja toisella, koska poika olikin herännyt useamman kilometrin päästä kotoa. Siinä oltiin aika hapoilla. 

Nikolaksen nukuttaminen sujuu helpommin ja hän saattaa jopa nukahtaa vaunuissa uudestaan, vaikka olisikin siellä herännyt. Vaikea sanoa johtuuko tämä tosiaan heidän erilaisista temperamenteista, vaiko siitä, että joistain asioista on jo itsellään kokemusta. Ehkä hiukan molemmista. 

92AEC9C1-CB7A-438A-BDB0-49D4AE04B389.JPG

Pienen ikäeron takia moni asia on vielä tuoreessa muistissa ja sitä lähtee helposti vertailemaan poikia, vaikken sitä haluaisikaan harrastaa. He ovat kuitenkin kaksi täysin eri tyyppiä ja sehän on juuri parasta! Kumpikaan ei tosin taida olla se nukkumatin paras kaveri…

Kommentit (3)
  1. Ihanat veljekset teillä!

    Muistanko yhtään oikein, oletko joskus maininnut, että asutte vanhassa Porvoossa? Jos joskus haluat ja ehdit, olisi tosi kiva saada jonkinlainen esittely kodistanne. 🙂

    1. Nikolas pikolas the man 😀 <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *