Meidän keskiviikko – päivä taaperon ja vauvan kanssa

IMG_5431.jpg

Ennen vauvan syntymää mietin usein, millaista arki tulee olemaan kahden pienen kanssa. Toki jokainen päivä on erilainen, mutta tässä pieni kurkistus keskiviikkopäiväämme: 

5:30 Viktor herää ja Nikolas nukkuu vielä. Mies nousee Viktorin kanssa ja saan jäädä hetkeksi nukkumaan. Nikolas on nukahtanut noin klo 23 edellisenä iltana ja olen syöttänyt häntä yöllä kahden ja puoli viiden aikaan. 

6:40 Mies tulee herättämään, hänen on lähdettävä töihin. Käyn pikasuihkussa ennen hänen lähtöään.

7:00 – 8:30 Ollaan poikien kanssa sisällä, syön aamupalaa, vaihtelen molemmilta vaippaa, katsotaan muumeja & Chuggingtonia ja leikitään.

9:00 Ollaan sovittu puistotreffit yhdeksäksi yhden äitikaverin kanssa. Olemme hiukan myöhässä, koska Viktor veti aivan uskomattamat raivarit, kun yritin pukea häntä. Kiittelin sillä hetkellä mielessäni sitä, että vauva oli jo nukahtanut vaunukoppaan. Joskus ulos lähtiessä molemmat itkee samaan aikaan ja se on suhteellisen stressaavaa. 

9:10 – 11:00 Puistoilua ja sen jälkeen nopea kierros Sokokselle sekä ruokakauppaan. Taputtelen käsiä Viktorin edessä, jottei hän nukahtaisi vaunuihin. Nikolas nukkuu koko puistoilun ja kauppakierroksen ajan.

IMG_5427.jpg

11:00 – 12:15 Teen jauhelihakastiketta ja pastaa. Molemmat pojat ovat hereillä, mutta kokkailu onnistuu yllättävän ok. Syödään, jonka jälkeen nukutan Viktorin. Tämä päikkäreille laittaminen on se päivän haastavin osuus yksin. Jos en saa vauvaa rauhalliseksi, ei Viktorkaan nukahda. Nyt nukuttaminen menee kuitenkin maaliin! Miten hyvä fiilis voikaan tulla näistä päivän pienistä onnistumisista :DD

12:15 – 14:30 Siivoilen, syötän Nikolasta ja hengailen hänen kanssaan. Nikolas nukahtaa ja ehdin jo hieman innostua, että kerrankin lapset nukkuvat samaan aikaan. Sitä kestääkin noin 10 minuuttia, jonka jälkeen Nikolas on taas hereillä.

14:30 Viktor itkee yläkerrassa. Kipitän sinne ja hän nukahtaa syliini. Sillä sekunnilla vauva alkaa itkeä alakerrassa, joten otan Viktorin mukaan alas eikä hänen päikkärinsä enää luonnollisesti jatku. Edessä muutama tunti leikkimistä ja Viktorin päivällinen.

16:30 Mies tulee töistä. Hänellä on koko joulukuu koulutusta, joten saan maistiaisen siitä millaista arki on, kun toinen on ”normaalissa” päivätyössä. Suunnataan koko porukka Lidliin. Ulkona sataa ja iltapuistoilu jää väliin. Ei ole kiire, joten tongin rauhassa niitä Lidlin keskikoreja. Nyt ennen joulua niissä on ollut paljon lapsitavaraa. Tajuan, että nykyään fanitan ehkä vähän Lidliä. 

IMG_5412.jpg

19 – 20 Iltapuuro, Nikolaksen kylvetys ja Viktorin suihku. Viktorille iltamaito ja poika on unessa klo 20.

21:00 Nikolaskin on unessa. Mietin, että voiko tämä mennä näin helposti? Pääsenkö nukkumaan jo nyt!

22:00 En päässyt en. Hyssyttelen Nikolasta ja viimein hieman ennen puoltayötä hän nukahtaa. Onneksi aamulla saan nukkua, koska on Itsenäisyyspäivä ja mies on vapaalla!

Raskainta tässä päivässä: se, että univelkaa kertyy koko ajan lisää ja lasten rytmit menee vielä tässä vaiheessa aivan ristiin.

Parasta tässä päivässä: puistotreffit ja lasten kanssa nauraminen. 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *