7 kuukautisen vauvan kuulumiset

Seitsemän kuukautta pärähti täyteen meidän reissun aikana ja alla pari sanaa tämän hetkisistä kuulumisista:

Kävimme viime viikolla neuvolassa, koska 6 kk neuvola jäi väliin sairastelun vuoksi. Painoa oli 100 grammaa vajaat 10kg ja pituutta 74cm. Hampaita on 7 ja kahdeksas on puhjennut läpi ihan näillä näppäimillä. Nikolakselle pamahti neljä hammasta melkein samaan aikaan ja ne päivät olivatkin (ymmärrettävästi) aika kiukkuisia.

Yöt ovat parantuneet huimasta. Ennen matkaa tuli jopa kaksi täyttä yötä jolloin Nikolas ei herännyt kertaakaan. Keskimäärin täällä herätään kerran yössä mikä on aivan luksusta. Samaan aikaan pikkuherrasta on tullut oikea minipäikkäreiden mestari. Liikkumattomissa vaunuissa nukutaan maksimissaan puolisen tuntia ja liikkuvissakin noin tunti. Paljoa en siis päivän aikana saa esim. kotihommia tehtyä, mutten valita koska nuo yöt ovat tällä hetkellä niin hyviä.

Aamuisin ja iltaisin syödään puuro ja niiden lisäksi lounas ja päivällinen, joiden jälkeen annan hedelmää tai marjaa. Sormiruokailua ei olla harrastettu, koska en koe että Nikolas on siihen vielä valmis. Muutenkin meillä sormiruokaillaan niitä ruokia mitkä normaalistikin syödään käsin tai ovat käsiin sopivia, muut ruoat sitten lusikoidaan suuhun.

Tunteita ilmaistaan vahvasti. Kun itkettää niin sen kuule varmaan naapuritkin ja kun naurattaa niin hän meinaa ihan tikahtua. Lisäksi ympäristö kiinnostaa päivä päivältä enemmän ja sitä tutkitaankin ryömimällä. Hän yrittää kovasti hilata itseään ylös, muttei vielä nosta itseään tukea vasten seisomaan.

Sellaista siis tänne. Aivan ihanaa viikon jatkoa kaikille! <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *