Ei niin hyvän mielen postaus

Emmi Laakkonen

Tällä hetkellä olen samaan aikaan aivan uskomattoman kiitollinen kaikesta (esim. noista kuvan miehistä) elämässäni ja uskomattoman poikki. On ollut vähän vaikea keksiä tännekään kirjoitettavaa, kun tekisi mieli vaan kirjoittaa että hitto mä olen väsynyt. Eli kirjoitampa nyt sen. En kuitenkaan haluaisi lähteä sille valittamisen tielle, koska negatiivisuus lisää negatiivisuutta. Lisäksi tunnen huonoista viboista syyllisyyttä, koska asiat ovat todella hyvin ja monilla on paljon isompiakin ongelmia elämässä. Välillä vaan tuntuu, että tarvitsisin pienen nollauksen, koska univelka kasvaa päivä päivältä. Ja väsymys vaikuttaa ihmiseen uskomattoman paljon. Jopa ne kivat jutut saattavat tuntua suorittamiselta. 

En edes muista kuinka kauan meillä on herätty aamuviideltä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Ollaan luettu aiheesta paljon, yritetty fiksata päikkäreitä, myöhentää iltaa, lisätä proteiinia iltapalalla, you name it. Ja silti edelleen täällä noustaan aamuviideltä - nyt muutamina aamuina jopa ennen sitä. Kun pinniksestä alkaa kuulumaan anna anna anna (tämä on ilmaisu kaikelle haluamiselle tällä hetkellä) on tyyppiä turha yrittää nukuttaa enää uudestaan. Niinpä me siis kipitämme alakertaan, kun ulkona on vielä pilkko pimeää. 

Yön herätykset ovat vähentyneet yhteen, mikä on aivan mahtavaa! Harmillisesti omaa unta häiritsee tällä hetkellä raskaudesta johtuvat selkäkivut ja se, että mukavaa nukkuma-asentoa on vaikea löytää. Olenkin nyt yrittänyt nukkua päikkärit aina, kun Vee:kin nukkuu. 

Kuuluu tänne onneksi muutakin kuin pelkkää väsymystä: 

Tänään oli Viktorin 1-vuotis hammaslääkäri. Tyyppi puristi huuliaan niin tiukasti yhteen, että unohti hengittää ja muuttui aivan tulipunaiseksi, kun lääkäri yritti kurkkia suuhun. Lopulta lääkäri sai sinne hieman kurkattua, samalla kun pieni itki hysteerisesti. Hammaslääkärin mukaan melkein kaikki hampaat ovat jo tulleet, muutamaa poskihammasta lukuunottamatta. Ihan mahtavaa, että se hampaiden tulo on kohta selätetty!

Syksyn tullen on alkanut myös joitakin harrastuksia ja kerhoja. Maanantaisin on muskari, tiistaisin ja perjantaisin perhekerhot. Tykkään käydä noissa todella paljon - ne luo viikkoon kivaa rytmiä ja on ihana nähdä kuinka poika nauttii muiden lasten seurasta. 

Täytimme tänään päivähoitohakemuksen. Haimme Veelle tammikuusta alkaen 3 hoitopäivää / vko. Päiväkoti johon haimme, on todella suosittu ja kuulin tänään muskarissa, ettei siellä olisi paikkoja ennen ensivuoden elokuuta. Saa nähdä kuinka meidän käy. Oltiin kyllä ihan mattimyöhäisiä, sillä hakemus olisi pitänyt täyttää vähintää 4kk ennen toivottua aloitusta. 

Kuva: @annakristiinabphotography

 

Kommentoi